Tarvehankintoja ja lahjoja.

Otsikko kertonee aivan kaiken tämän merkinnän sisällöstä, joten sen suuremmin selittelemättä asiaa erikseen, niin mennään asiaan. Olen viimeaikoina pyrkinnyt järkeistämään ostoksiani. Vaatekaappien suursiivous saavutti eilen päätöksensä ja tavaraa lähti laatikko kaupalla pois. Armottomasti jokainen vaatekappale sovitettiin, rikkinäiset heitettiin pois ja muut lähtivät kierrätykseen. Siskolle säästin muutaman kokeiltavaksi jos hän niitä haluaa ja muutama lähti ystäville kierrätykseen. Tämän seurauksena on vaatekaappini (termi sisältää myös kengät, laukut, vaatteet, kosmetiikan ja muut vastaavat naiselliset jutut) on siistiytynyt huomattavissa määrin, mutta myös tärkeitä asioita olen joutunut heittämään roskiin, joten tarvehankintoja on ollut edessä myös.


Vaikka kuinka olen sanonut, että en suostu baltsuista paljon maksamaan niin kyllä olin äärettömän onnellinen kun Kotinörtti oli nämä Espritin baltsut tilannut minulle. Huokailin näiden nudejen kaunottarien perään oikean hintaisina (70€), mutta vaikka kuinka ovat nahkaa niin totesin hinnan olevan minulle liikaa. Kotinörtti tilaa minun tilini kautta Espritiltä (jotta minä saan pisteet vaikka toki maksaa itse ostoksensa) ja oli bongannut nämä alejen etusivulla minun kokoisenani hinnalla 23€. Yllätys oli siis suunnaton kun mies ojensi paketin käsiini. Ihanaa <3 Nämä ovat hyvät jalassa ja muotoutuivat nopeasti. Kenkiäkin siis lensi kaapista pois, joten tilaakin oli taas.


Onnistuin kolauttamaan vähissä olevan BodyShopin poskipunani lavuaarin reunaan parisen viikkoa sitten. Poskipuna olisi varmasti vielä välttänyt kuukauden verran oikein oivallisesti, mutta nyt oli edessä uuden hankinta (vaikka houkuttaisi kokeilla netin eri vinkkejä punan kasaamiseen, katsotaan uskallanko kokeilla). Olin jo hetken aikaa haaveillut irtopuuterimaisesta poskipunasta ja suunnistinkin kosmetiikan vakiopaikaani Feeluniquelle. Jerseyläinen yritys, joka toimittaa kaikki bareMineralssini kiltisti kotiin. Olen ollut siihen yritykseen todella tyytyväinen, joten suuntasin heidän verkkosivuilleen.


Haaveissa on siintänyt myös vaalean persikan värinen poskipuna, mutta samalla kyllä se vanha pinkkikin on aivan ihana. BareMineralssin poskipunat eivät ole halvimmasta päästä ja koska halusin kokeilla jotain uutta. Niinpä sitten otin LilyLolot kokeiluun, 9€ rasia. Paljon ei noissa ole tavaraa, mutta eipä poskipunaa paljon noin päivittäin menekään.


Minusta kumpikin näistä on vallan oivallisia ja mielelläni olen kumpaakin käytän. Cherryblossomissa on ihana vaaleanpunaisen vivahde persikan keskellä ja Candy girl on ihanan pinkki. Kummassakin on pigmenttiä hyvin, joten pieni määrä riittää. Minusta ainakin. Hyvin tyytyväinen näihin.


Mexxin alennusmyynneissä tein myös (mielestäni ainakin) järkeviä ostoksia. Minä voisin ostaa sieltä melkein jokaisen vaatteen, joten itsehillintä oli tarpeen.. Työkauluspaidat alkoivat katoamaan, kulumaan ja muutenkin olemaan huonossa kunnossa. Lyhythihaisia olen tässä ostanut jo (uusi valkoinen tulisi vielä hankkia), mutta pitkähihaisia kaipasin.


