4.1.2013

In 2013.

En varsinaisesti tee uuden vuoden lupauksia, mutta on asioita, joita toivon tänä vuonna toteuttavani ja haaveita, joiden aion tämän postauksen myötä kanssanne jakaa. Ehkä tämä antaa pontta myös haaveiden toteutukselle. Innoituksen tähän postaukseen sain Elämä uusiksi blogin ihanalta Annulta, joka teki saman tyyppisen postauksen jokunen päivä sitten.

Kuvat ovat kaikki osoitteesta: http://weheartit.com

Häät.

 
Erilaisia asioita, paljon odotuksia tälle vuodelle, mutta ehdottomasti suurin asia omalla kohdallani tänä vuonna (ainakin tässä kohdassa vuotta katsottuna) ovat elokuussa koettavat häät. Hääjuttuja olen aika vähän valottanut, mutta paikka on varattu ja maksettu. Kappeli on varattu ja kutsukorttien kansia suunnitellaan täyttä häkää. Ensimmäinen konkreettinen asia, joka on vielä postissa tulossa ovat valokuvakehykset, joihin tulevat pöytien numerot. Ei mitään ihmeellistä, mutta yksi asia vähemmän, odotan niiden saapumista suurella innolla. Siis mustien kehysten, jännästi sitä innostuu pienestä jutusta.

Isompi asunto.


Haaveissa on nykyistä asuntoa suurempi asunto. Tämähän oli minun asuntoni johon Kotinörtti muutti opiskeluiden loputtua Turussa. Yhdelle tämä on todella hyvä ja varsin passeli. Kahdelle taas... Huoh. Tarvitseeko asiasta sanoa enempää? Tämän kanssa olemme kuitenkin kranttuja jo lähtien alueesta jolla asunto sijaitsee. Ensimmäinen oma koti on ensimmäinen oma koti, haluamme tehdä päätöksen siitä harkiten emmekä mielellään halua joutua heti muuttamaan uuteen. Nauroin kyllä jo osalle kaasoistani, että jos asiat menevät kuten haaveilin, niin polttarit vietetään uuden asunnon seiniä maalaten perinteisten polttareiden sijaan. Olivat jopa vallan suostuvaisia moisiin polttareihin. Ei ehkä perinteistä, mutta varmasti enemmän apua mahdolliseen stressiin kuin juhlintailta. Mutta se on haave vasta, toivon hartaasti haaveen isommasta asunnosta toteutuvan tämän vuoden aikana.

Matkustaminen.


Matkustin viime vuonna paljon, toivon voivani matkustaa tänä vuonna yhtä paljon. Useampi reissu Tallinnaan, uuteen ihastuskaupunkiini on kyllä tulossa (kiitos Äidin ja oman ilmainen päiväristeily lappusen). Pääsiäisen jälkeen odottaa jo maksettu Irlannin reissu ja häämatkakin on tulossa. Haaveilen silti vielä marras-joulukuulle lyhyttä reissua jonnekin. En taida saada tuosta matkustamisesta tarpeekseni ikinä. Uusien paikkojen näkeminen avartaa ja taidan kuulua siihen omituiseen ihmisryhmään joka oikeasti tykkää lentokentistä, ihan vaan istua kahvin kanssa ja katsella ihmisvilinää.

Terveellinen ruokavalio.


Olin viime vuonna kaksi kertaa kipeänä, flunssassa/nuhassa/kuumeessa. Elokuussa sairastin jonkun kunnon kuumetaudin ja makasin kuusi päivää kotona, antibiootit taittoivat bakteeritaudin. Sain myös jonkun lievän viruksen tapaisen joka taittoi kahdeksi päiväksi sängyn pohjalle. Näin terve en ole ollut vuosiin ja väitän, että syynä on kotona tehty ruoka. Haluan jatkaa loppuvuodesta repsahtanutta tapaa tehdä kotona ruoka ja syödä säännöllisesti, se tekee keholle hyvää ja pysyn selvästi terveempänä. Mitenkään liikoja kehumatta, teen mielestäni myös ihan hyvää ruokaa, nyt innostuksen aiheena ovat pastat. Jos haluat kurkkia, mitä ruokia meillä laitetaan, niin käy kurkkimassa ruokablogini puolelta: Dahlian herkut. Ei mitään ihmeellistä, vaan maittavaa arkiruokaa.

