14.6.2012

Kuvia.

Minä pidän tatuoinneista. Olen pitänyut jo monta vuotta. Painotetaan nyt, että tarkoitan hyvin ja huolella tehtyjä tatuointeja, en sellaisia sinne päin sutaistuja. En myöskään kannata tatuoinnin ottamista hetken mielijohteesta. Omiani pohdin vuosikausia, kun ensimmäiden idean sain 16-vuotiaana siitä, millaisia haluan. Tatuointi on ikuinen, joten siksi kannatan asian harkitsemista. No sitten kun on harkinnut asiaa sen 8 vuotta kuten minä ensimmäisen kohdalla, niin sitten voi ensimmäisen ottaa. Toinen seurasikin reippaassa vuodessa ensimmäisestä.

Mutta miksi juuri nämä kuvat? Sitä on moni kysynyt, joten koetan sitä teille myös jollain tavalla saada selitettyä. Ne nimittäin eivät ole kumpikaan mitenkään randomisti valittuja kuvia. Sain idean kuviini todella jo 16-vuotiaana ja siitä saakka halusin toisen olevan yksisarvinen ja toisen olevan lohikäärme. Minä kun olen tällainen fantasiahörhö, niin kuvat sopivat mielestäni myös elämääni. Lohikäärmeisiin rakastuin mitäs muuta kuin Weissia ja Hickmania lukemalla. Hobitissa kun ei oikein tuo lohikäärme vakuuttanut. Nuo kirjat avasivat ihan uuden maailman ja on sanottava, että esim. Kronikat ja Legedat on parempi lukea teininä kuin aikuisena, ne kolahtivat paljon kovempaa silloin.


Oikeassa nilkassani on siis tällainen lohikäärme, joka muistuttaa rakkaudestani fantasiakirjallisuuteen. Tämän kuvan on suunnitellut rakas ystäväni, joka teki sen erikseen minulle, sopivaan aikaisempaan tatuointiini. Tämä on nimen omaan se jälkimmäinen ottamistani. Mietin pitkään tuota kokoa, mutta halusin isomman kuvan ja tämä oli kyllä kaiken kaikkiaan vaan täydellinen. Tämä siis muistuttaa niistä Krymin väkivahvoista lohikäärmeistä tänäkin päivänä joista tämän jos värillisenä olisin ottanut, niin ehdottomasti rakas sininen Khellendros olisi vaihtoehtoni ollut. Tai vähemmän mahtipontisesti ilmaistuna: Minä vaan satun pitämään lohikäärmeistä ja tärkeä kuva jonka ystäväni piirsi. Piirtäjän lisäksi muistan lohikäärmeestä myös erään toisen rakkaan ystäväni.


Ensimmäinen tatuointini on vasemman lavan kohdalla. Tämäkin ystäväni piirtämä, eri ystävän kylläkin kuin lohikäärme, mutta itselleni tärkeä tämäkin. En osaa oikein tarkemmin sanoa, koska päätin nimen omaan, että yksisarvinen, mutta jotenkin se vaan jäi houkuttamaan kuvana niin paljon. Tämä yksisarvinen heijastelee enemmän ehkä rakkauttani fantasiaan vielä kuin lohikäärme. Koska kuitenkin olen päättänyt pitää henkilökohtaisen elämäni pois tältä puolelta, niin valitettavasti en enempää tämän kanssa selitä, miksi se muistuttaa enemmän ja mitä.

Näin siis omat tatuointini, onko teillä tatuointeja? Mitä mieltä olette tatuoinneista yleensä?

I have two tattoos that I have managed not to show in my blog. After thinking for a while I decided to show them to you. I wanted to have these two pictures (both drawn by different but dear friends) since I was 16. I took my firt tattoo when I was 24, so it took me a while to be sure. What do you think of tattoos? Love them or hate them?

12 kommenttia:

 1. Söpöt! Minulla ei ole yhtäkään..ja kun tarkemmin ajattelen, niin ei ole muuten kenelläkään meidän perheessä!?! Ei ole vaan tullut otettua.
  Kymmenisen vuotta sitten harkitsin ihan pienenpienen pientä, mutten sitten ottanut sitäkään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Eipä noita kaikilla tarvitse ollakaan, meillä mies esim. kokee niin kovaa neulakammoa, että ajatuskin tatuoinnista saa sen panikoimaan, että neula tulee lähelle. Omassa ystäväpiirissäni kun rupesin miettimään, on varmaan joka toisella tai joka kolmannella tatuointi, jännää.

   Ehkä se vielä joskus lisää näitä, aiheen tiedän jo, mutta kuva ja piirtäjä puuttuvat, joten saattaa olla pitkällinen projekti. Ja hyvä niin jos on, ei tule hätiköityä.

   Poista
 2. Kauniita nuo tatuointisi! Niissä onkin extra-merkitystä, kun ystäväsi on ne piirtänyt.

  Minua on kaveri houkutellut tatuointiliikkeeseen jo jonkin aikaa. Olin jo lähes lähdössä, kun aiemmin olin miettinyt ottavani kuvan täytettyäni 30. Hieman on toppuutellut se, ettei mieheni välitä tatuoinneista. En ole missään vaiheessa päätynyt vielä mihinkään tiettyyn aiheeseen, mutta jotakin henkilökohtaista toivoisin. Nyt tällä hetkellä en ainakaan asiaa toteuta, mutta ehkä vielä joskus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niillä on monta merkitystä kummallakin, siksi ne ovatkin itselleni niin rakkaita ja tärkeitä.

