12.1.2014

How are you?


Minulta pyydettiin uutta kuuluumispostausta ja mikä olisikaan parempi tapa toteuttaa tämä kuin näin lokoisana sunnuntaina. Ensimmäinen tämmöinen postaus oli lokakuussa, seuraava samansuuntainen marraskuussa. Jollain tavalla myös vuoden ensimmäinen postaus oli kuulumisiin liittyvä, mutta ajattelin nyt kirjoitella enemmän tuon lokakuun tyyppisen postauksen. Kertoilla kuulumisia pidemmällä kaavalla.

Kuvat on otettu perjantaina kun lensin paikasta toiseen. Pitkin päivää, pieniä tilannekuvia. Jotain hyötyä paikasta toiseen suhaamisesta, sai otettua päivällä kuvia. Vähän tämmöinen päiväni kuvina postaus samalla.

I've been asked to write how I am at the moment. Some of you might remember I did similar post on October where I told on quite long way how I am. At that point I promised to make these posts more, so here is one.

Photos are from friday, a busy day but I had some time to take some photos on my way here and there. Normally I do sit at the office all working day, this was not such a day.


Aloitetaan siitä elämääni eniten hallitsevasta seikasta, nimittäin tasapainosta työn ja vapaa-ajan välillä. Olen aloittanut tämän sillä, että systemaattisesti olen kieltänyt itseäni katsomasta työsähköposteja sen jälkeen kun olen töistä kotiin lähtenyt. Aina se ei ole onnistunut, mutta hyvin monet illat ja viikonloput kaikki olen tähän saakka viettänyt näin. Jos joku työasia putkahtaa mieleeni, olen antanut itselleni luvan kirjoittaa sen puhelimeen ylös, mutta sen jälkeen en sitä enempää ajattele. Hiljalleen siis kohti parempaa ollaan menossa täällä sen kanssa.

At the moment I must take most care of how to balance my working life with other things in my life. I have started a project on not to read my work emails at home. Weekends have been good, not all evenings, but most of them. I think it's a step to right direction. If something office related comes to my mind, I write it up, but try not to think about it all the time. On my way to better direction.


Vapaa-ajalla olen panostanut ns. tietoisiin valintoihin. Lähinnä koettanut valita mitä syön ja mitä en. Koetan hiljalleen parantaa sitä ruokavaliotani siis. Syödä oikein ja saada ruuan tasapainoon. Jokainen minut tunteva osaa sanoa, että se ei ole kovin helppoa, mutta hiljalleen sitkeästi olen koettanut edetä sen kanssa. Ihan tavallisella ruualla siis menen. En ole mitenkään innostunut superfoodeista, minulla on kotimaista vadelmaa anoppilasta ja mustikkaa ihanan Nnan poimimana pakkasessa. Ne ovat minun superfoodini. Hiljalleen siis parempaan ja parempaan. Rakkaan ystäväni T:n kanssa asetimme tavoitteita. Hän painona, minä vaatteina joihin mahtua. Ei mahdoton projekti, mutta toivon todella pystyväni siihen näillä yksittäisillä valinnoilla.

On my freetime Iäve been trying to make choises. I try to concentrate on what I eat. I try to eat as healthy as possible. But I not try any superfoods, I want to make this a lifestyle so I'm quite sure the right way is to make a choise that is healthy, not some super diet or any like that. W have promised with a frind of mine to make this toetger, so we have a goal where to aim. I have these jeans I'd like to fit in. Hope I can do it by the end of May. It' not impossible. I just need to concentrante on what I eat.


Liikunta on alkanut vähän onnahdellen, lähinnä lavatanssikurssi on ollut liikuntaa tähän mennessä. Se on kyllä hauskaa ja hyvää yhdessä tekemistä. Vaikka ei me kyllä aina siinä rytmissä niin hyvin pysytä... Yritetty on ainakin ja nauruakin piisaa. Kotitreeniä on koetettu pari kertaa. Hiljalleen siis. Tämä kuulostaa nyt niin kovin puolustelulta, mutta en halua enää aloittaa kerralla kaikkea. Kokemuksesta tiedän, että jos muutan kerralla liikaa, niin sorrun ja sitten lyön lekkeriksi kunnolla todeten, että mitäs tässä enää. Siis hiljalleen. Muistuttakaa tästä kun alan intoilemaan liikaa!

Exercice has been with slow start. Dancing with my husband was great, lot's of laughter. We are not that good at dancing tough, but it was a lot of fun. Also some small exercice at home with this program I have. It's good one, also some walks when ever the weather looks like I can do one. I have start slow, I know by experiment, that if I start by huge steps, I fail, but with baby steps I can do it.


