13.6.2012

Lahopää?

Että voi ihmisellä olla huono muisti! Olin tiedättekö aivan varma, että aloitin blogin kirjoittamisen viime vuonna juhannuksen tienoilla, mutta tarkasteltuani tässä aamutuimaan tarkemmin asiaa totesin, että minähän missasin kokonaan blogin 1-vuotis synttärit jotka olivat viime viikon lauantaina! Syytän ehdottomasti lauantain migreeniä tästä unohduksesta ja omaa lahoa muistiani noin muuten siitä, että en todellakaan muistanut, että blogi täytti vuosia. Miten voi olla ihmisellä noin laho pää!

Tässä nyt kuitenkin tällaista muistelua vuoden varrelta.


Aloitin blogin kirjoittamisen kasvottomana. En oikeastaan tiennyt, mitä halusin blogiltani ja mitä tänne edes kirjoittaisin. Olisiko pelkkiä päivän asuja vai mitä kaikkea tahtoisin tänne edes laittaa. Niinpä minä sitten kuvautin Kotinörtillä asuja uskollisesti liki päivittäin. Samoin entinen kollegani, hyvä ystäväni, Hovikuvaaja oli töissä ensimmäinen joka sai blogista kuulla. Hänen taidokkaita asukuviaan saatiin seurata liki vuoden verran.


Nopeasti päätin myös jakaa kanssanne mahdollisia ostoksiani. Vaikka tuntuikin hassulta kuvata niitä, niin nopeasti kerroin myös ostamistani vaatteista. Samoin muutamat ystäväni alkoivat olemaan tietoisia blogistani, kaikki kannustivat eteenpäin sen kirjoittamisen kanssa. Ellen ihan väärin muista, niin Tanskatar oli ensimmäinen jolle kerroin, samoin Matemaatikko. Jälkimmäinen oli se, jota saan kiittää koko blogin kirjoittamisideasta, hän sitä ehdotti.


Heinäkuussa juhlin synttäreitäni ja tiesin jo tuolloin, että kun tämän lahjakortin Kotinörtin kanssa käytämme, niin olemme tuolta tullessa kihloissa. Jotenkin asian jakaminen teidän kanssanne oli reissun jälkeen marraskuussakin vaikeaa, joten omalla tavallaan ilmoitan sen varsinaisesti vasta nyt: Menemme naimisiin elokuussa 2013. Tästä ei ole tulossa hääblogia, mutta niitä juttuja saattaa ajoittain vilahdella täälläkin puolella, vaikka koetan ne minimissään pitää.Elokuussa matkustin ystäväni kanssa rakkaaseen Irlantiin ja sain Kotinörtin suostuteltua kameran eteen. Mies on koko ajan ollut todella kannustava blogin kanssa ja oikein tunkenut kirjoittamaan tätä enemmän ja enemmän. Kuulemma harrastus joka saa minut hymyilemään on hyvä harrastus. Vaikka hänen pitäisi japaniliaista turistia leikkiäkin asukuvieni kanssa.Syyskuun lopussa otin jo enemmänkin tunnelmakuvia ja vaikka en suuremmin askartele, niin jostain syystä syksyllä tuli tehtyä muutamakin askarteluun liittyvä juttu. Tunnelmakuvista ja ruokakuvista ei kukaan valittanut, joten jatkoin tyynesti niiden ottamista.Lokakuussa olivat myös rakkaan ystäväni Nnan ja tämän miehen häät. Niihin tilattiin mekko ulkomailta ja muutenkin oli ihana päästä juhlimaan häitä. Se on edelleen yksi viimevuoden kohokohdista. Tässä vaiheessa jo moni naispuolisista ystävistäni tiesi blogini pitämisestä, muutama mieskin Kotinörtin lisäksi.Syksyn mitaan otettiin edelleen asukuvia, niihin olen tykästynyt. Matkustimme myös Kööpenhaminaan tapaamaan Tanskatarta ja puolisoaan Kotinörtin kanssa.


Vaaleat olivat hiuksetkin vielä silloin. Noiden saaminen auki ja hyvään kuntoon oli kyllä niin työn ja tuskan takana, että väri muuttui jo senkin takia. Ovathan ne näin kuvassa katsottuna todella kauniit.


