20.1.2014

New coat.


Tänä maanantaina ajattelin esitellä teille uusimman ostoksen, oikeastaan jo viikko sitten tehdyn sellaisen. Noudatin tämän ostoksen kanssa ohjenuoraa: vanha ulos, uusi sisään. En tiedä kuinka moni muistaa, millainen edellinen valkoinen toppatakkini oli, mutta vaikkapa tässä kuvassa se ainakin esiintyy. Siis tuommoinen peruslämmin toppis, joka on ostettu Tapiolan Sokokselta, silloin kun siellä siis oli Sokos vielä. Ei siis ihan uusi takki ja paljon pidetty. Siinä missä aika monesti menen töihin villakangastakissa, on tuo valkoinen toppis sitten olut muuten yllä vapailla. Paljon.

Valkoinen ei varmasti ole se kaikkein kätevin väri, johon pukeutua, mutta koska niin monesti itsekin valitsen sen mustan takin, niin valkoisen kanssa halusin kokeilla ja hyvin sen kanssa on pärjätty. Kunnes minä onneton menin tuon vanhani pesemään. Pesuohjeiden mukaan kyllä, mutta ilmeisesti laatu ei ollut mikään paras mahdollinen. Olin jo viime talven lopulla miettinyt, että palelenko takissa enemmän kuin yleensä, mutta haudannut mietteet. Pesun ja sitten viime viikonloppuna saapuneen lumen ja pienen pakkasen myötä tiesin takin menettäneen lämmittämisominaisuutensa. Niinpä minä sitten aloitin uuden takin etsinnän.

This Monday I wanted to tell you about my lates purchace. I actually got this lovely coat over a week ago already and for once I actually made it so, that I threw away the old one as I got new one. I don't know if you remember my last white winter coat (in this picture for example) . But I got it around three years ago. So it was with me for some time, but it also tought that don't get the cheapest one!

White is not the best colour there is, but so many times are all the coats black. And I quite like the idea of white coats. But this old one, it had some trouble of keeping me warm at the end of last winter and this year I washed it so when snow and winter came last week that was it. It could not keep me warm anymore. So it was time to get new one.


Kriteerejä ei lopulta ollut kovin monta: lämmin, riittävän pitkä ja valkoinen. Mielellään huppu. Hetken aikaa verkkoa selattuani koin oloni hieman pettyneeksi, takki maksaisi joko lähtien 800€ tai se ei olisi mieleiseni. Kunnes joku pieni ääni tuolla takaraivossa kysyi, että miten olisi urheiluliikkeet? Kuten arvata saattaa, en ole mikään urheiluliikkeiden vakioasiakas, mutta aloin selaamaan muutaman liikkeen valikoimaa todeten, että aleissa saisi hyvinkin muutamalla satasella varsin toimivan takin. Vaatimuksetkin kasvoivat: vedenpitävä!

Koska talvitakki mielestäni on jonninmoinen investointi, halusin lähteä sovittamaan uutta takkia. Suuntasin enne Kotinörtin synttäreitä askeleeni Selloon ja päätin aloittaa sieltä, mistä monesti olen takkini löytänyt. Haloselta. Tällä kertaa kuitenkin suunnistin ensimmäisenä Sportin puolelle ja muutamaa takkia mallattuani löysin mieleiseni. Lämpimän, hengittävän, valkoisen, riittävän pitkän ja onpahan kunnon huppukin.

There was not that many criteria my new coat needed to have: warm, long enough (since I get cld on my lengs) and white. I did browse some sight and all I wanted to get where starting on 800€. Wich for me is a huge amount of money. Even tough it might be all I ever wanted. Then I had this idea of seeing sport stores through. Bingo! I got a new demand: it must be water proof!

Since I think winter coat (if you live in Scandinavia and there is actually snow for several months a year) is something you need to get a good one. I wanted to try them on my self, not order oneline. First store, third coat I think this one was.  


