4.4.2013

What I took with me?

Reissaamisessa ja etenkin pakkaamisessa on aina omat salansa. Tiistain postauksessa olikin jo käsimatkatavarat kuvattuna, mutta ei sinne ihan pelkillä käsimatkatavaroilla päästy. Minä olen lopulta aika hyvä pakkaaja, kahden hengen viikon kaupunkiloman tavarat löytyvät matkalaukkuun reilusti alle tunnissa. Toki kokemuskin on opettanut että ihan kuutta paria kenkiä ei tarvitse raahata mukana (mieli tekis!), mutta sen sijaan villasukat kannattaa ottaa aina (myös heinäkuussa!). Teen aina ennen pakkaamisen aloittamista listan ja etenen aika orjallisesti sen mukaisesti. Kasaan kaiken sängyn päälle ensin ja vasta sitten rullailen ne laukkuihin.

Myös matkapäivän vaatteet löytävät tiensä valmiiksi pinoiksi ensin sängyn päälle ja sitten ruokapöydälle. Tämä tapa lienee peräisin lennoilta, jotka lähtevät täysin epäinhimilliseen aikaan. Nythän kerkeämme ihan rauhassa heräämään kun lento lähtee puolilta päivin vasta. Kaikkineen taidan olla suorastaan rasittavan järjestelmällinen tämän kanssa? Toisaalta Kotinörtti tuossa juuri totesi, että koskaan ei kyllä mitään puutu, vaikka joskus joku vaate onkin ehkä liikaa, niin ei niitä ole kuin yksi tai kaksi.

Mitä siis viideksi päiväksi saarelle, jolla oletusarvoisesti sataa vettä, mutta plussan puolella mennään?

I'm quite good at packing. When it comes to city holidays at least. I have learned from my experience and now days it takes a bit over half an hour for me to pack stuff for two person for a week. I pack fir him also, it's just better that way. Then we have everything and not that much extra with us. I always also see what to wear when on airplane. I think I used to do that when our flight left like 6am or some other not so nice time of day. 

So, what to get with you if you are going to city holiday for five days to a place where it's going to rain but it's not winter cold anymore?


Suurin osa kosmetiikasta tulee pakattua matkalaukkuun, mutta aina ne ovat pienissä pulloissa. Ostin nämä minupullot Prismasta nelisen vuotta sitten ja hyvin ovat kestäneet siitä saakka. Lähinnä jos matkustaa pelkillä käsimatkatavaroilla nämä on hyvät. On kyllä pidemmälläkin reissulla. Noihin menee kevyesti yli viikon tarve ainetta ja menee pienempään tilaan. Esim. tuo Biiothermin säästökoko kasvovesi on aikas iso pönikkä.

I do put most of my cosmetics to suitcase. Tough I take some with me, not all. I still pack them in small bottles. Mainly because of the size. I don't need to take my Biotherm plus size toner with me. You'll get the picture right? I'm only of for one week, not six moths.


Kengät. Voi kengät. Valkoiset otetaan mukaan jo senkin takia, että minä (molemmat, mutta etenkin minä) kuulun ihmisryhmään jonka mielestä kaupungin näkee parhaiten kävellen ja kyllä sitä sitten kävelläänkin. Wicklow Mountaissin kierros myös vaatinee paremmet kengät.

Rohkeasti sitten muuten punaisilla koroilla ja loafereilla. Irlannin etuna on se, että maa ei ole jäässä, joten jalat ei jäädy. Ja jos vettä tulee kaatamalla niin teemme kuten Kotinörtit ehdotti ja haemme Pennysiltä kummallekin kumpparit.

So shoes. Oh the shoes. I do need to take those white ones, I'm one of those people who like to walk a lot. We are also going to see Wicklow Mountains wich means even more walking. Red ones are heels, but quite small heels. Brown ones are my favourite loafers. They are so good to walk. So always shoes that are good to walk with, not the new ones!


Farkut lentokoneeseen ja mukaan toisen housut aina. Kesällä ne toiset ehkä olisivat kapri-mimttaiset, mutta chinoilla mennään tällä erää. Olen tottunut matkustamaan farkuissa, minusta ne ovat siinä hommassa hyvät, vaikka moni ei niissä pitkiä matkoja varmaan viihdykään. Vyö tietysti mukaan, koetan pärjätä yhdellä.

I'll be wearing jeans on airplane and I usually take one other trousers as well. This time it was my red chinos. On summer time I might take shorts as well. I'll always travel on jeans, for some reason I think they are comfy ones. Belt as well with me, I think I'll manage with this one.


On huhtikuun alku, ei elokuun joten mukaan tulee useampi neule. Kaksi suosikki puuvillaneulepuseroa ja Äidin neuloma liivi. Liivi saattaa olla liikaa, mutta ennemmin näitä on mukana se yksi enemmän kuin vähemmän. Toinen neuleista toki koneeseen ylle.

It's begining of April, not August which means more knitted cotton things. Two of my favourite knit garments and a west my Mom made. I'm not sure if I need all of these but if it's pouring rain I need to take one extra. Of course I will wear one on airplane.


Mekko silisi kyllä ennen matkalaukkuun päätymistä. Bleiseri ja mekko tulevat mukaan iltoja varten. Tykkään pukeutua illalla vähän kivemmin ja näitä yhdistämällä muihin luulisi saavan aikaan ties mitä kokonaisuuksia.

I took the picture before ironing. I like dressing up a bit in the evening so I took blue dress and blazer with me. I can take blazer on with jeans or chinos or I can wear dress wit one of the knit garments. 


