8.2.2013

Hamlet.

Tiedättekö mitä pelkäsin eniten vatsataudissani? En suinkaan sitä, että jouduin perumaan päivällistämisen keskiviikolta siskoni kanssa vaan torstaista teatteria. Olin odottanut Hamlettia ja pelko siitä, että en pääsisi velloi päässäni etenkin tiistai keskiviikko välisenä yönä. Tauti onneksi hellitti ja vaikka olo olikin vielä aavistuksen voipunut, niin suunnistin (autokyydillä ovelta ovelle ja kotiin) katsomaan Helsingin kaupungin teatteriin Hamlettia.

Näytelmähän vilisi suosikkejani! Sami Uotila, Esko Salminen ja Asko Sarkola! Näistä vahvoista näyttelijöistä sainkin sitten nauttia. Tiia Louste teki ihastuttavan voimakkaan suorituksen, mutta illan yllättäjä oli ehdottomasti Anna-Maija Tuokko. Pitkälle on tultu Wickedistä ja naisestahan lähtee oikeasti ääntäkin! Se, mistä en niin välittänyt, oli ohjaus. Hamlet oli tulkinta, erilainen kokonaisuus, joka sai ainakin allekirjoittaneet korvat helisemään liiankin kovien äänitehosteiden kanssa. Itselleni Hamletin pelastivat näyttelijät, joita oli ilo katsella. Suurimpana suosikkina ehdottomasti Esko Salminen, joka teki kuninkaasta niin äärettömän vastenmielisen miehen, että ihan puistattaa.  Lienee paikallaan myöntää, että Shakespearin suosikkini onkin Kesäyön unelma. Hamlet on kuitenkin aina Hamlet, se on kokemus joka kannattaa kokea. Jos teattaria ei harrasta ollenkaan, en aloittaisi tästä näytelmästä. Harrastajalle tämä on oivallinen kappale, vaativammallekin sellaiselle.

Kuva otettu käsiohjelman kannesta.

Teatteriin päälle valikoitui kokonaisuus joka olisi ennen kaikkea mukava päällä ja jossa olisi toipilaspäiväänsä viettävän mukava istua paikallaan. Ehdottomasti siis lämmin ja kerrostettu pukeutuminen olisi suuressa merkityksessä. Samoin ensimmäistä kertaa ties kuinka moneen aikaan kiskoin teatteriin jalkaani jotain ihan muuta kuin ne korkeimmat korot ja käyttöön pääsivät mukavuussyistä paljon matalammalla korolla varustetut kesäkengät. Koska mukava ei minusta kuitenkan tarkoita, että pitäisi olla tylsän näköinen, niin piristin kokonaisuutta tutulla ja turvallisella turkoosilla.

Tänään sitten täyttä höökää eteenpäin ja kohti kiireistä viikonloppua!
Hyvää perjantaita ja hyvää alkavaa viikonloppua!

Helsingin kaupungin teatteri on blogin yhteistyökumppani.


Pusero/Blouse: From Dublin
Liivi/West: JackPot
Hame/Skirt: Mark's&Spencer
Kengät/Shoes: Deichmann Kopenhagen
Laukku/Bag: Asos
Huivi/Scarf: Mulberry
Korut/Jewelry: Self made

It was time to theater again. Since I was ill just before and still feeling a bit wobly I putten on some great clothes. Ones I can feel comfy. And look at tose shoes, there's almost no heels!

Have a great Friday and hope you are all well!

12 kommenttia:

 1. Kiva asukokonaisuus, turkoosi laukku on kiva piriste.
  Katselin juuri teattereiden ohjelmistoja mutta ehkä valitsen sittekin Oopperan tai Baletin. Ihan vaan siksi että Oopperatalo on niin upea :)

  Mukavaa että toivuit nopeasti ja pääsit teatteriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laukku oli piristeen lisäksi myös yllättävän tilava, hyvin mahtui kaikki turha ja vähemmän turha :)

   Minä en ole niin oopperan ihminen, mutta talo on kyllä mielettömän kaunis. Toivottavasti oikea näytelmä/ooppera/baletti löytyy :)

   Poista
 2. Voi että kun oot taas tyylikäs! Ihana tuo liivi :)

  Hamlet olisi kyllä mielenkiintoinen kappale nähdä, mutta tylsää, jos on pilattu liian kovilla äänitehosteilla. En oikein tajua, miksi teatterissa pitäisi korviaan joutua piinaamaan; leffassakin se menee just ja just!

  Hyvää vkl! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Liivi on myös ihanan lämmin, villasekoitetta kun on.

   Me istuimme kolmannella rivillä, voi olla että taaemmas kuuluisi hiljaisemmin. Suosittelen silti kokeilemaan, saatoin myös taudin jäljiltä olla herkkäkorvainen :)

   Hyvää viikonloppua!

   Poista
 3. Todella nätti ja tyylikäs yhdistelmä. Tuo neuleliivi on ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Se on kaunis, joskin kovin talviseksi koen sen, tähän aikaan vuodesta hingun jo kevään perään ;)

   Poista
 4. You look beautiful in royal blue and with curly hair!!
  xoxo
  Patricia

  http://misstoptenimage.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you dear, I wear my hair way too seldom in curls, but since I have straight hair, it takes quite an effort to make curls happen.

   Poista
 5. Oletpas upeana! Kauniisti hiukset ja mukavaa kuulla kulttuurikokemuksistasi : ). Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kun on koko päivä aikaa laittautua niin jaksaa laittaa hiukset ja oikein keskittyä niihin, arkena normaalisti aikaa vaatteiden vaihdolle on noin 15min, siinä ei pahemmin tukkaa kiharrella :)

   Oikein hyvää viikonloppua!

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!