11.7.2012

Muutama uusi verkkokauppakokemus.

Tämän kesän aikana olen tutustunut muutamaan uuteen verkkokauppaan ja niiden toimintaan, joten tarjolla olisi jälleen käyttäjäkokemusta niistä. Perinteisesti olen tilannut vaatteeni aina Briteistä, mutta nyt on tullut tehtyä muutama uusi "aluevalloitus" ja veikkaan, että mielellänne luette kokemusia myös näiden kauppojen toiminnasta ja miten tavarat tulevat näistä kaupoista perille. Edelliset postaukset löydät: Verkkokaupat Briteissä ja Lisää verkkokauppoja merkinnöistä. Tutustuin näihin kauppoihin nimen omaan alennusmyyntien kautta. Vaikka Suomessakin on hiljalleen opittu, että alennus voi olla jotain muutakin kuin -30% niin kyllä näissä kaupoissa vaan osataan alentaa hintoja reippaasti, toki verkkokauppojen varastotkin ovat suuremmat ja uudelle on tehtävä tilaa. Alennushamsteri siis iski jälleen!

1. Esprit


On sinänsä hämmentävää, että "löysin" tämän suosikkiliikkeeni verkkokaupan vasta nyt, mutta muutama tilaus sinne on nyt sitten alennusmyyntien aikana mennyt. Ensimmäiset kiilakorkoni tilasin täältä, samoin muutamia muita tuotteita. Esprti sinällään on minulle helppo kauppa, koska tiedän kokoni heidän liikkeessään, en siis valitettavasti tutustunut sen tarkemmin kokotaulukkoon. Fyysisesti Suomeen toimitettavat tavarat tulevat Saksasta, joten tulleista ei tämän(kään) kaupan kanssa tarvitse laskeskella.

Espritin sivut ovat siitä jännittävät, että ne on puoliksi suomennettu. Kategoriat (mekot, paidat jne.) ovat kyllä suomeksi, mutta tuotteiden kuvaukset ovat englanniksi, samoin pääkategoriat (naiset, miehet, lapset jne. ovat englanniksi). Minua tämä sinällään ei haitannut, jännittävä tapa vaan mielestäni tulla "puoliksi" vastaan asian kanssa. Maksu onnistui (kuten muillakin) elektronilla ja tuotteet tulevat normaalin postin kautta. Espritillä on Itellan kanssa jännittävä sopimus, sain nimittäin sähköpostiin saapumisilmoituksen, jossa oli seurantakoodi jolla seurata lähetystä. Se on tulostettavissa valmiiksi. He lähettävät kyllä saapumisilmoituksen myös kotiin, mutta yleensä olen siinä vaiheessa jo postista tuotteeni hakenut kun kotiin saapumisilmoituksen saan. Pidän siitä, että voin seurannan kautta tarkistaa, missä pakettini menee.

Laatu on samaa Esprittiä kuin yleensäkin, minä pidän heidän hinta-laatusuhteestaan. Luonnollisesti verkkokauppa kerryttää myös kantiskortin pisteitä, joita voi hyödyntää täälläkin tarvittaessa.

2. MangoTiedättekö, minä en ole muistini mukaan ostanut Mangon varsinaisesta liikeestä koskaan mitään. Olen kuitenkin kuullut liikkestä paljon hyvää, joten nyt kun alet alkoivat, niin ajattelin vierailla katsomassa, mitä Mangon verkkosivuilla olisi tarjottavana. En tehnyt mitenkään suurta ostosta kauppaan, pienen laukun sekä raitaneuleen, mutta olin enemmän kuin tyytyväinen hankintoihini. Mangon sivut ovat englanniksi, mutta äärettömän selkeät ja helpot minusta ja tilaus sujui todella jouhevasti.

Mango toimittaa tavaransa kotimaastaan Espanjasta, joten tullien laskemisen voi tämänkin kanssa unohtaa. Mangon toimitustapa on DHL jota itse ainakin arvostin suuresti. Sain DHL.tä tekstiviestin, että sinulle on saapumassa paketti, soitin heille takaisin ja seuraavana päivänä sain paketin töihini. Onhan se aina kiva saada tuotteet suoraan ovelle. Mangon ongelma omalla kohdallani on heidän kokonsa. Olen kurvikas ihminen, joille heidän alaosansa eivät mahdu millään, tämän totesin mittataulukon kanssa, joten en halunnut edes lähteä kokeilemaan. Onneksi kokoluokitus ei vaikuta laukkuihin ja sain tilattua ihastuttavan mustan pikkulaukun hopeakoristeilla hyvinkin inhimillisellä hinnalla. Myös raitaneule on aivan ihana. Olen siis tyytyväinen kauppaan, vaikkakaan tämä ei minulle ihan kaikkea mahdollista tarjoakaan.

