1.12.2012

Plan B.

Sen piti olla risteily. Useampi viikko oli puhuttu, että mennään Tallinnaan päiväristeilylle viettämään töiden pikkujouluja. Perjantai aamu valkeni (jos sitä joka ilmansuunnasta satavaa lunta voi oikein valkeamiseksi sanoa) ja tajuaminen siitä, että ei todella olla menossa iski varmasti jokaisen tajuntaan. Olin itse jo keskiviikkona illalla katsellut säätiedotusta ja torstaina ollut koko ajan varmempi, että vaikka muut lähtisivät, en minä matkapahoinvoinnista kärsivänä olisi koko laivalle lähdössä, en pilaamaan muiden reissua sillä, että itse voin pahoin.

Tallinnaan ei lähtenyt kukaan muukaan. Tänään kun luki uutisia kallistuneista laivoista ja katkenneista sähköistä, niin sitä on vaan helpottunut ja tyytyväinen, että ei lähdetty. Perjantaina se vähän harmitti, mutta lopulta suunnitelma B oli vallan onnistunut. Yhdessä aamupäivässä meidän porukalle nimittäin loihdittiin biljardia ja hyvää ruokaa. Risteilyliput puolestaan siirrettiin keväälle, joten sinne Tallinnaankin kyllä päästään.Koska perjantai taisi olla yksi suosituimmista pikkujoulupäivistä koko pääkaupunkiseudulla oli arvattavissa, että puoli Helsinkiä on tukossa ja vaikea olisi löytää paikkoja. Koko konkkaronkka kuitenkin suuntasi Coronaan pelaamaan bilistä kahdeksi.  Ei minun lajini noin osaamisen puolesta, mutta ihan hauska sitä oli pelata silti. Etenkin kun ei ihan sääntöjen mukaan pelannut. Kaikki kaksi palloa sain kuin sainkin pussiin saakka.

Ilta jatkui vasta jokunen hetki sitten avattuun Hard Rock Cafe Helsinkiin. Olimme siellä hiukan ajoissa, pöydät oli varattu viideksi, joten odottelimme baarin puolella pöytien vapautumista. Lumisateinen Helsinki näytti ikkunoista kuvattuna tältä:


On sanottava, että Helsinki on kaunis kaupunki talvellakin, ainakin noin lasin läpi. Olisinko itse halunnut olla tuolla tuulessa ja tuiskussa jossa ihmiset puskivat eteenpäin koettaen päästä mahdollisimman nopeasti paikasta toiseen? En oikeastaan. Onneksi ei tarvinnut pitkiä matkoja ollakaan.

Hard rock cafen ruoka... Söimme ryhmämenulta, joka luonnollisesti on suppeampi kuin normaalimenu, mutta varsin riittävä sellainen. Olen monessa eri kaupungissa käynyt HRC:ssä syömässä ja mielelläni kävin Suomessakin kokeilemassa. Annokset olivat maailmalta tuttuun tapaan valtavan kokoisia ja äärettömän herkullisia.
Alkuun kaikille alkupala nachoja, kanansiipiä ja sipulirenkaita. Alkuruokaa oli äärettömän paljon eikä pääruuan hamppari jäänyt yhtään heikommalle. Maistuvia annoksia, joista juustokakku lasiin kasattuna oli sekin herkullinen. Näytti pieneltä, mutta tuossa on aika paljon juustokakkua. Kaikkineen hyvä ja postiivinen kokemus ja minusta oli hyvä päästä kokeilemaan tätä paikkaa.

Kotiin suoriuduin ihanan työkaverini auton kyydissä. Ei tarvinnut olla (toimimattomien) julkisten armoilla. Kiitos tästä ihanalle kollegalle. Pukeutuminen ei sitten ollut kovinkaan pikkujoulumaista. Minähän olin varustautunut olemaan töissä ja vaikka mukana oli toinen paita ja jakku, niin päätin lopulta sitten mennä lämpimillä vaatteilla välittämättä siitä, oliko asu niin kovin pikkujoulumainen vai ei.

Onneksi tänään on kuitenkin edessä toiset juhlat, nimittäin ystäväni valmistujaiset. Niihin juhliin on pukukoodi ja minä rakastan pukukoodeja! Saan pukeutua kauniisti ja selvä ohjeistus määrittelee helposti mitä pukea ylleen. Iltapäivällä siis kiskotaan ylle pikkumustaa (tai muun väristä saman tyyppistä mekkoa) ja korkoja jalkaa.