Liikunta.


Aloitin syksyllä liikkumisen, sitten se jäi loppuvuoden kiireiden keskellä. Nyt haluan koettaa saada siitä osan viikoittaista rutiiniani. Minulle sopivia lajeja ovat uinti ja kävely ja niitä haluan jatkaakin. Samoin lihaskunto ja venyttely voisivat koettaa tulla osaksi viikoittaista suunnitelmaani. Tätä suunnitelmaa varten sille on varattava kalenterista aikaa ja niin aion myös toimia. Ainakin koetan kaiken parhaani muukaan. Ei kai se ole myöhäistä aloittaa liikkumista missään vaiheessa elämää, mikä hirveä hikiliikkuja en kuitenkaan ole, joten sinällään tämä on minulle parempi näin, etenkin kävely on mieleeni, sauvojen kanssa tai ilman.

Opiskelu.


Olen vuosikausia halunnut opiskella Italiaa. Matkustimme sinne paljon kun olin lapsi ja nuori, osaankin muutaman sanan, siis ne kohteliaisuus fraasit. Minulla olisi työmatkalla aikaa kuunnella opetus cd:itä. Arvatkaa olenko saanut sellaista hankittua? Niinpä koetan tänä vuonna saada aikaan aloittaa italian kieliopinnot (siis sen verran, että pärjään ihan turistina). Samoin tahtoisin kovasti tarkastella, olisiko muitakin itseäni kiinnostavia aiheita saatavina CD:llä olevilla luennoilla. Ruuhkassa istuessahan on vaan ja ainoastaan aikaa kuunnella, joten miksi ei kuunnella sitten jotain opettavaista? Tai lukisi itseäni kiinnostavista aiheista. Selvästi täysipäiväisestä opiskelusta on nyt riittävän kauan aikaa, kun oikeasti kiinnostun taas lukemisesta opiskelumielessä.

Näillä mennään tänä vuonna, suuria ja pieniä asioita. Omaa hyvinvointiani parantavia suurissa määrin. Uusien rutiinien opettelua, mahdollisesti jopa ennen kuin on myöhäistä.

Mitä haaveita ja toiveita teillä on tälle vuodelle? Teettekö uuden vuoden lupauksia ollenkaan?

Oikein hyvää perjantaita ja edessä olevaa viikonloppua kaikille!

Lot's of hopes and dreams!

Here are somethings I'd like to do this comming year. Thisg that are comming and other some hopes. Firstly I'm getting marriend this year. It's so huge to even write it down not to mention say it out loud. But on August I'm going to marry man of my life <3 We would also like to get a bigger appartment. I so want to move and want to decorate new appartment!

I did travel quite much last year and I'd like to do so this year as well. A trip to Ireland just after easter, at least one to my new favourite city Tallinn before that. There's also honeymoon (well, we are planning on two weeks trip, not who month), but I'd like to get somwhere on autumn and winter as well. 

I'd like be able to make more food at home. I did so for most of last year and I love cooking! It also keeps me more healthy, to eat home cooked food. Also I'd like to do just a little more walking and swimming. It'ts noot regular right now and I'd liked it to be. Last but not least, I'd like to learn something new. Maybe to talk italian or to learn about the stars. I always like to learn new things.

Did you do any newyears resolution? What are your hopes for this year?

Hava a great weekend and hope you are all well!