Tilaukseen pääsivat valkoinen perus kauluspaita (nyt niitä on kokonaiset kolme työkelpoa) sekä ihastuttavan tupakanlehden (ainakin kuvauksen mukaan) ruskean. Kumpikin näistä saivat aikaan ihastuksen huokauksia ja odottavatkin nyt syksyä kaapissa. Koetan kesällä pitää lyhythihaisia kauluspaitoja ja talvella sitten pidempiä hihoja. Ehkä turha ostaa valmiiksi kaappiin, mutta toisaalta sitten on valmiina kun on tarvetta.Yksi suurimmista inventaarion kohteista olivat nimen omaan kauluspaidat, joten tarpeeseen tulivat kyllä.


Mexxin paketista kuoriutuivat myös nämä kaunottaret. Edelliset siniset mokkaset eivät yksinkertaisesti istu jalkaani, joten kierrätykseen menivät. Nämä olivat (tarkoituksella) aavistuksen naftit, joten nyt ovat venytyksessä vielä. Kauniin tummansiniset mokkakengät, joista ruskea nahkakoriste vielä kantapääntakana.



Kehuinkin Forever21 liikettä jo tällä viikolla, mutta jotain jäi mainitsematta, nimittäin liikkeen ihanat alustopit. Käytän paitojeni alla narutoppeja aluspaitoina liki poikkeuksetta ja koska edellinen pinkka on ostettu hyvä tovi sitten, niin näille oli tarvetta. Materiaali on ihanan pehmeää, nämä tulevat riittävän alas ja mikä parasta, niissä ei ole niskaa kutittavaa pesulappua vaan pesuohjeet on painettu kankaaseen valmiiksi. Hintakaan ei ollut mikään huima, joten nämä olivat kaikin puolin hyvät.


Arkelogin kanssa Selloa kierrellessämme löysin myös jotain, jota en ole niin aktiivisesti etsinyt, mutta joita tiesin syksyn tullen tarvitsevani. Kaikki mustat suorat housuni ovat jostain syystä kuluneita, vanhojua tai muuten vaan sellaisia, että ne lensivät roskiin, joten vaatekaapistani puuttuivat kokonaan mustat suorat housut. Poikkesimme YourFacen aleihin ja mitä ihanaa sieltä löysinkään, istuvat versiot kaipaamistani housuista -70% alella. En todella käytä näitä kesällä, mutta koska niille on kuitenkin tarvetta, niin kyllä kahdet lähti mukaan kun hintaa jäi enää yhteensä 41€. Unelmaostos, josta olen todella tyytyväinen. Tiedänpähän nyt myös mistä löydän itselleni hyviä suoria housuja tämän jälkeen, takalapun otinkin jo lompakkoon talteen (säilön siellä myös farkkujeni tietoja, koska housujen ostaminen vaan vaikuttaa niin ylivoimaiselta aina joskus).






Viimeisimpänä hankintana ovat nämä ihanat nahkaiset baltsut. Samassa kategoriassa, että en maksa liikaa, mutta kun Tanskatar sanoi, että voi tuoda minulle kengät, niin tiesin heti mitä etsiä. H&M.n baltsut vaikka ihania ovatkin, niin eivät kestä kovin kauaa, etenkin kun itselläni ne toimivat vieläpä sadesään kenkinä. Niinpä näille "paremmillekin" baltsuille oli tarvetta ja kun Deichmannin hinnat ovat mitä ovat, niin nämä kaunottaret sain alkuviikosta. Vielä ne hankaavat rakkoa kantapäähän, mutta eipä niitä ole kuin kerran käytettykään, joten vielä on muokkaus menossa.

