7.4.2013

Kilkenny and Glendalough.

Lupasin, että Irlannista tulee kuvia enemmän kuin riittämiin, joten näitä nyt sitten riittä. Ensimmäisen päivän kuvat ovat lähinnä tämä onnellinen naamataulu koska takana oli pari kauppaa kierrettynä sekä edessä koko loma. Pahoittelut suuresta määrästä kuvia, joka ihan varmasti hidastaa tämän merkinnän lataamista.

I promised a lot of photos form Ireland and I have so many of them. First ones are from day one. Happy smile on my face to be on Dublin. And some Guinness.

Takki/Coat: Mark's&Spencer
Huivi/scarf: Mulberry
Housut/Trousers: KappAhl
Kengät/Shoes: Esprit
Laukku/Bag: Longchamp


Olimme varanneet netistä valmiiksi Kilkennyn ja Glendaloughin turistikierroksen jonne suunnattiin heti keskiviikkona. Sää oli mitä suosiollisin, koko matkan aikana ei satanut kertaakaan vaan aurinko paistaa möllötti ensimmäiset päivät. Perjantaina oli jo pilvistä, mutta vettä ei tullut. Sen sijaan Irlanti on saari meressä ja sen huomaa. Siellä tuuli kyllä kiitettävissä määrin.

We booked tourist tour onl-ine to Kilkenny and Glendalough national park for Wednesday. Weather was not your typical irish one. There was sun shine for three days, on Friday clouds yes, but no rain. Well, Ireland is an island, so there was wind, a lot of it.Takapihakuvia Kilkennyn linnasta. Linna on upeasti restauroitu sisältä, mutta siellä ei saanut kuvata, joten tyydyin kuvaamaan sitten ulkopuolelta maisemia. Maisemia on tässä merkinnässä sitten luvassa paljon.

We could not take photos inside Kilkenny castle so I took some outside.Pala linnaa ja linnan neito ruusutarhassa. Jossa ei ollut ruusuja vielä. Kilkenny on Irlannin vanhin ja parhaiten säilynyt keskiaikainen kylä (sillä on kyllä kaupunki status) joten kapeita kujia ja värikkäitä taloja riitti.

Part of castle and me in rosegarden (that had no roses yet). Kilkenny is Irelands one of Ireland's oldest town (well, it's got a city status).

Koko kylä on muutaman vuoren (tunturin?) notkelmassa ja maisemat, kun niitä pääsi bongamaan olivat nekin hienot.

Surrounded by some mountains, the village is so cute!Glendalough on kansallispuistoalue, jossa on ollut luostari. Se on ollut tärkeä pyhiinvaellus paikka, nykyisin tärkeintä lienee säilyttää maisemat sellaisena kun ne ovat. Nämä kuvat kertonevat miten myöhässä kevät oli, puissa ei ollut kuin silmut vasta. Maisemat olivat silti upeat. Kaikki männyt ja kuuset on muuten istutettu, luovat alueelle omintakeisen leimansa vaikka en nyt välttämättä jaksanut itse olla yhtä innoissani kuusimetsästä kuin vaikka mukana olleet espanjalaiset. Irlannissa on vain noin 15% metsää nykyisin, kuuset ja männyt istutettiin kun luku oli alle 5% joka tapahtui 1920-luvulla eli tilanne ei ole aina ollut näinkään vihreä.

Annetaan kuitenkin kuvien puhua upean kansallispuiston puolesta.

Glendalough national park used to be are for many Christians to come to monestary. Nowdays it might me most important to keep the scenery like it is.

I let the photos talk.
Rentouttavaa ja rauhallista sunnuntaita!
Relaxin Sunday and hope you are all well!

34 kommenttia:

 1. Kiitos kuvista, piristivät ja saivat aikaan matkakuumetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen iloinen jos piristivät! Matkakuumetta ne luovat täälläkin, vaikka vasta kotiuduinkin :)

   Poista
 2. Ihanan tunnelmallisia kuvia. Eikä mitään ongelmia latausten kanssa, kun on hyvä kone ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hyvä, että latasivat, mietin hetken voinko laittaa noin montaa kuvaa, mutta sitten päätin että ennemmin paljon kuvia kuin vähän kerralla :)

   Poista
 3. Voi että miten ihania kuvia ! Oli varmasti mukava loma ja kiva kävellä pikkukengillä :) Hyvin latautuivat kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara. Kyllä niissä pikkukengissä tarkeni oikein hyvin, siellä ei onneksi ole maa jäässä/roudassa niin tarkeni tuulesta huolimatta.