10 kommenttia:

 1. Pitää heti mennä kahlaamaan ruokablogia läpi. En tiennytkään, että kirjoittelet myös toisaalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih. Se on alunperin tosiaan tehty ystäville, työkavereille ja muille joille laittelin erikseen reseptejä. Oli helpompi kasata ne blogiin. En pahemmin tuota ole mainostanut kun semmoista ihan perusruokaa sinne on tullut kerättyä ja samalla itsellekin resptejä muistiin :)

   Poista
 2. Congratulations for the wedding dear! Hope all your dreams will come true on 2013!
  xoxo
  Patricia

  http://misstoptenimage.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Patricia. I will tell more about them when it's time <3

   Poista
 3. Italian opiskelu olisi mukavaa. Lähdemme kesällä Italiaan lomalle, joten se olisi ihan ajankohtaistakin. Toivon, että pääsen matkustamaan paljon. Tammikuun lopussa lähden siskon luo Berliiniin ja helmikuussa on perheen hiihtoreissu Ruotsiin. Muitakin reissuja olisi ihana tehdä, toivon että töiden puolesta pääsen piipahtamaan Pietariin kesän korvalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Berliini hohtelisi täälläkin mielestä, Berliinin joulumarkkinat houkuttaisivat. Saa nähdä miten paljon noista toteutuu ja mikä jää toteutumatta, toivottavasti paljon sinulle myös matkustamista tiedossa :)

   Poista
 4. Ihania haaveita, joista moni toivottavasti toteutuu! Positiivareilla taitaa olla sellainen tuhannen sanan italian kurssi, jossa on cd. Minä jännään uusia mahdollisia työkuviota ja kaikkea sitä, mitä se toisi mukanaan :). Islanti olisi tänä vuonna haaveissa ja sen jälkeen sitten Irlanti (paljolti Sinun ansiostasi). Saa nähdä, ehtiikö tänä vuonna vai jääkö ensi vuoteen. Liikuntaa pitää taas alkaa harrastaa, syyskuun jälkeen en ehtinyt töiden takia tehdä juurikaan mitään, nyt on onneksi huomattavasti enemmän aikaa :).

  Kerro ihmeessä hääjutuista, omistani tulee kohta 23 vuotta, hui kuinka aika lentääkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Pitää mennä tutustumaan tuohon italian kurssiin. Toivottavasti siellä uudet työkuviot ovat mieluisia ja sellaisia, jotka kiinnostavat ja tuovat lisää (mahdollisesti kaivattuja) haasteita :)

   Oi Irlanti! Se on kyllä niin kaunis maa. Islantiin tahtoisin minäkin, mutta vielä se ei ole ajankohtaista, vielä Irlanti vetää niin paljon puoleensa. Vielä on paljon näkemättä siitä maasta, onneksi Dublinista on hyvä tehdä päiväreissuja :)

   Kyllä hääjuttuja vielä tulee tännekin, mahdollisesti kyllästymiseenkin saakka :D Hiljalleen ne alkavat kasautua, vaikka vielä ihan käsittämättömän paljon onkin tekemättä :D

   Poista
 5. Ihana kuulla hieman teidän hääsuunnitelmia. Muista nauttia suunnittelusta, se on lähes yhtä kivaa, kun itse hääpäivä :)

  En minäkään saa matkustamisesta tarpeekseni ja tuntuukin siltä, että meidän kaikki ns. "ylimääräinen" raha menee matkusteluun. Meillä olisi säästössä useita tuhansia ilman matkustelua, mutta monta monta kokemusta vähemmän. Elämä on elämistä varten :)

  Ihanaa tulevaa vuotta ja muista ottaa tarpeeksi rennosti hääjuttujen kanssa. Hyvin ne menee ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ihan vielä ole samalla aaltopituudella häideni kanssa, lähinnä sen kanssa, että ne pitäisi järjestääkin :D Kyllä tässä vielä päästään vauhtiin.

   Ylimääräiset menevät meilläkin matkustamiseen. On vaan päästävä reissuun ja niin monta kokemusta rikkaampana tullaan aina takaisin, että ennemmin kyllä matkustan kuin johonkin muuhun niitä rahoja laitan.

   Oikein hyvää uutta vuotta sinne myös!

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!