Tällaista shoppailua, paljon lyhyessä ajassa, mutta jotenkin onnistuivat kaikki loppumaan kerralla. Nytkin on ostoslistalla illalle jo uutta tarvetta tiedossa (vanulaput ja kasvovesi osoittivat uhkaavasti loppumisen merkkejä).

Oletteko te huomannut samaa, että kaikki loppuu kerralla? Etenkin kosmetiikassa tuppaa minulle niin tapahtumaan mutta riittävän pitkällä aikavälillä myös vaatteissa.

Ihanaa perjantaita kaikille!

Here are some new things I have bought lately. Two pairs of new shoes, leather ballerinashoes. Nude ones I got as a gift from my boyfriend, he saw them on sale at Esprit and black ones were brought to me by a dear friend from Denmark. Blush I managed to brake down (lukily there was not much left) so I had to get new ones. Lily Lolo ones because I wanted to try on new ones. Also some much needed black trousers on -70% sale and some shirts I also needed. Why all this stuff? I just cleaned my wardrobe and took a lot of stuff to trash so I had to get new ones since the old ones were in a realy bad shape.

Have a lovely weekend, hope you are all well!

Kommentit

  1. Voi tuo kuulostaa niin tutulta että kaikki loppuu ja kuluu aina samaan aikaan...:( Täällä myös vaatekaappien armoton siivous meneillään. Ihanat baltsut olet saanut! Ja tosi edullisesti. Vau!
    Minä olen sitkeä ja aioin säästää vielä vanhat mustat housuni tämän talven. Nappia joutuu vähän siirtämään. Housuhankintakin on aina niin vaikeaa! Mitä ihmettä tapahtui ihanaille vanhan ajan villkangas matskuille, joihin ei tartu koirankarvat, jotka hengittävät ja lämmittävät samaan aikaan???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kummatkin blatsut olivat ryöstöhintaiset, mustat olivat nekin noin 30€ (joka on hyvä hinta, Tanskassa verotus nostaa hintoja huisisti).

      Minä tein mustien housujen säästöpäätöksen viime syksynä, nyt en enää voinut mitenkään :D

      En tiedä mitä materiaaleille on tapahtunut, mutta päätin, että vaikka tuo ei ehkä ole paras mahdollinen materiaali, niin kyllä se tuon hinnan väärti on sitten huoltaakin.

      Poista
  2. Ai niin. Ethän pahastu, otin tuon saman tyylin käyttöön kun sun blogissa, lopusta löytyy englanninkielinen lyhennys. Jostain syystä lukijoita näyttää osuvan kohdalle myös muista maista ja ajattelin että heidän päiväänsä saattaa piristää kun ymmärtää mistä blogissa on kyse...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tietenkään pahastu, se on vaan hyvä jos kirjoittaa tiivistelmää. Kirjoitan itse sen pyynnöstä, koska tiedän mm. Tanskattaren miehen (joka on siis tanskalainen) tätä myös selaavan, niin saa hän ja muut suomea osaamattomat irti kuvia enemmän.

      Poista
  3. Hei kivoja ostoksia! Itsekin kokeilin noita Facen housuja. Ovat kuulemma vaihtamassa kangastomittajaa, joten sen takia nuo kaikki vanhat mallit ovat nyt -70% (olivat ainakin siellä Lahden Aleksissa ja Facen omassa myymälässä). Luulen, että myös läpi valtakunnan :)
    Nätit nuo Espritin ballerinat myös! Itselläni on edelleen hakusessa ne täydelliset nudet avokkaat. Ehkäpä nyt syksyllä ilmestyvät jostain.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi toivottavasti kangastoimittajan vaihto ei sitten tarkoita, että mallikin vaihtuu. Tuo nimittäin kerrankin istui vyötäröltä ja lantiolta ja jopa reidetkin mahtuivat housuihin mukaan. No, ainakin on nyt kahdet ostettuna valmiiksi.

