Saturday in Turku.

Lauantai aamuna suuntasimme Kotinörtin ja yhteisen ystävämme kanssa kohti Turkua. Liikkeelle lähdettiin jo yhdeksältä ja hyvä niin, koska Turulla oli paljon annettavaa. Pidempään blogia lukeneet musitanevat varmaan Kotinörtin asuneen Turussa ja olemme seilanneet väliä kiitettävän paljon ennen. Nykyisin huomattavasti vähemmän, mutta kyllä se vaan minulle on niin lepäilykaupunki, että ihana sinne on kerta toisensa jälkeen päästä. Tälläkin kertaa totesin lauantai-iltana, että minulla on ollut Turkua ikävä. Jotenkin aivoni nimittäin onnistuvat siellä niksahtamaan totaalisen lomavaihteelle, näitä pieniä minilomia tulisi harrastaa useamminkin.

Turun reissun ensimmäinen paikka.
Ensimmäisenä suuntasin katseeni kohti Hiushuone V.O.G.tä ja hiusten leikkuuta. Mielessäni on jo vuoden verran kangastellut kevyt otsatukka ja ylikasvanut polkka. Ihanan kampaajan (ja rakkaan ystäväni) Essin suosituksesta tämä malli leikataan kuitenkin vasta noin kuuden kuukauden kuluttua. Häiden jälkeen siis. Haaveilemani hääkampaus ei ole oikein otsiksen kanssa mahdollinen, joten hiuksia kerrostettiin jonkin verran ja lyhennettiin ihan hyvä määrä. Kyllä on ihan uusi tukka kuulkaa meikälaisellä vaikka vaan vähän leikattiin pois. Huimasti näyttävät hiukset paljon parempi kuntoiselta.

Paljon terveemman näköinen hius.
Tärkeintä itselleni kuitenkin tukan kanssa on lopulta se helppohoitoisuus. On ajateltava aina sitä, että tulee maanantai aamu, jolloin kello soi kuudelta ja tukka pitää saada nopeasti siistiksi töitä varten. Toisin sanoen tämä on saatava kiinni ilman mitään suurempaa kikkailua. Siihenhän tämä malli on loistava.

Minä olen aavistuksen omituinen kyllä tämän tukkani kanssa. Kotinörtti saa kyllä tasoittaa mallia kotona ja värjätäkin voin itse. Minulla on kuitenkin vain yksi kampaaja ja sitä varten matkustetaan Turkuun, että Essin hellään huomaan pääsen. Seuraavalla kerralla vähän "radikaalimpaa" muutosta värillä, mutta odotan kyllä sitä syyskuuta kun saan sen haaveillun otsiksen (jos uskallan sitten leikata). Siihen saakka kuitenkin tällä mallilla, joka siis on ihan kiva, se on vaan ollut jo aika kauan sama.

Ihan on pikkaisen vaalea kuva, mutta ehkä siitä selvää saa.
 Kampaamon jälkeen suunnistettiin syömään Ricoon jossa ruoka oli ihan hyvää, ei halvimmasta päästä, mutta sopiva lounas ainakin se oma kanaleipäni ja palvelukin oli ihan hyvää. Mukana ollut ei-punaista lihaa syövä ystävämme tosin totesi kasvisruokien valikoiman olevan aavistuksen heikko. Kalaruokia tosin olisi ollut (kolme ellen väärin muista). Kuitenkin hyvä perus ravintola torin laidalla.

Siitä sitten Wikken kautta (vähän ostin, ssiitä myöhemmin) ystäviemme luokse oleilemaan ja siinä se ilta sitten hujahtikin. Ympärillä monta rakasta ystävää, joiden kanssa viettää aikaa ja vaihtaa rauhassa kuulumisia. Tulipahan muuten suunniteltua hääpukinikin samalla ja olen siihen niin kovin tyytyväinen. Suunnittelija ja tekijä ehdottomasti luki ajatukseni toivedeni kanssa! Sen kanssa joudutte kuitenkin kohtaamaan saman kovan kohtalon kuin Kotinörttikin ja odottamaan elokuulle saakka että paljastaisin sen enempää, kuin että se on valkoinen.

Annoksessa oli ainakin kokoa, oli se kyllä hyvän makuinenkin.
On pakko sanoa, että nyt kun Turussa taas tuli käytyä, niin on sinne vaan päästävä pian uudelleen. Olin jo ehtinyt unohtaa, miten totaalisen lomamoodiin siinä lkaupungissa pääsen ja hämmästytin itseänikin lauleskelemalla autossa eilen kotiin tullessa. Kotinörtit epäili, että Turun ilmassa on jotain kun olen niin hyväntuulinen!

Loppuun vielä ennen lähtöä kotipihassa otetun lauantain asun myötä oikein hyvää maanantaita, toivottavasti siellä ollaan yhtä levänneitä ja rentoutuneita kuin täälläkin!

