1.4.2013

From Berlin.

Siinä missä Irlanti on minun ja Kotinörtin maa on Saksa Äidilleni ja Isäpuolelleni erityisen rakas maa. Minullekin oikeastaan, sen verran monta kertaa siellä on tullut vierailtua, tämän vuoden haaveena olisikin päästä marras-joulukuussa pitkäksi viikonlopuksi Berliiniin. Vielä haaveissa, saa nähdä toteutuuko.

Äiti ja Isäpuoli palasivat Berliinistä tällä viikolla ja minä olin kerrassaan levoton. Deichmann (ei mainoslinkki) on kenkäkauppa, jonka kegät ovat aina istuneet jalkaani kuin valettu ja hinnatkaan eivät ole ollenkaan pahat (30€ nahka-avokkaat). No tietenkään he eivät toimita verkkokaupastaan Suomeen saakka kenkiä, joten minä tein tilauslistan toiveistani mukaan. Alla siis kuvia tuliaisista joita riitti taas ihan kiitostulvaan saakka. Meillä on perheessä (tässä kohdassa nyt minä, Kotinörtti, Äiti ja Isäpuoli) ehkä vähän pahakin tapa hukuttaa toisemme tuliaisiin.

Ireland is my favourite, Germany is my Moms favourite. I love Germany as well, hoping to get to Berlin on November or December. Before that...

Mom and my stepDad came back from Berlin on Thursday. Deichmann has been my favourite ever shoeshop, I don't have to try those shoes on. I know they fit. Well, they don't deliver to Finland, so I made a list to my Mom. Here are some photos of all the awesome things I got from them. I thinks it's safe to say, we do get a bit exited when it comes to gifts in my family. I know we are going to get some awsome things to my Mom and stepDad from Ireland.


Määrällisesti Kotinörtin tuliaiset olivat pienemmät, mutta sitäkin enemmän ne lienivät ilahduttaneen. Uudet vapaa-ajan kävelykengät löysivät tiensä miehen sydämeen saman tien. Muistikortti, Isäpuolen valitsema, ei mitään havaintoa miten se erosi meillä olleista edellisistä, mutta ainakin sitä kovasti kehuttiin.

My boyfriend got him self some new shoes as well. Ones for using leisure time, He loved them. I actually think they are quite cool. Memory card was chosen by my stepDad. Boyfriend was exited, I'm not that much in to those that I'd get what was the point in this. No matter, main thing is that his happy.


Nämä olivat toiset toivotut kengät. Perus "hyvällä korolla" olevat vaalean ruskeat kengät. Edelliset on heitetty jo pois, kestivätkin kyllä hyvän tovin. Deichmann ei ehkä tee parasta laatua, mutta omat kenkäni ovat kestäneet käytöstä riippuen yleensä kolmesta vuodesta yli kymmeneen (vanhimmat edelleen käytössä). Hyvä hintalaatusuhde ainakin, kengät maksavat kekimäärin 10-30€/pari.

I did ask to get shoes quite like these. Basic light brown ones that are were much needed since the old ones are already gone. Deichmanns shoes may not be the best quality, but mine usually last for three to five years in active use. Some of them are over ten years old. I think it's a good deal for shoes that are somewhere around 10-30€.Nämä tulivat yllätyksena, mutta oikein mukavana sellaisena. Sain marraskuussa tosiaan Filan talvilenkkarit jotka ovat todella hyvät jalassa ja mukavat kävellä. Nämä onkin sitten kesälle tarkoitetut. Eivät mitkään kovin mielenkiintoisen näköiset, mutta tarpeeseen tulivat kesä kävelijälle Ei tarvitse lenkkareissa hiostaa jalkaa kesällä. Äiti tietää parhaiten.

These ones actually came as a surprise. I did got Fila winter shoes for walking this November and they have been absolutely great. So I got my self summer ones! I'm so exited about these ones. Since I love to take walks couple of times a week I thinks these ones are needed. Mom knows best.


