8.1.2014

Author favourite: Tess Gerrisen


Olen aika kova lukemaan dekkareita. Oikeastaan aika kaiken tapaisia dekkareita. Agatha Christien Poirotit ovat suosikkejani, kuin vanhoja ystäviä joiden pariin palata. Donna Leonin sympaattinen Venetsialaisetsivä Guido Brunetti on myös suosikkini, jostain syystä etenkin keväisin uppoan Guidon tutkimusten pariin. Kolmas suosikkini on entinen sisätautilääkäri, amerikkalainen Tess Gerritsen.

Tutustuin Gerritsenin kirjoihin yhdeksänkymmentä luvun puolessa välissä, en ole varma kumpi on ensimmäinen lukemani Gerritsen Lapsen sydän vai Elämän lähde, mutta kumpikin tuolta hyllystä löytyy. Luin järjestyksessä ilmestymisen mukaan kirjoja aina Kaksoisolentoon saakka. Sitten jostain syystä elämä (ja lopputyön teko?) veivät mukanaan ja unohdin Gerritsenin useaksi vuodeksi. Kunnes syksyllä törmäsin pokkarin muodossa vanhaan tuttuun. Sen jälkeen olenkin kahlannut syksyn ja talven aikana kaikki, jotka olen käsiini saanut. Nyt alkavat olemaan ideat loppu mistä tilata kirjoja, saatan minäkin, kirjaston huono käyttäjä sinne askeleeni suunnata.

Äiti oli löytänyt kaksi Gerritseniä joululahjaksi ja vinkistään löysin vielä kaksi lisää (joista toinen tosin on hyllystä puuttunut Kirurgi, mutta hyvän kirjanhan voi lukea aina uudelleen). Olen monesti kuvannut Gerritsenejä CSI:ksi kirjojen muodossa. Gerritsen kirjoittaa eläväistä ja hyvää tekstiä ja ennen kaikkea pitää lukija otteessaan ensimmäisistä sanoista niihin viimeisiin saakka. Juuri niitä kirjoja, joista keskellä yötä ajattelet "Vielä yksi luku" vaikka seuraavana aamuna kuinka olisikin töitä. Suosittelen niistä ihan jokaista. Ehkä myös lukemaan mahdollisuuksien mukaan järjestyksessä, päähenkilöiden (etsivä Rizzoloin ja kuolinsyytutkija Islesin) elämää seurataan kirjojen mukana ihan hyvin. Mutta jos pitäisi valita vaan yksi ja suositella se paras, niin sanoisin kaikista niskavillat nostattavista lukukokemuksista kaikkein parhaan olleen Kirurgi.

Oletteko te lukeneet Gerritsenin kirjoja?

Hyvää keskiviikkoa!


I love reading detective stories. Agatha Christies Poirot-books are like old friends, I can read them over and over again. Donna Leons Guido Brunetti is such a great character. One of my favourites is Tess Gerritsen.

I read my first Gerrtisen books at the begining of 1990's. I'm not sure if it was Harvest or Life Support, but I've read both and I have them. Read quit3e many of the early books she wrote, all the way to Body Duble. Then, for some reason life (or trying to graduate from uni...) took me away from those books for several years. Until this autumn. I came across with this old favourite of mine at book store, got one and read all I had on my self as well. I got some as Christmas present from my Mother as well and from her advice, ordered some my self.

I have told to many, that Gerritsen is like reading CSI. Great book, great text and most important: keep you reading from first word to last. These are those book, that make you think "just this one more chapter" at the middle of the night even if it's early start to work next day. If you have not read them I do reccomend to explore their world. If you only have time for one and if I had to choose I would say the same thing as many before me: The Surgeon.

Have you read books from Tess Gerritsen?

Have a great Wednesday!

20 kommenttia:

 1. Mä oon nykyään tosi huono lukemaan, en jotenkin jaksa keskittyä. Joskus nuorena luin paljonkin. Muistan, kun meillä piti koulussa lukea joku kirja niin yhtenä vaihtoehtona oli toi Kirurgi. Mä luin sillon Danielle Steelin Torjuttu totuus -kirjan. Sitten piti ryhmässä esitellä noi kirjat mitä oli lukenut. Muistaakseni oli vielä kolmaskin kirja mutten kyllä muista että mikä.

