4.7.2013

Summer?

Kuva haettu googlen kautta.

No onpas minulla nyt asiaa teille, mutta tämä on pakko päästä jakamaan kanssanne saman tien tämän päivän ahaa-elämys. Katsoin nimittäin tänään aamulla yhtä suosikki youtube postaajaani ja hänen uusinta videotaan aamukahvin lomassa. Olen seurannut Mimiä ja tämän siskoa Leylaa jo pari vuotta ensin yhteisen kanavan kautta ja nyt kummankin omaa kanavaa. Uskomattoman kauniit kanadalaiset sisarukset pukeutuvat kauniisti ja antavat muutenkin hauskoja vinkkejä.

Aamulla kuitenkin koin jopa ehkä pienen järkytyksen, ainakin koin pienen valaistumisen. Katsoin nimittäin Mimin uusin videota värianalyyseista. Myönnän heti, että en ole mikään värianalyysi-ihminen, olen mielestäni aina tiennyt,mitkä värit minulle sopivat, enkä ole ajatellutkaan, että voisin maksaa jollekin siitä ilosta, että minulle tehtäisiin värianalyysi.

Ajatelmani videon aikana: Olen aina inhonnut kultaista väriä, se ei mielestäni sovi minulle ja suoneni ovat siniset. Silmäni ovat kylmän väriset, olen siis ehdottomasti toinen kylmistä väreistä. Kesä tai talvi. Hiukseni ovat vaaleat, olen siis todennäköisesti kesä. Okei, tulipahan selvitettyä tämäkin.

Videon jälkeen googletin mielenkiinnosta värikartat esille ja jäin tuijottamaan kesän värikarttaa:

Kuva haettu googlen kautta.
1. Konjakin ruskea ei sovi minulle vaatteissa, asusteissa kyllä.
2. Olen aina inhonnut keltaista ja oranssia, ne eivät sovi mielestäni sovi minulle
3. Rakastan violetin ja sinisen eri sävyjä
4. Yksi suosikkivärini pukeutumisen kohdalla etenkin syksyllä ja talvella ovat suklaan ruskeat ja eri harmaat
5. En ole oikein koskaan viihtynyt vihren eri sävyissä, etenkään kirkkaissa
6. Kirkkaan punainen on yksi suosikkiväreistäni
7. Tiedän, että pinkin ja vaaleanpunaisen monet sävyt sopisivat minulle, en vaan oikein viihdy niissä itse (kasvoni ovat herkästi punaiset, koen näyttäväni possulta).

Yllä listatut mietteet ovat vuosien tuloksia ja erinäisten kokeilujen tuloksia. Kaikki ne vilahtivat päässäni läpi kun tuijotin kesän värikarttaa. Huh! Kuinkakohan monelta virheostokselta olisin säästynyt jos olisin mennyt analyysiin? Tai uskonut en tuloksiin? En tiedä menenkö vieläkään,tämä ehkä selvitti itselleni, että ainakin olen oikeassa suunnassa vaatetukseni värien kanssa.

Oletteko te käyneet värianalyysissa? Mikä on teidän värikarttanne? Tai saiko joku samaa ahaa-elämystä videon kanssa kuin minä?

Hyvää torstai-iltaa, täällä jatketaan töistä tulon jälkeen alkanut vaatekaapin läpikäyntiä, väärät värit, jotka ovat tuntuneet vähän hassuilta lähtevät innostuksen vallassa nyt sinne kirpparille!

Kuva/Photo: http://weheartit.com

Today, as so many mornings before I had my coffee with some youtube videos (it's usually that or blogs). One of my favourite is Mimi Ikonn and here latest video is about colour analyst. I've never been a fan of those, I've been thinking that I know my self. So I watched the video and I'm summer (well on my own analys). Then I looked up for summer-colours and it hit me:

I've never likes gold and prefer silver.
I love choclate brown and greys on winter time.
I don't like greens, orange or yellow.
Pasten colour dont' look good next to my skin tone.
I love blues and purplet.
I know hot pink would look good on me, I just don't like it anywhere.

These are my toughts I've had over years and well, looking at summers colour palet it was amazing!

What season are you?
Have a great evening and hope you are all well!

Kuva/Photo: http://weheartit.com

12 kommenttia:

 1. Tuota videota en ole vielä katsonut. Olen käynyt kauan kauan sitten värianalyysissä ja kallis olikin! Mutta kyllä se paljon selvittää - ei tarvitse turhaan miettiä sopimattomia värejä. Olen kylmä ihminen. No, toivottavasti lämpöäkin löytyy. Kesä tai jos värjään hiukset hyvin tummiksi, koen olevani lähempänä talvea. Ei ruskeaa, vihreää, keltaista, beessi on kaikkein kamalin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin olen ymmärtänyt, että ne eivät mitään edullista lystiä ole.Kylmä se olen minäkin, uskon että sinäkin olet sisältälämmin :) Talveen taipuisin omallakin kohdalla ruskeilla hiuksilla, näin vaaleilla kesä on parempi.