Ostolakon kanssa totesinkin eilen epäonnistuneeni. Puhuin siitä muutaman lähipiirin ihmisen kanssa perjantaina aika paljon. Useamman ihmisen vakuutettua, että on hyvä saavutus ostaa järkevästi pienissä erissä ja tarpeeseen on sallittua. Kuulemma muuten lakon jälkeen ostan sitten senkin edestä eikä sekään ole hyvä asia. Sain siis lähimmiltäni armahduksen tämän kanssa, niin teiltäkin. Kiitos siitä. Koetan siis jatkaa edelleen vain tarpeeseen tulevilla hankinnoilla ja luopua turhasta edelleen. Kirpparilla jäänee muutama jakku myymättä, ajattelin vielä kokeilla Huuto.nettiä niiden kanssa, siitä myöhemmin lisää jos saan ne sinne saakka.

As I told you yesgterday, I could not be with out shopping anf got some new blouses. I do had a talk about this with some of my friends and they all agreed that when I shop little and think of the things I get, it's far more better that just stop shopping for good. And I do try to get rid of extra stuff on my life, doing it quite much. I decided to try to sell some of them on Internet as well. It's not about the money, it's about trying my best to manage my decire to get everything right now.


Niitä pieniä asioita, niitä jotka tekevät minut onnelliseksi: Kesällä on taas tulossa eräs tapahtuma jota olen onnekseni taas järjestämässä. Paljon haasteita, mutta uskon, että yhdessä kahden hyvin läheisen ystävän kanssa selviämme niistä läpi (minä uskon, että tällä kolmikolla selviäisimme mistä vaan!). Vaatii ajankäytön hallintaa vapaalla, mutta lopulta kyllä se vaan on niin kivaa.

Olen myös menossa brunssille tyttöjen kanssa viikon päästä ja ensi kuun alussa odottaakin kovasti odotettu blinihetki rakkaan Tanskattareni kanssa joka lentää tuolloin Suomeen. Muitakin ystävä tapaamisia on tulossa lyhyellä aikavälillä on olen innoissani niistä jokaisesta. Kuvia otan joissain määrin tänne blogin puolellekin. 

Yksi odotetuimmista tapaamisista on tänään. Kotinörtti täyttää vuosia huomenna ja kokoonnumme yhdessä juhlistamaan tänään sunnuntai päivällisen merkeissä paikalliseen italialaiseen. Mies sai lahjansa jo pari päivää sitten ja kerrankin taisin minäkin onnistua elektroniikan kanssa. Kaivattu oma kunnon kamera kuoriutui paketista. Arvatkaa vaan paljonko täällä on testattu erilaisia kuvakulmia.

Small things that make me happy. There is a thing for summer that I'm doing. It takes some time, more and more when we go towards summer. But I do it with dear friends and with those great men I think we can do anything we want to do.

I also have a meeting with great gilds next Sunday and my dear friend is here at the begining of next month (she lives in Denmark) so I'm also exited to see her. Lot's of friends at the begining of year and I think that it's a good thing.

One of the most waited meetings is today. Mu husband has a birthday tommorrow, so as a group we are going to have a dinner at local italian place. I did gave him his bithday present, he loved the camera I gave him.


Mitähän muuta? Varmaan tässä ei suurempaa. Elämä soljuu hiljalleen eteenpäin. Pakkaset eivät olleet kyllä täällä suunnassa mitenkään tervetulleita, olisin pitänyt ennemmin leudosta talvesta. Mutta nyt mennään näillä ja kaivetaan ne villaiset puserot tosissaan käyttöön. Onneksi niitäkin on tuolla vaatekaapissa jokunen.

Mitä sinulle kuuluu? Miltä alkanut vuosi on tähän mennessä näyttänyt?

So all and all, I think that is it. Winter came to southern Finland on Friday. So so long cosy and nice winter, cold is here. Or should I say, as the Starks do, Winter is comming. Well no, since itäs here. Snow. Gasp.

So, how are you? How has your year began?

14 kommenttia:

 1. Alkanut vuosi on lähtenyt kyllä hyvin käyntiin, kiitos kysymästä :)
  Aloitin uudessa työpaikassa ja työ on ollut erittäin haastavaa, mutta mielenkiintoista. Tykkään!
  Olin suunnitellut ostaa uuden läppärin ekasta palkasta mutta nyt ei tarvikkaan: voitin sellaisen nimittäin gigantin arvonnassa :)
  Minkåslaisen kameran kotinörtti sai? Ja heei, olisi kiva nähdä niitä sun myytäviå, blogi kirppis voisi olla hyvä idea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi vuosi ja uudet haasteet kuulostaa kyllä hienolta, sinulla on vielä upeasti onni potkinut Gigantin arvonnassakin. Hieno tapa aloittaa vuosi :)

   Kotinörtin uusi on Pentaxin K-30. Ehkä senkin kuvista pääsemme jossain vaiheessa nauttimaan täällä blogin puolella.

