Confession of a shoppaholic.


Hei, olen Dahlia ja olen parantumaton ostosten tekijä.

Tiedän, että minun pitäisi olla ostoslakossa, mutta voinen häpeäkseni myöntää, että olen lakosta lipsunut ja kohtalaisen pahasti. Koin nimittäin jonkinlaisen tyhjän kaapin paniikin. Vaikka onkin kertakaikkisen ihanaa, että näkee vaatteensa ja kauppa kirpparilla on käynyt kohtalaisen hyvin, niin jostain syystä katseeni harhaili jatkuvasti puserohyllylle joka vaikutti kovin tyhjältä. Tilannetta ei helpottanut kuin raidallinen suosikkipuseroni hajosi lopullisesti (olen sen kertaalleen jo saumasta paikannut, nyt se hajosi siitä vierestä).

Mitä siellä puserohyllylä sitten on? Siellä on pari sifonkipuseroa ja muutama muu pusero, kaikkineen karsin kuitenkin juuri t-paita materiaalia olevia puseroita kirpparille oikein urakalla eikä kaappiin jäänyt kuin kaksi pidemmillä hihoilla ja kaksi lyhyemmillä (kesävaatteiden mukana kellariin meni muutama lyhyempi hihainen). Kauluspaidat taas ovat henkarilla viereisessä kaapissa, joten muutamalla puserolla ei oikein koko hyllyä täytetä.

Hi, I'm Dahlia and I'm a shoppaholic.

I know I should not get anything before last week of march. I know I promised but I did get these lovely blouses. Why? Well, getting stuff to fleemarket meant a lot of stuff from my closet. I told just yesterday that I can see my clothes wich is great. But there is so little blouses on my closer, for real. And my favourite striped blouse ripped.

Blouses are one thing that I took a lot to fleemarket. Many of them were something that I did not use anymore. So there were quite little left, two with longer sleeves, two with shorter and some are with my summer stuff. But way under ten that is. 


Viimeinen niitti itsehillinnälleni oli, kun Kotinörtti pyysi tilaamaan itselleen Hilfigerin aleista muutaman puseron (kun olen kuulemma parempi nettitilauksissa kuin hän). Sinne minä sitten klikkasin itseni, iloisesti aleihin. Mies sai toivomansa kaksi uutta t-paitaa ja minä huomasin olevani siellä naistenpuolella löydettyäni toivotut tuotteet miehelle. Jotenkin se vaan tapahtui, klikkasin sekä printtipaidan että raidallisen puseron ostoskoriin mukaan ja vauhdikkaasti maksoin kaiken pois. Raidallisella puserolla olisi vielä olleet perustelut, mutta ei sillä printtipuserolla (paitsi se, että se on ihana!).

Olisinpa lopettanut siihen vaan ei, en minä. Keskiviikkona illalla soi kotona ovikello ja siellä se kuriiriliikkeen nainen hymyili ja ojensi GAPin pakettia. Ei saisi käyttää hintaa perusteena, mutta onhan 25€ yhteensä kahdesta puuvillaisesta puserosta aika vähän. Etenkin kun tuommoisia ajattomia ovat... Silti vähän hävettää moisia tunnustaa, ihan itse minä sinne verkkokauppaan kuitenkin menin.

Toisaalta koetan sanoa itselleni, että olen tähän saakka kuitenkin selvinnyt ihan kohtalaisen hyvin. Kosmetiikat ja asusteet ovat jääneet ostamatta enkä lopulta hullaantunut tämän pahemmin. Olen karsinut vanhaa pois urakalla (viisi Ikea kassillista sinne Akseliin kannettiin) ja karsinta on edelleen menossa. Torissa on muutamia myynti-ilmoituksia. Koetan siis ainakin parhaani mukaan karsia kaikesta turhasta.

Last bit was, I believe, when my husban asked me to get some t-shirts for him on Tommy HIlfiger sale. I did, but I found myself browsing through womans clothing as well. That striped ones, yes good to have one when old is broken, but that other one I have no reason, only that is lovely.

