15.1.2014

Parmesan chicken with onion, leek, sweet potato and potato.


Tein jokunen viikonloppu takaperin meille Kotinörtin kanssa ystäväni T:n ispiroimaa ruokaa. Herkullista ja kohtalaisen nopealaittoista kanaa parmesanilla ja bataatti-peruna lastuilla. Ruuanlaitto on yksi asia, jossa olen koettanut järkeistää arjen ajankäyttöämme Kotinörtin kanssa, viikonloppuna laitetaan ehkä vähän vaateliaampaa ruokaa kun arkena, kovin monesti se on arkena nopea salaatti tai jauheliharuoka. Nopeita ja hyviä perusruokia. Viikonlopuille sitten jää enemmän aikaa laittaa jotain muutakin. Ei tämäkään nyt mikään kovin hidas ruoka ollut laittaa, mutta tunti arki-iltana voi joskus tuntua kovin pitkältä ajalta.

Meillä ottaa kumpikin myös edellisen päivän ruokaa evääksi. Aina ei kuitenkaan sitä ruokaa ehdi laittamaan, niin viikonlopun ruuista saa pakkaseen hyvin valmiita annoksia, sieltä sitten mukaan vaan jos edellisen päivän ruokaa ei ole. Koetankin suosia sitä, että viikonloppuisin kummaltakin ruualta jäisi vähintään kaksi annosta pakkaseen, helpottaa muuten arkea todella paljon.

Tässä siis pitkästä aikaa reseptiä tarjolla:

Parmesankanaa sipuli-purjopedillä bataatti- ja peruna lastujen kera.
Neljälle

4kpl maustamattomia kanafileitä
1 punasipuli
1pss pakastepurjoa
500g bataattia
300g perunaa
Parmesanlastuja
Oliiviöljyä (käytin itse lisäksi myös valkosipuliöljyä)
Suolaa
Pippuria
Valkosipulijauhetta

1. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen ja kuori bataatti. Suikaloi sopivan kokoisiksi, meillä ne olivat aika lyhyitä, mutta eivät kovin kapeita.

2. Levitä suikaleet uunipellille, laita oliiviöljyä, suolaa ja pippuria päälle. Itse laitoin osan öljystä maun vuoksi valkosipuliöljynä. Laita juurekset uuniin.

3. Kuori ja pilko sipulit, kuullota ne pienessä öljytilkassa pannulla purjon kanssa. Kaada vuokaan odottamaan.

4. Mausta kanafileet suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella. Paista pannussa kohtuu nopeasti kummaltakin puolelta, ns. sulje neste lihan sisään. Lisää sipuli-purjo pedin päälle.

5. Lisää jokaisen kanan päälle parmesanlastuja kohtuudella. Mozzarella toimisi varmasti myös hyvin.

6. Laita uuniin suikaleiden seuraksi. Itse paistoin suikaleita yllemmällä tasolla ja näitä alemmalla. Anna olla kaikkien uunissa noin 15-20min.

Hyvää se minusta ainakin oli, kertokaahan toimiko jos testasitte!

Hyvää keskiviikkoa!


 
Some weekend ago I made this lovely dish to my self and my husband.This was really good and after all, quite fast to make. Cooking is one thing that I've been trying to make more easy this year. Since I do like to cook I want to make our food my self. On weekend I'll give it more of my time, from Monday to Friday it's more like salads and minced meat dishes, since they are really fast to make. This is not that slow either, but one hour on weekday evening might sometimes be too much.

We both also take lunch to work, usually something made the day before. As you might quess, I dont cook every evening so I try to make more food on weekend so I can put it to freeser and take it from there as lunch. Makes my life (and cooking) so much more easy.

Here is my way of making 

Parmesan chiken for four.

4 chiken fillets
1 red onion
1 leek (take it from freezer if you can, I did)
500g sweet potatoe
300g potatoe
Parmesan cheese
Olive oil
Salt
Peppar
Garlic powder

1. Put owen on 225celsius and peal sweet potatoa. Chop them to be good sized for your taste.

2. Put them with some oliveoil, salt and peppar to owen. 

3. Peal and chop onion and put them for fruing pan for some couple of minutes so they get soft. Put them to cassarole to wait.

4. Season your chiken with salt, peppar and garlicpowder, frie them fast so all the juice stays in chicken. Put them on top of ponions and leeks.

5. Add some parmesan cheese to every chiken filet, stay in reason. 

6. Put these to owen as well, let them stay there for 15-20 minutes.

What do you think, something you could like too?

Have a great day! 10 kommenttia:

 1. Näyttää tosi herkulliselta! Täytyykin kokeilla joskus. Minusta on ihana laittaa ruokaa viikonloppuisin, kun on aikaa tehdä jotain kivaa. Arkena on aina kiire saada ruoka tiettyyn aikaan pöytään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä erinomaisen hyvää. Sama täällä, viikonloppuna laitetaan pidemmän kaavan kanssa ruokaa, arkena sen ruuan haluaa vain mahdollisimman nopeasti valmiiksi pöytään :)

   Poista
 2. Oi, parmesaanikana kuulsotaa aivan ihanalle ja saa kyllä ihan veden kielelle.. varsinkin kun on nälkäinen ja vasta aloittelemassa ruuanlaittoa tälle päivälle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulta jos kysytään, niin parmesan sopii aivan kaiken kanssa :D

   Poista
 3. Mmm- kuulostaa hyvältä ! Kiitos ohjeesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä oikein hyvää, toivottavasti maistuu sielläkin :)

   Poista
 4. Kuulostaa ja näyttää hyvältä! Täytyy joskus kokeilla. Alkoi hymyilyttämään kun ihmettelin tuota valmis parmesan-lastu pakettia, sellaista ei ole täällä "maalla" koskaan nähtykään. Kauppojen rajallisesta tarjonnasti viimeistään huomaa asuvansa keskellä ei mitään...:) Meidän paikallisista marketeista kun ei saa esim. edes pinjan siemeniä. Käynhän toki töissä Helsingissä joka päivä, mutta yritän suosia paikallisia kauppoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä käytän pääasiallisesti aina vain noita lastuja, mutta uskoisin että murutkin kelpaavat. Tietenkin itse raastettuna paremmin. Paikallisia kauppoja on hyvä suosia, joskin meidän "lähikaupasta" saa hyvin laajalla skaalalla mitä vaan. Se lähikauppa kun on Prisma :)

   Poista
 5. Naminam, tämä menee ehdottomasti kokeiluun viikonloppuna! Arkisin olen niin laiska kokki, että ateriamme koostuvat lähinnä eineksistä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tulee hyvää! :) Meillä eletään arkisin aika samalla, jauhelihaa ja pakastekasviksia ei kauaa pyörittele ruuaksi ;)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!