23.6.2012

Juhannusaattoa.

Eilen suuntasimme hyvin pitkien yöunien jälkeen Kotinörtin kanssa kohti Matemaatikon emännöimiä juhannusaaton juhlia. Nukuimme kumpikin puolille päivin ja nautimme suunnattomasti rauhallisesta yhdessä olosta aamulla miehen kanssa. Kyllä yksi ylimääräinen vapaapäivä on aina luksusta. Iltapäivällä kuitenkin saavuimme ystävien luokse grillaamaan ja nauttimaan Suomen suvesta.


Kuten mainitsinkin, en tarvitse Juhannuksena niinkään vettä kuin grilliruokaa ja siitä sainkin nauttia. Marinoin itse kanafileitä, lisänä juustolla täytettyjä herkkusieniä, mozzarellasalaattia jossa tuoreita sipulin varsia, itse tehtyä leipää ja valkosipulivoita sekä paljon muita ihania herkkuja. Ruokaa tosin oli niin paljon, että annosta sai hetken aikaa kyllä syödä. Salaatti värikkyytensä puolesta sopi kuviin kaikkein parhaiten.


Herrat päättivät heittäytyä hunnigolle ja tuhota viisi viskipulloa... onneksi pullojen koko ei ollut tämän suurempi.


Suurin suosikkini kesäherkkujen kanssa ovat tuoreet kotimaiset mansikat dipattuna suklaaseen yhdistettynä tämä nautinto vielä kermavaahtoon. Suklaat tein edeltävänä iltana dippaamalla ne sulan tumman ja valkoisen suklaan yhdistelmään. Vaikka jääkaapissa olivatkin olleet, niin kyllä ne vaan ovat todella herkullisia. Menivät aika vauhdilla kaupaksi. Suosittelen kokeilemaan, mikäli et ole vielä maistanut, ihana herkku.


Suomen kesä on kaunis ja istuimme hyvän tovin Matemaatikon vieraina. Koska tänään on, kuten kellonajasta huomaa, aikainen herätys, niin yhdeksän aikaan kuitenkin ajelimme kotiin vieden samalla Arkeologin ja tämän miehen kotiin tuohon viereen ensin. Kesän etuihin ehdottomasti lukeutuu myös se, että päivän asukuvat voi ottaa kymmenen aikaan illalla:Sininen neule (takin korvikkeena): Tuliainen Äidiltä Sakasta
Laukku: Dublin
Mekko: Esprit
Valkoinen neule: Mark's&Spencer
Kengät: Tuliainen Äidiltä Saksasta (Deichmannilta)

Juhannuksen kunniaksi kaivoin vanhan kukkamekkoni ylleni ja totesin sen soveltuvan vallan mainiosti juhannuksen viettoon. Juhannus tanssit kyllä puuttuivat, mutta ehkä humpan pariin päästään tänään. Eilinen oli kuitenkin ihastuttavan rauhallinen päivä ja ilta, jonka vietimme hyvässä seurassa.

Illalla tutustuin vielä seuraavaan opukseen:


Rakas ystäväni Nna miehensä kanssa on remontoimassa uutta asuntoaan ja siellä on mitä ilmeisimmin enemmän kuin tarpeeksi kirjoja. Muistivat rakkauteni Romanoveihin nämä kaksi ja kun kirjojen joukosta oli löytynyt tällainen helmi (jonka kirjoitus vuosi on 1939) niin sain tämän lahjoituksena. Loppuilta menikin sitten heittäytyessä historian pauloihin. Vähän lyhyemmänkin aikaa olisi voinut lukea, mutta enhän minä sitten malttanut mennä ajoissa nukkumaan.

Nyt kuitenkin kääntyy kokka kohti Taipalsaarta ja ystäviemme luokse lisää juhannusta viettämään. Koetan raportoida loppujuhannuksenkin mahdollisimman tarkasti, koska kyllähän kesä on parasta aikaa kuvaamisenkin kannalta.

Oikein ihanaa Juhannuksen jatkoa teille kaikille!

On Friday we went to a friends house to spent the day and evening since it's midsummer we had an extra day off at work. Barbecue and a lovely summer day, what more can you ask? I had a lot of food, with my favourit summer dessert, strawberries with chocklate and whipped cream. I just love the combination. Since it's midsummer, it's almost like a tradition in Finland to wear a floral dress, I hade mine couple of years ago from Esprit. I also received a lovely book from my friend writen in 1939 telling about the house of Romanovs. Since I love history of Russian emperors, this was a great gift <3

4 kommenttia:

 1. Voi, noita mansikoita pitääkin tehdä ensi viikonloppun juhliin! Ne on niin mainioita "jälkkäri-naposteltavia"!
  Ihanaa viikonlopun jatkoa Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat kyllä yksi parhaimmista kesän jälkkäreistä. Kokeilin ensimmäisen kerran tumman ja valkoisen suklaan yhdistelmää koettaen saada vähän "raitoja" suklaaseen, ihan hyvin onnistuivat. Seuraavassa vieraspaikassa mansikat, joita oli suunnilleen saman verran, katosivat alle viiden minuutin. Kannattaa siis tehdä reippaasti :)

   Poista
 2. Onpa kiva, kun olet kasvoillasi esillä. : ) Ja aivan suloinen kokonaisuus, ihanan mallinen hame!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pääasiallisesti kyllä suuressa osassa kuvista, välillä on semmoisia päiviä, että naamaa en todella kuvaan halua. Kuten nyt tuo juhannussunnuntain. Ruuhkassa istuminen oli aavistuksen puuduttavaa :)

   Kiitos, mekko on ihan suosikkini. Olkaimettomana tosin itse haluan boleron siihen aina, mutta muutoin toiminut jo monta kesää.

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!