Did I left it there? No! I also found my self browsing GAP's clothing. I know that this is no reason to break my strike, but 25€ including the fact that they were brought straight to my house door. Great service! That's not much for those lovely timeless ones, but still, I shoul have not.

On the other hand. I'm wuite happy of being able to get so much old stuff away. I took away four huge Ikea bags of things to fleemarker and they have been selling quite well. If they don't I'll get rest of them to salvation army. I have sold some other stuff on internet, some old DVD's and stuff. So atleast I'm trying to get rid of old stuff.


Näinköhän silti saan hairahdustani anteeksi teiltä lukijoilta? Sentään uskalsin tunnustaa. Raidallinen on toki vanhan tilalle, mutta kolme muuta täysin uusia ihanuuksia. Lupaan koettaa taas tsempata ja pitää lakkoani yllä. Tällä on kyllä se jännä vaikutus, että karsin koko ajan myyntiin enemmän vain tavaraa, ehkä se omatunto soimaa sen verran pahasti noista ostoksista, että turhaa on saatava kunnolla pois.

No, mitä sanotte? Saako parantumaton shoppaaja sortumisensa anteeksi?

Hyvää lauantaita!

So do you forgive me my shoppings? I did have courage to say what I got, tough a bit shame that I did after all. I promise to try again, try to cut down my shoppings as I did this far so that I get stuff out from our appartment, not get it in that much. 

Have a great Saturday loves!



Kommentit

  1. Ihana olet <3
    Sattuuhan sitä, ja hyvin olet kuitenkin muuten tsempannut :)

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Caelia <3 Kovasti koetin, mutta kun tuntuu, ettei ole puseroa aamulla päälle puettavaksi niin johan siinä ahdistui heti aamusta :D

      Hyvää viikonloppua!

      Poista
  2. Aivan ihanat ostokset <3 Ja mä oon kans niin huono hillitseen itseeni shoppailuissa joten ei haittaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jonna! En olisi arvannut, että oma itsehillintäni on näin heikko, mutta ei sitä aina näemmä voi pysyä raiteillaan ;)

      Poista
  3. Saat anteeksi :) Mä tunnustan myös, vaikka niitä neuleita mulla riittää, niin silti sorruin. Bossin neule tuli jo ja on ihana. NAPin lähetystä odotellessa. Mutta ne ihanat J Crew:n neuleet olivat -70%.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tara :) No mutta kyllähän sitä nyt ihminen hyvälaatuisen neuleen tarvitsee, eikö? Joskus ehkä useammankin :)

      Poista
  4. Mutta jos tarvitsee, niin silloin voi ostaa, eikös?!? Vaikka olisikin ostoslakko... Hyvät ostokset ja erinomaiset perustelut!
    Yritän tässä itse pitää itseni aisoissa, etten lähde hakemaan yhtä hametta...en ole ostoslakossa, mutta rajoitan ankarasti ja yritän vastustaa... *huoh* ;)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti tarpeeseen, kaapin täytteeksi siis :D Joskus näin tapahtuu, perustelut vähän hakusessa, mutta koetin ainakin ;)

      Joo ei se ole helppoa, paljon tsemmpiä sen hameen kanssa!

      Hyvää viikonloppua!

      Poista
  5. Kyllä se aina piristää kun saa jotain uutta. Tuo punainen on niin herkku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta. Aika monen kanssa olen punaista jo mallaillut tässä menemään :)

      Poista
  6. Eiköhän tämän voi antaa anteeksi, kun olet kuitenkin vienyt 5 kassillista pois :D Eikö nuo ikäänkuin tulleet tarpeeseen ?

    Kivaa viikonloppua !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä se kaappi aika urakalla tyhjeni, kummaltakin oikeastaan. Voisi ajatella, että perus pukeutumisjutut ovat kyllä ihan tarpeeseen siis tulleet :)

      Hyvää viikonloppua!

