1.1.2014

From 2013 to 2014

Theater outfit from February 2013

Mainitsinkin taannoin joulun aluspostauksessa tämän vuoden olleen raskas, mutta rakas. Vaikka en kaikkea vuosi takaperin haaveilemaani saavuttanut, niin saavutin jotain, josta en ollut ajatellut että on mahdollista saavuttaa. Uusia haasteita heitettiin etenkin työelämässä eteen suurissa määrissä loppuvuodesta ja jaksaminen oli kovilla. Niistä tähän pisteeseen saakka selviämisen kanssa on ollut tekemistä, haasteet eivät ole vielä ohitse, mutta eteenpäin mennään ja uutta oppien. Myös henkilökohtaisella puolella on muutamia isoja asioita käyty lävitse, luopuminen on joskus kovin tuskallista, mutta samalla välttämätöntä.

Rakkaaksi kuluneen vuoden tekevät häämme. Sanoimme 10.8. toisillemme monen rakkaan ja tärkeän ihmisen läsnäollessa Tahdon. Sen lisäksi olemme saaneet mahdollisuuden toteuttaa matkustamisen haaveen enemmissä määrin kuin mitä olin edes uskaltanut toivoa. Olen otettu ja onnellinen saadessani nämä haaveet toteuttaa.

Vuodelle 2014 olisi haaveissani muutama asia ja näin vuoden ensimmäisenä päivänä ne lienee hyvä esittää. Kirjoitan ehkä avoimemmin kuin yleensä, toivottavasti te siellä ette pelästy. Joskus näinkin, tavallisen kevyemmän pariin jälleen huomenna.

Kuvituksena asukuvia vuodelta 2013.

Here are some hopes and dreams for 2014. I've had a great, but tough year 2013. We did get married but then, thanks to economic situation, it's been a hard autumn and winter. So far I'm good, but I must admit, there has been a great deal of stress in the air.

From March


Työt kuuluvat töihin.
Useamman kuin kerran olen tänä syksynä yllättänyt itseni venymästä enemmän kuin tarpeellista. On opettelemista siinä, että töiden jälkeen ei ole pakko tarkistaa maileja kerran... toisen... kolmannen kerran illan aikana. Ei niin pitäisi toimia, rentoutuminen unohtuu kokonaan ja huomaan, että saatan jopa tarkistaa niitä maileja kun olen ystävieni seurassa. Ehdottomasti ei! Minusta puhelimen jatkuva (ja nimen omaan jatkuva) räplääminen on hyvinkin epäkohteliasta ja nyt teen sitä itse. Sen on loputtava. Työt töissä ja vapaalla ollaan vapaalla.

Work stays at work.
More than once this autumn I have found my self looking for emails from work in the evening. More than one time in the evening. And that has got to stop. I really don't need to work after hours every week and weekends. There is no time to relax if I do that and I think that my own time has got to matter as well. How else would I have strengt to work.

Sunny spring day, still some snow.


Blogi.
Jostain syystä olen ajoittain kokenut vaikeaksi kertoa lähipiirin ihmisille, että kirjoitan blogia. Kuitenkin Te lukijat olette aivan ihania! Kahden ja puolen vuoden jälkeen tämä on edelleen yksi  isoista rakkauksistani ja tärkeä harrastus. Silti aina joskus on vaikea kertoa, että kirjoitan blogia. Miksi? En todellakaan tiedä, ehkä koen sen jatkuvan valokuvien ottamisenkin epäkohteliaana? Olen tämän blogin kanssa kokenut hurjan matkan jota jatkan mielelläni, toiveenani tehdä aina vain parempaa ja parempaa blogia teille lukijoilleni. Sellaista, jota olisi selkeä ja helppo lukea ja joka toivottavasti inspiroisikin joskus.

Blog.
I want to write better blog, making it look better and ispire even more. Sometimes it's hard for me to take pictures and I sometimes even feel a bit embaresh about it. And I don't know why, since this is my dear hobby and I love to write. 

Spring in Ireland.


