6.12.2011

Kotinörtin oma nurkka

Opin eilen jotain täysin uutta Kotinörtistä. Sen lisäksi, että mies osaa laittaa tietokoneita ja autoja (korjasi Nissanista jonkun sähkövian tuossa pari viikoa takaperin) niin mies osaa myös nikkaroida asioita. Mies itse selitti hämmentyneenä, että tottakai osaa. Kuulemma hyllyn rakennus ei ole mikään ongelma. On se, jos minulta kysytään! Jo pelkästään hyllyn kasaaminen aiheuttaa aikaista harmaantumista, saati sitten, että joku tekisi sellaisen ihan alusta saakka (tai edes kuten tässä tapauksessa valmiiksi käsitellyistä laudanpätkistä, ruuveista ja metallisista tuista).
 
Puolustaudun tässä nyt sillä, että Kotinörtti on todella kotoisin maalta, paikkakunnalta jossa on asukkaita 18 000 ja kyseessä on siis koko kunnan asujaimisto. Olen itse asunut 3 vuotiaasta saakka kaupunginosassa jossa vuonna 2007 asui Wikipedian mukaan 24 625 asukasta ja alue on kasvanut koko ajan. Koko kaupungissa asukkaita on nykyisellään reipas 250 000. Miten asukasluvut nyt liittyvät mitenkään mihinkään? Noh, minä siis olen kotoisin kaupungista, jossa asutaan kerrostaloissa, täällä ei varsinaisesti ole tilaa nikkaroinnille, eikä välttämättä edes autojen korjaamiselle. Ei ainakaan samalla tavalla kuin maalla, jossa Kotinörttikin on asunut omakotitalossa reippaan kokoisella pihalla (ja metsäpalstalla siihen lisäksi). Siksi minä siis olin niin aidon hämmästynyt kun Kotinörtti sanoi, että osaa vallan hyvin tehdä itse hyllyn kenkätelineeni päälle eteiseen todettuani, että tila loppuu kesken. 
Kotinörtti on myös hyvä näissä kaupoissa, joita itse nimitän miesten kaupoiksi. Minä en ymmärrä noista yhtään mitään ja tuskin löytäisin sieltä edes mitään. Niissä mies kuitenkin kävi, kamera mukanaan kun on lomalla tämän kuun niin kerkeää päivisin käymään. Ihanasti kuvatkin otettu.


Tämä on siis syy, miksi hyllyä kaivattiin. Eteiseni ei ole koskaan ollut mitenkään tilava ja laukut alkoivat vyörymään joka paikkaan. Ei niitä kovin montaa lopulta ole, mutta eivät ne enää yhdelle s-malliselle henkarille mahtuneet vaikka kuinka koetin. Hylly siis rakentui kenkätelineeni päälle ja on 120cm korkea eli vaikka hyllyjä on kaksi, on kengille hyvin tilaa siellä alla.


Ensin pinoutuivat laukut kauniisti paikoilleen. Nyt saatan jopa muistaakin niiden olemassa olon ja käyttää aina asuun sopivaa laukkua. Tein jälleen havainnon, että en todella tarvitse pieniä juhlalaukkuja yhtään enempää kuin minulla on jo. Noitakaan ei välttämättä ihan jokaista tarvitsisi. Kuten näkyy, tilaa kuitenkin jäi vielä noiden juhlalaukkujen jälkeen:


Niinpä viikkasin tyhjän tilaan käytössä tällä hetkellä olevat huivit. Eli ns. talvihuivit. Kesäisen ohuet jäivät laatikkoihin hattuhyllylle. Tilaa tuli kivasti ja ennen kaikkea sain laukut johonkin siististi ja toki, eteinen on ahtaampi kuin ennen, mutta se on silti edelleen hyvin toimiva sellainen. Koetin ottaa kuvaa koko hyllyköstä, että näkisitte myös kenkätelineen sijoittumisen, mutta kapeassa tilassa se ei ollut mahdollista.


Olen vallan ihastunut tähän asuntoni uuteen tulokkaaseen ja sen lopputuloksena, koska olin niin pohjattoman kiitollisen oloinen lupasi aavistuksen hämmentynyt Kotinörtti tehdä vielä kirjahyllynkin. Koska nyt noita kirjoja on pinossa hyllyn vieressä ja minä arvostan kirjojani sen verran, että tahdon ne hyllyyn.Hyllyn päällä on sitten seuraavia tavaroita. Olen rakastanut lohikäärmeitä koriste-esineinä jo monta vuotta (voin joskus ottaa kuvat asunnosta muuten niin näette mitä tarkoitan), joten Pohjanmaalta lahjaksi tullut taulu kuuluu mielestäni ilman muuta eteiseen. Samoin kuuluu erään ystäväni maalaama ja koristelema avainkaappi, jonne on sijoitettu mm. vanhempieni vara-avaimet. Hyllykön päälle päätyivät kuvassa näkyvä Ratian tuikkulyhty joka kuten myös Heljän lasitaulu ovat olleet minulla jo kymmenisen vuotta. Samoin kuvassa ei näy, mutta sininen Mariskooli Kotinörtin avaimille sekä meille molemmille tärkeä valokuva, joka on Nnan miehen reipas vuosi sitten ottama ja heiltä paperiversiona joululahjaksi saatu.


Tämä on ihan paras puoli hyllyssä. Siinä on koukku käytössä olevalla laukulle hyllyn päädyssä. Ihana oma koukku laukulle johon sen voi ripustaa ja josta sen aina ennen kaikkea myös löytää.

Kiitos rakas, aivan ihana pikkujoululahja tai mikä ikinä olikaan <3

Oikein hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!