Marraskuun lopussa todella menin kihloihin, loppuvuoteen liittyy muutakin suurempaa menoa ja tekemistä. Muutimme Kotinörtin kanssa saman katon alle hänen siirtyessä Turusta pois ja vaikka mieleni olisi kuinka tehnyt teillehehkuttaa ja ahdistua ja pohdikella elämäni muutoksia, niin olin tehnyt päätökseni: Blogi keskittyisi muuhun kuin henkilökohtaiseen elämääni.Mies teki laukuilleni ja huiveilleni hyllyn ja minä miehelle kaulaliinan. Tämä kaikki alkuvuodesta. Totuttelin elämään miehen kanssa saman katon alla. Omat kommenvenkkinsä oli siinäkin, mutta kyllä tämän kanssa on sujuvasti edetty ja edetään edelleen.

 

Toteutin pitkän säästämisen jälkeen unelmani kevättalvella ja samalla aloimme käymään tyttöjen kanssa kerran kuussa syömässä. Taas ollaan sunnuntaina menossa, odotan näitä kuukausittaisia tapaamisia kyllä todella innoissani. Onneksi niistä on tullut perinne.


Kevät talvella protestoin Suomen pitkää talvea ja samalla kypsyi hiljalleen ajatus siitä, että voisin esiintyä blogissa kasvoillani. Se oli useamman viikon, jopa kuukauden miettimisen tulos. Ainut, jolta kysyin, että sopiihan se, oli Kotinörtti. Muutoin annoin ystävällenikin tulla päätöksen kokonaan yllätyksenä.


Vaikka alkuun pelkäsinkin, että saisin jonkun kammoksuttavan murskatuomion kun aloin omalla naamallani eiinsytmään, niin saamani palaute oli niin postiivista, että totesin tämän olleen hyvä ratkaisu. Toki edelleen tulee joskus päiviä, kun en naamaani kuviin tahdo, mutta harvemmin. Sitä on elväti omaan naamaansa jo tottunut kuvissakin.Samalla blogin suunta muuttui hieman, kerroin osaamisestani muodin historian kanssa ja edelleen näitä historia juttuja on joskus tippumassa silloin tällöin. Samoin kerroin rohkeammin ja enemmän tavallisista päivistäni, niistäkin kirjoitetut jutut saivat hyvän palautteen aikaan. Noilla samoilla jutuilla nyt tässä mennään, mitään hirveän suuria muutoksia ei ole tulossa. Jotenkin koen, että blogi on löytänyt tasapainonsa niiden juttujen kanssa joista kerron ja niiden juttujen kanssa, joista en kerro.


Bloggaaminen siis jatkuu edelleen kevyenä ja "höttöön" perustuvana. Sen suurempaa tänne tule, samoja asioita kun tähänkin saakka. Keskittyen muotiin, asuihin ja lyhyisiin kuulumisiin. Bloggaaminen on tuonut mukanaan vielä suuremman keskittymisen pukeutumiseen ja kauneudenhoitoon, mutta samalla myös ihania ihmisiä, joita olen virtuaalisesti kohdannut ja heidän elämästään saan heidän blogiensa kautta lukea.

Ihana harrastus, josta en ole ihan heti luopumassa, joten onneksi olkoon yksivuotias XL Elämää <3

I just realized my blog turned 1 year last Saturday! Some pictures with the year. I still love to blogg, so life goes on.

16 kommenttia:

 1. Onnittelut myös sinun hurmaavalle blogillesi!Ja tietysti itsellesi,koska olet antanut mahdollisuuden tutustua sinuun ♥
  Kivasti olet koonnut kuluneen blogi vuoden:) Merkittäviä tapahtumia on kuulunut vuoteesi ja lisää tulossa!Ja Kotinörttikin on päässyt kuvaan!
  Oikein paljon ONNEA ja jatkat samaan tapaan,omana itsenäsi.Sillä aitoudella saat minulle lukijana hyvän mielen.
  Kiitos Dahlia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia! Ihana on tätä kirjoittaa kun olen onnellisessa asemassa jossa ikäviä kommentteja ei ole niskaan sadellut. Kyllä minä tätä olen jatkamassa, pää pulppuaa ideoita joista kirjoittaa ja nyt mietinkin vaan, että kuinka usein tätä oikein kehtaa päivittää :D