Pusero/Blouse: Esprit
Vyö/Belt: Esprit
Neuletakki/Cardigan: JackPot
Farkut/Jeans: Evans
Kengät/Shoes: Pertti Pahlmroot

So it was off to Turku on Saturday morning. My boyfriend used to live there and since it's only two hours away from Espoo where we live it's quite fast to get there by car. I went to hairdressers and eventually nothing much was done. That that she would have made it, but since I have such a huge vision of my wedding day hair do I'll have to go with my old haircut at the moment. So wait until September, then it's going to change. There nothing wrong in my current one, I've just had it for quite a long time now.

Then it was something to eat and some shopping and then to our friends house where we sat the rest of the evening. I've missed all of them so much and seeing all of them was so needed! 

More about our Sunday tomorrow. Have a great Monday, hope you are all well!

Kommentit

  1. En ole vuosiin käynyt Turussa, kun sen verran pitkämatka täältä. Se on kyllä ihana kaupunki, joten jospa ensi kesänä sinne suunnalle lähtisi lomailemaan. Kaunis kuva sinusta tuo hieman valottunut, nätti olet ja hyvältä näyttää uusi tukka. :) Hyvää alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teiltä kieltämättä sinne on matkaa, meiltä kun tuon matkan hujauttaa parissa tunnissa. Kesäkaupunkina Turku on aivan ihana, silloin sinne tuleekin mentyä useamman kerran :)

      Kiitos kauniista sanoista ja oikein hyvää alkanutta viikkoa sinne myös! <3

      Poista
  2. Kyl Turus vaa o nii mukavaa! Ihanan pirteä kuva tuossa alimpana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! <3 Fiilis ei kyllä ennen ysiä aamulla ollut pirteä, mutta hyvä jos kuvasta välittyy silti pirteys ;)

      Poista
  3. Tervetuloa vaan Turkuun toistekin, voidaan vaikka tehdä treffit =)
    Kesäkaupunkina aivan ihana, Aurajoen ranta on kiva paikka!

    Kivaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sinne tulee reissattua, nyt kun tiet on sulat niin on kivempi ajella. Ehdottomasti ilmoittelen jatkossa ajoissa tulostani :)

      Hyvää alkanutta viikkoa!

      Poista
  4. Turun reissu kuulostaa hyvältä ja tykkäsin kovasti tukastasikin, ei näyttänyt omituiselta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä :) Onhan tämä vallan ihana tämä uusi tukka, paljon parempi kuntoinen myös kun saksittiin huonoa latvaa pois :)

      Poista
  5. Minilomat ovat ihanan rentouttavia ja mukavia, kivan kuuloinen tämä teidän Turun reissu!

    VastaaPoista
  6. Kyllä Turku on kiva kaupunki - juuri äsken katselin kahvihuoneen ikkunasta Tuomiokirkon tornia;)
    Uusi tukkapituus on kiva ja jännä nähdä sinut välillä hiukset auki! Tuon alimman kuvan huulipunan sävy sopii sinulle mahtavasti - ja muutenkin olet taas freesin näköinen.
    Hyvää viikkoa sinulle ja Kotinörtille;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kaunis, siksi minilomastakin piti kaksin kappalein blogijuttuakin saada, joten huomenna sunnuntaista vielä. Pidän tosiaan hiuksia aika harvoin auki, opiskeluaikojen työssä ne piti olla kiinni ja se on jäänyt sieltä päälle se vaihde :)

      Hyvää alkuviikkoa sinne!

      Poista
  7. kivat hiukset!
    Turussa ei ole tullut käytyä kuin pari kertaa, vaikka kiva kaupunki onkin. Pitäisikin yrittää saada Mies liikkeelle ja kesällä käydä siellä!
    mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annu :) Kesällä ehdottoman suositeltava kaupunki. Aurajoen rannassa on kaunista, kummallakin puolella jokea sanoo ei-turkulainen ;)

      Hyvää viikon alkua!

      Poista
  8. Mullakin oli ennen häitä todella tarkkaa se, että hiuksia ei saa leikata liikaa että saa kampauksen.

    Hyvältä näyttää tuo malli ja sulle sopii tosi hyvin hiukset auki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep. Onneksi tajusin kertoa millaisen hääampauksen tahdon, olisi muuten itku voinut elokuussa päästä :)

      Pitäisi opetella pitämään tukkaa auki, olen vähä huono siinä, mutta ainakin voisi koettaa :)

      Poista
  9. Näytät kyllä niin hyvältä ja tuo hiusmalli pukee sinua :)! Kyllä sitä ehtii sitten häiden jälkeen kokeilla uutta mallia, otsista.

    Mahtava tuo alimmainen kuva, kaunis olet :).

    Minä en olekaan koskaan käynyt Turussa, olisi ihan kiinnostava kuvauksesi perusteella vaikka viikonloppuvisiitille :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pukeehan tuo, kiitos. Pukenut jo monta vuotta ;) Kiitos, alimmaisessa kuvassa on hauskat värit vaikka en niitä muokannut mitenkään. Auringolla on ihmeellinen vaikutus kuvien laatuun :)

      Kyllä Turussa ehdottomasti kannattaa käydä vierailemassa. Omia suosikkejani (shoppauspaikkojen lisäksi :P) ovat kasvitieteellinen puutarha (etenkin kesällä puisto on kaunis) sekä tietysti Linna.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!