9.12.2013

Berlin Zoo.


Allekirjoittaneella oli Berliinin "must see" listalla kaksi paikkaa ja yksi ostos. KaDeWen kuudennen kerroksen ruokaosasto kahviloineen ja Nukkumatti sekä ennen kaikkea ykkösenä Berliinin eläintarha. En ole mikään suuri eläintarhojen fani, mutta Berliinin eläintarhalla on valtavan suuri paikka sydämessäni yhden tietyn eläimen takia: Isopandan.

There were only three things to do/see/buy list that were absolute must on my list for Berlin. KaDeWe:s 6th floor foodworld and caffee and sleepman doll (from tv show I saw when I was kid). And most of all: Berlin zoo. I'm not a zoo fan, but Berlin Zoo has got a great place in my heart thanks to one animal: Great Panda.


Pelkäsin jo sivuja selatessani, ettei pandaa enää ole, koska sivuilla ei Bao Baosta mainintaa ollut. En osaa saksaa kuitenkaan niin hyvin, mutta tiesin missä pandan pitäisi olla. Portista sisään ja ulkomuistista kohti oikeaa paikkaa jossa odotti tämä. Itkuhan siinä pääsi. Sama panda joka kahdeksan vuotta, mutta myös yli 20 vuotta sitten oli toivottanut tervetulleeksi eläintarhaan oli poissa. On myönnettävä, että hetken mietin käännynkö kannoillani ja ryntään pois, mutta viisaana aviomiehenä Kotinörtti antoi vaimolleen pitkän halauksen, nenäliinaan ja rohkaisi jatkamaan vaikka selvästi miehelläkin teki tiukkaa katsoa tyhjää tarhaa. Kotiin lähti pehmo panda muistona.

Onneksi tuo mies on viisas koska:

I was affreid of this at home when looking at zoo's webbage, no mention os Bao Bao, but I since I'm not that good at german I tought I just missed something. So in with gates and direct to right place just to see that. Yes I cried. Same panda was there eight years, but also over 20 years ago. I must addmit, I almost run out, but I have a grea Husband: he gave a hug, a tissue and said: Maybe there is something else.

Smart man since:Onnea on fiksu aviomies, joka halusi kiertää koko tarhan, piristyi tämäkin vaimo ja innostui vielä kuvaamaankin upeita eläimiä. Hiljaisena ja hitusen sateisena sunnuntai-aamuna eläintarhassa sai olla rauhassa ja eläimet olivat viileässä aktiivisia (paitsi lämpimämmän kelin nallet jotka olivat talviunilla).

Eläintarhaan kuuluu myös akvaario, yhteishinta kahden paikan lipuille on 20€/aikuinen ja on sanottava, että alun valtavasta (myönnän, hyvin henkilökohtaisesta) pettymyksestä huolimatta suosittelen ehdottomasti yhdistelmälippua ja käymään kummassakin. Oivallinen tapa viettää aikaa. Me emme edes kiertäneet kaikkea (erilaiset kavioeläimet ja apinat saivat jäädä rauhaan). Eläintarha on upea, hyvin viitoitettu kuvilla (ja saksaksi) eikä summa puolen päivän ajanvietteestä ole paha hinta. Lapsille voisin kuvitella olevan vielä parempi paikka, kilejä ja aaseja pääsee oikeasti silittämään ja ruokkimaan itse (ruokintakerta 10senttiä ei ollut paha hinta minusta), myös leikkipuisto oli valtavan hauskan näköinen. Ainoana ohjeena: ottakaa evästä mukaan. Ruokapaikkoja porttien sisällä on yksi.

Alla vielä kuvat akvaarion puolelta.
Erilaisten eläinten keskeltä hyvää maanantaita ja alkavaa viikkoa!

I'm plessed to have that smart Hhusband. I would have missed that and much more. On a bit rainy Sunday and great time to spent some time. Great animals and we did not even see everything, some bears were sleeping already. It's 20€/adult including aquarium, so I'll say it's worth every penny. 

Have a nice Monday and hope you are all well!

16 kommenttia:

 1. Hei.Sitä pandaa mekin juhannuksena katteltiin..no voi surku sentään...samoin siellä KaDeWen ruokakerroksessa käytiin tai sinne sain "pakotettua"miehen mukaan kun sitä muuten tuo kaupoissa kiertely alkaa heti ahdistaa..ärg..mutta tosi mukavaa lomaa..ihana kaupunki näin kerran käyneenä ja vain pienen osan siitä nähneenä..