Nämä nudet nahkaiset baltsut olivat sen toivelistan ykkösinä ja olen kovin tyytyväinen saatuani ne. Loistavat kesällä, sopii asun kuin asun kanssa. Istuivat myös pehmeän nahkansa ansiosta jalkaan kuin unelma. Veikkaisin pitäväni näitä jalassa todella paljon ensi kesänä (kuten pidin edellisiäkin).

These nude leather ballet slippers were my number one wish. And I'm so happy to get them. I think nude ballet slippers are great for summer and I'm quite sure I will use these ones as much as I used my old ones (that are quite worn already).


"Onpas tylsiä toiveita tänä vuonna!" sanoi isäpuoleni kun mailasin toiveen koroista ja baltsuista. Tiesin saman tien saavani tälläkin kertaa jotkut räväkät ja erillaiset kengät tuliaisina myös. Isäpuoli nämä oli valinnut enkä ole yhtään pettynyt (tälläkään kertaa). En ole glitterin fani, enkä edes pinkin, mutta keksin jo muutamankin asuyhdistelmän joiden kanssa voin pitää nätä. Ihanaa, kerrankin matalat kengät iltoja varten joissa on sitä jotain!

Ehkä nämä tuliaiset kertovat, miksi niitä kenkiä on tässä huushollissa niin paljon kun niitä on. Saksasta niitä on kannettu ja onnekseni kannetaan edelleen. Kuten hyvälle ystävälleni totesin viikko sitten "Ne ovat harrastus" ja niin ne ovat. Käyttötavaraharrastus johon en kappalehinnoiltaan ole valmis sijoittamaan suuria summia. Itselleni riittää, että ne ovat hyvät jalassa ja onnekseni siihen pääsee edullisemmillakin summilla.

Mitäs pidätte uusista popoista?
Hyvää Pääsiäismaanantaita!

"You have such a boring want this year!" said my stepDad when I asked for those heels and ballet slippers. I knew that he was going to get me some other ones as well. He always does and most of the time they are actually pretty cool ones. As are these! I'm not a fan of glitter or pink for that matter, but I totally fell in love for these ones. I can already see my self wearing these on an evening out with some colorful top and black or blue jeans.

This is actually why I have that much shoes that I have. I just love to get them as gifts every time my parrents go to Germany (two or three times a year) and yes, I also shop them my self. Like I said to a dear friend of mine a week a go "It's a hobby" (he actually understood me).

What do you think? Great gifts? You just wait and see, we have planned some gifts for my folks already to get from Ireland.

Have a great easter Monday and hope you are all well!

30 kommenttia:

 1. Olipas paljon kenkiä, mutta itselleni iski ylivoimaisesti nudet ballerinat. Ne oli aivan täydellisen näköiset! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on kyllä hetkeksi aikaa määrää. Tämän takia uusien kenskien ostaminen on kovin hankalaa, kun noita tuppaa olemaan ;) Nudet baltsut ovat ihanat, tepastelin eilen niissä kotona, eivät hanganneet, joten venytetty on. Seuraavaksi glitteristen venyttämisen pariin :)

   Poista
 2. Nudet ballerinat ovat kovin kauniit ! Ihania toki kaikki muutkin. Nyt vaan lumettomia katuja odottamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat. istuivat jalkaankin kun valettu. Nyt pitä vaan tosiaan odotella, josko tuolla tarkenisi näillä kävellä :)

   Poista
 3. Wau mikä tuliaismäärä! Nuo alimmat ovat upeat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö :) Noh, tämä on onneksi molemminpuoleista, äidillä on hyvä kokoelma tiettyjä astioita jo hellävaroen kannettuina lenkoneessa käsimatkatavaroina :)

   Alimmat ovat venytyksessä, tepastelen kotona niillä (ja mies naureskelee kun olen kotivaatteissa ja blingbling kengissä :D).