Terveellisyys.
Voitte arvata mitä syksyllä tapahtui kun töissä heitettiin haastetta toisensa perään ja siihen päälle koetin aloittaa liikuntaa ja terveellisyyttä. Mahalaskuhan se sitten lopulta oli. Marraskuussa loppuivat lopullisesti kumpikin, terveellinen syöminen tosin jo paljon aikaisemmin (tai söin minä terveellisesti, söin siihen lisäksi muuta...) ja liikkuminenkin marraskuun loppupuolella. Reilua viikkoa ennen joulua palasin kuitenkin takaisin, aloittaen ruokapuolen ryhtiliikkeestä. Liikuntaa olen lisännyt hiljalleen. Energiataso on siitä saakka ollut nousussa ja vaikka joulun aikaan herkuttelinkin, niin paluu ryhtiliikkeeseen on tapahtunut kohtalaisen onnistuneesti (mitä nyt Äidin tekemät kauralastut kyllä herkuttelimme hiljalleen pois hyvällä omalla tunnolla kaloreista välittämättä).

Liikunnan osalta tämä on tarkoittanut ensi viikolla alkavaa tanssikurssia. Edes kerran viikossa liikuntaa, hyvän ystäväpariskunnan kanssa. Menemme nimittäin Kotinörtin kanssa lavatanssikurssille! Siihen päälle on rakas työkaverini Mrs Converse tehnyt kotijumppaohjeet, minä kun en sinne ryhmäliikuntatunnille halua. Kerran viikossa jumppa ja jos sää sallii niin kävely siihen päälle. Kaiken takana on siis ennen kaikkea virkeä olo ja terveellisemmät elämäntavat. Tavoite pysyä terveenä.

Better living.
By this I mean eating more healthy and doping some exercise. I seem not to do that this autumn and winter, mainly because of the work. I start a dance class next week and then I have this lovely (and quite simple) exersice routine I got from a friend of mine (who knows a lot about this things). That I can do at my house once or twice a week. I also need to get out to do some walks, once or twice. This is something I want to do mainly to stay healthy. Yes, I know I'm overweight but to me, more important is to stay healthy. If I loose some weight then great, but right now, my blood count is the one that matters. Plus me feeling good off cource.

Summer at the office.


Isompi asunto.
Toivoin sitä jo viime vuonna, se ei toteutunut. Etenkin loppusyksystä tuntui pelkkä ajatuskin kovin raskaalta. Toivoisin silti, että keväällä auringon antaessa enemmän voimia, voisimme löytää sen uuden kodin. Pysyvämmän kodin, jossa toivottavasti asua pidemmän aikaa.

Bigger apartment.
We live in a small apartment and I do hope we can get bigger one this year. It was something I was hoping to get at 2013, but because work things it seemed too hard to find. Own home where to stay long. That's my dream.

Summer one. from end of July.


Matkustaminen.
En tiedä loppuuko tämä matkustamiseni hinkuminen koskaan? Toki jokainen priorisoi omat rahansa kuten tahtoo, minun kohdallani se tarkoittaa matkustamista. Erilaiset kulttuurit ja elämät kiehtovat. Vaikka aika tiukasti Euroopan rajojen sisäpuolella on menty, niin tämmöiselle historia fanille se ei ole mikään huono vaihtoehto. Praha odottaa maaliskuussa ja suunnitelmissa on kahden viikon Irlannin reissu kesälomalle. Jo vuosi sitten oli selvää, että palaamme takaisin kotiin Irlantiin pidemmälle reissulle kesällä 2014. Nyt se kesä alkaa olemaan lähempänä ja sitä haavetta kohti on koetettu säännöllisesti edetä. Varovaisena haaveena pidempi viikonloppu vaikka Tallinnassa vielä ennen joulua.

Travelling.
I think this is something I never get enough for. I love to travel and save my money for it as well. We hear to Praque on March and I hope to Ireland at summer. I really hope for two weeks stay at Ireland on summer time. There is a slim hope of getting to Tallinn before Christmas, but at least to Ireland is my dream.

Tällaisia ovat minun tämän vuoden toiveeni. Millaisia ovat sinun?
Hyvää vuoden ensimmäistä 2014!

These are my hopes for 2014, what are yours?
Have a great first of Janyary 2014!

Office one from autumn.

40 kommenttia:

 1. Voi miten hyviä haaveita - isompaa asuntoa lukuunottamatta voisivat olla minunkin haaveitani;) Meillä aletaan pikkuhiljaa miettimään - siis minä mietin - Isäntää pitää vielä kypsytellä - pienempään asuntoon siirtymistä, kun tyttökin tämän vuoden aikana ilmeisesti on muuttamassa omilleen. Meillähän on tämän rivitalokodin lisäksi talo Sauvossa, joten minulle riittäisi kerrostaloasuntokin.
  Toivotaan, että haaveesi toteutuvat ja keveitä askelia tanssikurssille sekä sinulle että Kotinörtille. Tanssiminen on ihan parasta liikuntaa - ja vielä hauskaakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Lady! Kyllä se asunnon olisi hyvä olla sen kokoinen, että on semmoinen sopiva kulloisellekin asujamäärälle. Kerrostaloa meillä ollaan katsomassa, kaupunginosa kun haaveissa olisi sama kuin nyt. Ehkä joskus se haaveissa oleva kesäasuntokin ;)

   Tanssikurssille on mies lähdössä vähemmän kevein askelin, mutta eiköhän tuo siitä vielä toinnu :D Minä olen ihan innoissani!

