27.4.2013

Something totally different.

Muistatteko tämän parin viikon takaisen merkinnän, jossa kerroin kuvittelevani, että päätin jälleen kerran kokeilla, että josko saisin mahdollisesti hyötykasvit kasvamaan itse? Rucolan ja ruohosipulin. Omaksikin hämmästyksekseni, ne todella lähtivät kasvamaan, rucola paremmin kuin ruohosipuli. Niinpä torstaina vietinkin lenkin jälkeen illan istuttaen yrtit uusiin ruukkuihin. Äiti oli ystävällisesti idättänyt basilikaa, joten sekin joutui uusiin ruukkuihin.

If you remember I told couple of week ago I wanted to grow some herbs. I'm not that much of plant groing person, but I did manage to get something out of those seeds. So it was time to put them in bigger pots. My dear Mom gave me some basil to as well, she is so much better in this than I am.
Kaikkineen ihan hauskaa hommaa tuollainen kokeileminen. Äidin basilikat on niin paljon pidemmällä kasvun suhteen kuin allekirjoittaneen rucolat ruohosipulista nyt puhumattakaan. Katsellaan nyt mitä tästä tulee, mutta ainakin tämä on ollut kiva kokeilu.

All and all, I actually had fun and really hope these ones to grow. It would be awesome to get some herbs from my own house. Not much, I don't think that much about my self, but even a little.Otin myös torstaina kuvia kävelylenkiltä, niitä alla. Huomenna palataan jälleen blogin normaaleihin aiheisiin eli asuihin ja muuhun itselleni tutumpaan hömppään.

Siihen saakka hyvää lauantaita lenkkimaisemien parista!

I also took some photos from my weekly walk from Thursday.

Tomorrow it's back to normal with some outfits, have a great weekend and hope you are all well!

10 kommenttia:

 1. Huomenta! Mitä nuo mehiläiskennomaiset jutut ovat? Ihania yrttejä olet kasvatellut ja kauniita kuvia napsaissut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli semmoinen yrttien/kukkien idätysalusta jonka löysin HongKongissta. Sai valmiina tuommoisen. Siinä on pellettejä joissa on tuo valkoinen harso valmiina ja siemenet vaan siihen ja vettä päälle niin olivat tuommoisia valmiita turvepaakkuja. Ne voi sitten vaan nostella valmiiksi ruukkuiin mullan sekaan ne, jotka lähtevät kasvamaan.

   Voi kun olen niin huono selittämään tätä, mutta jokatapauksessa tommoinen pieni kasvihuoneen tapainen juttu jossa ne sai kivasti lähtemään. Siihen tosiaan on olemassa tuommoinen kansi, joka näkyy edellisessä merkinnässä. Olen tosin nähnyt samantapaisia myös Prismassa mutta minä kun olen niin onneton näiden kasvien kanssa niin en tämän enempää osaa selittää :)

   Auringonpaisteessa lenkiltä saa hyviä kuvia.

   Poista
 2. No hitsi. Nyt kyllä viimeistään pitää itsekin kokeilla :). Näyttää niin houkuttelevalta, ja pelkkä ajatus siitä, että voi ihan itse kasvattamiaan syödäkin, saa jo valmiiksi olon tuntumaan jotenkin paremmalta ihmiseltä.. Toteutusta vailla vaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa. Meillä on hyvä ikkuna johon posottaa aamuaurinko niin siitä ainakin ovat lähteneet kasvuun hyvin. Se kastelemisen muistaminen on ainakin itselle ollut haasteellisinta, mutta toistaiseksi sekin onnistunut. Basilikaa tässä on napsittu jo, hyvää se ainakin :)

   Poista
 3. Mullakin on yrtit kasvamassa ja pientä taimen alkua on jo näkyvissä, mutta sun tuotokset on kyllä hienoja ja lenkkimaisemat ovat kauniita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen niin toivoton kasvien kanssa, että olen vallan hämmästynyt, että nämä edes lähtivät siemenestä kasvamaan. Joku joka ymmärtää kasveista enemmän nauranee varmasti kippurassa, mutta minulle tämä on ihme :D

   Lenkkimaisemat (kävely siis omalla kohdallani) ovat kyllä upeat, kannustaa käymään siellä kävelyllä myös :)

   Poista
 4. Ne kasvaa! Mä aloitan siis kokeilun heti huomenna. Harvemmin mulla tosin mikään kasvaa, viimeinenkin orkidea kuoli tänään. Enää ollaan leikkokukkien armoilla. voi kumpa sais noita yrttejä kasvamaan ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Olen vähintään yhtä aidon hämmästynyt, vasta aamulla tuijottelin niitä mielenkiinnolla ja kääntelin ruukkuja kun olivat kaikki ikkunaan kallellaan :) Minä luovuin muista paitsi leikkokukista jo aikaa sitten, yrttejä olen tasaisesti aina kokeillut:)

   Poista
 5. Kiva, että yrttien kasvatus on sujunut hienosti! Kivoja kuvia, ihana kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän hyvin ja kovin täällä on jo vähän maisteltu :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!