   Eipä noita kannata ottaa, ellei ole varma, että tahtoo tatuoinnin. Se on ikuinen kuva kuitenkin, pitää mielestäni olla ehdottoman varma, että sellaisen haluaa :)

   Poista
 3. Todella nättejä nuo tatuointisi. Olen samaa mieltä, että täytyy todellakin tarkkaan harkita, koska kuva on ikuinen.

  Itse olen miettinyt kohta vuoden erään lauseen tatuoimista, mutta en ole vielä täysin varma ja en myöskään tiedä, etteä mihin kohti sen tarkalleen haluan. Niin kauan kun on epävarma, niin parempi olla ilman. Ehkä vielä joku päivä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä ehdottomasti oltava sellaiset, että niihin on tyytyväinen vuosienkin päästä.

   Samaa mieltä, niin kauan kun olet epävarma, niin kauan on parempi olla ottamatta. Joskin, noihin jää koukkuun, ottaa yhden niin hyvin moni tutuistani joilla on tatuointi, haluaa seuraavankin :D

   Poista
 4. Hyviä kuvia ovat ja juurikin niin, että saa tarvittaessa piiloon.
  Kiva kun kerroit hieman miten ovat kuvat valikoituneet.
  Mulla on eka kuva laitettu 20 v.sitten .Teen tässä sen oman postauksen kunhan ehdin:)
  Yhtään ikävää kommenttia en ole niistä saanut,päinvastoin!
  Mie en arastele niitä näyttää ja töissäkään kukaan niitä kato kieroon.
  Rovaniemellä on alansa guru Jari Partanen,hänen kuvansa ovat aivan uskomattomia!
  Laitanpa linkin tähänkin http://ironbeardtattoo.fi/.
  Täytyy toki muistaa että tatuoinnit ovat aina tilaustöitä,joten kaikille löytynee omansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä nämä tarvittaessa piiloon saa, toisaalta serkkuni häihin mm. lisäsin selän yksisarviseen muutaman glitterhippusen oikein korostamaan kun oli mekon selkämys siihen sopiva. Töissäkin menen ilman epäröintiä tuon nilkkakuvan kanssa, ei kukaan näistä koskaan ole vinoillut, ihaillut ennemmin.

   Upeita nuo laittamasi kuvat, ihan mielettömiä! Postaustasi odotellessa kun on sen aika :)

   Poista
 5. Jep, sitä sanotaan, että kun yhden ottaa, tatutointeihin jää koukkuun ja tekee jo mieli seuraavaa. Itselleni ainakin on käynyt niin.
  Minulla on myös kaksi. Tai oikeastaan kolme, kun toista täydennettiin viime kesänä. Ja nyt olen harkinnut sen toisenkin täydentämistä.
  Ensimmäisen otin myös vasemman lavan päälle, kuvastaen taas aurinkoa, kesän lapsi kun kerran olen. Siihen olen ajatellut lisätä kolme tähteä, yhden jokaiselle lapselleni.
  Toinen onkin sitten vähän piilossa, erikoisemmassa paikassa, eli tuosta navasta 10cm vasemmalle ja toiset 10cm alas. Siinä taas on horoskooppimerkkini =)
  Tosin minä en voi töissäni pitää tatuointia näkyvillä, mutta sopivan paikan tullen tuo lavan päällä oleva vilkkuu. Toinen onkin sitten vain minua itseäni varten ja hyvin "yksityinen".
  Kauniita nuo tatuointisi, ja mielestäni hienoa, että niillä on tarina, eivätkä vain sinne nätteinä pläjäytettyjä! Ja muuten hauska idea tuo glitteri! Heti aloin itsekin miettiä, että auringon sakaroihin voisi laittaa vähän kimallusta joskus.... kiitti ideasta siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, koukkuun niihin kyllä ehdottomasti jää, en usko, että olemme ainoita, joille näin on käynyt.

   Kuulostaa ihanalta tuo täydentämis idea, miettimääni muutamaa sanaa kun voisi sommitella yksisarvisen ympärille. Humn. Visioita visioita.

   Glitterin lisääminen oli alunperin Äitini idea kun totesi, että jos kerran pitää näkyä tatuointi niin antaa sitten välkkyä kunnolla :D

   Poista
 6. Minulta löytyy yksi tatuointi, vasemmasta olkapäästä. Vaikka kuva on tosi yleinen ja jopa tavallinen, niin sillä on silti minulle merkitystä. Myös tietyt henkilöt osaavat heti yhdistää sen oikeaan asiaan. Olin miettinyt kuvaani kohtalaisen kauan, mutta lopulta otin sen kenellekään kertomatta muutama vuosi sitten kesällä.

  Ja muuten minäkin olen tatuointiani koristanut yksiin juhliin - glitteriä pintaan niin perhonen näyttää hienolta :)

  Niin ja lisää kuvia tekee mieli koko ajan... ;) Ihmeellisesti siihen kyllä jää koukkuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhliin koristeltu tatuointi on kyllä nätti, toimii vallan hyvin koruna ainakin omasta mielestäni.

   Kyllä noihin koukkuun valitettavasti jää, minä ainakin jäin. Juuri tuossa vuoden kohdalla ensimmäisestä alkaa viimeistään (yleensä?) toistakin tekemään mieli.

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!