3.7.2012

Arkiaamun meikki.

Tein tänään aamusta jotain, jota en olisi ihan heti kuvitellut tekeväni. Kuvasin naamani lähietäisyydeltä ilman meikkiä. Ihoni ei ole mitenkään huippu hyvässä kunnossa, se on aina ollut punoittava, herkkä ja muutakin ottanut itseensä aina ihan kaiken. Sen takia opin meikkaamaan varsin tehokkaasti jo yläasteella.

Siinä se on, meikälaisen au naturel naama aamulla ennen seitsemää kylppärin kovassa valossa. Kivasti finnikin oli tossa nenän alla. Kuvasta huomaa myös, että kulmakarvani ovat todella juuri noin vaaleat, joten ne on pitänyt opetella piirtämään. Ehkä voisi taas ajatella kestovärjäävänsä.... Aikaa ei kuitenkaan ole aamusta jossittelulle vaan naamaan on erilaisia tuotteita alettava laittamaan, jotta sen kanssa selviää töihin.

Aamun meikkausrutiinissa ei mielestäni saa ehdottomasti mennä varttia enempää, nykyiseni teen kymmenessä minuutissa joskin tänä aamuna siihen valahti kyllä se vartti kun piti jotain valokuvia alkaa ottelemaan. Mennään kuitenkin asiaan ja katsotaan, mitä kaikkea sitä naamaani laitan, jotta koen olevani "ihmisen näköinen".

Ensimmäisenä naamaani laitan bareMineralssin Primerin. Tuo on ihan se perus primeri, jonka tarkoituksena on tasoittaa ihoa. Sitä se ainakin omalla kohdallani tekee. Aamurutiini menee naaman osalta niin, että ensin pestään ja rasvataan naama. Sitten syödään aamupala. Sen jälkeen laitan primerin ja annan sen imeytyä samalla kun laitan tukan. En tiedä pitäisikö näiden kaikkien imeytyä näin kauan, mutta itselle tämä on nopein tapa.

Primerin jälkeen laitan tuon minaraalipuuterin kabukilla. BareMineralssin tuote on käytössä, varmaan kolmas ellei neljäs purkki. Kesällä tummempi sävy kuin talvella. Mineraalipuuteri on siitä kätevää, että niitä voi myös keväällä ja syksyllä tarpeen vaatiessa sekoittaa keskenään, jotta saa oikean sävyn.

Sen jälkeen on vuorossa luomien pohjustus ja kulmien piirto. Luomet pohjustan (sen primerin ja puuterin lisäksi) vielä Grimasin valkoisella mattaluomivärillä. Valkoinen toistaa luomivärit oikeissa sävyissään ja samalla saan pitävän pohjan. Omistan luomet, jotka pitävät luomivärin valuttamisesta luomivakoon, joten pohjustus on oikein hyvä.

Kulmat olen tehnyt jo "toista kynääni" Inglotin kulmakynällä. Tasaisesti ja pehmeästi levittyvä kynä, joka toimii ainakin omille kulmilleni noin värinsäkin puolesta hyvin. Ei ehkä halvimmasta päästä, mutta ei kalleimmastakaan, joten kannattaa kokeilla jos näihin törmää ja sillä tuulella, että voisi kokeilla uutta kosmetiikkatuotetta.
Vielä kuuluu pohjustukseen L'Orealin aurinkopuuteri ja TheBodyShopin poskipuna (joka kuten näkyy helähti rikki tässä eilen aamusta, mutta kyllä se vielä toimii ennen uuden hankintaa). Isolla sudilla poskiin ja ohimolle aavistus aurinkopuuteria ja poskipunaa sitten poskipäille aavistuksen verran. tykkään pinkistä poskipunasta koska luin jostain sen nuorentavan. Tilasin Feeluniquelta jo uudet poskipunat kokeiluun eri merkiltä. Sama tuttu pinkki, mutta myös hennon persikkainen on tulossa kokeiluun.

