3.11.2012

Curls.

Toinen postaus jo tälle päivälle, mutta purettuani kameran en voinut jättää näitä laittamatta tänne. Minä nimittäin innostuin yhdestä Anonyymin kommentistani blogissani ja aloin etsimään ohjeistusta miten kihartaa tukkani. Miksi kiharran näitä harvoin? Kuuma rauta vahingoittaa on syöpynyt todella syvällä mieleeni. Pidän suorista hiuksista, saavat pääni näyttämään pienemmältä kuin kiharat joista vääjäämättä vaan tulee mieleen ne 1990-luvun alun permanentit. Suurimpana syynä laiskuus. Tukka on saatava kuosiin alle viidessä minuutissa joka aamu ja siihen yhtälöön ei kuuma rauta vaan mahdu.

Entä jos tukka kihartuisi yön aikana?

Löysin nopeasti tällä viikolla päivitetyn ohjeistuksen, miten tukka pysyy kuohkeana. Kiitos tästä Stricly Stylen Mrs V. joka kertoi oman kikkansa pitää hiukset kuohkeana yön aikana. Niinpä minä kuivateltuani hiuksia TV.tä katsellessa illalla ennen nukkumaan menoa rullasin sitten päähäni hiusten etuosaan paplarin. Koska omistan vain vanhoja pienempiä paplareita rullasin lopun tukasta tutulle sukkanutturalle. Ilman ponnaria ja päälaelle tottakai, jotta pystyn nukkumaankin ilman, että takaraivoa painaisi.

Aamulla sitten varovasti irrottelin hiukset paplarilta ja rullasin sukkanutturan pois. Kiharathan sieltä tuli. Oikein hyvät sellaiset vielä. Sormilla vaan auki, pinnilla kiinni ja lakkaa päälle.  Aamulla olin todella tyytyväinen kiharoihin, kun eivät alkaneet ihan juuresta, niin ei näyttänyt siltä pelätyltä permikseltäkään.

Sitten tuli vesisade ja kostea ilma lätsäsi koko tukan. Kosteus myös avasi kiharoita, mutta jäi niistä jotain jäljelle. Tapa kihartaa tukka siis löytyi ja olen siihen ihan tyytyväinen. En vieläkään lupaa, että parantaisin tapani ja olisin mitään muuta kuin laiska laittamaan hiuksiani, mutta tässä tätä lopputulosta. Aamulla peilin kautta otettuna ja toinen kuva sitten siitä, mikä oli tulos iltapäivällä töiden jälkeen.

Miten te laitatte hiuksenne? Kuumalla raudalla suoristaen/kihartaen vai onko kikanne joku muu saada hius kiharaksi/suoraksi?

Kiharoiden kanssa uudemman kerran oikein hyvää lauantaita!I have allways had a straight hair. I know that a lot of people would like to have straight hair and pay huge amounts of money to get one also. And then there is us, ones that want to have a curly hair, but can't have it since we have naturally straight hair. Hot iron is not good for your hair, we all know that and that's why I don't curl my hair often. Once again I still wanted to try, so I found out a way to make my hair look good while I sleep.

I liked the curls I made, but since it was pouring rain yesterday, nothing stays on my hair when it rains but these curls made their best I must say.


Tell me, what do you do to your hair to make it look good? Or am I just the only lazy one who likes to make a ponytail only because it's so easy.

Hope you are all well!

14 kommenttia:

 1. Voi kyllä sun kuule nyt pitää alkaa kihartaa useammin hiuksias! Näytät aivan huikaisevalta kiharoissa, wautsi! Näyttää vielä tosi nätiltä, kun jakaus on sivulla ja kiharat valahtavat vähän otsalle, siitä voisi olla jopa kiharampikin :) Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mapsi. Luulen, että koska nämä olivat niin helpot tehdä, niin eksyä kampauslistalleni useamminkin. Ponnarikin oli seuraavana päivänä kuohkeampi kun oli vielä vanhaa kiharaa pohjalla :)

   Poista
 2. Hienot kiharat :) Minulla on luonnontaipuisat hiukset, jota saattavat mennä laineille ihan itsestään pesun jälkeen. Vesi vaikuttaa jonkun verran, sen olen huomannut. Kroatiassa olivat paljon kiharammat kuin täällä jostain syystä :). Olen niin luomuihminen, etten ole koskaan hiuksiani värjännyt ja niitä on kiharrettukin joskus lapsena 35 vuotta sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pauska. Vesi vaikuttaa hiuksiin kyllä täälläkin, mökillä kun vesi on porakaivovettä, niin hiukset ovat jo yhden pesun jälkeen pehmeämmät kuin kaupungin veden käytön jälkeen.

