20.8.2013

London part III - Sunday walk.


Mitä voisikaan paremmin vieraassa kaupungissa kauniina sunnuntaina (no melkein kauniina jos rehellisiä ollaan) kun tehdä sunnuntai kävelyn. Tarkoituksena oli mennä Camden Townin puolelle markkinoille, mutta koska vannoututeena matron fanina opin Tottenhamin kohdalla, että koko Northern line oli suljettu huoltotöiden takia muuttui suunnitelma niiden "the" nähtävyyksien ihailemiseen eli listalle löytyivät Westmister Abbey ja Big Ben, mutta aloitus tapahtui muualta:
Britit osaavat tehdä kaikesta hienoa ja paraatin arvoista, niin myös toki siitä kuuluisasta vahdinvaihdosta Buckhinhamin palatsilla. Pitihän se sitten nähdä livenäkin, ei siitä tosin paljon nähnyt kun ei tajunnut olla vähintään tuntia (!!!) etuajassa, mutta kyllä noita ohikäveleviä vartioita ehti silti kuvaamaan oikein hyvin. Samoin palatsista itsestään sai valtavan hyvän kuvan ja sitä kerkesi ihastelemaankin ennen kuin edusta täyttyi muista turisteista kameroineen. Kelpaisi kyllä yksityiskodiksi tuollainen kosk tahansa. Lämmityskustannukset tosin lienevät huimaavat.

Tässä kohdassa otettiin jälleen jalat alle:


Samalle kadulle mahtui yksi jo toinenkin hallinnollinen rakennus, tässä yhden edestä (älkää vaan kysykö mikä, niiden paraatien lisäksi osaavat nimetä myös erinäsiet instituutiot hienoilla nimillä). Kuningattaren vanhemmat, kuningatar äiti sekä hänen miehensä Yrjö VI.


Trafalgarin aukiolta löytyi korkean pylvään päästä tämä herra pönöttämässä. Näimme myös enemmän kuion tarpeeksi punaisia busseja ja riittävän määrän takseja ihan hetkeksi. Varsinainen sunnuntai ruuhka. En tiedä onko mikään ruuhka enää Suomessa ruuhka. Matka jatkui:Ratsuväen kaaartin ja pääministerin kodin kautta. Hevosen kanssa olisi voinut ottaa kuvankin, mutta ruuhka oli jonninmoinen siihen. Pääministerin asunnon ovestakin on vaikea saada kuvia, päädyin siis kuvaamaan tiekyltin, siellä se oli usean poliisin selän takana, rautaportitkin vielä edessä. Mutta todistettavasti siellä oli ovi jossa oli numero 10.Big Benin kautta Westminster Abbey. Abbey itsessään sisältä jäi näkemättä, siinä mielessä sunnuntai on huono päivä vierailla, tietenkin kirkossa on sunnuntaina messu. Ulkoa saatiin kuitenkin vallan kauniita kuvia aikaan.


Yhdeltätoista alkaneen reippailun jälkeen oli yhdeltä pienen lounaan vuoro, leipien ja vesien kanssa istuimme hetkeksi alas Green parkkiin (jonne kyllä hurautimme metrolla sen yhden pysäkin verran) ja ihastelimme puistokulttuuria. Puolen tunnin istumisen jälkeen aloitimme taipaleen, jota Kotinörtti kuvasi jalkoja lyhentäväksi. Joka sunnuntai niin Greenpar, Hyde park kuin Kensington park tuovat ulkoreunalleen taidenäyttelyn. Lukuisat taiteilijat asettavat teoksensa esille ja myyntiin. Kallein taisi olla kehystettynä sellaisen 800£ tienoilla. Nämä kaikki käytiin läpi, hotelli on Kensington Parkin puolella. Metrolla matka olisi ollut ehkä vartin verran, kävellen, ihaillen ja ihmetellen se olikin pari tuntia lisää.

Siinä siis meidän sunnuntaikävelymme, hippasen oli reissulla pituutta, mutta ainakin tuli koettua ja nähtyä Lontoota.

Mitä mieltä olette, miten uutta kaupunkia näkee parhaiten? Bussissa? Taksissa? Kävellen?

Oikein hyvää tiistaita!


Five hours Sunday walks... yes, my feet wanted to have some rest after that!

15 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Kiitos näistä ja vielä ihanaa matkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Virpi. Kyllä sitä maisemia omaksikin ilokseen kuvaa :)

   Poista
 2. Todella onnistuneita ja kauniita kuvia! :) Ihana Lontoo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elena, näkisit mikä määrä poistettuja oli :D

   Poista
 3. Kiitos mukavasta esittelystä. Mikä se talo nro 10 on, kysyy tietämätön?

  Me mennään monesti uudessa kaupungissa hop on - hop off -busseilla, säästävät jalkoja ja niiden reitit kiertävät oleelliset nähtävyydet. Jalan sitten keskustoissa ja muuten metrolla :). Kaupunkikävely ottaa pohkeisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääministerin virka-asunto :) Ja tottahan pitää kysyä, sitä unohtaa, että eihän kaikki ole Lontoossa luuhanneet kuten allekirjoittanut :)

   Mentiin me semmoiellakin bussilla, minä vaan olen vähän itsepäinen kävelijä. Lyhyemmällä reissulla näitä tuskin tulisi katsottua kävellen parissa erässä vaan menisi vaan bussilla. Toisaalta söin sitten sunnuntaina illalla hyvällä omalla tunnolla kunnon pasta-annoksen ;)

   Poista
 4. Kiitos kuvista - Lontoon ikävä senkun kasvaa. Ja minä tutustun kaikkein mieluiten kävellen uuteen kaupunkiin - riippuu tietenkin kaupungin koosta. Lontoossa on hyvä metro, jolla pääsee kätevästi pitemmät välit, mutta kyllä siellä kävelläkin ehtii;)
  Edelleenkin lemmentäyteistä matkaa rouva ja herra Kotinörtille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metro on kyllä mainio täällä, kävellä voi vaikka kuinka. Sitä vaan huomaa, että alkavat jalat valittamaan suurista kävelymääristä ;)

   Kiitos, viimeistä kokonaista päivää vietetään täällä, pidemmän kävelyn jäljiltä jalkoja lepuutellaan.

   Poista
 5. Kuvia katsellessa alkaa tekemään taas mieli Lontooseen. Kyllä mä vielä kolmannen kerran sinne haluan. Jostain syystä mä rakastan Lontoota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lontooseen on helppo rakastua. Niin minullekin tapahtui silloin ensimmäisellä kerralla kun tänne tulin, ei se mihinkään ole kadonnut. Muuttanut muotoaan kyllä, kaupunki ei ihan ole samanlainen kun silloin vuonna 1996 ;)

   Poista
 6. Upeita kuvia, ihan pakko päästä Lontooseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kaunis kaupunki ja sattui vielä upeat kelitkin :)

   Poista
 7. Ihania Lontoon tunnelmia <3. Kun ensimmäisen kerran kävin Lontoossa v. 89, seurasimme juuri vahdinvaihtoa, kun kuningatar Elisabeth istui auton kyydissä, ja lähti palatsissa jonnekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hieno seremonia tuo vahdin vaihto ja ilmeisimmin pysynyt samana vuosikausia jo :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!