Otin tässä vaiheessa tämmöistä välivaihekuvaa aiheesta. Nyt on siis pohjustukset naamassa, samoin kulmat on piirretty paikalleen ja punat sudittu. Kuvaa katsellessa tulee kyllä havainnollistettua, miksi meikkaan keittiössä enkä kylppärissä. Keltatautia voisi olla havaittavissa. Mitä sitä ei kuitenkaan tekisi blogin takia, joten meikkasin keinovalossa vaikka yleensä suosin keittiötä sen takia, että luonnon valossa (jota on talvella kyllä hyvin rajatusti) on mukavampi meikata, näkee sen, miltä naama oikeasti näyttää.

Sitten päästäänkin siihen osioon jota rakastan eli luomiväreihin:

Kyseessä on Inglotin meikkipaletti. Inglotilla saa valita meikit itse, joten tällaisen paletin kasasin kesäksi. Ykkönen on mattapintainen nude sävy. Kakkonen on kiiltävä hennon vaaleanpunainen ja kolmonen tuollainen keltaiseen taittava kulta. Nelonen on sitten keskiruskea joka taittaa sekin kullan puolelle. Näillä sitten taiteillaan kummallekin luomelle samanlainen "taideteos". Teen meikin joko siveltimillä tai sormin, tänään aamulla sormin.

Ensimmäisenä ykköstä ja sitä kulmaluulle korostamaan kulmaa. Jos sävyt olisivat yhtään tummempia laittaisin sitä myös silmän sisänurkkaan katsetta kirkastamaan. Seuraavaksi levitetään tuo kakkossävy koko liikkuvalle luomelle. Samalla myös sutaistaan sitä vähän alaluomelle, jotta ei ole niin meikkaamattoman näköinen lopputulos. Kolmosta laitetaan luomivakoon, tummemmassa meikissä tänne tulisi jotain tummempaa sävyä, mutta kesällä tässä voi leikkiä väreillä niin tehokkaasti kun laittelee vaan toisiinsa sointuvia sävyjä luomille. Viimeisenä vielä, koska en tee rajauksia päivämeikkiin ollenkaan, niin laitan tuota nelossävyä ulkonurkkaan rajauksen (tai varjostuksen) omaisesti. En kovin paljon ja häivytän kyllä sen huolellisesti, mutta vähän edes. Näillä samoilla ohjeilla meikkaan ihan kaikki arkimeikkini, sävyjä vaihdellen. Samoin juhlameikin päivällä.

Ripsivärinä toimii bareMineralssin kihartava ja pidentävä versio. Olen merkistä pitänyt, lähinnä siksi, että se on niitä harvoja, jotka eivät silmääni ärsytä ollenkaan.

Tällaiselle lievästi allergiselle on tärkeää laittaa ripsiväri, joka ei allergisoi. Mineralssin lisäksi siihen on pystynyt vain Clinique ja hintaeroahan noilla on kyllä. Ripsiväriä siis kerroksen verran yläripsiin, alas en noin vaalean meikin kanssa laitan ollenkaan. Hämähäkin jalat eivät ole minusta kovin kauniit.


Olen monesti kertonut, että pidän suuresti huulirasvoista ja en ole niitä mihinkään hylännyt. Omistan kuitenkin aikamoisen kasan huulipunia ja kiiltoja ja pitkästä aikaa Siskoni juhliin sunnuntaina laitoin punaa. Olin ihan kokonaan unohtanut, miten hyvin nämä Inglotit pysyvät huulissa, joten innostuin nyt sitten eilen ja tänään laittelemaan sitä ihan arkimeikkiinkin. Sävy on tuollainen vaalean punainen. Ennen kuin joku kysyy niin ei, en saa Inglotilta tai bareMineralssilta rahaa tämän tekemisestä ja olen ostanut tuotteet ihan itse. Satun vaan pitämään näistä kahdesta merkistä. Inglotissa on riittävästi pigmenttiä ja pysyvyyttä ja bareMinerals sopii iholleni noin muutoin ärsyttämättä sitä sen suuremmin.
Minähän siis levitän huulipunan ihan väärin. Suoraan puikolta huulille ilman rajauksia. Arkena näin, juhlaan sitten pohjustan kunnolla, laitan sudilla ja rajaankin huulet. Pitäisi opetella se arkeenkin mukaan, mutta jos ensin muistaisi lisätä edes punaa päivällä.

