22.7.2012

Kesäloma aloitettiin mökkireissulla.

Kuten perjantaisesta merkinnästä saattaa päätellä, niin kesäloma aloitettiin reissulla mökille. Valitettavan lyhyellä sellaisella, syyskuussa on onneksi vapaita viikonloppuja, niin voi mennä sitten pidemmän ajan kanssa. Mökiltä on paljon kuvia ja niitä seuraavassa. Toki ennen kuvien esittelyä lienee aiheellista todeta, että kyseessä on ennemminkin kakkos asunto kuin mökki noin juoksevan veden ja sähkön ansiosta. Toisaalta kyllä Äiti ja isäpuoli siellä ovatkin lomat ja noin 50 viikonloppua vuodessa, että silloin kuuluukin olla. Mutta asiaan, vähän vajaa kahden tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulla oltiin.


Kesäloma alkoi muuten juurikin näissä merkeissä. Pääsin töistä pihalle ja autolla ja eikös ensimmäiset sadepisarat sitten iskeneet naamaan jo ennen kuin pääsin autoon. Onneksi ainakin perjantaina ne olivat kuuroja vasta, vaikka kovin synkeältä ne näyttivät.


Matkaeväät. Kumpikin meistä on ihastunut noihin jääkahveihin ja niitä tuleekin nautittua aina tämmöisellä hyvällä syyllä kuten ajomatka mökille. Ei niitä todellakaan juoda arkisin, sen verran tyyriitä ovat ja ihan perus kahvikin on toki hyvää, mutta noin matkalla nämä ovat hyvin. Oikeanpuoleinen on oma suosikkini.

Kotinörtti oli ollut ovela ja koska en varsinaisena juhlapäivänä Äitiäni näe niin:


Oli sitten ovelana miehenä sanonut Äidille, että järjestetään vähän synttärijuhlaa näin etukäteen. Joten sillä aikaa kun minä vaihtelin työjakkua ja muuta mökkisopivampiin vaatteisiin niin meillä poksauteltiin kuoharia auki ja kannettiin lahjaa alakerrassa pöydälle. "Luin blogista, että sulle sopii punainen" oli äidin peruste tällä aivan ihanan punaiselle shaalille. Viitalle. Semmoinen joka tulee takin päälle tuomaan lämpöä tai kuten totesin, töihin suojaamaan niskaa ja hartioita "viimalta" (sellän takana oleva ikkuna falskaa siis hieman) myös talvella. Ihana lahja! Paketista paljastui myös kirja sekä neule (josta vielä asukuvien kanssa myöhemmin kuvaa). Lahja siis kovin mieleinen tällaiselle lukemista rakastavalle vilukissalle. 


Kuohuvaa en kerennyt edes koko lasia juomaan kun Isäpuoli yllytti kokeilemaan skootterilla ajoa. Mökiltä on postinhaku matkaa muutama kilometri, mutta on se aamun lehti silti kiva körötellä hakemaan, päiväpostille voi sitten jo kävellä. Minä en siis koskaan ole ajanut skootterilla/mopolla:


Mutta kerta se on ensimmäinenkin, huimat 15km/h oli huippunopeuteni ja Kotinörtti uskollisesti kuvasi tämän ajelusuorituksen (ja samalla päivän ainoat asukuvat, mutta nuo ovat kaikki niitä miljoonaan kertaan nähtyjä suosikkivaatteita muutenkin). Siinä sitä siis huristan, urheasti mökkitietä pitkin. Huomatkaa keskittynyt ilme moisen hurjastelun keskellä.
En ihan aidosti tiedä, miten minä en saa sitten niin yhtään mitään kukkimaan tai kasvamaan, kun Äiti saa mökillä kaiken näyttämään näin kauniilta ja vehreältä ja muutenkin vaan niin... noh, kesäiseltä.


Tässä tunnelmakuvaa saunan suuntaan, vaikka en ole mikään suuri saunoja, niin kyllä mökillä se sauna pitää olla olemassa. Vaikka en tällä kertaa sitä hyödyntänytkään.


Tämä oli joku vaikeasti kukkimaan saatava kukka. Jotain kertoo minun kasvi"harrastuksestani" se, että en edes muista, minkä nimisestä kukasta on kyse. Kaunis se oli, mutta kun muistikuvat nimestäkin ovat nollassa.Tunnelmakuvaa saunan rapun luota sekä mökiltä tuoleille ja keinulle päin. Noille tuoleille paistaa suoraan aurinko ja keinussa on todella hyvä lukea.Sisällä värimaailma on hyvin vihreäpainotteinen. Tuo lamppu on yksi suurimmista suosikeistani. Vihreät kynttilänjalat ostimme Kotinörtin kanssa Äidille viime vuonna synttärilahjaksi Pentikiltä.Vielä hemmoteltiin ohjeen mukaisella juustokakulla. Voin sanoa, että yksi parhaista kakuista, jonka olen koskaan syönyt. Kuvaa napsauttamalla sen pitäisi saada suuremmaksi joten jos herkkua haluaa kokeilla, niin suosittelen. Ei ole liian makeaa, mutta lämpimät mustikat tekivät siitä todella maistuvaa.

Alla vielä osaa Äidin keräilyharrastuksesta.

Ihanaa sunnuntaita jokaiselle!


As I wrote on Friday, I started my summer holiday with a trip to my Mothers adn stepdads summergottage. To be honest with you, it's more like second home, you can find all the things needed in there (my parrents also spent time in there almost all their holidays plus almost all the weekends). When we arrived there I found my self of being a hero of the day, I have a birthday at Wednesday and this was time of selebrating it a bit early with my parrents. I had a lovely book and a wool shal to cover my shoulders in autumn. Loved it <3

I also drove a scooter for the first time in my live. Awsome! Not that I would ever drive it in a real traffic, but it was fun. Also here are a lot of pictures from there. Lot's of flowers and everything I don't understand a thing, but my Mom does. Inside the place is mostly filled with lovely green things and the last picture is about my Moms hobby, she loves to collect those coppercoffee- and teapots. Loved to stay there, if a little while.

Hope you are all well!

2 kommenttia:

 1. Voi että mökkeily on kivaa sopivina annoksina!
  En ole muuten minäkään koksaan ajanut mopolla tai skootterilla...
  kakku näyttää herkulliselta...vois vaikka "leipasta" sen!
  Aurinkoisia päiviä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan ehdottomasti kakun kokeilua, sitä olisi voinut syödä vaikka kuinka paljon (jostain löytyi se itsehillintä kuitenkin). Vesisateella tuo näyttää lomani aloittavan, mutta en anna sen masentaa vaan kirjan kanssa peiton alle kääriydyn.

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!