   Kiitos itsellesi Lennu, että olet aktiivisesti kommentoinut ja ihanasti ollut läsnä blogissani, on ihanaa saada lukea positiivisia ja kannustavia kommentteja. Kiitos tokimyös omasta ihanasta blogistasi <3

   Poista
  2. Samoilla linjoilla Lennun kanssa. Onnea blogille ja onnittelut kihlauksesta ja jatka samaan tapaan :)

   Poista
 2. Onnea yksi vuotiaalle blogille! :) Toivottavasti on vielä monia vuosia edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Jos se minusta on kiinni, niin onhan näitä :)

   Poista
 3. Synttärionnittelut blogille! Ja bloggaajallekin onnittelut kihlautumisesta ja avoliiton alkamisesta siellä taustalla. Sun blogi on yksi mun suosikeista, ja musta täällä on just sopivassa suhteessa kuvia ja tekstiä. Hyvä vaan jos jatkat samaan malliin kuin tähänkin saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia <3

   Se tekstin määrä on päiväriippuvainen kyllä, joskus tulee enemmän tekstiä kuin toiste, mutta tälla samalla mallilla on ollut tarkoitus jatkaa.

   Poista
 4. Sinulla on tainnut olla kiva vuosi :) Olen lueskellut tätä blogia kohtuullisen paljonkin taaksepäin, ja minusta kasvojen näyttäminen oli hyvä ratkaisu, koska kuvat näyttävät hieman torsoilta ilman päätä :D

  Terveisin, anni @
  anninpukeutumisleikki.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se, mutta vaati rohkeutta laittaa naamansa mukaan :) On vuoteen mahtunut kaikkea kurjaakin, se vaan ei tänne puolelle pääse mukaan kun ei mielestäni tänne kuulu. Hyvä jos tämän kanssa viettää aikaansa kuitenkin sujuvasti :)

   Poista
 5. Onnea yksivuotiaalle :)! Ja onnea kihlauksesta ja matkasta kohti suurta päiväänne :).

  Kiitos Dahlia blogistasi, pidän tavastasi kirjoittaa- olet aito ja sinulla on kiva tapa kertoa "juttujasi" :). Jatkahan samaan malliin, minä pysyn matkassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna. Koetan kirjoittaa, ainakin joskus, naseviakin tekstejä jotka viihdyttäisivät lukijoita. Toivottavasti olen siinä onnistunut :)

   Kyllä tätä matkaa on vielä edessä ja tästä kirjoitellaan, vastahan minä löysin uuden täydellisen kynsilakankin. Niin paljon kerrottavaa vielä, että ei tämä ole loppumassa :)

   Poista
 6. Paljon onnea 1v-blogille! Sen jälkeen, kun blogisi löysin, on se ollut yksi suosikeistani. Jatkathan samaan malliin!

  Ja onnea kihlauksen ja avoliiton johdosta! Saako toivoa ihan pikkuisen edes hääjuttuja ym, niistä olisi ihana lukea. Mutta ymmärrän, jos haluat rajata ne pois.

  t. Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Ihana kuulla, että tällä on säännöllisiä lukijoita ja joku jaksaa näitä meikäläisen horinoita lueskella.

   Mietiskelin noita hääjuttuja ja varmaan laittelen jotain kampausvaihtoehtoja, koristevaihtoehtoja jne. blogiin sopivaa tänne. Morsiamme stressaukset jätän pois, samoin muut tämmöiset, mutta eiköhän tuollaisesta kevyemmästä tule ainakin välähdyksinä juttua. En usko, että ihan kokonaan osaan pitää niitä juttuja poissa täältä.

   Poista
 7. Onnea minunkin puolestani yksivuotiaalle blogille!! Olipa mukava lukea, mitä vuotesi on pitänyt sisällään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Fiilistelyä olin ihan kiva tehdä ja samalla sitten selailla vanhoja kuviakin läpi.

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!