      Poista
  7. Lipsahduksia sattuu kaikille, mutta nyt loppu tammikuu tiukkaa kuria. ;)

    VastaaPoista
  8. Saat anteeksi! Eikös se ole sääntö, että kaksi ulos, yksi sisään? Joten itseasiassa sähän voisit vieläkin shoppailla jotain noiden poislähteneiden tilalle, hih,,, ethän sä ole vielä edes lähellä tuota säännön mukaista toimintaa!
    Itse olen myös myynyt nyt kassitolkulla vaatteita ajatuksella että niillä rahoilla saa ostaa uutta...no, on se vähän lipsunut.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samasta säännöstä olen minäkin kuullut, sen mukaan saisin ostaa vielä vaikka kuinka. Ehkä parempi, että ei osta. Tänään katselin jo huivihyllyä sillä silmällä, että myynkö pois vai jätänkö, lienee valokuvattavaa huomenna.

      Minulle käy monesti samalla tavalla, myyn vaan iloisesti pois ja sitten ajattelen, että kun sainkin rahaa ja kun on tilaa kaapissa... ja hupsis :D

      Poista
  9. Hienoa kun tunnustit ja saat toki anteeksi :) Onneksi en lähtenyt tuohon haasteeseen mukaan, oma blogini olisi täyttynyt pelkistä anteeksipyyntöpostauksista :D Hyvää viikonlopun jatkoa !
    Ps. Hyviä hankintoja !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Anneaulikki. Kyllä tässä koetetaan taas haasteessa pysyä, ei pitäisi olla millekään muulle tarvetta, tai edes "tarvetta".

      Hyvää viikonloppua!

      Poista
  10. Noihan ovat olleet perusostoksia, joita tulee käytettyä useiden eri asujen kanssa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan varmasti tulee pidettyä, sen verran kauan mietin niiden hankintaa :)

      Poista
  11. Naisen vaan on joskus saatava sortuakin - onpahan mistä petrata. Ja niinkuin joskus olen sanonutkin: täydellisyys on tylsää;)
    Katso itseäsi peilista ja toru: tuhma Dahlia, taas menit sortumaan. Sitten anna sen peilikuvasi sanoa: Annan anteeksi itselleni. Ja sen jälkeen nautit ilolla ostoksistasi:)
    Oikein hyvää viikonloppua teille ihanat♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin totta, täydellisyys on kovin tylsää, parempi olla tämmöinen vähän kulmikas malli kuin kokonaan pyöreä ;)

      Hyvää viikonloppua teille! <3

      Poista
  12. Saat anteeksi...:D Nuohan ovat tuollaisia perustarpeisiin tulevia, noinhan sitä voisi perustella. Täytyy itsekin tunnustaa että ostolakosta huolimatta oli pakko tilata muutamat alehousut kun vanhat putoavat päältä ja muutama pitkähihainen peruspaita 3/4 hihaisten tilalle kutittavien neuleiden alle... Näin ainakin perustelin itselleni...:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Sari : Joo kyllä se vaan vanhat on korvattava jos hajoavat/ovat liian isoja/ovat liian pieniä. Tarpeeseen pitää voida ostaa, täällä menossa uuden toppatakin pohdinta. Yhdellä villakangastakilla koko talvesta selviäminen mietityttää ja vanha toppis ei kyllä lämmitä sitten niin yhtään mitään. Katsellaan mitä tapahtuu.

      Poista
  13. Voi Dahlia, älä huoli! Ymmärrämme kaikki paremmin kuin hyvin!! :) Hirveän kamalan vaikeaa minullakin..!! Täällä alkoi vasta alet. Apua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mia! Täällä ne alet onneksi alkavat olla ohitse jo, onneksi! Oikein paljon tsemppiä sinne! <3

      Poista
    2. Kiitos Dahlia! <3
      Tsemppiä työviikkoon ja Kotinörtille oikein ihanaa syntskäpäivää!

      Poista
  14. Täällä ilmoittautuu toinen parantumaton ostosten tekijä. Tosin hiukan olen pystynyt vähentämään. Toi netissä shoppailu on niin helppoa, et siihen hairahdun liian usein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta, nettishoppaaminen on aivan liian helppoa! Noh, ehkä me tästä vielä parannamme tapamme :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!