Red pants for rainy day.

 Pusero/Blouse: Esprit // Neule/Knit:JackPot // Housut/Trousers: KappAhl // Kengät/Shoes: Tommy Hilfiger // Laukku/Bag:Longchamp // Huivi/Scarf: Mulberry

Lupasivat säätiedotukset vesisadetta ja ikävän harmaata keliä perjantaille. Olin kuitenkin edellisenä päivänä (onneksi!) lukenut ihastuttavan Preferitan blogista asuista joissa yhdistettiin punaiset housut toffeen sävyihin (postaus täällä). Koska minä nyt liikun autolla töihin ja takaisin, niin päätin että mitään kokonaista sadevaatetusta en päälleni laita (oli muuten kyllä sateen kestävä takki mukana koko päivän!). Sen verran kuitenkin näistä Preferitan kuvista inspiroiduin, että päätin laittaa punaiset housut jalkaan ja yhdistää ne toffeeseen. Paitsi ettei minulla ole toffeeta. Kameliakin on vähän huonosti noin yläosissa (asusteissa sitäkin enemmän) kunnes muistin ikisuosikkini eli pitkän Jack Potin puuvillaisen neuletakin. Parin vuoden takainen aleostos on kyllä ollut kaikin puolin hintansa väärti ja on etenkin syksyllä ja talvella varmasti taas viikoittaisessa käytössä.

Oletteko te muuten koskaan laskeneet vaatteidenne käyttöarvoa? Tästä on ollut useissa blogeissa pitkin kevättä, itse luin siitä ensimmäisen kerran jo lopputalvesta. Paljonko yhden vaatteen käyttökertahinnaksi tulee. Ainakin tämän neuletakin kohdalla puhutaan todennäköisimmin tällä hetkellä jo senteistä ja hinta laskee koko ajan. Joskin tietenkään kaikki vaatteni eivät sellaisia ole. Valitettavasti niitä harhaostoksiakin tulee tehnytä, nykyisin vähemmän kuin ennen. Olen koettanut panostaa laatuun enemmän ja enemmän. En kuitenkaan halua maksaa hirveää hintaa vain merkin takia.


No tuon äskeisen lauseen jälkeen te eittämättä tuijotatte kaulassani olevaa Mulberryn huivia ja puistelette päätäni. Kyllä, näitä on kolme, tämä kesään sopiva harmaa Tamara ja villainen saman mallinen ruskea talveen sekä ruudullinen kaulaliina pakkasille. Enkä muuten, taas (!!) ylös kivunneen hinnan jälkeen uusia edes haaveile ostavani. Kipurajani huiveissa on tullut vastaan, laukuissa se tuli jo aikaisemmin. Mutta koetan panostaa tuotteeseen joka kestää. Olen tässä yli kymmenessä vuodessa havainnut, että joka ikinen Longchamp on kestänyt kuin unelma ja vaikka tietenkin nahka kuluu, niin esim. kovia kokenut kahdeksan vuotta vanha lompakkoni on varsin hyvin palveleva edelleenkin, enkä edes kuvittele vaihtavani sitä. Sanottava sekin, että Longchamp ei sponssaa blogiani mitenkään, ihan itse olen kaikki omani maksanut (tai Äidiltä saanut lahjaksi, mutta kyllä Äitikin ne on itse maksanut).

Miksi ihmeessä puhun näistä tuotteista ja niiden hinnoista. Lähinnä siksi, että olen itse koettanut tietoisesti karsia ostoksiani, ostaa yhden tai kaksi laadukkaampaa tuotetta kuussa (jos sitäkään). Aloitin jo M&S:n sinisen trenssin kohdalla maaliskuussa, jatkoin Hilfigerin baltsuilla joita seurasi Espritin raitamekon kanssa ja viimeisimpänä Longchampin valkonien kesäkassi (toivoakseni ainakin todella monen kesän kesäkassi). Vaikka aleista onkin tämän aamun aikana tullut klikattua ostoskoreihin yhtä jos toista, niin kyllä Kotinörtilläkin on niissä osansa, silti nyt enemmän kuin yksi tuote tulossa.


Tämä vähemmän oston yrittäminen nyt tarkoittaa sitä, että blogissa tullaan näkemään harvemmin ja harvemmin uusia ostoksia ja samoja vaatekappaleita tulee pyörimään toivottavasti vähän eri yhdistelmillä. Kumpia te katselette blogeissa mielummin? Uusia ostoksia ja niistä koottuja kokonaisuuksia vai sitä millaisia yhdistelmiä olemassa olevista saa?

Niin tai näin, mutta tämä neuletakki pysyy kyllä suosikkinani varmaan niin kauan kunnes se hajoaa päältäni. Sitä joudutte siis ainakin katselemaan vielä pitkään ja hartaasti.

Suosikkien parista oikein hyvää viikonloppua!


