London - part II



Keskiviikko aloitetiin kävelemällä hotellilta suoraan Prinsessa Dianan muistokävelyn reittiä muistomerkkivesijutulle. Sanon juttu siksi, että en oikein keksinyt mikä muukaan se voisi olla, rinkula, jossa virtaa vesi ja voi kahlata? No siellä minä nyt nilkkojani myöden seison, ei mikään paha idea noin kuumana kesäpäivänä seistä nilkkojaan myöden viileässä vedessä.


Suuntana oli Harrods ja sen mittavat valikoimat oikeastaan ihan mitä vaan. Eikö se legenda sano , että kun tavaratalossa oli kysytty saisiko elefanttia oli henkilökunta kysynyt "intialaista vai afrikkalaista". Ja joka ikisessä tuotteessa on ihan selvä Harrods lisä. Tietotekniikka esim. maksaa enemmän punnissa kuin Suomessa euroissa. Tuli sieltä jotain pientä ostettua, mutta jouluosastolta, joka sekin semoin kuin ruokaosasto ovat ihan puhtaasti nähtävyyksiä itsessään. Kannattaa siis vierailla, merkkilaukkuja rakastava tulee alakerrassa hulluksi ellei budjetti ole rajaton, siinä ne pönöttävät vieri vieressä kaikki. Harrods on kuitenkin siitä hyvä paikka, että siellä vierailu ei maksa mitään ja voi nauttia kauniista asetelmista ja ihastella ihan ilmaiseksi.




Metro Harrodsilta Baker Streetille ja kohti Madame Tussaudia. Holms museokin on vuorossa vielä, mutta onneksi on metroon travelcardit, saa suhata vaikka miten paljon. Se on muuten jännä fakta, oyster cardia pyritään myymään täällä. Sitä, johon ladataan arvoa. Travel card seitsemän päivän lippuna maksaa 32£ / hlö ja sillä saa reissata niin monta kertaa kuin haluaa keskustan alueella (turistina itse en ainakaan zonen 2 ulkopuolelle koe tarvetta mennä). Jos siis Lontooseen on suuntaamassa niin ostakaa travel cardit, älkää niitä mainostettuja Oystereita! Ja tilatkaa ne netistä, ne nimittäin toimitetaan kotiin postilla.

Tussaud, onko se rahan väärti? On se kerran kymmenessä vuodessa. Ostimme nämäkin netistä etukäteen ja kannatti. Valitsemalla lippu, jossa on erikseen aika väli jolloin olla paikalla välttää kolmen tunnin jonot ja jonottaa vain  puoli tuntia. Kannattaa siis ostaa etukäteen. Ja ovathan vahanuket näkemisen arvoisia, mutta aika pitkälle nähty kovin helposti. On se silti kiva saada kuva itsestään Johnnyn ja Dianan kanssa kerran kymmeneen vuoteen.


Mekko/Dress: Esprit // Huivi/Scarf: Mark's and Spencer // Kengät/Shoes: Tommy Hilfiger // Laukku/Bag: Longchamp

Torstai valkeni juuri sopivan puolipilvisenä sille, että jaksoi talsia vanhan ja edelleen vaikuttavan näköisen Towerin linnan läpi sinne sun tänne ihastelemaan niin kruununjalokiviä kun erinäisiä aseitakin paikan historian varrelta. Tämä jos mikä on ehdottomasti rahan väärti ja itse ainakin voisin joka ikinen kerta Lontoossa ollessani käydä Towerissa. Tännekin saa kätevästi liput ostettua netistä ja niin kaunis paikka on, että jaksan uudelleen ja uudelleen sinne hinkua.






Me, kuten eittämättä monet muutkin vihdyimme Towerissa pitkälle iltapäivään kiertäen, ihastellen ja ihmetellen. Koska vetta ei missään vaiheessa satanut (aurinko helotti kylläkin) niin mukaan varatut piknik eväät toimivat vallan mainiona kevyenä lounaana. Nautittuna siinä penkeillä josta saattoi katsella White Towerin varjossa Trators Gatelle. Jos siis Lontoossa on valittava yksi nähtävyys johon tutustua sen kiertoajelun lisäksi, niin oma suosikkini on kyllä tämä.


Toista nähtävyyttä ei oikein Towerin kanssa samalle päivälle mahdu kun Towerissa viihtyy sen verran hyvin, joten suunnistimme "vähän" ostoksia tekemään. Tunti jos toinenkin meni luuhatessa sillä kuuluisimmalla ostoskadulla ja ihan tyytyväinen olon ostoksiin. Myös ns. pakollisista osa saatiin ostettua. Se, että osasinko minä 30+ vuotiaana valita 16-vuotiaalle siskolle oikean näköinen "joku kiva toppi" jää nähtäväksi.Itselleni sentään osasin valita yhtä jos toistakin.

Piristyksenä vielä tämä, pikku putiikki selvästi vanhemmille rouville tarkoitettuja vaatteita, mutta kaupalla on hyvä nimi:


Hyvää perjantaita!

This time text only in finnish, photos speek for them selfs.

