2.7.2012

Kenkähaaste.

Sain ihanalta Marjukalta Fab Forty Something blogista todella mieleisen kenkähaasteen, jonka tässä nyt sitten toteutan. Kuvat ovat valitettavasti vanhoja täältä blogin puolelta tai sitten ne on lainattu täältä.

1. Viimeiset ostoksesi, mistä?


Viimeisimmät ovat nämä turkoosit kaunottaret, jotka saapuivat NewLookilta viime viikolla. Pidän NewLookin valikoimasta, sillä heidän leväemmän lestin kenkänsä sopivat omaan jalkaani kuin valettu. Kenkiä (kyllä, monikossa!) on vielä tulossa postissa, mutta lupaan pyhästi laittaa niistä ehdottomasti kuvia. Saatoin innostua kenkäaleista liikaa, toisaalta uusi säilytysjärjestelmäkin on rakenteilla, joten tilaa on taas kohda enemmän. Onneksi mies on käsistään kätevä ja samalla myös mielellään tekee ohjeistuksen mukaan (minä kerron vision, mies kertoo onko se mahdollista ja sitten se toteutuu, yleensä paremmin kun olin ajatellut).

2. Lempparisi, väri, koko?


Ostin nämä NewLookin punaiset kaunottaret jo talvella ja nyt kesän tullen niistä on muodostunut yhdet suosikeistani. Nämä ovat wide fitin puolelta nämäkin, kokoa 38. Olen todella huono arpomaan suosikkikenkiäni, käytän (tai ainakin koetan käyttää) niitä kaikkia tasapuolisesti ja vaikka tänään(kin) ovat nämä jalassa. Koetan ihan tarkoituksella käyttää tasapuolisesti kaikkia kenkiäni ja kenkävalinta määräytyy ihan puhtaasti mielialan mukaan. Nämä olivat kuitenkin tänä aamuna suosikkini, joten jalassa tänäänkin.

3. Onko sinulla kenkämalli jota inhoat?

Nämä kaunottaret Tanskan Deichmannilta viime kesänä.

On. Semmoiset joissa on todella pitkät kärjet. En osaa itse kävellä niillä kun pidentävät päkiää, mutta samalla ne myös saavat mielestäni jalkani näyttämään kanooteilta. En keksi mitään muuta kuin leveälahkeiset housut, joiden kanssa niitä pitäisin ja siksi sellaisia ei kaapistani oikeastaan taida löytyäkään enää. Joskus oli aika, kun piti kokeilla, voisiko sellaisilla kävellä.

4. Kuinka paljon olet valmis maksamaan uusista kengistä?

Kiilakorkoa Espritin alennusmyynneistä.

En itseasiassa kovin paljon. Vaikka minusta olisi ihanaa omistaa Toryn baltsut ja Louboutanin korot ja muutamat muutkin kengät, niin avokkaista (ja vastaavista) en ole valmis maksamaan kovin paljon sataa euroa enempää. En lopulta ole merkkitietoinen niinkään vaan haluan kenkien olevan hyvät jalassa. Olen valitettavan tottunut ostamaan nahkaisia kenkiä Deichmannilta (Saksasta) liki pilkkahinnalla Suomeen verrattuna ja kun niin on toiminut monta vuotta, niin Suomen hintataso kauhistuttaa. Kauhua ei ole auttanut yhtään Evanssin saappaiden ja NewLookin leveän lestin kenkien löytäminen. Ostan erittäin mielelläni kengät alennusmyynneistä noin muutenkin, joten kalleimmat kenkäni taitavat olla ilman alennusta ostetut Gaborin nahkasaappaat talveksi, 160€ taisi olla niillä hintaa ja minusta se oli aivan hirvittävä hinta.

5. Kuinka kauan käytät yhtä kenkäparia?

Hong Kongista tilatut siniset ihanuudet.

Käytän itseasiassa kengät mahdollisimman pitkälle loppuun. Vaihdatan korkolapun suutarilla ja kun kengät ovat loppu, niin raskain sydämin niistä luovun. Tätä voi olla vaikea uskoa, mutta niin se vaan menee, luovun kengistäni kyllä, mutta pyrin pitämään ne loppuun saakka. Joskus lahjoitan tai myyn pois hutiostoksia, mutta koskaan en heitä pois kenkiä, joilla on vielä käyttöikää jäljellä. Se näkyy kokoelmassakin aika tehokkaasti kyllä, että kenkiä on "muutamat" mutta armaat muruset ovat käytössä kyllä kaikki. Ai minäkö kenkäfriikki?

6. Voisitko ostaa samanlaiset kengät kuin ystävälläsi on?

Konjakkiset baltsut H&M

Voisin ja varmasti olen ostanutkin. En jaksa uskoa, että esim. olisin ainut ystävistäni, joka omistaa H&M:n baltsuja, vaikka on sanottava, että en ole kiinnittänyt huomiota olenko. Tarkoituksella en menisi ostamaan ja sen verran tykkään massasta erottua, että tarkoituksellakin kannan ulkomailta kenkiä pois, ihan vaan jotta ei tulisi ihan heti samanlaisia vastaan. En kuitenkaan pahastu, jos minulla on samanlaiset kengät kuin jollain toisella ja päinvastoin.

7. Millasilla kengillä käveleminen on mukavinta?

Äidiltä tuliaisina Deichmannilta.

