18.8.2013

Never Tickle a Sleeping Dragon.

Neule/Knit: Tommy Hilfiger // Housut/Trousers: KappAhl // Laukku/Bag: Longchamp // 
Huivi/Scarf: Slytherins house scarf

Azkabanin vanki oli vasta ilmestynyt kun luin ensimmäisen Potterini. Sen jälkeen se kirjasarja elokuvineen on ollut osa elämääni ja mikä sen parempi paikka fanille kuin Lontoo? Olisi tarjolla kävelykierrota, bussikierrosta, voisi käydä itsenäisesti. On King's Crossin asemaa ja on ties mitä... Me valitsimme aseman ja WB:n studiokierroksen. Oliko sen arvoista? King's Crossilla koin itse oloni todella epämukavaksi, meitä tökittiin kuin karjaa eteenpäin ja meille sattui valitettavasti epäkohtelias henkilökunta. No valokuva saatiin kuitenkin aikaan, vaikka ei siinä kyllä pahemmin eläydy kun on  kasa turisteja ympärillä. Ilmaista hupia toki jos kuvan ottaa itse.

As well as last time, only in finnish this time. Experiencing Harry Potter things in London.

Neule/Knit: Tommy Hilfiger // Farkut/Jeans: Evans // Kengät/Shoes: Tommy Hilfiger // Huivi/Scarf: Mulberry

Ja asemalta junalla Tylypahkan Suuren Salin oville eikö? No elokuvissa ainakin. WB:n studiokierros bussimatkoineen oli, köh, kohtalaisen hintainen köntti kahdeltakin hengeltä, mutta ainakin näin fanitytön näkökulmasta ehdottomasti kaiken rahan arvoinen. En hetkeen ole huokauksia ja leveitä hymyjä omilla kasvoillani samalla tavalla nähnyt. Ei kuulemma Kotinörttikään. Olen juuri niitä ihmisiä. jotka edelleen tänäkin päivänä katsovat elokuvia haltioituneena alusta loppuun ja uppoavat kirjaan kevyesti kerralla havahtuen kolmelta yöllä, että huomenna olisi kaiketi työpäivä. Jos koetan ajatella, että kannattaako kierros jos ei ole fani? Eittämättä kannattaa mutta: älkää ottako kovin pieniä lapsia kierrokselle. Vaikka kierros varsinaisesti ei spoilaa yhtään kirjojen kuolemista, niin kovin vilkasta mielikuvista niiden yhteen laskemiseen ei tarvita. Plus ne kaikkein pienimmät lapset eivät välttämättä saa mitenkään päin rahan edestä vastinetta. Elleivät tietenkin ymmärrä englantia. Se kieli kannattaa kierroksella osata edes auttavasti, muutoin menee monta hyvää tarinaa ohi korvien.Kohtaloksi meillä kahdella koitui se pakollinen myymälä. Vältettyäni huispausvalokuvat ja muut vastaavat törmäsimme iloisesti kauppaan, josta kävelimmekin sitten pois Kelmien kartta kainalossa, Alastorin ja Siriuksen taikasauvat käsissä sekä ajankääntäjä taskussa. Ehkä kahdelle fanille se sallittakoon?

Oletteko te lukeneet Rowlingin teoksia? Jos olisitte Lontoossa, lähtisittekö kierrokselle vai oletteko kenties olleet siellä jo?

Rauhaisaa sunnuntaita!

Rakas Matemaatikko: Kun kissoja on näin paljon pelkissa koristeissa, alan kutsumaan sua Hulluksi Kissanaiseksi :D


32 kommenttia:

 1. Huispausta on alettu pelata myös Suomessa :). En ole suuri Potter-fani, mutta Edinburghissa piti käväistä siinä kahvilassa, jossa kirjat kirjoitettiin, se oli vielä ihan lähellä Bobbyakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kuulemma on alettu, muistan lukeneeni jonkun hesarin artikkelin aiheesta :) Edinburghiin pitäisi päästä jossain vaiheessa, se on vielä toteutumaton haave paikoista joihin mennä.