   Minä värjään ja saksin tasaisesti, käytän kyllä tököttejä, mutta ilmeisesti verrattaen vähän kun katson muiden ihmisten panostusta hiuksiinsa. Laiska mikä laiska näiden kanssa :)

   Poista
 3. Oikein nättiä <3 Omia ei tarvitse paljon kiharrella, ovat pesun jälkeen kikkurassa ihan itsekseen ;)Paremmin on käytössä suoristusrauta, kun kyllästyn kiharoihini...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Olen ymmärtänyt, että ihmiset joilla on luonnon kirhara hius haluavat suorat ja me suorahiuksiset haaveilemme ajoittain kiharasta. Koskaan ei ole hyvä :D

   Poista
 4. Minustakin loivat laineet sopii erittäin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Itsekkin miellyin, luulen että se oli se kun ei ala kihara ihan juuresta niin nämä ovat ihan jees kivat.

   Poista
 5. minä kauan kauan sitten pitkätukkaisena kiharsin tukan aamuksi vanhalla kikalla. leikkasin t-paidasta (tai ylipäätään jostakin ylijäämä kankaasta) suikaleita ja suihkun päälle kosteat (mutta vähän jo kuivahtaneet) hiukset kiedoin suortuva kerrallaan kankaan ympärille ja jätin yöksi tuleentumaan. Aamulla oli ihan jees kiharaa, pienellä suoriastelulla ja kevyillä muotoilutuotteilla vaivaton kiharakampau.
  nykyisellään tukkaan teen kevyttä lainetta joko kiharrinraudalla tai suoristusraudalla.

  ps. nuo sun kiharat on tosi tosi hyvännäköiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paidasta leikattu versio kuulostaa oikeastaan hyvältä. Ongelma kun on tosiaan ollut se, että en tiedä miten saan nukuttua jos on ihan aidot paplarit päässä. Pitänee kokeilla, jos jossain vaiheessa jotain muuta kuin tuollaista kiharaa tahdon :)

   Ja kiitos, yllätyin itsekin, miten kivat niistä tuli, ehkä ensikertalaisen tuuria? :)

   Poista
 6. Vitsit, näyttää tosi hyvältä! Kiva että innostuit kokeilemaan kiharaa (tai siis kuten kommenttiini vastasitkin, olihan sulla blogissasi tosiaan kuvia kiharoista hiuksista aiemminkin, jostain kumman syystä jäänyt multa vaan huomaamatta...) kiharat sopii sulle hyvin :)

  Ja sukkanutturahan onkin muuten varmaan kätevin tapa kihartamiseen!

  t. se kiharoita ehdotellut anonyymi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä mä aina kokeilla voin, vaikka ennakkoluuloinen olenkin osan asioista kanssa sopivatko ne itselleni vai eivät :) Nämä sopivat mielestäni paremmin kuin ne raudalla tehdyt, olivat luonnollisemmat, raudan kanssa kun joudun käyttämään niin älyttömän paljon aineita, että hiukset melkein väkisin vetävät koppuraan itsensä .

   Ehdottomasti siis kiitos ehdotuksesta sinne!

   Poista
 7. Hei Dahlia, sun kannattais lyhentaa tukkaasi reilusti ja laittaa otsatukka ja keventaa sivuja. Myos vari kannattaisi tarkistaa, jos uskaltaisit vahan tummentaa se toisi paremmin esiin sinun luonnolliset varisi (iho, silmat). Liian moni nuori nainen pitaa tukkaa ponnarilla niskassa, se ei pue juuri ketaan ja tekee olemuksesta raskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anonyymi ja kiitos ehdotuksesta. Hiukset lyhenivät viimeksi tuossa joulun alla, mutta eivät viittä senttiä enempää :) Otsatukan olen kahteen kertaan kasvattanut vaivalla pois, kolmatta kertaa en samaa virhettä tee, että sen leikkauttaisin, vihaan sitä, joten se pysyy poissa vaikka kuinka sopisi.

   Onneksi makuja on moneksi, itse pidän hiuksistani nyt kun ne ovat tummemmat kuin vielä puoli vuotta sitten, mutta eivät tämän tummemmat, eivät sopisi enää kulmiini jotka ovat käytännössä valkoiset. Kokeilut hiusten kanssa ovat, kuten monesti todennutkin blogissa, hyllyllä koska pidän nykyisestä tukastani mallin helppouden takia. Minusta kun ne niskaponnarit ovat kauniita ja sopivat monelle :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!