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totesin tuossa aamupalalla miehelle vasta, että yli kolmekymmentä vuotta se panda siellä vieraita viihdytti, ehkä sen on aikakin saada leponsa :) KaDeWe on täällä vielä tänään ohjelmassa. Kotinörtti lupasi urheasti tulla mukaan kun lupasin, ettei muuten kovin paljon ylinmääräistä siellä kierretä :D

   Kaunis kaupunki tämä on, pienestä sateesta huolimatta aivan ihana. Kyllä tänne varmaan takaisinkin tulee, ehkä nopeamminkin kuin kahdeksassa vuodessa ;)

   Poista
 2. Ihania kuvia. Näin ex-eläinsuojeluvalvojana kiinnostaa minkälaiset olot eläimillä on tuolla, onko häkit kauhean pieniä? Monet eläintarhat tekevät arvokasta työtä uhanalaisten eläinlajien säilyttämiseksi, mutta joskus eläinten olot ovat kaukana luonnollisesta ympäristöstä :/ Elefanttivauva on suloinen :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos PauMau. Häkit ovat minusta ihan kohtalaisen kokoisia. Kirahveilla oli vähän ahdasta ehkä sisällä, mutta ulkona olisi ollut tilaa vaikka kuinka. Minusta sisätilat olivat kauttaaltaan vähän pienet, mutta ulkotilat varsin riittävät suurimmalle osalle. Tosin kun ei kokemusta ole, millaiset niiden pitäisi olla, niin vähän mututuntumalla menee :)

   Poista
 3. Todella kauniita kuvia. Mä viihtyisin tuolla varmaan koko päivän... varmaan muistikortti täyttyisi ennen kuin malttaisin lähteä pois ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju. Kyllä siellä aikaa saa vietettyä vaikka kuinka, onneksi on kohtalaisen iso muistikortti kamerassa ;)

   Poista
 4. Berliini. Menetin sille kaupungille totaalisesti sydämeni. Tahdon takaisin, vielä monta kertaa. Eläintarha jäi käymättä, mutta KaDeWen ruokaosastolla söimme ja nautiskelimme ilmapiiristä. Voi että, miten kivoja muistoja tulviikaan mieleeni! Mukavaa lomaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja. Erilainen kaupunki, koko ajan muuttuva sellainen tämä ainakin on. KaDeWe oli kyllä upea, uudelleen tänään. Lounaan hinta yllätti positiivisesti :)

   Poista
 5. Voi Bao Bao :(

  Ihania kuvia olet ottanut, ihan paras on tuo masullaan retkottava jääkarhu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Masullaan olevasta jääkarhusta on muuten aika monta kuvaa :D Sitä oli kovin helppo kuvata kun olla möllötti paikallaan koko ajan :)

   Poista
 6. Tosi hyviä kuvia olette napanneet!! Onnittelut.. :) Kyllä tuolla saa aikaa kulumaan vaikka ja kuinka.. Itse en Saksassa/Berliinissä ole koskaan käynyt, täytynee korjata sekin aukko sivistyksessä. Minun kuvasuosikkini on tuo taipuisa pingviini! Tulee ihan mieleen oma itteni joka ei jumpassa taivu ei sitten mihinkään päin!! Kateellisena kattelen... :D Ihanaa lomaa teille!!
  T: Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi :) Eläintarhassa sai kyllä aikaa kulumaan vaikka kuinka ja siinä on se hyvä puoli, että sinne voi mennä uudelleenkin. Monessa tarhassa oli tänä vuonna syntynyt eläinvauva. Pingviinin taipuisuutta ihmettelin minäkin, en minä vaan noin taivu, mihiinkään suuntaan :D

   Kiitoksia, loman viimeistä kokonaista viedään tänään :)

   Poista
 7. Oi mitä hienoja eläimiä! Tuo karhu katsoo suoraan kameraan :D

  Ja kiitos kivoista Berliinin matkaraporteista! Pitää laittaa muistiin, kun minullakin tekisi vähän Berliiniin mieli. Kerran olen käynyt pikavisiitillä, jolloin paljon jäi näkemättä.

  Mukavaa viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Petra. Luulen, että karhu ei ainakaan tarkoituksella katsonut kameraan, ihan niin huippukuvaajaksi en vielä edennyt :D

   Huomiselle tulee vielä itse kaupungista raporttia, sen jälkeen onkin aika enää ostoksien esittelylle ja sitten paluu arkeen. Tässä kaupungissa on kyllä paljon nähtävää, enemmänkin kuin pariksi päiväksi :)

   Hyvää viikkoa!

   Poista
 8. Voi surku kun Bao Bao oli poissa. Berliinissä ei ole tullut käytyä, mutta eläintarhat kuuluvat aina matkasuunnitelmaan, jos sellaisia matkoilla tulee vastaan. Onneksi on tullut vain hyvin hoidettuja tähän saakka, sen verran on eläinsuojelijan vikaa tässäkin perheessä. Nauttikaa lomasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten suositan Berliiniä vain kesällä, ulkotilat olivat hyvät, sisällä ahtaampaa. Eläintarhat ovat kyllä kivoja, sanoinkin jo, että pitää seuraavallakin reissulla sellaiselle päästä, sen verran hauskaa tuolla oli.

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!