   Poista
 2. Kuulostaa hienolta! Minä olen suuri Potter-fani ja jos joskus Lontooseen asti pääsen (nykyisessä elämäntilanteessa tuntuu kohtuu haastavalta jo pelkkä ajatuskin), niin tässä tulee olemaan yksi kohde, jonka haluan ehdottomasti nähdä. Ikävää, jos teille sattui epäkohtelias henkilökunta kohdalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, onneksi vain King's Krossilla kohtelu heikkoa, WB:n studioilla petrasivat jo :) Kyllä tämä itsellekin oli kohde, johon menoa ei kovin kauaa ainakaan tarvinnut miettiä. Toivottavasti pääset pian tänne käymään.

   Poista
 3. Kaikki kirjat luettu, ja useaan kertaan. Meiltä löytyy osa sekä englanniksi että suomeksi...kun mun piti saada lukea kirja heti kun Se ilmestyi... Lapset sai odottaa suomennosta ;)
  ehkäpä ens kerralla Lontoossa voisi vaikka tuolla kierroksella käydäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, englanniksi piti lukea heti kun kirjan sain käsiini (ja pahimmillaanhan sellainen varattiin ja jonotettiin). Sama sitten suomennoksen kanssa, sekin piti saada heti :D

   Kyllä WB:llä käyminen kannattaa vaikka siinä puoli päivää meneekin.

   Poista
 4. Minä tykkään Pottereista kirjoina todella paljon, elokuvat eivät tehneet samanlaista vaikutusta. Vietin kesäkuussa päivän Lontoossa ja vaikka päiväni oli todella kiva, niin näin jälkikäteen harmittaa, että en muistanut lainkaan Potter studioita. Olisin ehdottomasti valinnut sen! Aloin minireissun jälkeen miettiä, että pitäisi tehdä pidempikin reissu Lontooseen miehen kanssa. Jos se onnistuu, niin reissuun tulee mukaan studio ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjat monesti ovat paremmat kuin elokuvat, Pottereissakin. Pidempi reissu Lontooseen ainakin omasta mielestäni kannattaa ehdottomasti, ehtii näkemään ajan kanssa asioita enemmän. Samalla sitten saada studiokierroksenkin mukaan ohjelmaan :)

   Poista
 5. Potterin lukemisen aloitin kun kolmas kirja oli ilmestynyt ;-). Olin yrittänyt äidinkielelläni, mutta en tykännyt ollenkaan, kaverini suorastaan pakotti lukemaan suomeksi. Olin koukussa! Käännös oli loistava. Ja sen verran koukussa olin, etten malttanut odottaa viimeisen kirjan käännöstä, vaan luin sen alkuperäisenä. Ja uudestaan käännettynä. Ja uudestaan ja uudestaan...
  Juu, olen fani ja menen tuonne jos eksyn joskus Lontooseen.
  Uusin Roxling (ei Potter) odottaa että ottaisin sen käsittelyyn, opiskelu vaan vie sen verran aikaa etten ole uskaltanut...Aamu neljältä nukkumaan meneminen ei ole suositeltavaa työiltana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kapari on tehnyt kyllä hyvän suomennoksen noista. Uusimmasta en tiedä, en ole uskaltanut vielä ottaa lukulistalle, ehkä syksyllä on aikaa paremmin. Ymmärrän hyvin, että aamu neljään saakka lukeminen ei ole mitenkään hyvä asia arkena :)

   Poista
 6. Täälläkin Potter-tykkääjä ;)! En ole kylläkään lukenut kaikkia kirjoja (loppupuoli) enkä nähnyt kaikkia leffojakaan, mutta jossakin vaiheessa varmasti.

  Kiva oli nähdä nämä kuvasi ja lukea juttusi! Tottakai jotain pieniä muistoja täytyy valokuvien lisäksi saada- kiinnostavilta kuulostivat ostoksenne :).


