Toivepostaus: Meikkaaminen arkena.

Minulta on nyt muutamakin ihminen toivonut, että tekisin postauksen omasta meikkauksestani, niin blogin kautta kuin ihan ystäväni noin suullisesti. Päätin siis kasata teille jotain siitä, miten itse teen arkimeikkini. En mitenkään tohdi vielä tehdä teille postausta videon muodossa, kokeilin, se ei vaan onnistu, mutta toivoisin, että saisin ainakin kuvien avulla selitettyä, mitä tarkoitan. Osa on ihan omasta naamastani otettuja, osa netistä haettuja.

Kerron kuitenkin ensin taustaa meikkauksestani, eli meikkaan noin karkeasti sanottuna 350 päivää vuodesta. Teen joka arki aamu meikin töihin ja hyvin usein teen meikin viikonloppunakin. Jos en ole lähdössä mihinkään, niin siinä vaiheessa en meikkiä laita, mutta jos matka on ruokakauppaa pidemmälle, niin meikin teko kuuluu rutiiniini. Teen arkimeikin ymmärtääkseni nopeasti, en tiedä kauanko normaalisti naisilla menee meikin tekoon, itse käytän siihen aikaa 10min, juhlaversioon sitten sen maks 20min. Tämä on vuosien harjoittelun lopputulos.

Olen joskus hamassa nuoruudessani harrastanut kilpatanssia, laji joka opetti niin meikkaamisen kuin korkokengillä kävelemisenkin todella tehokkaasti. Rakastan meikeillä leikkimistä, värien käyttöä sekä niin itseni kuin muidenkin meikkaamista. Voisin tehdä ystävilleni harva se päivä meikin, jos siihen vaan olisi aikaa mitenkään. Vuosikausia olen kerännyt erilaisia vinkkejä, siitä saakka kun aloitin meikkaamisen, joka tapahtui jossain vaiheessa yläastetta (toki aloitin peitepuikolla ja ripsivärillä).

Edessä on siis romaanin mittainen postaus, jossa koetan kertoa omia kokemuksiani ja kertoa miten minä asiat teen. Ne eivät välttämättä ole se oikea tapa toimia juuri sinulle, mutta minulla ne toimivat.

Välineet ja ihon hoito.

Aloitetaan ehkä kaikkein tylsimmästä aiheesta eli oikeista välineistä ja ihon hoidosta. Oikeastaan tylsin aihe olisi ollut veden juominen ja terveellinen ruokavalio, mutta jätetään se, siitä on turha jauhaa sen enempää. Jokainen tietää varmasti ihon olevan ihmisen kehon suurin elin ja elämäntapojen heijastuvan ihosta. Omasta ihonhoidostani voi lukea tarkemmin täältä, aineista joita käytän ja joihin olen tyytyväinen ollut. Jokaisen tulisi minusta kuitenkin ostaa juuri omalle iholleen sopivat tuotteet. Niiden ei tarvitse olla sieltä kalleimmasta päästä, esim. Nivealla on mielestäni vallan hyviä ja toimivia tuotteita. Jos minun pitäisi valita (kuten myös teen) en ostaisi putsareita kalleimmista sarjoista vaan rasvat. Kyllä se silmämeikki lähtee pois halvemmallakin tavaralla, mutta kasvovoiteissa luotan jotenkin edelleen lasipurkkitavaraan. Ehkä turhamaisuuttani, näyttävät kauniilta hyllyssä.






Se sijaan näiden merkitystä hyvän meikin tekoon ei voi korostaa riittävästi. Kunnon välineisiin kannattaa investoida vaikka muuhun ei investoisi. Itse pesen omani (liian harvoin) kerran kuussa Marseille - saippualla (se vitosen palasaippua kestää ikuisuuden) ja pysyvät kyllä hyvinä pitkään. Ostakaa kunnon sudit, antakaa niiden vaahtomuoviaplikaattoreiden olla käyttämättöminä luomiväreissä ja käyttäkää sormianne tai siveltimiä meikkaamiseen. Jo senkin takia, että näissä on riittävät pitkät varret, niissä vaahtomuoviasioissa harvemmin on. Joten oikeat välineet auttavat asiaa suunnattomasti, kun on meikistä kyse. Merkkeihin en ota kantaa, omani ovat Ecotoolsia, MACia ja Bobby Brownia.

Pohjustus.

Jos et mitään muuta kunnolla meikkiisi tee, niin tee edes pohjustus kunnolla.