   Poista
 4. Sehän on siis niin, että kenkähullu ei saisi tällaisia postauksia vilkaistakaan. Kun on vielä olevinaan osittaisessa ostoslakossakin. Ihanuuksia on sieltä Saksanmaalta löytynyt. Kyllä äitisi osaa;)
  Aurinkoista pääsiäismaanantaita sinne teille, sinulle ja sille ihkulille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olisi pitänyt varoittaa, että luvassa on pelkkiä kenkiä! :) Saksassa on kyllä kiva kenkävalikoima ja Äiti on harjaantunut ostaja jo noiden kanssa. Tietää tyttärensä maun.

   Kauniin aurinkoista pääsiäismaanantaita, myös tuolta ihkulilta (joka on vasta vaiheessa aamukahvi, joten pikkasen mörökölli kyllä).

   Poista
 5. Ihania kenkiä kieltämättä, pitääkin tutustua siihen, saisiko näitä kenkiä jostain muualtakin, sillä tykkään Saksasta yhtä paljon kuin Seppo Räty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih. Sitten se Saksa ei liene oikea matkakohde :) Itse olen Tanskasta ostanut, mutta sivujen perusteella useammastakin Euroopan maasta saa, Tanska ja Ruotsi näin lähimpinä täältä katosen :) Pikkasen valikoima vaihtelee maittain, sen huomasin Tanskassa, mutta joka paikassa on kyllä kenkiä paljon.

   Poista
  2. Kappas, Amsterdamissa ja Tukholmassakin on kauppoja, joten sinnepä siis, jospa nämä sopisivat hankaliin jalkoihini, suurkiitos vinkistä, nämä on just hyvänhintaisia kenkiä :). Oiskohan oppilaat ostaneet Hollannista tän liikkeen kenkiä, monet ostivat saappaita, jotka maksoivat 20-30€.

   Poista
  3. Kuulostaisi oikealta kaupalta kyllä. Itsekin aina livenä käydessä kannan nillkurit tai saappaat kotiin jos oikeaan sesonkiin satun käymään. Toivottavasti näistä on apua, ainakin omaan leveään lestiini ja korkeaan jalkaani nämä ovat olleet loistavat. Hinnat tosiaan ovat huikean hyvät, kestävyys ei ehkä kaikissa samaa kuin satasen kengissä, mutta en sitä olettaisikaan :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Ne ovat kyllä. Odotan oikein, että saan ne käyttöön :)

   Poista
 7. Siis aivan ihanat lisät sait kenkäkokoelmaasi!! Ja noi Kotinörtin kengät ovat kanssa todella hienot! Nyt kun teit tän postauksen, muistin, että olet aiemminkin kertonut tästä kenkäliikkeestä. En yhtään muistanut tätä Berliinissä käydesssäni, ja kyllä nyt harmittaa!! No, jos siskoni jää sinne asumaan pidemmäksi aikaa, niin teen varmaan toisenkin reissun sinne, ehkä syksyllä. Ja toivottelen nyt jo hyvää matkaa, en muista minä päivänä lähditte! Enjoy!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna! Kyllä tuo on ihan huippuliike, tuppaan suosittelemaan sitä melkein kaikille Saksaan lähtijöille, tykkää niistä kengistä tai ei :D Uutta reissua vaan suunnittelemaan, reissaaminen on niin kivaa! <3

   Huomenna on reissuun lähtö, täällä pengotaan jo tavaroita pitkin sängynpäälistä ja koetetaan parhaan mukaan saada pakattua :)

   Poista
 8. Kivoja kenkäostoksia, erityisesti tykkäsin noista korkkareista. :) Mulla on itselläni hieman samanhenkiset. Pitäisikin kaivaa ne kaapista nyt kevään tultua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisen "menee kaiken kanssa" korkkarit on kyllä hyvä olla olamassa, itse ainakin tykkään. Ei ole huolta mitä muussa asussa tapahtuu, kengät ainakaan eivät ene sen yli. Toki toiseenkin suuntaan, joskus kengät ovat se koko juttu :)

