7.11.2012

Hats for winter.

Muutamassakin blogissa on esitelty erilaisia ideoita talvihatuiksi, joten minä ajattelin kantaa korteni kekoon esittelemällä omat talviset hattuni. On aloitettava kertomalla, että olen äärettömän huono pitämään hattuja. Monet hatut (esim. yhden koon baskerit) kiristävät otsasta ja lopputulos on ensinnäkin ikävä punainen raita keskellä otsaa ja pahimmillaan siihen päälle vielä pääkivun. Monesti myös koen pipon "littaavan" tukkani (joka ei kovin kuohkea kyllä muutenkaan ole), joten oikean löytämisessä on ollut haastetta.

Omistan kuitenkin neljä talveen sopivaa hattua, jotka tässä ovat nyt esittelyssä. "Mannekiinina" toimii Kotinörtin ostama pehmonalleni Tivoli (jonka tarina täällä). Kuten huomata voi, on rakas Äitini suurimman osan hatuista tekijänä.


Tämä taitaa olla ainut ostettu versio. Puuvillainen ohut pipo kantautui mukana Irlannista viime elokuussa. Sopivan kevyt aamulenkeille eikä hiosta. Hämmentävän suurta kokoa myös, joten koko pääni mahtuu pipon sisälle. En sinällään ole näiden hupipipojen ystävä, mutta kyllä aamulla voi lenkillä tämä päässä käydä kun on sopivan ohut.


Näitä Seitsemän Veljestä langasta neulottuja pipoja on kaksin kappalein. Molemmat tämmöisiä kolmen tupsun pipoja. On tämä harmaa-valko-musta versio ja on sini-puna-valkoinen versio. Käytän näitä "kunnon" pakkasilla ristiin, kumpi nyt ensimmäisenä sattuu käteen. Vapaa-ajan pipoja minulle nämä ovat, lämpimiä, mutta kummastakin valitettavasti jää se jälki otsaan.


Se jälki vältetään tämän hattu-kaulaliinan ansiosta. Samasta paksusta villalangasta neulottu irtohuppu johon on yhdistetty pitkät kaulaliinan "nauhat" on tämä yksi talven suosikeistani. Otsaan ei jää jälkeä, korvat pysyvät lämpiminä ja muutenkin tämä on ihan suosikkini. Lämmin ja muutenkin vaan kaikin puolin hyvä.


Toinen, melkein yhtä suosikki on tämä tuubi. Kaulaliinaksi neulottu tuubi on loistava suoja korville ja päälle myös. Käytän tätä ja edeltävää käytännössä yhtä paljon ja kummastakin pidän suunnattomasti. Samoja etuja tässäkin kuin edellisessä.Otsahan kummassakin jää paljaaksi, mutta lämmittävät ne silti riittävissä määrin, että minäkin vilukissana tarkenen niiden kanssa.

Näin tällä hattujen kanssa. Kotona olen kuumeesta toipumassa, aamulla ei enää ollut lämpöä kuin nimeksi, joten huomenna töihin. Sunnuntaina illalla nousi siis lämpö huimaa tahtia ja kotona onkin oleiltu villasukkien ja teen sekä hunajan voimalla. Siksi niitä tuoreita asukuviakaan ei oikein ole. Paranemaan päin siis ollaan.

Hyvää keskiviikkoa!It's really getting cold here in Finland and one is in need for hats. I'm not the best ever to use hats and I have quite a small selection of them. Small due to a fackt that I could have loads more since these are needed almost 6 months in a year here in Finland. Anyway, most of them are made by my dear Mother. First one is for sporting, it's light one and only one that's bought. Second one is for a leisuretime and two last ones are more of a hood and scarf. Both can be wearn as hats and that's why they are my favourits.

Hats or not, I'm still having cold here. Feaver got up on Sunday and now I'm finally feeling better so I can go to work tommorrow. So more tea with lemon hunny and some more reading with woollen socks on.

Hope you are all well!

8 kommenttia:

 1. Voi Sua :( Koita parantua!

  Pipot on kyllä hankalia...mulla on niin iso pää(?) että ne aina kiristää. Harvoin löytyy sopivaa. Ja juu, kyllä ne vaan liiskaa hiukset oikien kunnolla pään myötäisesti :(
  Ainoa hyvä puoli on, että ne lämmittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä jo paremmin voidaan, töihin kovasti ollaan hiljalleen menossa ihan hyvässä fiiliksessä tässä :)

   Ihan sama, pipot aiheuttaa liki poikkeuksetta se punaisen jäljen otsaan, ei ole mun suosikkeja, sen takia noita hupun tapaisia suosinkin. Lämmittää hyvin, mutta ei sitten ole liian kireä :)

   Poista
 2. I love hats!! It's one of my favorite accesory for winter time!!
  xoxo
  Patricia

  http://misstoptenimage.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I just don't know how to wear them, but I have to try, year after year. It get's cold here.

   Poista
 3. I cannot wait to see how you wear hats this winter! I am always nervous to try them, butyou just gave me some inspiration!


  Clare
  Understated Classics

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Let's see what I can do here with this little selection of hats I have.

   Poista
 4. Jaan tuon tän viikon flunssan ja pipo angstin kanssasi. Sängyn pohjalla on täälläkin oltu ja mikään pipo tai hattu tai edes kypärä ei näytä hyvältä tässä päässä...:( Huokaus. Onneksi sain vähän idistä noista sun tuubihuivisysteemeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että niistä saa ideaa. Toimivat omassa päässä paremmin kuin pipot. Ei mustakaan malliksi olisi ollut, onneksi oli tuo Tivoli assarina :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!