Näin luki joskus jossain lehdessä ja siitä saakka olen pohjan kunnolla koettanut tehdä. Oma ihoni on ruokottoman vaikea (pintakuiva ja herkkä) ja mineraalitmeikit ovat olleet todellinen apu sen kanssa:


Laitan ensin aamulla ensimmäisenä kasvoilleni rasvan, sen jälkeen petaan sängyn ja teen kaikkea muuta aamutoimea sellaisen 15min. Sen jälkeen kasvoilleni löytää primeri. Kun primeri on naamassa niin puen pidemmälle ja laitan hiukseni. Annan siis tuotteiden kuivua. Kabukilla sitten töpsöttelen miraalipuuterin paikalleen. Varmasti netti on pullollaan ohjeistusta siitä, miten se tulisi levittää. Meikkivoidetta ja puuteria käyttäessäni en primeria käyttänyt, silloinkin annoin rasvan imeytyä ensin, levitin meikkivoiteen sormillani ja puuterin irtopuuterina siveltimellä.


Muutaman kerran viikossa levitän kasvoilleni myös itsestäänruskettavaa. Pääasiallisesti kyllä illalla, ei sen kuivumisen odotteluun ole arkiaamusta aikaa.  Olen aikaisemminkin tästä maininnut, mutta en tosiaan rusketu kovin hyvin, joten senkin takia tätä käytän, tulee minunkin naamastani vähän "terveemmän" näköinen. Helpottaa meikkaamista myös. Tämä Acon versio on hyvin suositeltava, saatavilla apteekista, maksoi noin kympin.

Korostukset, auringot ja poskipunat.

Minusta olennaisena osana pohjustusta mukaan kuuluu vielä aurinkopuuteri ja poskipuna. Aurinkopuuterista otan tuolla isolla sudilla kevyesti sutiin väriä ja kiepsautan värin poskiluulta ohimolle hiusrajaa pitkin otsan korkeimpaan kohtaan. Otan uudelleen kevyesti väriä ja teen saman toiselle puolelle. En todellakaan maalaa kasvojani aurinkopuuterilla enkä missään nimessä lisää sitä pitkin päivää. Ehdottomasti en, vaan vähän väriä kasvoille antaa tämäkin. Minusta aurinkopuuterista kiiltävät kasvot ovat vaan aivan kamalat.


Poskipunaa levitän myös kevyesti pienemmällä siveltimellä poskipäihin, häivyttäen sen poskiluulle. Tässäkin tarkoituksena on antaa kasvoille vähän väriä. Meikkiä on helpompi lisätä kun poistaa, siksi äärimmäisen kevyesti koetan laittaa poskipunaa. Sitäkään en päivän aikana lisää. Totuus on se, että en oikeastaan lisää mitään meikkiä päivän aikana, paitsi huulirasvaa. Saatan kabukilla jolla laitan mineraalipuuterin vähän naamaa sutia, mutta en lisää siihen puuteria kyllä. En ainakaan itse arvosta sitä, että naamani olisi kovin pakkeloidun näköinen, en tosin tiedä, miten esim. rasvaisen ihon kanssa toimisin, pintakuivalla tämä lisäämättömyystekniikka toimii hyvin.

Kulmat ja luomien pohjustus.

Kulmiini lisään väriä kulmakynällä, lähinnä siksi, että kulmanihan ovat oikeasti ihan todella vaaleat, eivätkä erotu naamastani, jos en väriä lisää. Itse teen niin, että aloitan piirtämällä ensin yläreunaan katkottaisilla viivoilla kaaren ja sen jälkeen alareunaan. Sitten väritän ja harjaan kulmani. Toki jos kulmasi ovat olemassa tummat, niin kulmat tarvitsee vain nyppiä ja harjata, ehkä täytellä aukot värillä.


Kulmakarvan itsessään tulisi olla alueella, jonka nuo kaksi tummempaa viivaa osoittavat. Siveltimet ovat oiva apu tähän, jos et valokuvan kanssa halua leikkiä. Näin kulmat ovat tasapainossa muun naaman kanssa. Vaalea viiva osoittaa, missä kulman korkein kohta on. Minusta kauneimmat kulmat saadaan aikaan noudattamalla kulmien luonnollista muotoa, vain nyppimällä hajakarvat pois. Hyvä pohjustus ja huolitellut kulmakarvat eivät oikeastaan tarvitse kuin ripsivärin seurakseen, mutta jos enemmän tahdot meikata, niin lisää alla:


Pohjustan luomeni, koska totuus on se, että ei näissä pysy luomiväri muuten. Ensin siellä on alla kasvojen primeri, sitten kevyesti mineraalipuuteria. Sitten on ohut siveltimellä levitetty kerros mattavalkoista luomiväriä. Itselläni on käytössä teatterimeikeistä tuttu Grimas, jonka värinappi maksaa sen noin 8€ ja kestää omassa käytössä eli pohjustuksena noin kaksi vuotta. Tiedän toki, että luomille on omiakin pohjustuksia ja ne eittämättä ovat hyviä (joskin kehutuimma yleensä huikaisevan hintaisia). Pidän itse koko luomen pohjustamisesta kulmaan saakka valkoisella, koska luomivärit toistuvat oikean värisenä, niitä ei tarvita yhtä paljon jotta väri on kirkas. Eikä niiden väri muutu luomelle levittäessä. Opin Grimasin laittamisen noin 10 vuotta sitten silloiselta työkaveriltani jolla myös maskeeraajan koulutus, kullan arvoinen vinkki jota olen siitä saakka käyttänyt.