Sen jälkeen olen valmis uuteen päivään. Tukka laitettuna, meikki valmiina, vielä lasit päähän ja valmista on. Tuossa kohdassa kun on suunnilleen työvaatteetkin puettu päälle, tänäänkin puuttui enää jakku, huivi ja kengät.

Tosiaan en aamulla itse kuluta tämän kanssa sitä kymmentä minuuttia enempää. Tiedän, että se on harjoittelun tulos olla valmis tuossa ajassa näin monen tuotteen kanssa, mutta kun ihoni vielä tämän ikäisenä on noin herkkä reagoimaan kaikkeen, niin itsestäni epävarmempana teininä sitä opetteli kyllä piilottamaan kasvojensa virheet tehokkaasti meikillä. Koska olen aamu-uninen niin sen takia myös opin tekemään meikin nopeasti. Aina kun mahdollista, niin minä ainakin preferoin sen nukkumisen.

Tällainen on siis meikkirutiinini arkisin, ainakin näin kesällä. Ajattelin, että voisin tehdä sellaisen kesäjuhlameikkipostauksen myös. Etenkin nyt kun opin käyttämään kuvankäsittelyäkin sen verran, että sain leikeltyä noita kuvia. On se uuden ohjelman oppiminen vaan muka niin vaikeaa.

Millainen teidän arkiaamunne on? Missä meikkaatte, millä meikkaatte ja kauanko siihen menee aikaa?

This is about my daily make up routine. It's step by step by what products I use and also how I use them. Nothing special, just normal day make-up I do every morning. It takes me about 10 minutes to do it, today it was 15 minutes since I had to take pictures as well. There is more on doing make up comming as well, first something with summer party make up.

6 kommenttia:

 1. Kiva postaus. Itse olen surkean laiska laittautuja, näin kesäisin kosteusvoide ja ripsiväri aina ei sitäkään, huuliin rasva tai kiilto. Tarvi ei paljon eroa ehkä rajaan silmät ja kevyt peitevoide, mut usein jää nekin laittamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Laskeskelin tässä, että noin 15 vuotta kun on itsensä laittanut aamulla, niin tulee niin rutiinilla tuo laittaminen, että ei oikein osaa olla arkena ilmankaan. Ihailen aina ihmisiä, jotka voivat tulla töihin ilman meikkiä, minä en vaan osaa.

   Poista
 2. Piti tulla takas. Kestovärjään kulmani säännöllisesti, vaaleissa kulmissa en osaa olla yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kestovärjäsin jossain vaiheessa kulmiani, mutta jotenkin se unohtui ja sitten löysin tuon Inglotin kynän ja sen jälkeen en ole ennen tämän kirjoittamista ajatellut edes, että voisin taas alkaa kestovärjäämään. Laitetaan harkintaan kyllä ja olen ihan samaa mieltä, että vaaleissa kulmissa ei vaan voi olla.

   Poista
 3. Mä meikkaan anssa kyllä aina. Muistan kun kakskymppisenä päätin, etten halua näyttää samanlaiselta kuin ne Kamalan Vanhat Kolmekymppiset :D joiden kanssa olin yhtäaikaa hiekkalaatikolla lasten kanssa.... Nykyään ei osaa kyllä lähteä mihinkään ilman.. Meikkaan kevyesti, rajaukset ja ripsari/räpsyripset, joiden nimeen kyllä vannon!! Nassu on aika huonokuntoinen ollut aina, herkkä, punoittava ja epätasainen/näppyjä, joten värivoide on aina mukana myös. Hmm...pitisiköhän munkin tutustua tohon primeriin??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä Primerin kokeilua, pitää ainakin mulla meikin pidempään hyvän näköisenä joten puuteria tarttee lisäillä vähemmän. Ainahan sitä ei tartte lisätä edes, riittää kun rasvat sutii ja vanhat tasoittelee tuolla sudilla. Itse olen ainakin kokenut sen vähentävän semmoista puterikakku naamssa - efektiä kun ei aina lisää vaan välillä levittelee vanhoja uudelleen.

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!