   Mietin blogikirppistä, tai huuto.netin linkittämistä tänne. Katsotaan miten sitä tavaraa jää jäljelle, kannattaako niitä laittaa ja löytyisikö kotoa vielä muutama muu myyntikohde. Huivilaatikot on ainakin läpikäymättä ;)

   Poista
 2. Tsemppiä oman hyvän olon löytämiseen, mä tuedän myös kuinka haastavaa se voikaan olla! :) Oli kiva lukea tällainen postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Taru! Se ei aina ole niin helppoa kun haluaisi ajatella. Kyllä täällä hiljalleen mennään eteenpäin :)

   Poista
 3. Kivoja kuulumisiahan nuo ovat. Kaikkea pienen askelin omalla tavalla ja omalla aikataululla. Jokaiselle on omanlaisensa tasapaino. Se löytyy kun jaksaa keskittyä itseensä ja kroppaansa. Täällä on lisätty jo viime vuonna liikuntaa ja katsastettu pahimpia kaloripommeja. Minun kaloripommini oli yllätyksellisesti tuoremehu, jonka sittemmin opettelin juomaan laimennettuna. Kiloja on karissut pikkuhiljaa ja kunto on kasvanut säännöllisillä lenkeillä. Hyvää syntymäpäivää kotinörtille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä tällä hetkellä ihan mukavasti menee. Oma helmasyntini on ehdottomasti napstelu, siitä kun selviää eroon ja liikuntaa hissuksiin lisäämällä, niin hyvin tämä tästä etenee. Tavoitteena kuitenkin se terveellisyys, oma hyvä olo :)

   Poista
 4. Kiva lukea tällainen eri tyyppinen postaus. Mukavasti kirjoitettu ja kuvitettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on ihan kiva aina aika ajoin kirjoitellakin, vähän erilaisia kuin yleensä.
   Rattoisaa sunnuntai-iltaa!

   Poista
 5. Pienillä muutoksilla on vuosi täälläkin lähtenyt käyntiin ja ainakin vielä tuntuu, että niistäkin vähistä on ollut apuja, koska olo ja mieli on paljon virkeämpi.
  Mulla on ihan sama kuin sulla, että jos yritän tehdä liian totaalisia muutoksia kertarysäyksellä, niin homma kaatuu melko pian omaan mahdottomuuteensa. Mutta jos muuttaa muutamia asioita kerrallaan ihan vaan niin vähän, ettei melkein itsekään huomaa mitään muutoksia edes tehneensä, niin on paljon paremmat mahdollisuudet onnistua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienistä se ainakin oman (vaihtelevan) kokemuksen mukaan lähtee paremmin liikkeelle kun kertarysähdyksellä. Suurempi repsahdus on taattu ja ruotuun palaaminen tuntuu vielä vaikeammalta.

   Eiköhän tästä selvitä vielä eteenpäin, askel kerrallaan.

   Poista
 6. Olipa kiva postaus! Olen jäänyt blogiisi koukkuun, olet puhelimen suosikkilistalla.:) Itse asun Espoossa, uranainen, sinun ikäkorvilla. Pari pientä lasta. Suurin haaste itsellä, kuinka se työ pysyisi illat ja vkl:t pois... Pirun kiva työ ja kun haluaa tehdä.. Mutta kun se ei toimi pitkällä tähtäimellä (ja siippakin tahtoo hermostua :)). No, minäkin opettelen, pienin askelin. Kivaa sunnuntaita!

  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Sari, mukava kuulla sinusta! Se on joskus hankalaa kun on mukava työ, niin meinaa tehdä sitä koko ajan, niin se oli itselläkin syksyllä. Huomasin vaan myös väsyväni paljon nopeammin kun työt pyöri koko ajan mielessä. Tsemmpiä sinne! <3

   Hyvää sunnuntai-iltaa!

   Poista
 7. Kyllä parhaita superfoodeja ovat kotimaiset marjat tuoreina tai pakkasesta poimittuina. Esim. karpalo, mustikka ja mustaherukka ovat loistavia ravintoarvoltaan -sitähän superfood tarkoittaa. Ja sitäpaitsi ekologisempia kuin kaukaa tuodut sisarfoodinsa ;)

  Sinulla on paljon kivoja juttuja tulossa ja kevättä kohti mennään kovaa, äläkä huoli mönkään menneestä ostolakosta, kohtuullisuus on yleensä parempi kuin tiukka kieltäytyminen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin sen olen järkeistänyt, että kun on kotona oma pakkanen täynnä kotimaisia marjoja ja anoppilasta saa kannettua tarpeen vaatiessa lisää, niin turha sitä on ulkomaan tuomisiin noiden kanssa siirrytä. Onpahan ainakin puhdasta ja kotimaista.

   Olisi se kohtuullisuus pitänyt ostolakonkin kanssa muistaa. Kun ei se toimi se totaalinen ehdottomuus minulla oikein muuallakaan, niin miten se nyt yhtäkkiä voisi toimia ostamisen kohdalla. Kohtuudessa ja tarpeessa koetetaan kyllä pysyä :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!