   Poista
 9. Kenkätuliaiset eivät ole niitä helpoimpia tuotavia, joten onnittelut hyvistä kengistä! Tutustuin juuri kevään uutuuksiin, kun ostin jälkikasvulle 4 uutta paria, ja todellakin väriä ja glitteriä piisaa tällä hetkellä. Itse vielä sulattelen:)

  Jos ja kun Berliiniin pääsette, niin odotan paikallisia shoppailuvinkkejä ilolla. Saksa on alkanut kiinnostaa kovasti viime aikoina. Ja vielä miehen tuliaisista, hienot tossut, kelpaisi mullekin. Muistikortin salaisuus taitaa olla sen iso koko, ovat kalliita meillä.

  Hauskaa matkaa uusissa kengissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät ole ei. Siksi vain tämän yhden liikkeen kengissä onkin pysytty, että on varmasti oikea lesti :) Minäkin mielsin glitterikenkäni heti enemmän juhlavammiksi kuin jokapäiväiseen arkeen käytettäväksi. Ehkä ne joskus piristävät asua arkenakin.

   Kyllä Berliinin vinkit sitten tulee esille, siis sitten marras-joulukuun tienoilla mikäli sinne saakka pääsemme :) Muistikortti oli iso, utta kuulemma myös nopea. Se nopeus jäi itseä mietityttämään, minä kun olin kuvitgellut niiden olevan yhtä nopeita. Eivät kuulemma ole :D

   Kiitos reissutoivotuksista!

   Poista
 10. Kivoja kenkiä ja noi ekat ovat mun suosikit. Citylenkkarit :) Kenkiähän ei voi koskaan olla liikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Citylenkkarit tosiaan, kuulemma puolipohjalliset hankittava :)

   Kenkäaddiktina on sanottava silti, että kyllä kenkiä voi olla liikaa. Jos niille ei ole riittävästi tilaa ja jokaisesta parista luopuminen on tuskallista :)

   Poista
 11. Upeita kenkiä... Nuo alimmaiset jotenkin värikkäinä iski silmääni eniten. Hauska on nähdä, että miten saat tuota väriä käytettyä ja yhdisteltyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä ne värikkäät jännittävät itseänikin saanko mitään aikaan. Ahkerasti on koetettu jo venyttää sopiviksi :)

   Poista
 12. Ihania kenkiä <3 ! Minulle mieluisimmat nuo vaalean ruskeat ( näyttävät kuvassa aavistuksen vaaleanpunertavilta) sekä nuo Filat. Kokokin on sama, joten jos et tykkää ...vink vink :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kuva ei edes vääristä tuota väriä, näyttää vähän eri väriseltä eri värissä. Luonnon vlossa aavistuksen vaaleanpunertavat, keinovalossa eivät sitten niin ollenkaan. Filat saattavat osoittautua ongelmaksi jos pohjallinen ei ongelmaa ratkaise (aavistuksen isot). Ei huolta, ilmoitan kyllä samantien jos näin käy :)

   Poista
 13. Yes... they're definetely great gifts!! I particularly love the colorful ballerinas!!
  Hope you have enjoyed your Easter holidays darling!
  xoxo
  Patricia

  http://misstoptenimage.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. My Mom is the Best when it comes to presents abroad (and many other things as well).

   I've has a fonderfull Easter, now it's off to Ireland to have a Holiday! <3

   Poista
 14. hei! Tukholmasta löytyy lähin Deichmann. Ostin sieltä nilkkurit v 2009 ja vasta tänä vuonna ne ovat menneet huonoon kuntoon. Ja sentään olen siis neljä talvea käyttänyt niitä. Hyvä saavutus 30 eken tekonahkaisilta kengiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Juli! Hyvä tietää, että sieltä löytyy ja että kengät kestävät muillakin :) Itsellä on tosiaan semmosia juhlavampia avokkaita jotka on kestäneet jo liki kymmenen vuotta, toki käyttö on vähäisempää kuin arkisemmilla kengillä :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!