Fiddler on the Roof - again.

Minä rakastan musikaaleja ja vaikka kävimmekin tämän uutena vuotena katsomassa niin ettäkö jättäisin välistä mahdollisuuden katsoa Viulunsoittaja uudelleen? En todellakaan! Miksi siis nähdä musikaali tai mikä tahansa näytelmä uudelleen? Minä väitän, että ensimmäisellä kerralla siitä ei huomaa kaikkea. Katsovathan ihmiset uudelleen lempi elokuvansakin ja lukevat uudelleen lempi kirjansa joten niinpä minä sitten marssin Helsingin kaupungin teatteriin Äidin kanssa katsomaan Viulunsoittaja katolla uudelleen. Rakastin sitä myös toisella kerralla! <3

Koska oma arvosteluni löytyy jo täältä niin seuraakin muiden mielipiteitä. Isäpuoli ei ollut aikaisemmin nähnyt Viulunsoittajaa edes elokuvana ja oli odottanut vähemmän mollivoittoista musikaalia. Hyvä musikaali, mutta mielikuva musikaaleista hänellä pirteämpi.

Viulunsoittaja katolla taas on ensimmäinen teatterikappale, jonka Äiti on nähnyt. Tämä tapahtui Helsingin kaupungin teatterissa vuonna 1966. Kuulemma tämä esitys ei hävinnyt ollenkaan ehkä jo hieman muistojen kultaamalle esitykselle. Äidin suosikiksi nousi Fedkaa upeasti näytellyt Antti Timonen, jonka lauluääni hurmasi kyllä Äidin lisäksi tyttärenkin. Kuulemma on paikallaan myös mainita, että Esko Roine Tevjenä ei häviä Uljas Kandolinille. Se, käsittääkseni, on paljon sanottu se.

Takki/Coat: christmas present from Mom
Neule/Knit: Next
Mekko/Dress: Originally from Dublin, altered by dear friend
Kengät/Shoes: From Turku
Laukku/Bag: Longchamp
Huivi/Scarf: Mulberry

Minä olin vaatteeksi valinnut Nnan muokkaaman mekon, joka pääsi nyt tosi toimiin ensimmäistä kertaa. Töissä asustin tämän neuleen kanssa ja teatteriin sitten siistimmin puserolla liivihamemallisesti. Mekko aiheuttaa edelleen hymyä huulilleni.

Mikä on teidän suosikki musikaalinne? Menisittekö katsomaan uudelleen samaa näytelmää tai oletteko tehneet niin?

Valokuvia voi ottaa töiden jälkeen valoisalla!

Hyvää perjantaita! Ennen kaikkea hyvää kevään ensimmäistä päivää! Minä olen sen verran hassu, että maaliskuu on minulle jo kevätkuukausi vaikka lunta olisi vielä kinostolkulla!

P.S. Kyllä se Perinteet edelleen juoksuttaa kylmät väreet pitkin selkää, myös uudelleen nähtynä.

Helsingin Kaupungin Teatteri on blogin yhteistyökumppani.

Aijoo! Muistuttaisin vielä tänään päättyvästä korvisarvonnasta!


Pusero/Blouse: From Dublin
Laukku/Bag: Mango
Kengät/Shoes: Pertti Pahlmroot
Rannekoru/Bracelet: Self made
Sormus/Ring: Gift (From Poland)

I got a chance to see Fiddler on the Roof again and loves it the second time as well! It was... well, it's my favourite musical along Cat's so I think no need to praise it. I loved my outfit as well, light and simple. A good one to wear on a last day of Winter! March is spring month to me, even tought we still have lot's of snow!

Have a great weekend and hope you are all well!

Maybe I'll stay in the audience...

Kommentit

  1. Suosikkimusikaali minulle on ehdottomasti mamma Mia. Sen voisin katsoa vaikka kuinka monta kertaa. Ihanasti helma nousee kauniissa mekossasi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä hyvä musikaali sekin! Monta kerta aon Äidin kanssa katsottu ja laulettu mukana :) Se nousee vieläkin ylemmäs se helma, muutamista kuvista huomasi, että ei parane pahemmin pyöriä :D

      Poista
  2. Tykkäsin Mustalaisruhtinattaresta ja katsoin sen kahdesti opiskeluaikanani.

    VastaaPoista
  3. Kaunis tuo mekko! Minulla ei ole musikaalisuosikkia. Nyt olen menossa katsomaan We will rock you, olen sen nähnyt muutama vuosi sitten Lontoossa, se oli mieleenpainuva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Eikä suosikkia tarvitsekaan olla. We will rock you olisi kyllä ihana nähdä :)

      Poista
  4. Ihana tuo mekko!!! Minä menen illalla katsomaan esityksen The Audience. Helen Mirren ihka itse livenä siis : )!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Virpi! Oh, nyt pitää kyllä Helen Mirrenistä olla jo kateellinen :)

      Poista
  5. Täällä ilmoittautuu yksi musikaalifani lisää! Mamma Mia on ihan ykkönen. Muita suosikkeja ovat Sound of Music ja Maija Poppanen (nimenomaan ne elokuvaversiot joissa Julie Andrews), Cats, The Phantom of the Opera ja Wicked.

    Niin kaunis tuo sinun mekkosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maija Poppanen lukeutuu kyllä elokuvamusikaalien suosikkeihin, vaikka on myönnettävä että se oli HKT:n lavallakin huikea. Tiedä mikä viisi vuotias sielussa heräsi kun Maija lensi sateenvarjon avulla myös lavalla :)

      Kiitos! Mekko hymyilyttää kyllä itseä.

      Poista
  6. Ihan ensin on kehuttava todella kaunista mekkoa!