  Oon joskus miettinyt, että olisi hauska pitää vaikka jotain luku-/kirjapiiriä tai siis semmonen että luettais joku kirja ja sitte joukolla pohdittais sitä :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taidan ahmia dekkareita sen takia, että ne pitävät otteessaan vaikka ei jaksaisikaan niin paljon keskittyä. Koetan ainakin ajatella niin.

   Lukupiiri kuulostaisi kyllä hyvältä, minulla vaan on se paha tapa, että saatan ahmaista kirjan kerralla tai sitten luen sitä tooooodella kauan. Huono lukupiirin jäsen olisin :D

   Poista
 2. Kiitos vinkistä, Dekkareista tykkään, mutta Gerritsen on aivan tuntematon kirjailija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kun voin olla avuksi, itse olen taas tauon jälkeen ihastunut noihin ja luen vanhojakin uudelleen (riittävän pitkä kun on väli niin ei muista mitä tapahtui).

   Poista
 3. Kiitos vinkistä. Luulen, että miehellenikin ihan uusi tuttavuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä näitä lukevat molemmat, minä tosin yleensä omin itselleni ensin luettavaksi ;)

   Poista
 4. En ole ennen lukenut, mutta laitoin nimen ylös ja aion etsiä ja lukea. Mikään ei voita kunnon dekkaria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin totta ja nämä kirjat kyllä pitävät siinä otteessaan. Minut ainakin. Yöunet tosin aavistuksen ovat kärsinet tästä :D

   Poista
 5. Voi kyllä, Gerritsen on tuttu! Ihan odotan hänen seuraavaa kirjaansa (tai siis sen suomennosta) ja ryntään hetimiten ostamaan kirjan. Aiemmin Otavan sivuilta näki arvioidun ajan milloin kirja ilmestyisi, nyt sitä ei enää näe. Harmillista.

  NtiK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi en edes tiennyt, että Otavan sivuilta on voinut seurata aikataulua, kurjaa jos ei enää. Alkavat minultakin loppumaan, joten täällä liitytään seuraavan odottelijoihin :)

   Poista
  2. Myös Liza Marklundin ja Reijo Mäen kirjat kuuluvat hetimiten hankittavien listalle :-)

   NtiK

   Poista
  3. Marklundeja olen lukenut joitain, en oikein innostunut. Mäkeä en ole kokeillut, pitänee testata :)

   Poista
 6. Kiitos vinkistä! Gerritsen ei ole entuudestaan tuttu, mutta täytyypi ottaa ohjelmaan. Kuvauksesi perusteella voisi sopia tälle dekkarifanille tosi hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ainakin kokeilla, minä jään koukkuun joka kerta :)

   Poista
 7. Minä en jostain syystä ole hänen kirjojaan vielä lukenut. Täytyypä viikonloppuna tehdä retki äidin kirjahyllylle, hänellä taitaa olla kaikki Gerritsenin kirjat!

  Äidin luona on muutenkin kuin kirjastossa kävisi, hän kun on samanlainen kirjojen hamstraaja kuin minä. Ja reilun kolmenkymmenen vuoden etumatkalla on kirjoja kertynyt ihan tajuton määrä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ainakin kokeilla sanon minä. Meillä on vähän sama asia, Äiti rakastaa kirjoja kuten minäkin ja aika paljon kaikkea mahdollista löytyy niin kotoa kuin mökiltäkin :)

   Poista
 8. Nuorempana luin aivan hirmuisesti , viime vuosina vähemmän . Lomilla ja vapailla jonkin verran , silloin uppoaa hömppä ja dekkarit , joten kiitos vinkistä , en ole tähän kirjailijaan törmännyt , mutta jos törmään niin tiedän lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla, että tästä on ollut monelle apua. Kannattaa kokeilla näitä, jos dekkareista pitää :)

   Poista
 9. Gerritsenin Harlequin-sarjaan kirjoittamat kirjat ovat mielettömän viihdyttävää lomalukemista, vaikka en muuten Harlequineja lue. Muistaakseni Bestseller-sarjaan on kirjoittanut muutaman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, pitää vilkaista kun keväämmällä taas romantiikka innoittaa, nyt vain dekkareita, dekkareita ja dekkareita :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!