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kannattaa ehdottomasti katsoa, onpas sitten hyvä, etten kertonut kuolemista tai kirja tai elokuvien käänteistä yhtään enempää :D

   Ostokset ovat kyllä kummellekin tärkeitä, etenkin sauvojen omistajat ;)

   Poista
 7. Itse en ole mikään suuri Potterfani - kirjat toki luettu heti, kun ne lapsilta joutivat - meillä on sekä englannin- että suomenkieliset, kun eihän niitä käännöksiä maltettu odottaa - ja leffatkin viimeistä lukuunottamatta katsottu. Mutta hauska näitä kuvia on silti katsella - nuorille en uskalla edes näyttää; niillehän tulisi heti hinku Lontooseen;)
  Ja kyllä teitä olisi jälkeenpäin harmittanut, jos ette niitä muistoja sieltä olisi ostaneet!
  Edelleenkin lemmekästä matkaa teille molemmille, Hullulle Kissanaiselle ja herra Kotinörtille♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mutta viimeinen elokuvahan on paras! Nyt lasten kanssa leffailtaa pitämään, ehdottomasti! <3

   Kyllä muistoja pitää ostaa, enemmänkin olisi voinut, onneksi sitä aikuisella sanoo lompakko jotain järjellistä kuitenkin eikä vaan halua kaikkea :)

   Poista
  2. Nuoret on leffan nähneet jo ties kuinka monta kertaa - minä vaan en ole ehtinyt mukaan;) - odottaa kotona muiden leffojen kanssa sitä oikeaa hetkeä!
   Juu - lompakko ja kapsäkin paino sanelevat kyllä ne matkatuomiset;)

   Poista
  3. Voi minä tässä juuri levitin kaikki ostokset sängyn päälle, vähän nyt jännittää se kapsäkin painon kanssa :D

   Poista
 8. Ihania reissutunnelmia ja maistiainen häistä! Itse en tunne Potteria ollenkaan, en kirjojen tai leffojen muodossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Amanda, häät olivat kyllä ikimuistoiset :)

   Poista
 9. Ihana postaus, kiitos! Tuonne odotan kovasti pääsyä :) Luen kuopukselle tällä erää Liekehtivää pikaria, ja elokuvia katsomme sitä mukaan, kun kirja saadaan loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna! :) Kuulostaa hyvältä tuo kirja ensin, leffa sitten tahti.

   Poista
 10. Ihania kuvia. Itsekään en ole yhtään Potteria lukenut, enkä yhtään leffaa katsonut... mutta mies on katsonut kaikki leffat ja ehkä mä vähän olen vilkuillut siinä sivussa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä voi vähän vilkuillakin, ovat ne sen verarn hyviä. Ties vaikka katsoakin joskus :)

   Poista
 11. asdfgasdfg!!!1 Fanityttö arvostaa tälläisiä entryjä, vaikka ne vähän kateutta herättävätkin. Mutta saat sitten Suomeennuttuasi luvan kertoa enemmän tästä kierroksesta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi muru, mulla on kuvia paljon enemmän. Sinua ja muutamaa muuta ajatellen niin voin kertoa kuvien (ja videon!!!) kanssa enemmän :)

   Poista
 12. Täällä yksi suuren luokan Potter-fani, joten tuonne on ehdottomasti päästävä seuraavalla Lontoon reissulla! Täällä jo kovasti odotellaan että Olivia tulee semmoiseen ikään, että voin hänelle alkaa Pottereita lukemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Ehkä Olivian pitää vielä muutama vuosi kasvaa, saat itselläsi pitää Pottereiden maailman siihen saakka :)

   Poista
 13. Kyllä on Potterit luettu ja ehdottomasti osallistuisin tuollaiseen kierrokseen =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos Lontooseen pidemmäksi aikaa kuin kahdeksi päiväksi tulee niin kannattaa. Parille päivälle täällä on niin paljon muutakin näkemistä :)

   Poista
 14. Minäkin olen käynyt tuolla "Harry Potter-asemalla" :)

  VastaaPoista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!