   Poista
 4. Onpas ihania kuvia, todella kauniita. Haluaisin ehdottomasti käydä tuolla joskus :)

  http://tartu-hetkeen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä, kaunista maisemaa riitti niin, että ei meinannut pysyä kuvaajana perässä :)

   Poista
 5. Olet kyllä maailman herttaisin. :)

  <3

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos. Noin upeita maisemia ei ollut vaikea kuvata :)

   Poista
 7. Olipas jylhiä maisemia ja kuva sinusta suihkulähteellä on todella kaunis :) Kauniita asuja ja toi uusi takki on kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Uusi takki tuulen pitävänä tuli myös hyvin käyttöön. Maisemat olivat upeat, joskin jylhyydessään omasta mielestäni kovin ei-Irlantilaiset.

   Poista
 8. Ai mitä kuvia! Irlantiin palaisin kyllä mielelläni: ensimmäisestä reissusta on aikaa ja näkisipä sitä mielellään uusia paikkojakin.

  Ensimmäinen asukuva on nii hieno - takki, punaiset housut & raitapaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Irlanti on kyllä niitä maita, joissa poikkeuksetta suosittelen käymään edes puolipäiväretken verran Dublinin ulkopuolella. Maisema muuttuu huimasti, meni sitten länteen, pohjoiseen tai etelään (ja jokaisessa noista on ihan erilainen maisena myös).

   Punaisten housujen käyttöönottoa odotetaan täälläkin, tuli todistettua, että hyvät ovat.

   Poista
 9. Siis aivan mielettömät maisemat ja kaunis sinä!

  VastaaPoista
 10. Hienot maisemat, tykkäisitte varmasti Plitvicka Jezerostakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih. Tunnustan googlanneeni että tiesin edes mistä on kyse. Kaunista maisemaa, eiköhän me sielläkin viihdyttäisi. Olen sen verran tosin mukavuuden haluinen, että sänkymajoitus on itselleni hyvä :)

   Poista
 11. kiitos ihanista kuvista ja kivasta blogistasi.irlanti kuume vain nousee...
  -maija-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija itsellesi kommentista. Ymmärrän Irlanti kuumeen hyvin :)

   Poista
 12. Ihana tuo sun takki ja upeita kuvia!:)

  http://sofiawilhelmiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sofia! Takki oli kyllä rakkautta ensi silmäyksellä. Kuvista taas, ei noista maisemista voi saada kun upeita kuvia.

   Poista
 13. Voi apua mikä matkakuume nyt iski :)
  Upeita kuvia ja niin kauniita maisemia! Ja aivan ihana asu sinulla ekassa kuvassa, niin raikas kokonaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Caelia! Trikolori ja raidat iskevät tällä hetkellä itseen kovasti kyllä. Matkakuumetta nämä eivät varmastikaan helpota :)

   Poista
 14. Aivan mahtavia kuvia, ihanan näköinen paikka. Viihtyisin varmasti noissa maisemissa. Ja tuo linna! Sun uusi takki on ihana ja sopii hyvin sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulisin, että kuka tahansa viihtyisi, tuuli ei haitannut ollenkaan kun on noin kauniissa paikassa.

   Kiitos. Ennustan takin näkyvän vielä todella monessa kuvassa, sen verran siihen ihastuin itsekin :)

   Poista
 15. Aivan mielettömän upeita maisemia ja kuvia!:) Ja sulle sopii noi punaiset housut tosi hyvin, uskaltaisikohan sitä itsekin ostamaan punapöksyt kevääksi..;>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minä mietin oikein hyvän ja ppitkän tovin punaisia housuja. Sitten niitä alkoi näkymään monessa blogissa asukuvissa ja iski innostus. Mietin, pohdin ja pähkäsin silti parikin kuukautta. Kun sitten näin nämä, niin totesin, että hinta on sellainen, että voi kokeilla. Nyt ne ovat ihan suosikkejani.

   Poista
 16. Mielettömiä maisemia. Sinun kasvoilta kyllä hehkuu onnellisuus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Se on niin helppo hymyillä kun on itselle tärkeässä kaupungissa sen kaikkein rakkaimman kanssa :)

   Poista
 17. Upeen näköistä! Itse en ole Irlannissa käynyt, mutta joskus haluaisin, Brittilässä on tullut asuttuakin. Rakastan niitä kaikkia linnoja ja hautausmaita ja rantoja ja.. no, kaikkea! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kaunis paikka. Niin on Brititkin, itse siellä asuneena myös sydän sykkii molemmille saarille kyllä täällä :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!