2.2.2013

Hello. Nice to meet you.

Minä olen pohjimmiltani utelias ihminen. Ajoittain ehkä liiankin utelias. Ennen tätä uteliausuus puuskaani kohdistui uteliaisuuteni hiileen. Kyllä, siihen alkuaineeseen (jaksollisen järjestelmän numero 12, lyhenne C). Tiesittekö, että meissä jokaisessa on hiiltä ja että se kiertää. Miksikö kiinnostuin hiilestä? Koska se on tähtipölyä! No nyt saan kaikki asiasta enemmän tietävät (kuten vaikka Kotinörtin) nousemaan takajaloilleen, että ei se noin mene. No ei, ellei oikaise todella paljon. Hiili vapautuu (tai syntyy, en saanut selville kumpaa, ymmärsin että tätä ei tiedetä) kun tähti räjähtää. Näin hyvin paljon oikaistuna ja itselleni ymmärrettävällä kielellä selitettynä on siis tähtipölyä.

Kuva/Photo: http://weheartit.com
Miten uteliaisuus ja hiili liittyivät mitenkään tähän blogiin? Lähinnä siihen, että jäin tässä miettimään, että ketkä tätä blogia lukevat. Koska on kuitenkin epäkohteliasta kysellä muilta keitä he ovat ellen kerro itsestäni niin täältä pesee. Osa asioista varmasti on pidempään lukeneille tuttua, mutta ehkä jotain uuttaki löytyy joukosta.

Olen Dahlia, 31-vuotias kurvikkaan puoleinen ikuinen haaveilija ja utelija. Asun Espoossa yhdessä tulevan aviomieheni Kotinörtin kanssa. Häitämme vietetään tämän vuoden elokuussa. Olen päivisin töissä back officen puolella pankki- ja rahoitusalan yrityksessä. Blogissa en halua oikeaa nimeäni kertoa, vaikka sen selvittäminen tuskin olisi vaikeaa. Pidän tästä nimimerkistä, sillä on taustansa, se on väärin kuultu kahvilan nimi. Kotinörtin, Äitini, Siskoni ja ystävieni henkilöllisyyttä haluan myös suojella ja siinä on yksi syy, miksi en liiemmin ole esimerkiksi kotiamme tai sen välitöntä ympäristöä kuvannut niin, että paikan välttämättä tunnistaisi.

Vapaa-ajallani minut voi löytää viettämästä aikaa ystävien kanssa, teatterista, kokeilemasta uutta reseptiä, lukemasta tai ihan vaan olemasta. Nautin suunnattomasti elämän pienistä asioista, kuten vaikka ensilumen satamisen katselemisesta, aamukahvista, villasukista ja kevään ensimmäisistä leskenlehdistä. Olen huono liikkumaan säännöllisesti ja inhoan silittämistä sekä erinäisi sähkölaitteiden piuhoja jos niitä on pitkin poikin asuntoa. Rakastan matkustamista, jos olisi rahaa ja aikaa, niin matkustaisin eittämättä enemmänkin.

Minulla on useampikin omituinen tapa, joista mainittakoon vaikka se, että luen joka vuosi Tolkienen Taru Sormusten Herrasta kirjan. Aloitan sen aina vuoden ensimmäisenä päivänä ja olen tehnyt niin jo yli 15 vuotta. Rakastan kirjoja enkä voisi kuvitellakaan luopuvani yhdestäkään niistä. Pidän niistä tarkemmin kiinni kuin yhdestäkään vaatteestani, asusteestani tai edes korustani. Minulla on lievä lukihäiriö. En juuri koskaan maista kesken ruuanlaiton ruokia joita laitan, lisään mausteet tuoksujen perusteella. Kotinörtin mielestä omituisinta persoonassani on kykyni lukea filosofiaa ja fysiikka ja haastaa mies ajoittain kunnon keskusteluun, ja sitten seuraavasa hetkessä katson Supernannya.

Babylon 5 on yksi kaikkien aikojen suosikki TV-sarjani
I love Babylon 5
Kuva/Photo: http://weheartit.com

Näitä voisi jatkaa vaikka kuinka, mutta annan uteliaisuudelle vallan ja kysyn, kuka siellä toisella puolella on? Yhtä pitkää esittelyä itsestään ei tarvitse tehdä, mutta minusta olisi hauska kuulla kuka blogiani oikein lukee?