Luomivärit.

Minä teen arkimeikkini kokonaan luomiväreillä. Olen todella laiska opettelemaan rajauksien tekemistä, joten teen ne vain juhlaan kynällä tai nestemäisellä versiolla. Tuosta paletista käytän kaikkein vaaleinta väriä kulmaluulle korostamaan ja toiseksi vaaleinta koko liikkuvalle luomelle sekä ohuelti alaluomelle. Levitän nämä myös tässä järjestyksessä. Sen jälkeen teen keskivaalealla banaanivarjostuksen. Jonka jälkeen levitän banaanivarjostuksen myös tummalla hyvin ohuelta häivyttäen sen (keskivaalea pohja auttaa häivyttämään tummempaa). Samalla tummalla teen rajauksen, vaihdan sivellintä, mutta unohdin ottaa kuvan siitä. Eli tumminta väriä pensseliin ja ulkonurkasta sisänurkkaan päin sellainen ohut viiva. Rajausta ei tarvitse tehdä kerralla vaan pienillä viivoilla peräkkäin minäkin sen teen.


Periaatteessa siis arkimeikkini huomattavasti vaaleammilla väreillä on siis tämä:


Kyllä, teen smokey eye meikin vaaleilla väreillä arkimeikkiini. Kun on vaaleat helposti toisiinsa sointuvat värit paletissa, niin häivyttäminen ei ole yhtä urakan takana kun tummien kanssa. Mutta kerrataan:

1. Vaaleinta kulmaluulle ja siitä alaspäin
2. Seuraavaksi vaaleinta liikkuvalle luomelle sekä ohuesti alaluomelle
3. Kolmannella banaanivarjostuksen pohja
4. Tummimmalla ohut kerros banaanivarjostukseen sekä ohuemmalla sudilla rajaus yläluomelle

Näin minä siis meikkaan, jokaisella varmasti oma tapansa.

Ripset ja huulet.

Arkimeikissä minä luistan ripsien taivutuksesta sekä huulipunan levittämisestä siveltimellä. Tiedän, että ripset kaartuvat kauniimmin taivuttamalla, mutta jotenkin en ole saanut taivuttamista osaksi rutiinia (voi johtua siitä, että ripseni ovat sen verran pitkät, että väri on taiteilua sen jälkeen ettei sotkeudu luomiväriin). Jos kuitenkin taivutat ripset, niin tee se _aina_ ennen ripsivärin levitystä ja ehdottomasti ainakin kolmesta kohtaa ripseä, jotta taivutus näyttää luonnolliselta. Taivuttaminen avaa kauniisti katsetta ja kirkastaa ilmettä.


Huulipunani lauantaina oli Lumenen natural coden sävy nude ja päälle aavistus kiiltoa MaxFactorin ikuisuuden vanhasta purkista. Yleensä käytän Labellon sävyttävää huulirasvaa arkisin. Oikeaoppisesti: Rajaa aina huulet ja levitä väri pensselillä. Tämän teen juhlia varten ja juhlameikistäni teen kyllä erikseen postauksen vielä.


Koko arkimeikin tekoon menee siis se noin 10min, tosin minulla on vakaa harjoittelu asiasta. Arkisin hiustenlaittoon saa mennä maks saman verran, mielellään vähemmän aikaa. Oikeastaan kunhan muistaa laittaa rasvan ja primerin niin, että tekee muut aamuhommat välissä, niin meikki viimeisenä naamaan on se itseni parhaaksi havaitsema tapa. Noin ajan käytön kannalta. Yllä arkimeikkini vessan keltaisessa värissä ja alla auringonpaisteessa ulkona:


Minusta ihan kivan luonnollisen näköinen. Alle keräsin vielä kasan erilaisia vinkkejä meikkaamiseen liittyen. Ei missään järjestyksessä nämä.

Vinkit.

