18.7.2012

Töistä vapaalle.

Itselläni on ainakin sellaisia päiviä, että suoraan töistä on singottava tekemään erilaisia muita asioita ja kodin kautta ehtii harvemmin kiertämään. Olen toki olemassa myös ihmistyyppiä, jonka on parempi lähteä suoraan töistä liikkeelle, jos menen kodin kautta niin mahdollisuus siihen, että jumitan vaan kotiin on todella suuri. Työvaatteissa ei aina kuitenkaan jaksa liikkua joka paikassa, plus jos olen töihin valinnut korkeat korot kuten eilen, niin on myöskin jalkaystävällisempää ajatella muita kenkiä esimerkiksi.

Pääasiallisesti vaihdan töistä vapaalle vaihtamalla bleiserin neuleeseen ja mahdollisesti ne kengät matalampiin (tai korkoihin, tilanteesta riippuen). Mahdollisuus tähän ei tokikaan aina ole, jos on liikuttava julkisilla, niin asu on ajateltava kokonaan jo aamulla toimivaksi aamusta iltaan. Autolla liikkuessa saan onneksi vaihtovaatteita mukaan.

Eilen ei ollut mikään sen suurempi syy vaihdella vaatteita kun perinteinen kaupoille töistä lähtö, töissä asukokonaisuus näytti tältä:


Bleiseri: H&M
Paita: Evans (verkosta)
Huivi: H&M
Housut: Your's
Kengät: NewLook
Laukku: Mulberry

Töihin lähdettiin valkoisessa ja turkoosissa. Jalassa olevat housut ovat oikeastaan pidemmät kaprit, jotka ajattelin ensin pitäväni jalassa vain vapaalla. Kokeiltuani kuitenkin eilen jalkaan niitä totesi, että lahkeet rullattuna niin, että ovat tuollaiset pidemmät shortsit, ne ovat ihan ok töihin meno housut. Kokonaisuus siis valkoista ja turkoosia, samaa kaavaa koetin noudattaa myös vapaa-ajan vaatteiden kohdalla:

Neule: Seppälä
Kengät: Tuliainen Äidiltä Saksasta (Deichmann)
Laukunkorvike: Clinique

Etenkin jos olemme menossa vain kaupoille, niin harvemmin jaksan ottaa varsinaisesti toista laukkua mukaan vaan tyynesti käpöttelen tuo meikkipussi kourassani kaupoilla. Sain sen jonkun Clinique paketin mukana joko Hulluilta Päiviltä tai 3 + 1 päiviltä. Se kulkee oikeastaan mukana työlaukussa aina, sisältää nimittäin lounastauolle mukaan otettavat tavarat (puhelin, työavaimet, lompakko). Kätevä tuollainen pikku pussukka, jota kantaa mukana sen sijaan, että raahaisi koko laukkua mukana.

Tällaisissa vaatteissa mentiin siis eilen, töistä vapaalle nopeasti vaihtamalla bleiserin neuleeseen ja kengät toisiin.

Miten te toimitte? Vaihdatteko te samalla tavalla "lennossa" vaatteita töiden jälkeen vai menettekö samoissa vaatteissa vai aina kodin kautta?

Yesterday was just an ordinary day when it comes to my clothing. In first pictures there is my work outfit, simple maybe, but realy good for my last week at work before summer holiday. Since we were going to do some shopping (mostly food and other stuff like that) I took a cardigan and other shoes with me, simple change and totaly different outfit. I like to do change like that when ever I'm going somewhere right after work. Just to save my work clothing.

Hope you are all well!

8 kommenttia:

 1. Voi hurja kuinka kauniit turkoosit kengät ja takit! Todella kauniita asuja :)

  Elena, http://myotajavastamaessa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Turkoosi väri iski kunnolla tuossa keväällä ja sen jälkeen sitä on tullut haalittua vähän enemmän, minusta pirteä kesäväri :)

   Poista
 2. Aivan ihanat nuo turkoosit kengät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ne ovatkin suosikit tällä hetkellä, toki koron korkeus rajoittaa käyttökertojen määrää :)

   Poista
 3. Hah, vaateblogeja on siitä hauska välillä lukea, kun itse tosiaan en vaihda vaatteita päivän aikana. Voisin kevyesti pitää samoja vaatteita kolmekin päivää putkeen, mutta en kehtaa pitää kuin kaksi. Koitan aina pukeutua niin, että kehtaan liikkua minne päivä minua sitten kuljettaakin. Täytyy myöntää, että usein pukeudun töihin turhan hyviin vaatteisiin, mutta mitä niitä siellä kaapissakaan sitten säilyttämään. Jos olisi varaa, kulkisin varmasti aina ykköset päällä. Suomessa ollaan lopulta pukeutumisen suhteen turhan maanläheisiä. Jotenkaan sitä ei sitten saa poikettua massasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koetan mennä töihin aina siisteissä vaatteissa, töiden jälkeen vaan neuleet voittavat bleiserit, vaikka kyllä niissäkin viihtyisi illan. Täytyy vaan niitä neuleitakin muistaa joskus pitää ;)

   En tiedä massasta poikkeamisesta, itse koetan pukeutua niin, että on itsellä hyvä olla. Vaikka kyllähän sitä massaan sulaudun minäkin, ei tämä nyt niin erikoinen tämä tyyli ole :)

   Poista
 4. Tosi kauniit turkoosit kengät! Itse riisun saman tien kotona työvaatteet ja kiskaisen päälleni koiranlenkitysvaatteet tai jumppavaatteet. Aniharvoin pääsen lähtemään samoissa vaatteissa heti johonkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kun ei ole lemmikkejä, niin ei samalla tavalla tarvitse ajatella tuota lenkkivaatteiden vaihtoa. Jumpissakin olen niin huono käymään, ennemmin sitten illalla kävelylle muiden menojen jälkeen.

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!