10.2.2012

Uusia kirjoja.

Kuten eilen illalla totesin, odotin malttamattomana UPSin pakettia, joka luvattiin tuoda ovelleni. Aloitetaan kuitenkin tarina alusta:

Minä olen aivan heikkona kirjoihin. Tiedättekin jo, että olen huono lainaamaan kirjaston kirjoja, koska haluan omistaa kirjat. Luen hyvin laidasta laitaan melkein mitä vaan, paitsi kauhua. Kirjahyllyissä (kyllä, monikossa) on romaaneja, tietokirjoja, elämänkertoja ja kaikkea mahdollista, ammattikirjallisuuteen saakka. Siellä on myös muutama muotiin, kauneuteen ja kosmetiikkaan liittyvä kirja. Ostaisin niitä mielelläni enemmän, mutta tunnetusti ne maksavat Suomessa hunajaa ja siksi olenkin niitä kerännyt lähinnä lahjaksi.

Lueskelin maanantaina aamusta Yummyn blogia, jossa oli sunnuntailta merkintä, että Shopbopista saa myös kirjoja. Niinpä suunnistin aamutuimaa katselemaan, että mitä kaikkea kivaa löytyisi, hetken hain linkkiä, kunnes tajusin, että siellähän se on asusteiden alla. Olen aikaisemminkin selannut kyseisen liikkeen sivuja lävitse ja kyseessä ei missään nimessä ole halpa kauppa. Ei sitten niin mitenkään päin. Skeptisenä suunnistin kirja puolelle ja yllätyin todella positiivisesti hinnoista. 10-25€ olivat hinkumani kirjat ja nopeiden laskutoimitusten jälkeen päädyin tilaamaan kaksi kirjaa. Vaikka maksoin 10$ postikulut, niin silti tilauksen kokonaishinta oli 34€ eli alle tullirajan mentiin kevyesti. Shopbop olisi toki hoitanut tullimaksutkin puolestani, mutta ajattelin tilata mieluummin noin osissa niitä kuin kaikkia kerralla. Eli uskoisin sinne vielä toisenkin tilauksen menevän, sen verran jäi muutama kirja vielä mietityttämään.

Maanantaina illalla tehty tilaus ja eilen illalla se iloisesti toimitettiin ovelleni.


Shopbopille tyypillisesti kirjat oli pakattu todella huolellisesti ensin omiin laatikoihinsa ja sitten vielä isompaan ja laitettu täytettäkin, että kestävät kuljetuksen. Käytännössä sain siis vahingoittumattomat kirjat käsiini.


Tällaiset siellä sitten oli.


Tämä kiinnitti huomioni ihan mielenkiinnosta, aina voi oppia jotain uutta ja vaikka tämä onkin jatko-osa toiselle kirjalle, niin kai sitä voi tästäkin se lukemisen aloittaa.


Tämä oli kuitenkin se kirja, jonka takia tein tilaukseni ja jonka takia koko paikkaan menin. Tämä oli Yummullakin esillä mahdollisena tilattavana ja minä tiesin tämän haluavani saman tien lukea. Olen nimittäin joskus vuosia sitten ostanut pokkarina kirjan nimeltä Eleganssi ja siinä viitataan tähän kirjaan (kyseessä siis romaani). Sen jälkeen koetin tätä kirjaa metsästää, mutta nyt kun se tuli vastaan, niin en voinut vastustaa sen tilaamista. Eilisen illan sitten vietinkin nenä kiinni kirjassa pitkälle yöhön saakka.

Jos siis tämän tyyppiset kirjat innostavat, niin suosittelen. Sen verran tuolta Yummun blogin kommenteista ymmärsin, että myös Net-a-Porter sekä cdon.com myyvät myös vastaavia kirjoja kohtalaisilla hinnoilla. Jälkimmäinen myös kotimaisilla kielillä.

3 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä, täytyy mennä kurkkimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilo jakaa tätä sanomaa eteenpäin. Kannattaa vilkuilla, ihania kirjoja tarjolla kaikissa noista.

   Poista
 2. Laitankin vinkkiä menemään siskoilleni jotka tilaavat jatkuvasti kirjoja, ymmärtääkseni eniten Amazon-sivuilta.
  Mukavaa viikonloppua sinulle :)

  VastaaPoista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!