      Nudet avokkaat ovat täälläkin vielä toivelistalla, ovat olleet jo hyvän tovin, joten katsellaan miten niiden kanssa tapahtuu. Ehkä joskus vielä.

      Hyvää viikonloppua sinne!

      Poista
  4. Oi oi, siellä on taas shoppailtu oikein sydämen kyllyydestä. Siis sehän onkin ihan parasta. Hienoja löytöjä olet tehnyt. Mäkin muuten tykkään just Mexxin paitiksista työkäytössä. Ne on sen verran laadukkaita, että pysyy ryhdikkäinä pesusta toiseen. Tupakanlehden ruskea kuulostaa muutenn aivan ihanalta, heti tulee sellaiset safarityyppiset asuyhdistelmät mieleen.

    Olen huomannut saman, ja etenkin kosmetiikassa, että kaikki loppuu yhtä aikaa. Multa on tällä hetkellä loppu meikkivoide (onneksi kesällä pärjään ilman) ja irtopuuteri vetelee viimeisiään. Aurinkopuuterin ja poskipunan yhdistelmäni hajosi lavuaarin reunaan aikaa sitten, mutta se menee käytössä siitä huolimatta. Meinasin kesäreissusta katsoa uusia.

    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On shoppailtu joo, ehkä liikaakin, mutta on hetkeksi taas paitojakin. Ei varmaankaan pitäisi ostaa useampaa aina kerralla, tuppaavat sitten loppumaankin aina kerralla.

      Teillä on ihana aurinkoinen reissu tulossa, ehdottomasti kannattaa sieltä katsella. Jotenkin reissusssa aina löytää paremmin kaikkea kivaa kuin kotoisessa Suomessa. Vaikka minä vaikutan löytävän täältäkin kyllä :D

      Oikein hyvää viikonloppua!

      Poista
  5. Voi miten kivoja löytöjä olet tehnyt! Hyvä Sinä!!
    Hyvä kun löysit istuvat housut...Mä en ikinä löydä Facelta housuja..ja varmaan olen kokeillut kaikki mallit.

    Mukavaa perjantaita Sinulle! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin itsein yllättynyt, että sieltä housuja löysin, pääasiallisesti kun olen verkosta joutunut omani viime aikoina tilaamaan kun vain Evanssilla on vaikuttanut olevan sopivia :)

      Oikein hyvää perjantaita Annu!

      Poista
  6. Kerrohan hei vielä vähän tarkemmin noista Forever 21 -tilauksista! Tuliko ne EU:n alueelta ja ylipäänsä mitä lisäkustannuksia tilauksesta tuli? Kestikö kauan? Sen valikoimat on niiin niiiin valtaisat, että aivan uusi maailmahan sen myötä avautuu..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Euroopan verkkokaupan tavarat tulevat (oma koneeni ainakin ohjaa suoraan osoitteeseen www.forever21.com/EU) Alankomaista, joten tullit voi unohtaa jos sieltä tilaa. Ymmärsin ainakin, että valikoima on pitkälle sama kun Jenkkien puolellakin. Postituskulut ovat noin 7€ ellei tilaa yli 70€ (muistaakseni tuo summa), jolloin niitä ei ole ollenkaan. Tavarat toimitettiin UPSilla ja ainakin omat tilaukseni ovat tulleet noin viikossa, ehkä vähän reippaassa.

      Siellä on kyllä kaikkea kivaa, laatu ei tosin ole mitään huippua, mutta tykkäsin siitä valikoiman laajuudesta. Paitoihin olen ollut tyytyväinen, paitojen kanssa tulivat myös elämäni ensimmäisen kapealahkeiset farkut (valkoisina) ja yllätys oli mieluisa kun ne istuivatkin hyvin päälle. Itse ainakin tilaan sieltä jatkossakin pientä kivaa piristävää :)

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Kiitoksia! Minustakin, harmitti ihan kun en oikealla hinnalla ostanut, siksi ne olikin ihana saada nyt.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!