    Sitten negatiivisempiin asioihin. Olen teatterin/oopperan/baletin suurkuluttaja, mutta nyt on sanottava, että Helsingin Kaupunginteatterin (pilkunviilausta, tuo kirjoitetaan yhteen :) ) tarjontaan olen pettynyt todella usein. Itse asiassa en muista pitäneeni yhdestäkään siellä näkemästäni näytelmästä/musikaalista todella paljon ja kaikki muutkin ovat olleet korkeintaan ok ja olen käynyt katsomassa ainakin 9 eri esitystä viimeisen 4 vuoden aikana. Kuvaavaa lienee, etten edes oikein muista mitä olen siellä nähnyt. Viimeisimpänä 1 mies, 2 pomoa ja n. 80% esityksestä oli mielestäni surkeaa tekomukafeikkihauskaa farssia, joka aiheutti lähinnä myötähäpeää. En ole kaveripiirissäni yksin mielipiteeni kanssa. Siksi luen aina vähän ihmetellen näitä HKT-hehkutuksiasi.

    Voi tosin olla, että vika on minussa, mutta jatkossakin turvaudun enemmän Kansallisteatterin, Komin, Ryhmäteatterin, Svenska Teaternin jne. valikoimiin.

    Pahoittelen tyrmäävää kommenttia (enkä itse asiassa edes vastannut kysymykseesi!), toivottavasti tällaisia poikkeavia mielipiteitäkin saa esittää! Aurinkoista viikonloppua toivottelee Kook

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Kook.

      Tottahan toki sitä ihminen saa olla eri mieltä siitä, millaisesta teatterista pitää ja millaisesta ei. Veikkaan, että tässä on kovasti kyse mielipide-erosta. Minä kun en oikeastaan käy pahemmin oopperassa enkä baletissa niin niihin en ota kantaa. Kaipaan teatteriltani komediaa ja ehkä huumorintajustani kertoo rakkaus brittikomedioiden lisäksi mm. se, että yksi kaikkien aikojen suosikki TV-sarjani on Frendit. Haluan siis teatterin ja kulttuurin olevan itselleni kevyttä ja viihdyttävää. En sano, että draamassa sinällään on mitään vikaan, mutta toivon sen olevan hyvin puvustettua ja lavastettua. Kansallisen Platonov oli jokunen vuosi sitten valtava pettymys. Pettymyksen tuottivat juurikin lavastus, puvustus ja ohjaus. Ei ollut minun makuuni :)

      Itse en tuppaa löytämään omiin kriteereihini sopivia näytelmiä enää Kansallisesta ollenkaan. En siis usko, että vika sinällään on kummassakaan meistä vaan vallan erilaisessa maussa kulttuurin suhteen. Minusta hyvä niin, koska makuja kuuluukin olla erilaisia. Minulle Yksi mies, kaksi pomoa oli viime vuoden paras näytelmä ja nauroin vedet silmissä :)

      Kommentti ei siis suinkaan ollut tyrmäävä vaan minusta ainakin on hyvä asia, että makuja on monia ja näytelmistä/musikaaleista/oopperoista/baleteista ollaan eri mieltä ja jokaiselle silti löytyy se oma. Ilman muuta poikkeavia mielipiteitä saa siis esittää, etenkin näitä jotka eivät mene henkilökohtaisuuksiin vaan pysyvät tyylikkäällä asialinjalla :)

      Oikein aurinkoista viikonloppua täältä teknisten ongelmien keskeltä Sinulle! :)

      P.S. Kiitos kaunis mekon kehuista.

      Poista
  7. Ihana ihana mekko, tahtoo myös! Mä olen nähnyt todella vähän musikaaleja, mieleen tulee vaan Lontoossa nähty Lion King sekä NYCissa nähty Broadway-show. Menisin kyllä molempiin uudelleen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Amanda! Se on suosikkini kyllä, keväinen tosin omaan makuuni ja siksi vasta nyt käytössä. Mekko tullaan vielä näkemään usein ;)

      Lion Kingin olen minäkin nähnyt, se oli minusta huikean hyvä!

      Poista
  8. Todella kaunis mekko ja aivan ihanat kuvat. Näytät niin onnelliselta.
    Itse käyn usein oopperassa ja baletissa, joskus teatterissa tai konserteissa.Musikaaleja en ole tainut nähdä yhtään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara. Onnellinen olenkin, aurinko paistaa ja rakas mies on ottamassa kuvia.

      Minä olen hirmuisen huono ooppera ja baletti kävijä, eivät innosta itseäni samalla tavalla kuin teatteri. Tottumuksen puute?

      Poista
  9. Viulunsoittajan voisikin mennä katsomaan!
    Ja tuo mekko on ihana!! :)
    Tykkään kaikesta hyvin esitetystä. (Keskinkertaisista tulen vaan kiukkuiseksi)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä suosittelen kovasti, omaan makuuni vallan hyvin toteutettu musikaali :)

      Viulunsoittaja on suosikkejani, joten oli siinä paineitakin kyllä, kun niin kovat odotukset itselläni oli ;)

      Poista
  10. Tuo toinen kuva on niin kiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Alma! Kellohelmaisessa mekossa ei voi kuin pyöriä ;)

      Poista
  11. Olet kyllä aivan uskomattoman upea!:) Kaunis ja niin onnellisen näköinen. -Veera

    VastaaPoista
  12. Vieläkin harmittaa, etten toistamiseen käynyt katsomassa Åbo Svenska Teaternin Les Miserablesia - niin hyvä se oli. Eikä yhtään innosta mennä sitä leffana katsomaan - teatterissa vaan on ihan oma fiiliksensä ja tunnelmansa.
    Edelleenkin tuo mekko on aivan ihana.
    Hauskaa viikonloppua teille sinne - sinulle ja ihkulille Kotinörtillesi!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!