Kommentit

  1. Nyt iski matkakuume :). Lontoo on niin kiva. Ja aina kun oon käynyt, on vastoin ennakko-odotuksia paistanut aurinko.

    PS. Olen pahoillani, että mulla meni loman blogihiljaisuudessa teidän hääpäivä lopulta ohi. Toivottavasti myöhästyneet, mutta sitäkin lämpimämmät onnittelut vielä kelpaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on tullut semmoista pientä vettä iltaisin, sen verran ettei sateenvarjolle ole tarvetta mutta silmälaseista huomaa pisarat :)

      Ja tottakai otamme vastaan myöhästyneet onnittelut edelleen <3

      Poista
  2. Netti on kyllä siitä kätevä, että noita lippuja voi varailla etukäteen jo täällä Suomessakin;) - ja kun tätä lueskelin ja kuvia katselin, ikävä Lontooseen senkuin kasvoi.
    Harrods on kyllä uskomaton paikka; viime reissulla meidän nuoret olivat mukana ja vietettiin tovi jos toinenkin siellä lemmikkieläinosastolla: pupuja, kissoja, koiria - jos jotakin pieneläintä. Ja ne koivien vaatteiden sovituskopit - suurempia kuin meikäläisen makuuhuone;)
    Ihanaa lemmenlomaa edelleenkin sinne sekä rouva että herra Kotinörtille:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tullut huomattua, että lippujen varaaminen ehdottomasti kannattaa, jonot ovat olleet päätähuimaavat joka paikkaan.

      Oh, on jäänyt koko eläinpuoli katsomatta. Näinköhän sitä allergikkona siellä uskaltaa poiketa, aikaakin kun vielä olisi... pitää kysyä :)

      Poista
  3. Ihania Lontoon kuvia! Tosi kivasti piristää punainen huivi tuota mekkoa! Tower on ihastuttava paikka, minäkin viihdyn siellä kovasti. Olen kerran käynyt Tussaudilla, ja seuraavalla Lontoon reissulla sitten uudestaan, että tytöt pääsevät katsomaan ns. Lontoon pakolliset nähtävyydet (ensi kesänä). En ole ostanut Harrodsilta muuta (vaikka sinne aina melkein tulee eksyttyä), kuin juuri jouluosastolta ja herkkuosastolta, ne ovat ihan parhaat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nonna. Ajattelin, että punainen tuo väriä muuten kovin yksiväriseen pukeutumiseen :)

      Kyllä ne pakolliset kannattaa kerran ainakin käydä katsomassa, sitten voi vähän vapaammin valita sen jälkeen. Jouluosasto on ihan huippu! Sanon minä joka en edes ole kovin joulua rakastava ihminen ;)

      Poista
  4. Ihania matkakuvia :)! Olisi ihana päästä käymään Lontoossa!

    Hyvää häämatkan jatkoa teille kahdelle :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna :) täällä on nautittu olosta ja jopa saatu nukuttua univelatkin hiljalleen pois!

      Vielä melkein viikko jäljellä <3

      Poista
  5. Siellä hän nyt poseeraa mun lempparikaupumgissa. Voi nauttikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiju! Kyllä tämä yksi omistakin suosikeista on, tekemistä on aina ihan hirmuisesti :)

      Poista
  6. Voi, kun tuore rouva näyttää rentoutuneelta ja kauniilta! Matkakuvat ovat aina niin ihania, kun pari vuotta on mennyt ihan kotimaisemissa ja matkakuume alkaa jo olla ihan polttavaa. Onneksi ihanien bloggaajien myötä pääsee välillä nojatuolimatkoille! :)

    Ihanaa lomaa teille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Tarja! Luulen, että salaisuus on kolmet 9h yöunet peräkkäin :D Sai univelat nukuttua pois ja kerrankin herättyäkin ilman herätyskelloa.

      Kyllä matkustaminen vaan on niin kivaa ja onneksi tosiaan monen blogin kauttakin pääsee reissuun, helpottaa ees vähän matkakuumetta :)

      Poista
  7. Kivoja lomakuvia!!
    En halua pahoittaa mieleltäsi mutta olet lihonut näinä pari vuonna kun olen seurannut blogiasi.
    En ymmärrä kuinka olet päästänyt pohkeesi ja nilkkasi pullistumaan noin että kenkäsi eivät enää riitä pulleille jalkaterillesi.
    ps. voiko täällä tavalla vastailla?
    ystävällisin terveisin antti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Antti, tottahan toki saat kritisoida painoani, nilkkojani ja pohkeitani, mutta jos olisit blogiani todella lukenut, niin tietäisit, että kärsin perinnölliesti ongelmasta jossa nilkat ja pohkeet turpoavat paljosta kävelysta, seisomisesta ja pahimmillaan vielä helteen yhdistelmästä. Se myös muuten sattuu, kun näin tapahtuu eikä ole kerta eikä toinen kun olen itkenyt iltaisin kipeitä jalkojani.

      Varmasti olen lihonutkin, vaatekokoni on tällä hetkellä sama kun kaksi vuotta sitten kun aloitin blogin pitämisen, vaikka viime kesänä se olikin puoli kokoa suurempi. Tiedä sitten, ovatko vaatteet venyneet päälleni :)

      Joten kyllä näinkin saa vastata, mutta bloggaajana saan myös loukkaantua moisesta soopasta :)

      Poista
  8. Ihania matkakuvia, näytät kyllä niin onnelliselta ja säkenöivältä :)

    Harrodsin ruokaosasto on omakin lemppari, sinne pitää vähintäänkin päästä vaikka muun tavaratalon jättäisikin koluamatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Caelia! <3 Ruokaosasto on kyllä ihan mahtava, muuten tavaratalossa on niin paljon nähtävää, että mekin kolusimme vain ruuat, laukut, tietokoneet ja jouluosaston. Vielä jäi vaikka mitä näkemättä :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!