Uteliaisuuspuuskan keskeltä hyvää lauantaita!

Something about me: I'm 31 year old office worker from Espoo Southern Finland. I live with my husband to be and we get married on this August. I like the little things in life, first snow and first spring flowers. I hate ironing and if I had more money (or time) I'd travel much more. I read Lord of the Rings every year, been reading since I was 13. I love books and reading. I don't taste the food I make, I add spices according the smell of the food.

Why am I telling you this? Just becase I would like to know who are you? You see I'm also curious.

Have a great Saturday and hope you are all well!

16 kommenttia:

 1. Täältä Länsisuomesta lukijaksesi ilmoittautuu 35 vuotta tätä maapalloa tallannut, joka ei ymmärrä hiukkasista mitään :)
  Mutta nautin siitä, kun voin hetkeksi unohtaa arjen, ja sukeltaa inspiroivaan blokimaailmaan. Täältä saa vinkkejä pukeutumiseen, kokkailuun ja ennen kaikkea hyvän mielen.
  Kiitos hyvästä blokista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että blogistani saa inspiraatiota ja sen kanssa voi unohtaa arjen. En minäkään hiukasista kamalasti ymmärrä, kiinnostus fysiikkaan noin yleisesti alkoi vasta vuosi sitten, koulussa olin ihan toivoton :D

   Poista
 2. Hauska kertomus itsestä!
  Minun ei varmaan paljon tarvitse itseäni esitellä ;)
  43vee, klups, kohta 44v, kolmen kouluikäisen äiti. Ihmisten parissa työskentelen, rakastan kaunita vaatteita, vähän liiaksikin joskus, innostun herkästi ja kyllästyn melkein yhtä nopeasti, "varsinaisessa Suomessa" asun, en kuitenkaan meren rannalla. Mitäs vielä? Olen ikuinen opiskelija, työn ohella siis. Tykkään kouluttaa itseäni ja siinä sivussa vähän toisiakin. Positiivisuus ja nopeus kuvastavat luonnettani ehkä parhaiten!
  Koukussa bloggailuun =) ...ja lukioaikana erittäin huono "fykessä" jiten hiilestä enkä tähdistä ymmärrä mtään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mapsi :) Itsensä kouluttaminen on kyllä kivaa ja hyödyllistä, en ollut mikään kovin hyvä koulussa, mutta nyt kun ei ole enää pakko, niin minähän luen vaikka mitä. Kuten tuota fysiikasta. Luin sitä lukiossa sen yhden pakollisen kurssin verran :)

   Poista
 3. Hämeeseen työn perässä 46-vuotias ajautunut ruotsin, ranskan ja venäjän lukion opettaja, Kielitivolin aluekoordinaattori ja toimitusjohtaja :). Harrastuksena sheltit, joita kotona vain neljä, musiikki, soittaminen, liikunta, matkustelu, penkkiurheilu, bloggaus, seurapelit ja monen monta muuta asiaa. Olen sosiaalinen, kärsimätön, nopea, ystävällinen "multitaskaaja", joka ei tajua mitään matematiikasta, fyssa ja kemia olleet joskus kympitkin, mutta muuta en muista kuin ne kemialliset merkit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tiesin kyllä, että osaat useampaa kieltä, mutta että noin montaa. Vautsi! Minä ja kielet, ei vaan tulla toimeen, tämmöiselle humanistille kielioppi tuntuu monesti kovin haasteelliselta :D

   Poista
 4. Tämä tässä se 53 v. Ikinuori, joka on muuten samalla alalla eturintamassa :D Mitä vanhemmaksi tulen, sen nuorempi koen olevani. Rakastan kaikkea kaunista, erityisesti vaatteita,kenkiä ja koruja ! Tykkään työstäni , jota olen tehnyt lähes 35v. ( juhlaloma tiedossa !), välillä tosin työtehtäviä vaihtaen. Perheeseen kuuluu mies ja poika 15v sekä edellisestä avioliitosta jo omillaan oleva toinen 30v poika . Koska työni on ihmisten parissa, olen yksityiselämässä aika kotikissa :D . Ystävistäni olen tarkka ja ne harvat tosiystävät ovat sellaisia, että vaikka emme tapaisi tai puhuisi viikkokausiin, voimme jatkaa siitä , mihin jäimme . Rakastan matkustamista ja toivon lottovoittoa, jotta voisin tehdä sitä enemmän ;) Haaveena muuttaa viimeistään eläkepäivillä Espanjaan tai Kreikkaan - aaah !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuommoiset ystävät ovat minusta parhaita, joiden kanssa voi jatkaa siitä mihin jäi, vaikka edellisestä juttelukerrasta olisi vaikka kuinka ja kauan :)

   Mikäköhän olisi minun selitys kotikissailulle, kun pääasiassa katselen papereita ja tiimiä, enkä asiakkaita :) Matkustamista rakastan täälläkin, toivottavasti pääset lämpimään viettämään eläkepäivät!