   Poista
 2. Järkeviä toiveita ja haaveita! Ja varsin toteuttamiskelpoisiakin :) Eli ei mitään älyttömyyksiä, jotka saa puhdin loppumaan pelkällä olemassaolollaan.
  Kiitos kivasta ja antoisasta vuodesta 2013, aion ehdottomasti jatkaa sun ihanan blogin lukemista myös vuoden 2014!
  Kaikkea suloista ja hyvää juuri alkaneeseen uuteen vuoteen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annu :) Joskus sitä on lupailtu juuri noita älyttömyyksiä, koetuksena on pysyä noissa haaveissa ja tavoitteissa, ei sortua :)

   Ihana kuulla, että lukijana pysyt! Oikein upeaa uutta vuotta sinulle myös! <3

   Poista
 3. Hyviä ja toteutettavissa olevia toiveita :) Minuun kolahtaa aina tuo matkustaminen , tingin sitten jostain muusta, mutta reissuun pitää päästä ! Erityisesti tuo työt jää töihin on toteutettava , että jaksaa hoitaa myös itseään . Hyvää uutta vuotta teille molemmille <3 !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Anneaulikki, realistisuudessa koetin pysyä noiden kanssa :) Matkustaminen on aivan ihanaa, auttaa sekin tuohon jaksamiseen. Ensimmäinen askel kohta "työt töissä" operatiota otettu, puhelimen automaattinen roaming otettu pois :)

   Hyvää uutta vuotta teille sinne Espanjan lämpöön!

   Poista
 4. Hyviä ja toteutettavissa olevia haaveita :) Ihanaa uutta vuotta sinulle <3
  Samaistun tohon blogi juttuun, mun on tosi vaikea kanssa sanoa et kirjoitan blogia. Mun siskonikin sai blogista tietää vahingossa kun oli löytänyt sen toisen blogin kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna! <3
   En oikein osaa minäkään sanoa, miksi se niin vaikea on kertoa, että bloggaa. Ehkäpä minä tästä vielä reipastun :)

   Poista
 5. Kun toivoo sellaista, joka on mahdollista toteuttaa, elämä pysyy onnellisena. Olen myös sitä mieltä, että haaveita pitää olla, sillä ne pitävät ihmisen eläväisenä. Erityisen ihana oli tuo lupaus jättää työt töihin ja pitää itsestään parempaa huolta - noihin itsekin pyrin, vaikka tunnollisena niitä töitä tahtoo kantaa aina mukanaan. Liikkuminen ja terveellinen syöminen on unohtunut täälläkiin kiireen jalkoihin. Niissä olen luvannut minäkin petrata tänä vuonna, jotta pysyisin terveenä.

  Eikä siitä matkustamaan hinkuamisesta tule ikinä loppua, trust me ;) Itsekin lähtisin matkaan niin mielelläni, mutta valitettavasti viimeisen kuuden vuoden aikana en ole päässyt matkaan kuin pari kertaa - hyvästä ja onnellsesta syystä tosin (pienet lapset). Nyt haaveilen varovasti takaraivossani koko perheen matkasta. Ehkä se toteutuukin, vaikkei välttämättä vielä tänä vuonna.

  Kiitos, Dahlia, blogistasi! Olet tasapainoinen, ihana ihminen ja blogisi lukemisesta tulee hyvä mieli! Kaikkea hyvää ja ihanaa sinulle ja Kotinörtille myös ensi vuonna! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja kauniista kommentistasi, joka liikutti täällä kyyneliin saakka kun tätä kännykällä jo juhlista paluumatkalla luin.

   Samaa se on minussakin vikana, kilttinä teen töitä ja priorisoin sen oman jaksamisen ja terveellisyyden edelle. Siitä täytyy pyrkiä eroon, ei sitä sitten töissäkään jaksa jos ei itsestään huolehdi. Täällä pidän kovasti peukkuja sille, että pysymme kumpikin tässä terveellisyys haaveessamme.

