1.1.2013

Fiddler on the Roof.

Koska teatteri, tai etenkin musikaali kokemus, on varmasti onnistunut? Koska teatterin tapahtumat ovat tehneet katsojaan vaikutuksen?

Viulunsoittaja Katolla on olemassa yksi lempimusikaalejani ja siksi uuden vuoden aaton kunniaksi suunnistimme Kotinörtin kanssa eilen teatteriin. Helsingin kaupungin teatteri tarjosi musikaalin, jonka kokemista ei kannata jättää väliin jos se vaan on mahdollista nähdä.

Kuva otettu käsiohjelman kannesta.

Viulunsoittaja katolla on Sholem Aleinchemin kirjaan Tevje, maitomies perustuva musikaali joka on, laski sen miten tahansa, Suomen kautta aikojen suosituin musikaali. Sen takia odotukset tälle musikaalille olivat kovat ja eilinen lunasti kaikki odotukset. Minulle on laulettu lapsena Nousee päivä, laskee päivä - laulua, osaan sen sanat ulkoa. Olen lukenut kirjan, olen nähnyt elokuvan. Tiedän, miltä mielessäni Tevjen kuuluisi näyttää, miltä musikaalin kuuluisi tuntua. Tämä esitys lunasti paikkansa sydämessäni parhaana Viulunsoittajana joka olen nähnyt.

Esko Roine on aina minusta loistava, yksi suosikkinäyttelijöistäni ei pettänyt tälläkään kertaa. Uskomaton ääni, koko lavan täyttävä karisma, yksinkertaisesti täydellinen Tevje. Samoin Riitta Havukainen täytti kaikki odotukset, en tosin uskonut, että ei olisi täyttänyt. Sen sijaan Anna-Maija Tuokko Tzeitelina yllätti, enemmän selvästi omassa elementissään, enemmän lavakarismaa kuin Wickedissä ja hyvä niin. Sanonpa vielä, että vanhat suosikkinäyttelijät ovat saaneet rinnalleen uuden tähden, Tuukka Leppänen ilahdutti jo Metsässä, Wickedissä ja Maija Poppasessa. Viulunsoittaja ei ollut mikään poikkeus, miehellä on upea ääni ja karisma jolla tarvittaessa täyttää koko lava.

Teatteri ei ole teatteri pelkillä näyttelijöillä. HKT:llä on varaa ja kokemusta tehdä kunnon lavasteet eikä tämäkään pettänyt. Kaikkineen ilta oli vallan täydellinen, eikä valittamisen aihetta teatterista ole. Suosittelen koko sydämestäni, myös niille, joille teatteri on oudompi ajatus, musikaalit ovat oivallinen tapa tutustua teatteriin. Ei kaiken pidä eikä kuulu olla niin raskasta.

Teatterista kurvasimme Nnan ja tämän aviomiehen asunnolle juhlistamaan ystäviemme kanssa vuoden vaihtumista. Se vaihtuikin nauraen rakkaiden ihmisten keskellä.

Miten siellä sujui vuoden vaihteen hulinat?

Oikein hyvää vuotta 2013 kaikille!

P.S. Teatteri on tehnyt vaikutuksen katsojaan kun avausnumeron puolessa välissä kylmät väreet juokset pitkin selkää. Näin ainakin omalla kohdallani.


Mekko/Dress: Dorothy Perkins
Bolero: YourFace
Kengät/Shoes: NewLook
Laukku/Bag: From Dublin

Yesterday I went to see one of my all time favourite musicals, Fiddler on the roof. It was a good one, but then again, it always is. I love the music and the actres were great.  Perfect evening with my all perfect new dress! I love that!  

Have a great new year and hope you are all well!

17 kommenttia:

 1. Ihana mekko!

  Viulunsoittaja katolla on myös yksi minun lempparimusikaaleistani ja pienenä näin sen useampaan otteeseen Kouvolan teatterissa. Täytyykin siis tehdä uusi teatterireissu pian Helsinkiin Viulunsoittajaa katsomaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Doroty Perkinsin aleista jo ennen joulua, uudeksi vuodeksi tämän ehdottomasti halusin tulevan.

   Lämpimästi suosittelen tänne Viulunsoittajan takia tulemista <3

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ai niin ja iloista uutta vuotta. :)

   Poista
  2. Kiitos Noora! Tykästyin itsekin kovasti siihen!

   Oikein hyvää uutta vuotta myös sinne!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Nonna! <3 Aina joskus aleista löytää eikä hetkeäkään mieti, tilaako vai ei :)

   Poista
 4. Onpa kaunis mekko, joka sopii Sinulle oikein hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annu, jotain uutta uudeksi vuodeksi :)

   Poista
 5. I've never seen this musical in its entirety! Love the dress dress Dahlia, Happy new Year.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you dear! I wish all the best for new year to you as well!

   Poista
 6. Kaunis mekko :). Tuukka on ihana! Hän on entisen kollegani poika, äitinsä on jo eläkkeellä. Pitääkin harkita tuon katsomista, kiitos vinkistä. Itsekin olen soittanut ja laulanut noita musikaalin kappaleita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pauska :) Tuukka oli loistava kyllä, olen kranttu suosikkinäyttelijöideni kanssa, odotukset siis jatkossa kovat ;) Suosittelen lämpimästi tämän katsomista, vaikka pidemmänkin matkan takaa.

   Poista
 7. Kaunis asu,kengät ja laukku sopivat täydellisesti mekkoon.Voi,olisi ihan mennä taas teatteriin...
  Ihanaa Uutta Vuotta sinulle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! Teatteri on kyllä ihana, itse olen onnekas kun saan käydä usein teatterissa.

   Oikein hyvää alkavaa vuotta sinulle myös!

   Poista
 8. Moi, miten DP:n koot verrattuna perussuomalaisiin? Mekko on ihana ja sopii sinulle. patsy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka. Ainakin omiin mittoihini toimivat ns. true size siis. Tosin, tuo on joustavaa materiaalia, se varmasti vaikuttaa myös istuvuuteen. Kuitenkin menevät mielestäni meidän kokojen kanssa ihan hyvin yksiin :)

   Ja kiitos, seuraavia juhlia odotellessa joihin tuon voisi päälleen laittaa :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!