Jos et tiedä, mitkä värit sopivat sinulle, niin mene reippaasti liikkeeseen ja sano tarvitsevasi apua. Pelkäätkö, että sinulle myydään vain kalliita meikkejä? Ei, sano myyjälle suoraan, että hintaraja on se ja se, että toivot saavasi meikkisi hieman edullisemmin, joten voidaanko katsoa vaikka Lumenea, IsaDoraa tmv. edullisempaa sarjaa. Myyjät osaavat auttaa myös niiden tuotteissa ja ovat oikeasti tyytyväisiä kun saavat tietää, missä hintaluokissa voivat liikkua ohjeistustensa kanssa. Kurjempaahan se on esitellä meikkejä, joita asiakas ei osta. Samoin myyjälle voi sanoa, että etsin dramaattisempaa iltameikkiä tai naturellimpaa arkimeikkiä. Mitä enemmän osaat sanoa mitä haluat, niin sen parempi.

Omistatko ripset mallia "Eivät nämä taivu vaikka kuinka taivutan". Nyt avuksi metalliset taivuttajat ja hiustenkuivaaja. Hurruta vähän aikaa lämmintä ilmaan hiustenkuivaajasta metallia päin, anna jäähtyä hiukan (ripsikin kärsii kuumasta raudasta kuten hius) ja taivuta ripset _varovasti_ vähintään kolmesta kohdasta ripseä. Ripsiväri päälle niin avot. Kyllä se lämpö ripsiinkin auttaa. Metalliset taivuttimet ovat muutenkin hyvät, äitini versiot ovat Roomasta vuodelta 1976 ja samat ovat käytössä edelleen, vain sitä kumiosaa on tietenkin vaihtanut. Sen ei tarvitse olla myöskään se kallein malli, marketista saa ihan hyviä metallisia.

Rasvoittuuko ihosi ja haluat lisätä puuteria pitkin päivää, mutta pelkäät saavasi aikaan ns. teatterimaskin eli pakkelia sentin kerroksen naamaasi? Ota pala vessapaperia ja taputtele siihen pahimmat rasvoitukset, jos paperia ei ole tarjolla kämmenet käyvät hyvin. Ei ihosta ihan mattaa tule, mutta pahin kiilto lähtee pois.

Glitteri sopii oikeasti vain virheettömälle 17-vuotiaan iholle. Se on ehkä maailman vaikein asia kiinnittää luomille, se varisee aina. Hienoisissakin juonteissa oleva glitteri vanhentaa välittömästi. Hohtavat ja matat kunniaan arkena, juhlaan sitten kimallusta.

Kokeile, harjoittele ja etsi se itsellesi sopiva vaihtoehto. Meikin ei kuuluisi näyttää samalta nyt, kun se näytti 15 vuotta sitten (Luoja paratkoon miten rakastin teininä turkoosia ja sinistä luomiväriä...). Iän myötä sen kuuluu muuttua.

Lopuksi.

En ole ammattimeikkaaja, mutta rakastan meikkaamista. Niin itseni kuin muiden. En kuitenkaan ole ammattilainen tai omista mitään koulutusta alalle, joten nämä pohjaavat nyt omiin vinkkeihini, kokemuksiini ja siihen, miten itse teen. Se ei välttämättä ole se oikea tapa toimia. Jos jollekulle on apua näistä vinkeistä niin hyvä. Teen vielä erikseen juhlameikistäni ja koetan saada sen myös kuvattua kaikkine eri vaiheineen (eli siis Kotinörtti kuvaa).

Toivottavasti tästä oli jollekin edes jotain apua. Lisää saa kysellä ja toiveita esittää, koetan kyllä tottakai toteuttaa niitä parhaani mukaan.

Kommentit

  1. Hyvä postaus. Mä en olekaan koskaan tutustunut primereihin, mutta mullakin on aika pintakuiva iho, joten olisi varmaan ihan paikallaan. Mulla on yksi iso apteekin rasvapönttö (Ceralan Plus), josta käytän samaa voidetta niin silmänympäryksiin kuin kantapohjiinkin. Joo, näin 30+ vuotiaana voisin tietty panostaa enempi ihooni. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta toi primero on helpottanut siinä, että pysyy meikki paremmin naamassa, joten sitä kuluu vähemmän, en mä mitenkään ole havainnut ihoni hohtavan vaikka se senkin lupasi tehdä :D Tyytyväinen kuitenkin pysyvyyteen.

      Tiiätkö, jos sama rasva toimii niin miksi ei? Tosin apteekista saa musta ihan edullisellakin hinnala kasvorasvoja ja silmänympärysvoiteita jos niitä haluaa, marketistakin. Tosin jos apteekin tuotteet on tuttuja muutenkin, niin pysyisin ehkä niissä. Panostamista kannatan suuresti täällä, mutta muistaen, että hiljalleen hyvä tulee, koko arsenaalia ei kannata ostaa kerralla (hinnan takia myös, mutta minä ainakin kapinoin päässäni noin suuria muutoksia vastaan aina).

      Hyvä jos tästä oli jotain hyötyä :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!