   Sen verran monta vuotta on veri vetänyt maailmalle, että en usko sen matkustamisen innon loppuvan kovin herkästi minäkään. Toivottavasti pääsette koko perheen kanssa reissuun, vaikka se varmaan kyllä vaatii hyvin paljon enemmän suunnittelua kun tällainen kahden aikuisen reissu.

   Kiitos vielä Tarja kommentistasi ja sen kauniista sanoista. Toivotamme Kotinörtin kanssa Sinulle ja Perheellesi kumpikin oikein hyvää alkanutta vuotta! <3

   Poista
 6. Olipa kiva lukea vuodestasi ja tuo 1. asukuva on ihan huippukaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Pidän itsekin siitä, tuommoinen teatterisopiva. Taitaa melkein kaikki osaset olla kaapissakin vielä tuohon :)

   Poista
 7. Kiitos taas ihanasta postauksesta ja hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Ariel, on hyvä kuulla, että postauksen parissa on viihdytty.
   Oikein hyvää uutta vuotta!

   Poista
 8. Ihana postaus. Ymmärrän hyvin miten vaikeaa on olla blogissa avoimempi, mutta kiitos tästä postauksesta, minä arvostan kovasti kun pystyy kertomaan itsestään. Tämän myötä tuli sellainen olo kuin "tuntisin" sinuakin paremmin.

  Oikein ihanaa uutta vuotta Dahlia, tuokoon se kaiken haaveilemasi mukanaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ninnumaaria <3 Koetan aika tiukasti pysyä tietyissä rajoissa postauksissani, joskus sitten enemmänkin, tällä kertaa oli tämmöisen postauksen vuoro. Ihanaa, että on lukijoita, jotka ymmärtävät, ettei se aina ole helppoa se itsestään kertominen. Tässä internetin ihanassa ihmemaassa :)

   Oikein hyvää uutta vuotta Sinulle myös! <3

   Poista
 9. Tanssiminen on todella hyvää liikuntaa! Toivottavasti tänä vuonna myös toiveesi isommasta asunnosta toteutuu:) Hyvää vuotta 2014!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sissi! Minä odotan tanssia innolla, Kotinörtti vähemmällä innolla :D

   Hyvää alkanutta vuotta!

   Poista
 10. Lämmitti mieltä tuo, kun kirjoitit, että edelleen arastelet kertoa läheisillesi kirjoittavasi blogia. Jotenkin hassua, mutta ihan samalla tavalla ajattelen itse. En ole kertonut ihan muutamaa harvaa valittua lukuunottamatta kenellekään tutulleni, että kirjoitan. Ja heitäkin olen vannottanut olemaan kertomatta kenellekään eteenpäin.
  Jotenkin haluan olla täällä ihan täysin "vapaa" kaikesta muusta elämästä ja aina kun näen, että on ilmestynyt uusi lukija, hieman jännityksellä katson kuka ja samalla "pelkään", että on joku oikeasta elämästä tuttu. Ehkä hieman pöljää, mutta näin vaan on :)

  Itse en niinkään tarkistele työposteja enää iltaisin, mutta sellaisen päätöksen olen tehnyt, että koneella roikkumista on muuten pakko vähentää. Niin kiva kuin tämä ensimmäinen blogivuosi on ollutkin, niin se on aiheuttanut sen, että istun koneella kaiket illat ja kaikki se istuminen on pois liikunnasta. (Ja istuminen on puolestaan mukavampaa, kun käden ulottuvilla on koko ajan jotain naposteltavaa ja siinähän sitä sitten onkin epäterveellistä elämää riittämiin :))

  Istu vähemmän, liiku enemmän on mun yks motto tälle vuodelle :)

  Hyvää ja terveellistä tätä vuotta Dahlia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla taitaa hiljalleen koko lähin piiri tietää, että bloggaa, Äitikin on alkanut blogia joka aamu lukemaan! Ensimmäisen vuoden aikana tiesi vain muutama, hiljalleen sitten olen useammalle kertonut. Myönnettävä on, että vähän se minuakin hirvittää, jos joku vahingossa tänne löytäisi vaikka poikkeuksetta palaute on ollut positiivista.

   Koneella istuminen on kyllä ihan totta! Tosin kun haluaa liikkua, niin ei jää aikaa olla koneella niin paljon. Olen huomannut ;) Meillä nostettiin koneiden viereen vesikannu ja lasit, koetetaan sitä napostelutunnetta huijata vedellä. Kuplaversiolla vielä kun muistettiin että SodaStremkin omistetaan niin saa siihen tavalliseen veteen pari kuplaakin :D

   Hyvä tuo sinun mottosi, kuulostaa toimivalta!