Eskimoltahan tuon kanssa näyttää, ja muutamankin kommentin olen eskimosta (tai jäätelöpuikosta) jo kuullut. Tottahan ne ovat, naparetkeläiseltähän tuon kanssa näyttää. Silti siinä on se ominaisuus yli kaiken: Minua ei palella. Se jos mikä on tämmöiselle aina palelevalle se kaikkein tärkein juttu.

Tämmöinen tarve ostos tällä kertaa. Kerrankin voin sanoa myös todella tarpeeseen (vanha joutui nappien irrotuksen jälkeen suoraan roskiin) ja alennuksen jälkeen ihan kohtalaisella (200€) hinnallakin. Nyt on taas sydäntalven takkiasiat kunnossa, on pitkä villakangastakki ja pitkä toppatakki. Villakangastakki on osoittanut, että se laatuun panostaminen kannattaa, toivotaan että tämä toppis kestää kunnolla pidemmän aikaa. Minä en nimittäin ole mitenkään innokas ostamaan noita talvitakkeja (muita takkeja kyllä, kevyempiä takkeja onkin sitten aivan riittävästi!).

Mitäs pidätte? Tämä eskimo toivottaa nyt oikein hyvää maanantaita kaikille!

I do know I look like eskimo (or ice cream) on this and yeah, it's true. I do. But there is one thing with this one: I'm warm. Even tough it is cold and snow. And trust me, as you might see in these photos, it is cold and snow (as in almost every winter there is, this year we were quite long with out snow). 

So really something I needed. Now I think I have enough coats for winter, with this one I have my long woollen coat as well. Two is enough, one for being more official one for leisure time. I'm not that keen on bying winter coats so as after all the sale this was 200€ it's quite afortable. Since wearing this in several days, every week for next atleast two months (or when even the snow goes, last year it was aroung middle of April).

What do you think?
Have a great Monday and hope you are all well!

28 kommenttia:

 1. Oi ihana takki ! Haaveilen itse myös valkoisesta toppatakista. Lämmintä maanantaita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taitaa olla tuollainen mutta ei topattu. Valkoinen sekin. Sain elokuussa synttärilahjaksi Mikolta. Hyvä takki!

   Poista
  2. Kiitos Sara! Lämmin se ainakin on, toivottavasti valkoinen löytyy sinullekin.

   Aurinkoista maanantaita!

   Poista
  3. Kiitos Virpi, Hyvästä takista saa maksaa, mutta on se vaan sen arvoista kun pysyy lämpimänä ja takki kestää :)

   Poista
 2. Kiva takki ja näyttää lämpöiseltä! Olen tässä nyt näillä pakkasilla toppahousuineni kaikkineen miettinyt, että parempi näyttää eskimolta, kuin jäätyä pystyyn :) Mukavaa viikonalkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se kyllä on, lämmin. Samaa ajattelin minäkin, lämpö menee tyylin ohi kovin monesti.

   Hyvää alkanutta viikkoa!

   Poista
 3. Didiriksonin takit ovat kestäviä, on kokemusta :) Hyvä valinta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin kuulin muutamalta työkaverilta, joten toivoa sopii, että kestää pidempään :)

   Poista
 4. Hyvä ostos, näyttää lämpöiseltä ja minäkin tykkään malleista, jotka peittävät pepun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marja! Minä paleleln jaloista niin paljon, että polvimittainen on ehdottomasti oma valinta, vähintään puoleen reiteen saakka :)

   Poista
 5. Ihanan näköinen! Varmasti täyttää kaikki tarvittavat kriteerit. Huippu, että valitsit valkoisen mustan sijasta : ) Kivan näköinen myös tuo pipo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina! Kyllä tämä ainakin toistaiseksi on osoittautunut oikein hyväksi valinnaksi. Ajattelin, että kun villakangastakki on musta, niin toinen takki voikin sitten olla valkoinen :)