Since it was raining all friday I wanted to wear something nice and cosy, nothing I feel uncomfy when they get wet. So I get on my red pants and my favourite knitwear. I was quite pleased to my outfit and it worked all day quite well.

I've been trying to get some new clothes, little by little tough. I used to get new clothes much every month, but nowdays I trie to invest on some better quality, basicly getting the best I can afford. I might be able to get even better qualitys on many things, but I'm still so afraid of getting wrong produckt or something I find my self not to like. Butt little by litlle I get some new things. My point: Not that much new things every month, but some. Hope you can tolerate me on my old clothes as well, since they are quite nice ones and I do like to wear them as well.

Have a great Sunday and hope you are all well!

Kommentit

  1. Hui onko siellä noin vilpoiset ilmat. No tuo yhdistelmä näyttää kyllä kivalle, ja värit toimii hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ja ei. Ilmastoidussa toimistossa (jossa on tasainen +22) vetää niskoihin pelkässä kauluspaidassa. Neuletta tarvittiin sitten uudelleen kuvien otto hetkellä, illalla yhdeksältä :) Eilen mentiin taas shottseissa, luulen, että perjantai oli poikkeus päivä.

      Poista
  2. Minä ihastelin tuota väriyhdistelmää jo Preferitalla - ja hyvältä näyttää nytkin. Yhdistelmä, jota en itse ole osannut käyttää ollenkaan - punaisen seurana minulla aina vain tylsä musta - mutta ehkä nyt rohkenen kokeilla. Ja kiitos - minulle passaa vallan mainiosti se, millaisia asuyhdistelmiä niistä vanhoista vaatteista saa - itsellä kun on tarkoitus tuota vaatekomeron sisältöä koko ajan vähentää, niin niistä vanhoista ne yhdistelmät on raavittava.
    Nytkin olet taas niin säteilevä noissa kuvissa! Olen miettinytkin, että mahtaako johtua siitä, että sinulla on siellä kuvaajana se ihastuttava Kotinörttisi ja säteiletkin hänelle♥
    Ihanaa sunnuntaita teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin itsekin kauan, että sopiiko minulle tuo yhdistelmä, mutta niin se vaan näkyi passaavan, joten kuten ainakin. Minäkin muuten yhdistelen kyllä punaiseen mustaa tai valkoista.

      Eiköhän noita vanhojen yhdistelmmiä tulla näkemään, totesin että etenkin puseroita on vaikka millä mitalla ja yhditelmiä on useita näkemättä vielä. Samaa koetan minäkin, vähentää sisältöä hiljalleen, kirppari odottaa taas syksyllä, UFFin kierrätyslaatikko osaa jo kesällä.

      Kotinörtti on hyvä kuvaaja ja rakkaalle kuvaajalle on helppo hymyillä <3

      Hyvää sunnuntaita!

      Poista
  3. Minulla on paljon vaatteita siis oikeasti paljon, mutta ostan normaalihintaisia vaatteita pari kertaa vuodessa. Osa käyttämistäni vaatteista on 10 vuottakin vanhoja. Laatuun kannattaa panostaa.
    Uusia vaatekompinaatioita on kiva katsoa ja ehkä vielä saman viikon aikana, jotta niitä on helppo verrata ja valita oma mieleinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin sitä olen itsekin pähkännyt joten laadun panostuksella mennään. Joskin tulipahan Stoccan verkkoalesta klikattua pari tuotetta lisää, mutta ehkä se muutama paita on ihan sallittua, kun en sentään kovin paljon enempää innostunut.

      Voisin koettaa saada samalle viikolle samasta vaatteesta useammankin kokonaisuuden, olen vaan niin vaihtelunhaluinen, että esim. noita punaisia housuja en tahdo kahta päivää putkeen päälläni pitää, vaikka kyllä ne melkein viikottain jalassa ovatkin.

      Poista
  4. Ihanasti piristää asua (ja myös harmaata päivää) nuo punaiset housut! Ja tuo huivi on kyllä niin kaunis:) Harmittaa, että en itse tajunnut hankkia tuollaista silloin kun niitä vielä oli myynnissä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Zandra. Täällä on ainakin ollut ihan ihme keli. Aamulla sai ottaa aurinkoa ja iltapäillä kiskottiin neuletta ylle, että tarkeni. Tuo huivi on Kotinörtiltä kihlajaisten vuosipäivälahja, ehkä samaa väriä tulee taas syksyllä myyntiin? Vaikka hinnat taitavatkin olla nykyisin huimat.

      Poista
  5. Ihana asu ja värit :)! Multa ei löydy punaisia, mutta oranssit housut. Niihin olen yhdistänyt valkoisen. Ehkä nude kävisi niihinkin..?

