18.5.2012

Menovinkki: Kansainvälinen museopäivä.

Selasin tänään mielenkiinnosta aamukahvin kanssa jotain ohjelmaa itselleni ja Kotinörtille iltapäiväksi/illaksi ja silmiini osui Museoviikko ja etenkin tänään vietettävä Museopäivä. Museoliitto sanoo sivuillaan seuraavaa:

Vuonna 2012 Museoviikkoa vietetään 14.5.-20.5. Kansainvälisen museoneuvoston ICOMin teema Kansainväliselle museopäivälle 18.5. on Museums in a Changing World, New Challenges, New Inspirations. Kansainvälistä museopäivää vietetään tänä vuonna 35. kerran. Museoiden yötä vietetään Suomessa perjantaina samana päivänä 18.5.

Ainakin omat illan suunnitelmani selkenivät, en vielä tiedä mikä museo on  kohteemme töiden jälkee, mutta johonkin lähimuseoon olemme suuntaamassa. Emme ole mitään ahkeria museossa kävijöitä, mutta kulttuuria on mielestäni hyvä aina aika ajoin harrastaa. Useimmissa museoissahan tämä tarkoittaa ilmaista sisäänpääsyä (joskaan museot eivät Suomessa mielestäni ole ihan hirveän kalliita muutenkaan), mutta myös pidennettyjä aukioloaikoja.

Museoliiton sivuilta saa enemmän tietoa lähiseutusi museoista ja Museoiden yön vaikutusta juuri siinä museossa, jossa olet haaveillut käyväsi.

Ihanaa perjantaita kaikille!

Kuva lainattu täältä.

4 kommenttia:

 1. Ai niin, tämä on tänään! Voi että, ehtisiköhän mihinkään. Aika paljon on puuhaa, mutta olisi kyllä kiinnostanut. Täällä tulee käytyä museossa yleensä vain Taiteiden yönä, jolloin myös on ilmaista. Tykkään kyllä museoista ja taidenäyttelyistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama reaktio oli mullakin alkuun, että se on tänään, mutta sitten järjesteltiin vähän ohjelmaa ja todettiin, että on siihen kulttuuriinkin aikaa :) Toivottavasti aikaa löytyy sielläkin, että ehtii jonkun näyttelyn vilkaisemaan :)

   Poista
 2. Siis mä olen museoimmeinen :), voisin luuhata tuntikausia museoissa! Harmi, että juuri tämä viikonloppu on buukattu ohjelmaa täyteen :(. Mutta toivon, että ehdittäisiin käymään jollakin kokoonpanolla kesäkuussa :).

  Aurinkoista viikonloppua Dahlia ja Kotinörtti :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itse enemmän arkkitehtuuri-ihminen. Yksittäinen näyttelyesine tai taulu ei kiehdo yhtä paljon kuin vaikka lyhtypylväs tai portti. Sen sanottuani, voisin istua Ateneumissa katsomassa Raatajat Rahanalaiset taulua vaikka kuinka kauan.

   Toivottavasti museoon ehditte, meillä on kun harvinainen "Ei mitään menoa" viikonloppu, niin täällä on ehditty suunnittelemaan ties mitä.

   Oikein ihanaa viikonloppua myös sinne!

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!