Sitten se itselleni vaikein kohta eli puserot. Otin tällä kertaa kolme erilaista (olus alustoppeja oikean määrän, mutta ne eivät ole kovin kuvauksellisia). Musta-harmaa raidallinen puuvillainen 3/4 osa hihainen. Kauluspaidassa on sitten pitkät hihat. Sitten on henkäyksen ohut valkoinen lyhythihainen silkkipaita. Jos vaikka olisi lämmin. Noh, silkki menee pieneen tilaan eikä paina mitään.

Then it's the hardest part for me. Blouses. I took three different ones. Collar one, one with 3/4 sleeves and stripes and the white one with short sleeves. I do have under tops with me as well, but there is nothing to take photo of them. The white one is quite festive and it's with me if it's warm. Also it's silk so it's heavy at all and goes to a small place.


Sitten on kaikki loput. Kaksi puuvillahuivia. Lähinnä koska en osannut päättää kumpi ja halusin sitten kummatkin. Ilman huivia useampaa huivia en voi lähteä, ilman useiampia kenkiä ehkä voisinkin vielä. Villasukat ja sateenvarjo ovat mukana aina, määränpäästä välittämättä. Mukaan pääsi myös Nectarinesta ostettu nude cluthi sekä muutamat korut. Ei mitään valikoimaa, mutta vähän vaihtelua.

And everything else. I have two cotton scarf with me. Red and grey one since I think they are easy way of change the look of the outfit. Plus you know me, I love scarfs. Umbrella and woolen stockings. I take those two with me where ever I go. No matter which month it is. Also some jewelry and a clutch bag. Current favourite ones.


Hyvä takki ja villahuivi. Takki valittu säääennusteiden mukaan ennemmin tuulen ja sateen kestävä trenssi kuin villakangastakki joka ei kyllä lämmitä ollenkaan märkänä. Ja se villahuivi, sitä ilman en matkusta edes helteellä. Lentokoneissa tuppaan palelemaan ja tuo menee torkkupeitostakin.

Näillä mennään, mitä te pakkaatte kaupunkilomalle mukaan?
Hyvää torstaita!

And always a good jacket for the climate (in this case it's begining of spring) and also always with me is 100% woolen scarf. If nothing else then for the airplane, I usually get cold there. I also take big enough scarf to use it as blanket on airplane.

Here's what I took, what do you with you when travelling to city holiday?
Hope you are all well!

8 kommenttia:

 1. Kiva postaus. Minäkin teen aina listauksen tarvittavista tavaroista, mutta ilman sitä ei tulisi mitään, kun on neljän ihmisen tavarat muistettavana ja pakattavana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pakkaan Kotinörtin tavarat kanssa, mies on jo oppinut, että on vaan parempi olla poissa tieltä ;) Neljän hengen tavaroissa on varmasti enemmän muistamista :)

   Poista
 2. Kiitos hyvistä vinkeistä :). Monesti pakkaan t-paitoja tai muita lyhythihaisia ja neulevillatakin pitkähihaiseksi, yleensä vain yhdet, joskus kahdet kengät ja parit housut. Villasukat kannattaa kyllä ottaa aina mukaan, pitääkin vastaisuudessa muistaa. Meillä on yleensä mukana yksi laukku meille molemmille, joten kovin paljoa en mukaan ota. Tietty määrä riippuu sekä kohteesta että ajankohdasta. Lämpimissä maissa mekko tai hame on hyvä kesäaikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen näissä "sataa melkovarmasti aina" maissa oppinut, että kahdet kengät on oikein hyvä, ehtivät toiset kuivumaan :) Mekkoja ja hameita otan kesäisin enemmän mukaan, farkut vaan on lämpimämmät kuin mikään mekko, itseni päällä ainakin. Minä kun olen tämmöinen jaloista palelilija :)

   Poista
 3. Hyvä huomata, että muillakin on villasukat aina mukana. Mullakin oli sitten kesä ti talvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih. Meillä on itseasiassa lentolaukussa valmiina villasukat ja koska se lähti käsimatkatavaraksi tällä kertaa niin oli Kotinörtille villasukat valmiina. Kyllä ne vaan on mukana aina kannettava :)

   Poista
 4. Mä olen superhyvä pakkaaja, ainoastaan kengät on ongelma ja niiden suhteen pitää tehdä isoja kompromisseja. Yleensä ne kompromissit koskevat kenkien ulkonäköä, sillä mukavuus voittaa. Lisäksi mun jalat turpoaa tosi pahasti runsaan kävelyn takia. Kenkäostokset pitää siis hoitaa aina ekoina päivinä :) Lähden aina erittäin vähillä vaatteilla. Mun matkat kestää yleensä 2-4 päivää tai sitten 2-8 viikkoa ja molemmille matkatyypeille voi oikeastaan pakata samalla tavalla. Pidemmillä reissuilla asun aina hostelleissa, joten pyykinpesu ei ole ongelma. Matkoilla menen minimimäärällä kosmetiikkaa, hyvät, monikäyttöiset tuotteet ovat valikoituneet ajan myötä, meikkejä ja asusteita lähtee mukaan vielä vähemmän. Kokemus auttaa, kuten jo mainitsitkin :) T: Kook

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihan sama täällä, kenkien kanssa tehdään kompromisseja ja vuosien saatossa olen oppinut, että kolmet korkokengät ainoina kenkinä ei ole fiksu idea ;) Reissussa pyykin pesumahdollisuus on kyllä hyvä, etenkin pitkillä. Koetan itse ottaa vielä kahdenkin viikon reissulle mukaan vaatteet niin, ettei tarvitse pestä. Me reissataan monesti yhdellä matkalaukulla, silloin saattaisi tarvita jo kaksi :)

   Hyvä kuulla, että rutinoituneita pakkaajia on muitakin ja etten ihan pöhlöjä tavaroita mukaan ottanut :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!