Vaikka rakastankin korkoja, niin pidemmän päälle mukavinta on kävellä matalilla kengillä jotka ovat muotoutuneet oman jalan mukaisesti. Sellaisia koetan aina ottaa ulkomaanreissuille jne. reissuille mukaan, joilla tiedän joutuvani kävelemään. Pidin vuosia pelkkiä korkoja ja mataliin opettelemisessa meni aikansa. Nykyisin kuitenkin jalat kiittävät viikottaisista matalien kenkien pitämisestä.

8. Oletko kesäisin ulkona ilman sukkia tai kenkiä?

Useamman vuoden takainen tuliainen Deichmannilta.

Sandaaleissa kyllä ilman sukkia, muuten koetan välttää. Vaikka sukissa on kuuma helteella, niin koetan säästää kenkiäni. Jos pidän kenkiä ilman sukkia, niin laitan aina kenkää suojaamaan talkkia (sitä semmoista vauvatalkkia) joka imee mahdollista hikeä ja tämä kuulostaa nyt jo friikiltä, mutta puhdistan myös semmoisella babywipsilla talkit pois kengästä käytön jälkeen. Olenko omituinen? Varmasti. En siis puhdista joka käytön jälkeen vaan vain niinä harvoina sukattomina päivinä, jotta talkki ei jää kenkään. Ilman kenkiä olen todella harvoin. Ei ole minun juttuni.

9. Jos saisit ilmaiseksi millaiset kengät tahansa, mitkä ottaisit?

Nämä Louboutinin kaunottaret olisivat ehdottomasti listalla. Pidän perus mustista avokkaista ja minusta tuo takarusetti on vaan yksinkertaisesti hellyyttävä. Joten ehdottomasti lahjoituskenkinä ne olisivat nämä.

Koska tämä on niin ihana haaste, niin haastan tekemään seuraavat upeat blogittaret tutkimaan kenkäkaapinsa sisältöä:

Mapsi
Lennu
Celina
Linda
Annu
Petra Pauliina 
Sari

Ja vaikka sinua ei erikseen mainittaisi, niin haastan silti, rakastan kenkiä, rakastan myös lukea juttuja kengistä.

Aurinkoista ja kaunista maanantaita kaikille! <3

This is a challenge I had and it's all about shoes. Wich are my favourits, what were the latest ones and so on. Unfortunately I won't translate everything in english, but I will mention the last picture wich is about my dream shoes. I just love the bow behing the shoe!

12 kommenttia:

 1. Noi punaiset popot on aivan ihanat. Tulee muuten ihan Minna Parikan kengät mieleen, ja noi on varmasti ihan yhtä hyvät. Minä muuten taas tykkään erityisesti sellaisista oikein teräväkärkisistä, vaikka ne todellakin tekee entuudestaan isoista jaloistani vieläkin jätimmän näköiset.

  Kiitos haasteesta kanssa. Vaikuttaa tosi kiinnostavalta ja palailen asiaan varmasti tässä lähiaikoina omassa blogissanikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat, monet ovat sanoneet myös, että muistuttavat Parikan kenkiä. Itse pidän enemmän tukevammasta korosta joka näissä on, vaikkakaan en tietenkään Parikoista kieltäytyisi jos sellaiset lahjotettaisiin ;)

   Teräväkärkiset sopivat monelle, minä vaan olen huomannut kompuroivani niiden kanssa ihan liikaa vaikka korkea korko ei ole ongelma, niin päkiän pidennys selvästi on.

   Ihana päästä lukemaan kengistäsi :)

   Poista
 2. Ihania kenkiä sulla! Kiitos haasteesta, tämä on tosi mieleinen =)
  Terkuin Mapsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kokoelmaa on kasvatettu jo monta vuotta :) Ihana päästä lukemaan muiltakin tätä <3

   Poista
 3. Kiitos haasteesta :) Ihanan väriset nuo siniset ja punaiset, niin pirteät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Ne ovat kyllä, tämän hetken suosikkini kuten mainittua :)

   Poista
 4. Vitsit, sulla on hienoja kenkiä! Tosi söpöt nuo ensimmäisen kuvan turkoosit ja nuo punaiset ja kiilakorotkin ja ja.. kaikki :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Kokoelmaa olen hetken aikaa jo kerännyt, joten on tässä keretty kokeilemaankin eri kenkiä.

   Poista
 5. Kiitos haasteesta! :)) Paneudun tähän ihan ajan kanssa - sitä voisi vaikka kuvatakin noita popoja.

  Nuo punaiset NewLook-kenkäsi ovat kyllä aivan ihanat, ja tulee tosiaan Minna Parikan kengät mieleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein mielelläni katselen kuvien kanssa kengistä juttuja, kengät ovat niin kauniita :)

   Ne ovat kyllä Parikkamaiset, vaikka itselleni mieleen tulee sen lisäki mys 1920-luku ja chalston. Rimpsuhame puuttuu enää :)

   Poista
 6. Kiitos haasteesta, ja sorisorisori kun en ole kommentoinut!!
  Mun kaikki kengät on siellä-sun-täällä (kun on muuttohäslinki ja väliaikaisia varastoja yms) niin en valitettavasti pysty osallistumaan tähän! :(
  Kiitos kuitenkin kun minua muistit :D

  VastaaPoista
 7. Voi eihän tähän ole pakko osallistua tai osallistut sitten siinä hamassa tulevaisuudessa kun muuttohäslinki on ohitse ja on aikaa kuvailla kenkuleita :)

  VastaaPoista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!