9.2.2014

Lars Kepler.


Ajattelin näin sunnuntain kunniaksi kirjoitella vähän lisää kirjailijasuositusta, tällä kertaa kääntyen naapurimaan eli Ruotsin puoleen. Marja suositteli näitä samoja kirjoja jossain joulun huiteilla ja siinä kohdassa muistin taas Keplerit. Luin ensimmäisen osan eli Hypnotisojan vähän sen ilmestymisen jälkeen, samoin Paganini ja paholainen tuli luettua hyvin nopeasti kun se oli ilmestynyt. Sen jälkeen oikeastaan unohdin kirjat, kunnes Marjan kirjoituksen luettuani päätin soittaa Äidille. "Onko teillä Keplerin Tulitodistajaa ja Nukkumattia?" Olihan Äidillä ja sainkin nämä lainaani tammikuun alkupuolella.

Luin molemmat aika nopeassa tahdissa, näissä on samaa "vikaa" kuin Gerritsenissä, nämä lukee kerralla pois eikä kirjaa oikein malta laskea käsistään. Kirjailija nimen Lars Kepler takana on ruotsalainen kirjailijapariskunta Alexander Ahndoril ja Alexandra Coelho Ahndoril. Kirjojen pääosassa puolestaa suomalaistastainen komisario Joona Linna.

Minusta se hypnotisoija oli ylivoimaisesti paras, mutta kyllä muutkin ovat vieneet mukanaan hyvin nopeasti jo parin sivun jälkeen. Oivallisia dekkareita siis nämäkin, ehdottomasti suosittelun arvoisia. Minulle hyvä dekkari joka imaisee mukanaan on parasta rentoutumista arjesta ja sitä nämä Keplerit kyllä tarjoavat. Vielä kun muistaisi nukkuakin eikä lukisi niskavillat pystyssä yömyöhään.

Ovatko Keplerit teille tuttuja?
Kirjojen parista hyvää sunnuntaita!


I usually write about somethig else than my outfit on Sundays and this Sunday I tought I'd tell you about another author I like. this time I'm talking about Swedish Lars Kepler. I remember my first Kepler when it just came out (Finland is next to Sweden, I think that books from Sweden might be translated in to finnish fast compared to eglish). I also red the other Kepler quite fast and then, for some reason, I forgot about these books. But just to discover them again. Readin both these on photos at the end of January and begining of February. 

These books are great, same thing with Tess Gerritsen books, I just can not stop reading. For me, reading a good detective story is something I love doing and that give me that much needed break from every day life. In these book main caracter is finnish based so it's even better!

Have you read Keplers books?
Have a great Sunday!


18 kommenttia:

 1. Tulitodistajan olen lukenut ja Nukkumatti odottaa jo kotona lukemista. On kyllä juuri sentyyppistä kirjallisuutta, josta minä pidän =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään kanssa näistä, Vaikka ajoittain kylä kuvottaa.

   Poista
 2. Eipä ole tuttuja, mutta koska dekkarit on nykyään lempilukemista niin täytypä tutustua. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä, Gerritsenin tyyppisempää dekkaria enemmän nämä, mutta aivan loistavia :)

   Poista
 3. Ei ole ennestään tuttu, täytyy laittaa lukulistalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyytävän dekkarin ystävälle nämä ainakin toimivat :)

   Poista
 4. Minä olen lukenut sen Hypnotisoijan ja Paganinin kesälomalla, täytyypä muistaa nuo kaksi muutakin!
  Olen nykyään niin huono lukemaan kirjoja, oikeastaan vain lomalla pystyn rauhoittumaan lukemaan muutakin kuin lehtiä. :)

  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti aikaa riittää seuraavillekin, jos ei muuten niin lomalla sitten :)

   Hyvää sunnuntai-iltaa!

   Poista
 5. Luin tuon Nukkumatin joululomalla ja se oli kyllä mielestäni todella hyvä kirja! Juuri kuten sanoit itsekin, sitä kirjaa ei oikein malta laskea käsistään ennen kuin sen on lukenut loppuun :) Pitäisikin lukea myös nuo muut saman pariskunnan kirjat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeo, hyvin sellainen, että käsistäni en laske kun sen kerran aloin lukemaan. Suosittelen kyllä noita muitakin :)

   Poista
 6. Lukulistalle lomaa odottamaan ehdottomasti ! Vaikka muuten luen nykyään aika vähän , lomalla ahmin useammankin kirjan peräkkäin. Kuulostavat juurikin makuuni sopivilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti sopivat lomalle tai vapaalle muuten, arkena kun meinaa yöunet jäämään lyhyiksi jos näitä lukee ;)

   Poista
 7. Kyllä vain, kaikki on luettu.Ja heti kun ilmestyy, niin pakko ne on ostaa!
  Niiden lukemista ei voi aloittaa muuta kuin silloin kun tietää että voi oikeasti olla nenä kiinni kirjassa. Muuten vaarassa on yöunet ja työt ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen toistaiseksi tyytynyt lainaamaan Äidiltä, on sen verran nopea se lukutahti sielläkin, että saan aika nopeasti tännekin ne :)

   Poista
 8. Kiva, että muistit suosikkikirjani :)

  VastaaPoista
 9. No mutta tottakai, ilman muistutustasi olisi nämä kaksi vieläkin lukematta :)

  VastaaPoista
 10. Osuit niin asian ytimeen! Mahtavia kirjoja! Vähän samanhenkisiä kun Stieg Larssonin Tyttö joka leikki tulella- sarjan kirjat. Niitäkään ei vaan voi laskea käsistään! (oletko lukenut?) Muhun näistä on uponnut toistaiseksi eniten Paganini ja paholainen. Nukkumattia en ole vielä lukenut. Onneksi! On jotain mitä odottaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat, Stig Larssonit myös, ne olen lukenut nekin. Nukkumatto on kyllä hyvä, mutta kannattaa ottaa semmoinen hetki sen kanssa, että voi lukea putkeen vaikka koko kirjan ;)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!