   Tuo on ihan totta! vaikka suklaan ruskeasta tykkäänkin,muutamasta muusta ruskean sävystä, niin beessi kasvojen vieressä on ihan kamala! Se imee kertakaikkiaan kaiken värin pois kasvoiltani :)

   Poista
 2. En ole koskaan käynyt värianalyysissä, mutta kiinnostaisi kyllä mennä. Noista värikartoista Talvi tuntuu omimmalta. Sieltä löytyy ne värit joita käytän mielelläni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin niin monta vuotta skeptinen tämän kanssa,mutta näemmä alitajuntani tahtoi kertoa, että kyllä minä vaan olen tiettyn vuoden ajan värien kanssa parhaimmillani. Katsoessani vaikka syksyn värikarttaa siellä on kovin vähän värejä jotka sopivat mielestäni itselleni, vaikka vaahtera on kaunis puu syksyllä ruskan aikaan niin en halua näyttää vaahteralta :D

   Poista
 3. I'm definitely winter!! I know a litte about that 'cause I'm an image consultant... ;-)
  BTW thanks for your sweets words on my new posts darling!! ;-)
  xoxo
  Patricia

  http://misstoptenimage.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I think you must be winter, you look so lovely on winter colours!
   And off course dear, I love your blog <3

   Poista
 4. Minulle on tehty joskus kauan, kauan sitten - ja onpa minulla joitain opuksiakin asiasta. Mutta - kun kaikki värianalyysit ja ohjeet kieltäisivät minulta mustan värin käytön, niin eipä niistä juurikaan iloa ole. Ja kyllä - minullekin on suositeltu sellaisia värejä, joita en kuuna päivänä päälleni laittaisi.
  Sinä kyllä tunnet omat värisi - en ole vielä kertaakaan kuvissasi nähnyt sävyjä, jotka eivät sinulle sovi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin olen ymmärtänyt, että musta ei sovi kenellekään...pyhpah sanon minä ja pidän kaapissani edelleen mustaa. Joskin saatan ostaa enemmän sinisiä ja violetteja jatkossa ;)

   Pinkit ja haaleat vaaleanpunaiset saavat oloni tuntumaan possulta, verisuonet pinnassa kasvoissa tarkoittaa helppoa punastumista, pinkki vielä korostaa sen :D

   Pitää ehdottomasti toteuttaa joskus miettimäni postaus,että otan jossain sovituskopissa kuvan itsestäni beigessä ja kirkkaan vihreässä puserossa, ne eivät vaan sovi mitenkään. Kuten ei luonnon valkoinenkaan :)

   Poista
 5. Heips Dahlia! Olen joskus käynyt värianalyysissä ja kesä minäkin. Sain sellaisen väripaletin myös ja tiedoksi, osa noista väreistä on silmien ja hiusten korostajia. Myöskin korut on määritelty ja mulle ainakin tuota hopeaa suositeltiin. Kiva blogi sinulla:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka :) Näin minäkin ymmärsin, että värien tarkoitus on korostaa omia värejä. Itse en keltakullasta oikein pidä, joten ei ole tullut pidettyä päälläkään :)

   Poista
 6. Sain sisareltani värianalyysin 16-vuotislahjaksi, joten siitä on jo aikaa, kun selvitin omat värini... :D Analyysin mukaan olen kevääseen taittuva talvi, enkä kyllä voisikaan kuvitella käyttäväni sammaleenvihreää tai poltettua oranssia. Olen myös niitä "onnekkaita", joille musta analyysin mukaan sopii hyvin.

  Sain analyysista mukaan pienen kirjasen/kansion, jossa on kangaspaloilla värinäytteet omimmista väreistä. Siis myös tuon oman väripaletin sisällä on itselle paremmin ja huonommin sopivia värejä, jotka analyysin tekijä merkkasi rukseilla, 3 ruksia = wow-väri. :)

  Kiitos muuten videovinkistä - olen tosi huono seuraamaan mitään youtube-kanavaa, mutta näitä videoita jäin katsomaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että kelpaisi minullekin tuollainen lahja :) Toisaalta mitä sitä "turhaan" johan tein vallan "pätevän" itseanalyysin :D

   En minäkään montaa kanavaa seuraa,mutta Mimi ja Leyla ovat suosikkejani :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!