3. Mexx


Mexx on tuotemerkki, jolta olen ostanut muutaman suosikkivaatteeni. Pidän Mexxin vaatteista suunnattomasti, mutta jotenkin vaan ole ostanut niitä. Veikkaisin, että hinnalla on ollut asian kanssa tekemistä. Ei siitä valmistumisestani ja kokonaan töihin siirtymisestä niin kauan aikaa ole, etteikö aavistuksen kalliimman vaatteen kohdalla tulisi tehtyä hylkäävä ostopäätös hintansa takia. Kuitenkin syksyn ja talven suosikki  harmaa villajakkuni on tämän merkin, samoin musta mekkoni. Tiesin siis laadun olevan hyvää ja alejen kunniaksi kävin vähän kurkkimassa. Sivut on tehty englanniksi, mutta mielestäni helpot ja selkeät kuitenkin.

Liikkeellä on erikseen EU.n verkkokauppa (linkki on sinne), joten pisteet siitä, unohdetaan jälleen verojen laskenta, Euroopan osoite on Alankomaissa ja toimitus tapahtuu DHL:llä. Tässä kohdassa tulee nyt se suuri MUTTA: Vaikka toimittaja on sivujen mukaan DHL se siirtyy Suomessa Itellan puolelle. Miksi? Koska ymmärtääkseni Deutche Post ja DHL ovat sama asia Saksan puolella. Sain maililla seurantakoodin joka johti sivuille www.dhl.de eli Saksan sivuille, siellä näkyi toimitus kyllä, mutta onneksi tiesin, että sama koodi on heitettävä Itellan pakettiseurantaan ja tiesin saavani sen postilla, en DHL.llä. Jos tätä ei tietäisi, niin uskoisin kyllä, että DHL.n asiakaspalvelu osaa kertoa sinulle saman asian suomeksi, he näkevät kaikki pakettinsa kyllä. Itella koetti toimittaa pakettia kotiin, mutta lähipostista sen kuitenkin jouduin hakemaan, en ole arkipäivänä kotosalla.

Muutoin Mexxin sivuista tai toimituksesta tai muusta ei ole valitettavaa, tämä on vaan semmoinen "tiedä tämä asia" huomio, että tavarat tulevat Itellan puolelta, eivät DHL.n kuriiripalvelulla. Muutoin ei valitettavaa, nopeaa palvelua ja minä pidin kyllä tuotteista, kuvat niistä vielä tulossa.

4. Forever21


En periaatteessa ole mikään Forever21 liikkeen fani, mutta niin vaan huomasin surffaavani lävitse alennuksia ja muutakin valikoimaa. Vaatteet eivät ole mitään huippulaatua (joskaan ei niillä hinnoilla se ole edes oletettavaa) ja kovin usein ne ovat itselleni liian nuorekkaita. Esim. mekkojen kohdalla kaipaan pidempää helmaa. Yllätyin kuitenkin positiivisesti tämän liikeen verkkotoiminnasta ja siksi se on listalla mukana.

Ensinnäkin Yhdysvaltalainen kauppa on tehnyt fiksusti, Euroopan nettikauppa on sivuja myöden "eurooppalainen" eli hinnat ovat euroissa ja ne toimitetaan fyysisesti Alankomaista joten tullit saa jälleen unohtaa. Toimitus tapahtuu UPS:n kautta, joten tuotteet saa noin viikossa tilauksesta, tämänkin paketin sain suoraan töihin. Tavaraahan sivuilla on vaikka kuinka, joten selaamiseen menee aikaa, mutta on se kannattaa koska helmiäkin on tarjolla. Tuotteet ovat "viimeisintä huutoa" joten jos jonkun "sesongin mukaisen" asusteen haluaa klassikoitaan piristämään, niin täällä niistä ei ainakaan tarvitse maksaa hirvittävieä hintoja.

Suurin positiivinen yllätys oli liikeen Plussakokojen puoli. Olen jotenkin tottunut siihen, että sen puolen vaatteista (joihin kuitenkin etenkin housujen ja hameiden puolella minulla on tarvetta) saa maksaa maltaita. Jostain syystä jos kangasta menee hiukkasen enemmän, niin hintaa saa liikkeiden mukaan nostaa tuhottoman kalliiksi. Täällä hinnat olivat suunnilleen samat, ehkä euron tai kaksi keskihinnaltaan kalliimpia. Plussakokoisia vaatteita oli myös kiitettävät valikoimat, toki kaupan kohderyhmä näkyy myös sen puolen valikoimassa, mutta olen tässä jännäämässä, että saisinko ensimmäiset istuvat valkoiset farkut sitten vuoden 1998 jalkaani. 12€ hinnalla halusin ehdottomasti kokeilla. Jos eivät istu, niin nopeastiko niistä ompelee lomalla fakkuhameen sitten. Valikoima on siis kyllä, suunnattu nuorille, mutta se on hintaluokaltaan samaa kuin muukin kauppa jota arvostan, samoin vaatteet ovat jotain muutakin kuin säkkejä. Myös isompi nainen voi käyttää värejä sekä korostaa muotojaan ja he ovat sen ymmärtäneet. Pisteet siis tälle kaupalle siitä. Toki normaalipuolella on hirveän paljon enemmän valikoimaa, mutta missäpä kaupassa ei olisi, jolla on oma plussakokoelmansa.