   Piposta myöhemmin viikolla lisää, mutta sekin on kyllä ihanan lämmin <3

   Poista
 6. Hei Dahlia :)
  Rouva on niin hehkeä ylimmässä kasvokuvassa. Olet kyllä tosi kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Johanna! Kiitos kauniista kommentistasi <3

   Poista
 7. Hyvältä näyttää ja ennen kaikkea lämpöiseltä. Näillä keleillä tarvitsee kyllä kaikki vaatteet mitä kaapista löytyy jos mielii ulkoilla.
  Mulla on ihan sama takki, myös valkoisena. Ostin jo syksyllä ja nyt vasta hokasin, että nythän sitä kuuluu käyttää. Syksyllä ja alkutalvestahan se oli aivan liian lämmin ja nyt kun pakkaset tulivat olen käyttänyt vanhaa, hyväksi havaittua untsikkaa ja unohtanut tyystiin tuon valkoisen. No nythän menen samantien kaivelemaan kaappia ja etsimään takkia.

  Oikeen kipakkaa alkanutta viikkoa ja paljon mukavaa ulkoilua uudelle, hienolle ja lämpimälle takille

  Maarit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit. Kyllä lämmintä pitää olla yllä, etenkin kun on tämmöinen palelija.

   Tuo on kyllä oivallinen takki tälle kelille, pitää lämpimänä ja ilmeisesti on sen verran ainakin hengittävä, että kaupassa ei ihan läkähdy.

   Hyvää alkanutta viikkoa! <3

   Poista
 8. Kaunis takki! Itsekin haaveilen valkoisesta, mutta taitaa olla turha haave pienen lapsen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Caelia. Ymmärrän hyvin, ettei valkoinen ole se paras vaihtoehto pienen lapsen kanssa :)

   Poista
 9. Kaunis takki ja varmasti on lämpöinen ja laadukas. Valkoista olen itsekin haikaillut (olin jo sortuakin), mutta kun kaapissa on 2 untuvatakkia (oikeastaan 3, mutta se on toinen juttu) ja 1 Luhdan toppis, niin pakko on olla jämäkkä.
  Tuo takki sopii kyllä sinulle hyvin - ja varmaan palvelee useamman vuoden.
  Kivaa viikkoa sinulle ja Kotinörtille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady. Ainakin se on tuntunut laadukkaalta. Työkaveri kehui ostosta kestäväksi, ymmärtää näistä urheiluvaatteista minua enemmän.

   Takkien kanssa on joskus oltava jämäkkä, minulta se on onnistunut talvitakkien kanssa, välikausi takkien kanssa onkin sitten vähän niin ja näin ;)

   Hyvää viikkoa! <3

   Poista
 10. Kivan näköinen ja Suomen talvessa varsin tarpeellinen ostos! Kunnon talvitakki on kuitenkin melko pitkäikäinen vaate (ellei pesussa käy jotain ;)), joten varmasti takkisi on hintansa arvoinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos PauMau. Joo kyllä meillä tarvitsee kunnon takin pakkasille. Tämän kanssa on oltava sitten pesun kanssa tarkka ;)

   Poista
 11. Upea takki! Mua viehättää valkoiset talvitakit ja siksi mä pidän sun valinnasta erityisen paljon. Nimimerkillä kaksi valkoista toppatakkia omistava ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Reetta. Valkoiset takit ovat kyllä kauniita, aloin pohtimaan valkoista kevättakkiakin... :D

   Poista
 12. Valkoinen ei ehkä ole kätevin arkuutensa vuoksi, mutta pirun raikas se vaan on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, mutta on se vaan niin ihana ;)

   Poista
 13. Kaunis takki! Kiva kun valitsit valkoisen, se paitsi pukee sinua on myös piristävää vaihtelua ainaisten tummien talvitakkien keskelle. Rohkea ja fiksu veto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari. Tykkään valkoisesta ihan älyttömästi takeissa ja totta tuokin, erottuu tummien seasta :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!