Nyt oikein hyvää lauantaita!Neule/Knitwear: Esprit
Housut/Trousers: H&M
Kengät/Shoes: Pertti Pahlmroot
Huivi/Scarf: Mulberry
Laukku/Bag: Tommy Hilfiger

We were supposed to go to daycruise to Tallinn and back with my co-workers yesterday to have pre-christmas party. And then the winter came to Finland. It was a storm, wich ment cancelling the tickets (chancing the time when to go) and making a plan B. Not an easy job since yesterday was one of this years biggest pre-christmas party days. We get tables to play billiards (or pool as they say in US) and to get a dinner at Hard rock cafe. I atleast had lovely time with my co-workers and it looks liked they had fun as well. It was a really good party if one thinks that it came together in couple of hours. 

I was not dressed up for partying, I was dressed up for being warm. I did like my outfit, tough I could have worn something else. But I got home still being warm and dry wich was main thing. I must say, tough we have winters like this in Finland, the first storm is always the worst. All the traffic is upside down. That's why one needs to stay warm. 

We have another party (friends graduation) today and I can wear a pretty dress and heels today. So stay tunned for more party photos!

Have a great Saturday and hope you are all well!

14 kommenttia:

 1. Oli varmasti paras vaihtoehto, kaverit kävivät eilen Tallinnassa ja myräkkä oli ollut melkoinen... Biljardi on kivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti hyvä ratkaisu. Vähän harmittaa kyllä, tietenkin ostoslista oli valmiina ;) Toisaalta ennemmin tämä kuin koko eilinen pahoinvoivana laivassa.

   Poista
 2. Kuulostaa hauskalta illalta! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä. Oikein hyvää viikonloppua sinne myös!

   Poista
 3. Mä tykkäsin itsekkin tuosta Hard Rockista :) Vaikka paikka oli täynnä lounastajia,niin saatiin heti pöytä ja ruokakin saapui nopeasti pöytään... Ja oli vallan herkullista ruokaa,täytyy myöntää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saatiin kanssa ruoka todella nopeasti, joka oli yllätys kun katsoi tupaten täynnä olevaa ravintolaa. Oikein hyvä kokemus, jota suosittelen kyllä, etenkin jos on nälkä. Aivan varmasti saa mahan täyteen :)

   Poista
 4. Minä muistin eilen noita uutisia lukiessa, että sinulla oli tarkoitus lähteä Tallinnaan ja ajattelin, että toivottavasti et siihen rymäkkään joutunut. Hyvä, että olitte järkeviä.
  Ja täytyypä käydä ensi kerralla Helsingissä käydessä maistamassa nuo Hard Rock Cafeen herkut. Hyviä ruokapaikkoja on välillä vaikea löytää - varsinkin muualta tulevan. Ihanaa juhlaa sinulle tänään - minäkin suuntaan juhliin - vähän toisenlaisiin, nimittäin 50-vuotisjuhlille - joihin EI ole kutsuun präntätty pukukoodia - juhla on päivällä - ja vielä lisäksi "vietämme pikkujoulua" - koko perheen juhla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä tyytyväinen, että meni näin. Laivalle pääsee kyllä, myrskyyn en halua.

   Minusta tuntuu, että keskustassa ollessa käyn aina samoissa paikoissa syömässä. Olen joskus koettanut kirjoittaakin niistä, hyvä jos niistä on apua.

   Oikein hyviä juhlia sinnekin!

   Poista
 5. Munkin pitää seuraavan kerran Helsingissä käydessä käydä tuolla Hard Rock Cafessa.

  Mä en onneksi kärsi matkapahoinvoinnista, että olisin ihan hyvin voinutkin mennä laivaan tuolla kelillä. Pari kertaa olen ollut aika kovassa myrskyssä, mutta ei tule huono olo. Onneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meren rannalla kesät viettäneenä ei uskoisi, että kärsin matkapahoinvoinnista laivoilla, mutta itsellä se meneekin niin, että mitä isompi alus, sen varmemmin paha olo :)

   Hard Rock Cafe oli kyllä hyvä, suosittelen!

   Poista
 6. Harmi, että Tallinna peruuntui, mutta toisaalta, keväällä on varmasti vielä mukavampaa :) Noista herkullisen näköisistä annoksista alkaa vatsa murista....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen kanssa, että keväällä mennään paljon paremmalla fiiliksellä ja pienemmillä aalloilla kuin nyt :) Ja mahdollisuus sattua alennusmyyntien aikaan on myös suuri, en yhtään valita ;)

   Poista
 7. Myrsky kyllä sotki varmasti valitettavan monen suunnitelmia. Mutta ei vaikuttanut huonolta teidän ilta noinkaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollenkaan huono, oikein hyvä oli näinkin. Myös lompakko ystävällisempi pikkujoulu kuin mitä Tallinna olisi ollut ;)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!