   Hyvää alkavaa vuotta Annukka Sinulle myös! <3

   Poista
 11. Mielestäni on hienoa, jos osaa jäsennellä toiveitaan ja haaveitaan, silloin niiden toteutuminen on askeleen lähempänä, kun tietää suunnan jota kohti mennä.

  Kylläpä samaistuin tuohon vaikeuteen kertoa blogin kirjoittamisesta, itse asiassa olen kertonut siitä ainoastaan miehelleni, isommalle tytölleni ja sivulauseessa vahingossa lipsauttanut kaverilleni. Tiedän kyllä, että ainakin pari kaveri-tasolla olevaa tuttavaani lukee blogiani, miestä lie löytäneet. Mulla on myös aika iso kynnys kuvaamiseen, jos on tilanteessa jossa ei kuvaaminen ole ns. luonnollista ja samoin lause "voitko ottaa musta kuvan" tuntuu välillä tosi narsistiselle ja hassulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kovin totta, on helpompi toteuttaa haaveitaan kun jäsentää itselleen, että minkä eteen sitä on töitä tekemässä.

   Minulla se on onneksi mies joka kuvaa, entinen työkaveri tosin kuvasi todella pitkään töissä kaikki kokonaisuuteni. Haluaisin sanoa, että siihen tottuu, siihen että bloggaa. Oikeastaan sen kertominen on muuttunut kyllä helpommaksi, mutta ei se vieläkään se "otatko asukuvan musta" kovin helposti suusta tule :)

   Poista
 12. Kiitos kivasta postauksesta :). Kivoja juttuja, lähetäänpä sit joskus lavatansseihin, kun saatte kurssin käytyä :). Meillä reissut suuntautuvat hiihtolomalla Lontooseen ja kesälomalla Islantiin, vihdoinkin saan haaveeni toteutettua. Tutkin Lontoon blogisi ennen reissua, sillä se oli yksi reissun innoittajistani :). Oikein hyvää alkanutta vuotta teille molemmille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi lavatanssit kuulostaisi kyllä hyvältä... Kysyin Kotinörtiltä, voi olla vaatii vähän nyt sulattelua tämä idea :D

   Voi ihana että pääset Lontooseen! Huippua! Olen kovin imarreltu, että sekalaisista Lontoo postauksistani oli innoittajiksi.

   Hyvää uutta vuotta teille sinne! <3

   Poista
 13. Kiva postaus. Itse meinasin aloittaa postusta tekemään viime vuodesta. Kävin kuvia läpi ja totesin, että oli niin ihana vuosi, että ei pysty valitsemaan ;) Hyvää uutta vuotta sullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju. Vähän samaa vikaa itselläkin, siksi helpompi kirjoittaa toiveista ja haaveista uudelle vuodelle kun kerrata vanhaa :)

   Hyvää alkanutta vuotta!

   Poista
 14. Ihana postaus!<3 Tuo punainen jakku näyttää niin hyvältä päälläsi:) Ihanaa uutta vuotta sinulle!<3

  http://sofiawilhelmiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sofia! Punainen jakku on hyvä olla olemassa, tuo yksilö tosin on korvattu uudella. Tuosta kun valitettavasti hajosi sisävuori ahkeran käytön jälkeen.

   Poista
 15. Ihania asuja ja hyviä haaveita! Mukavaa uutta vuotta sinulle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna :) Hyvää alkanutta vuotta sinulle!

   Poista
 16. Ihania asuja :) Hyvää Uutta Vuotta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Elina!
   Oikein hyvää vuoden alkua!

   Poista
 17. Great Post!
  I follow you now on GFC & Bloglovin, hope you follow back♥
  & a happy new year!:-)
  http://inaalovephotographie.blogspot.de/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Ina. I'll come and check your blog, I don't follow just for sace of followin, but maybe I'll like your style.

   Poista
 18. Looks like you have had a very fashionable year! :)
  I really like all of those outfits!
  I wish you all the best in 2014 & may all of your wishes come true!

  www.callmemaddie.com

  VastaaPoista
 19. Kivoja kuvia vuoden varrelta. Jaksamisia ja tsemppiä alkaneeseen vuoteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna tsempistä, tuntuu, että tulee kyllä juuri nyt kovin tarpeeseen :)

   Poista
 20. Kiitos hienosta postauksesta ja terkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä, joskus tämmöisiäkin postauksia :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!