   Poista
 5. 38-vuotias neljän lapsen kotiäiti Helsingistä. Tykkään neuloa ja villasukat on jalassa syksystä kesään. Harrastan myös vesijuoksua.
  Pukeutumistyylini on rimpsuisia mekkoja ja hameita ja vaaleanpunaista, pinkkiä ja vihreää eli aikasta lailla erilainen kuin sulla. Mies veis mut varmaan samantien pöpilään jos vetäisin jakun päälle :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villasukat, minusta ainakin, ovat yksi hienoimpia keksintöjä joita on olemassa :)

   Kuulostaa kivan värikkäältä ja juuri niiltä väreiltä, joita minä oikeastaan vältän, oinkkiä ja vihreän sävyjä. Pitäisi varmastikin opetella, vihreän kanssa ainakin. Pinkin kanssa voi olla vielä tekemistä pitkään, että uskallan edes kokeilla :)

   Poista
 6. Olen kahvittoman vientiyrityksen asiantuntija (=sekatyöläinen) ja kolmen villin pojan äiti. Ikää 41v. Harrastan talviurheilua, lukemista ja käsillä tekemistä, jos vaan tältä perhe-elämältä ehdin. Tykkään katsella aikuisen naisen nuorekkaita asujasi etenkin siitä syystä, että kuvittelen olevani suhteellisen lähellä sinun kokoasi ja moni voisi sopia minullekin. Itse elän sellaista vaihetta, että kotona kuljen aina farkuissa ja t-paidassa tukka sekaisin, mutta töissä pitäisi välillä näyttää edustavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolmen pojan kanssa varmasti riittääkin vipinää kerrakseen. Ihana kuulla, että asuistani pidetään. Menen työvaatteissa sillä ei niin formaalilla linjalla kovin usein, koska ei ole tarvis näyttää niin "hienolta ja pyntätylsä" koko aikaa. Kaikki kunnia heille, jotka jakkupukuun joka päivä pukeutuvat.

   Poista
 7. Olen Mia, vielä 29-vuotias (jaiks!) ja puolivuotiaan pojan onnellinen äiti. Tällä hetkellä siis kotona töissä mutta muuten työskentelen logistiikan parissa myyntihommissa. Matkustan työssäni paljon ulkomailla ja sitä myöden innostuin myös pukeutumisesta enemmän muutama vuosi takaperin. Haaveissa on perheen ja läheisten terveyden ja hyvinvoinnin turvaamisen lisäksi matkustelu, mielekkääseen työhön palaaminen jossain vaiheessa, täydellisen vaatekaapin kokoaminen (onko sellaista?!) ja kenties muutto rauhallisimmille seuduille lähelle miehen kotikaupunkia. Tällä hetkellä asumme pk-seudulla. Löysin blogit vasta lapsen saatuani ja niiden lukeminen tarjoaa minulle irtioton arjesta. Kommentoin harvoin, vaikka vierailen blogissassi päivittäin. Pidän rennosta tyylistäsi ja rempseästä kirjoitusotteestasi. Vaikutat miellyttävältä ihmiseltä, joka on tyytyväinen omaan itseensä ja elämäänsä. Jatka samaan malliin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Mia. Hauska kuulla sinusta. Minäkään en blogeja ole kovin montaa vuotta lukenut, reilut kaksi vuotta.

   Täydellisestä vaatekaapista haaveilen minäkin, se vaan ei taida olla koskaan mahdollista sen saavuttaminen.

   Tervetuloa jatkossakin lukemaan, on tunnustettava, että parasta luettavaa ovat olleet Anonyymien esittelyt, blogien kautta kun aina oppii ihmisistä jotain ja jaiks! teistä ei tiedä mitään :)

   Poista
 8. 23-v opiskelijatyttö etelä-Suomesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukemaan vaan ja mukava tietää, ketkä tätä lueskelevat :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!