    Neuletakki on tosiaan ihana, en ihmettele sen mieluisuutta :). Minä haikein mielin hyvästelin tuossa puolisentoista vuotta sitten yhden kunnioitettavat 10 vuotta(!!) vanhan Espritin neuletakin. Yhyy, oli se niin ihana..Siihen ei vaan enää saanut pesun jälkeen oikein raikkautta, joten pakko oli heittää menemään. Sitä kyllä tuli käytettyä!

    Mua melkein hävettää, kun tullut innostuttua ostamaan yli tarpeidn vaatteita :(. Juuri tästä samasta aiheesta puhuttiin joskus kevättalvella? Nyt en kyllä sorru mihinkään ennen muuttoamme (nyt ostoksia tehdessäni olen perustellut sujuvasti vakuuttaen, etten löydä pahvilaatikoista vaatteita, köh ja hyi-hyi). Miten muuten voin perustella yhdenkään vaatekappaleen hankkimisen välttämättömyyttä sitten Espanjassa. Ja tiedän, että siellä niitä houkutuksia riittää ;)!

    Hyvä pohdinta Dahlia!

    Mukavaa sunnuntain jatkoa teille molemmille :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin ainakin ajatella, että oranssi ja nude toimisi. En ole oranssin ystävä itse, vaikka muiden päällä se ainakin niin upealta väriltä näyttääkin :)

      Se on muuten ihan kamalaa kun se suosikki vaate vihdoin vaan yksinkertaisesti hajoaa käsiin eikä enää mitenkään päin toimi. Siinä sitten pitää melkein miettiä jo, että mistä vastaava tilalle.

      Kyllä minäkin innostun vaatteista, monesti liikaakin. Nytkin on paketti tulossa Briteistä, Saksasta Stoccaltakin tein ostoksia. Tosin kaikki perusteltuja tarpeeseen, näemmä en mattanut pidempään enää odottaa. Toisaalta, sainpahan alesta ja kovasti koetan ajatella, että on ne halutut ja hyväksi koetut taas sen jälkeen (kuten nyt kirkuvan punainen mekko, jollaista en ajatellut vielä löytäväni, mutta niin se vaan vastaan käveli alessa).

      Otetaan taas yhdessä itseämme niskasta kiinni, kuten niin monesti aikaisemminkin :)

      Hyvää sunnuntai-illan jatkoa!

      Poista
  6. Minusta on kiva nähdä, kuinka yhdistelet erilaisia vaatteita, olivatpa ne sitten uusia tai vanhoja :) Itsekin innostun aina välillä kovasti shoppailemaan , mutta enimmäkseen aleista . Tosi tarpeeseen ehkä sitä laatua normihinnallakin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aleissa shoppaaminen on vaarallista, sitä unohtaa nopeasti, mitä omassa kaapissa on ja etenkin omalla kohdalla -70% lappua on kovin vaikea vastustaa. Pakko on kuitenkin koettaa rajoittaa sitä ostomäärää, joka muuten tulee kotiin kannettua, tila loppuu kesken ja vaatteensa olisi ihan kiva nähdäkin ;)

      Poista
  7. Kiitos kannustuksestasi, Dahlia! Ja kiitos myös inspiraatiosta - kuviesi jälkeen muistin, että niinpä minullakin on pitkä vaaleanruskea neuletakki, täydellisen sopivat punaisten housujen pariksi. Tykkään sinulla erityisesti siitä, että neuletakkisi on noin pitkä, se on todella upean näköinen.

    Fiksua pohdintaa sinulla. Kun sen vaan aina ostohetkellä tietäisikin, mistä vaatteesta tulee se suuri suosikki...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinun blogistasi saa kovin usein mitä ihanampia inspiraatioita ja värikokeilut ovat monesti peräisin jostain asustasi joka on jäänyt itämään takaraivoon. Tämän sentään suoraan muistin, että näin sinulla saman väriyhdistelmän.

      Olen itse huomannut, että ne vaatteet, joiden kohdalla henkäisen, ovat monesti ne, joita tulee käytettyä eniten. Tämän neuletakin kohdalla henkäisin, samoin sen sinisen trenssin. Kovin monta kertaa kuvittelen, että jollekin on tarve, koska sellainen "kuuluu vaatekaapin perusvaatteisiin", lopulta en sellaista sitten käytä, joka on vähän harmillista. Onneksi on kirpparit joissa myydä nämä hairahdukset pois jos ei palautusaikana sitä vielä tajua :)

      Poista
  8. Kaunis kokonaisuus. Aika usein ostan jotain laadukasta ja vähemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nonna. Laadukkaampaa kohti täälläkin ollaan menossa,hiljalleen tosin,mutta yritys on ainakin hyvä.

      Poista
  9. Ihanat housut!:) Muutenkin kiva kokonaisuus!:)

    http://sofiawilhelmiina.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sofia. Housut ovat kyllä olleet tämän kesän piriste :)

      Poista
  10. Kyllä on punaiset niin ihanan punaiset. Erottuvat niin hyvin asussasi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiju. Joskus se yksikin väriläiska riittää :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!