Nämä siis kokemukseni näistä verkkokaupoista, oliko mukana teidän suosikkejanne? Tai onko kokemusta näistä verkkokaupoista tai tuotteista muuten?

Aurinkoista keskiviikkoa!

P.S. Sen verran on mainittava, että näissä jokaisessa on ilmainen toimitus jos hinnat ylittävät tietyt rajat. Hinnat menevät nyt noin suunnilleen sinne päin ulkomuistilla, mutta jokatapauksessa jokaisen raja on alle 100€. Espritillä 30€, Mexxillä, Mangolla ja Forever21:lla kaikilla 70-80€. Arvostan tätäkin pientä yksityiskohtaa näissä.

Here are my oppiniosn about some internet stores I tried on this spring and summer. I love to order clothes online and so fat it has been from UK, but since more and more US stores have their own online stores in Europe (no taxes!) and some Europian stores finaly have pages in english I can make ordesr to them as well. Esprit is one of my all time favourite, same goes woth Mexx. Mango has a lovely purses and shoes, blazers as well. Forever21 was a surprise, not the best quelity, but lovely peaces to cheer up a classic style in a wery affortable price. Do you order online?


Hope you are all well!

4 kommenttia:

 1. Nyt pistit pahan...:) Minulla meni ilta Mangon sivuja kolutessa, en kuitenkaan ostanut vielä mitään, mutta varsinkin yksi aivan hurmaava pikkulaukku pääsee taatusti ostoslistalle. Kiitos Dahlia postauksesta nämä tiedot tulevat tarpeeseen, sillä kokojen puolesta minullakin aina ongelmaa on. Ja nuo toimitustavat on hyvä tietää ettei tule ylläreitä. Minäkään normaalisti en ole päivisin kotona paitsi nyt saikulla ja kohta lomalla. Tuo Forever 21 on ihan uusi tuttavuus, mutta Espritin kanssa taistelen aina vähän kokojen kanssa, usein XL on tosi pieni. Suurin osa omista vaatteistani on Ellokselta tilattuja koska tiedän mahtuvani kokoihin. Joskus tilaan Perfectly Basics:ltä jotain tosi ale ale juttuja ja yhden aivain ihanan huivin olen tilannut Repeatilta itseltään. Heillä toimitus tapahtuu myös pikakuriirilla muistaakseni DNV? Joten olen tilannut ne töihin. Ei ongelmia tilaamisen kanssa, kaikki on toiminut hyvin. Lisäksi Repeat pakkaa automaattisesti kaiken viehättävään lahjalaatikkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin jakaa tätä kokemustani, kun tiedän miten vaikea vaatteita on joskus löytää ja on oltava joku muukin joka ennemmin tilaa netistä kun tunkee keskelle aleja.

   Mango tekee tosiaan aika pientä kokoa, mutta sehän ei haittaa ollenkaan laukkujen kohdallla :) Esprtilillä on kyllä ajoittain pieniä kokoja, se on kuitenkin suosikkini, joten aina se tulee selailtua läpi.

   Repeat ei kuulosta ollenkaan tutulta, pitänee tutustua siihenkin tässä jossain vaiheessa. Nythän tilasin jo tylsästi Mexxiltäkin töihin sopivia vaatteita.

   Poista
 2. Hassua, ettet ole espritin nettikauppaan aiemmin törmännyt. Mä en shoppaile espritin kaupoissa enää juuri ollenkaan sen jälkeen kuin löysin ton verkkoputiikin. Mä sen sijaan puolestani en ole koskaan tuosta Forever21 kuullutkaan. Jotenkin eilis-ilta meni ihan niiden sivuja selaillessa ja kommentointikin jäi ihan väliin. Siellähän on vaikka mitä hauskaa. Kiitti vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myönnän, että olen ollut tietoinen Espritin verkkokaupasta, mutta lähikauppakeskuksessa Sellossa on hyvä liike, samoin töistä pääsee Helsingin liikkeisiin hujauksessa, niin se on ollut niitä harvoja liikkeitä, joissa oikeasti käyn liikkeessä. Valitettavasti he eivät omassa verkkokaupassaan myy suurinta intohimoani heiltä, kelloja. Vaatteet olen kyllä siirtynyt melkein tilaamaan tuolta. Oho ;)

   Ihanaa, että jollekin on jotain hyötyä näistä vinkeistä ollut.

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!