9.3.2014

11 times 11.


Sain Kaisan mukana blogin Kaisa Virtaselta haasteen, joka kuuluu seuraavasti: Kerro ensin 11 asiaa itsestäsi ja vastaa sen jälkeen 11 kysymykseen. Käykäähän vilkaisemassa Kaisan mukava ja ammattiotteella kirjoitettua blogia.

Olen tehnyt tämän aikaisemminkin, mutta viimeksi vastasin vain kysymyksiin, joten kerrotaan tällä kertaa myös ne 11 asiaa minusta myös. Vanhoilta lukijoilta pyydän anteeksi, kovin yllättäviä ja uusia nämä asiat teille tuskin ovat.

1. Rakastan Irlantia maana ja matkustamme sinne Kotinörtin kanssa mahdollisuuksien mukaan vuosittain.

2. Olen mahdottoman huono aamuihminen.

3. Olemme menneet naimisiin päivää vajaa seitsemän kuukautta sitten.

4. Postauksen kuvat ovat parilta edelliseltä Irlannin reissultani ja itse ottamiani. Näin siksi, että haluan blogissani käyttää omia kuviani, jotta varmasti en riko tekijänoikeuksia.


5. Rakastan lukemista, minusta paras tapa rentoutua on kirja joka imaisee mukaansa ja jonka voisi lukea kannesta kanteen kerta istumalla.

6. Minulla on todettu lievä lukihäiriö.

7. Minun "sijoituskohteeni" ovat kulttuurissa ja kokemuksissa. Matkustamisessa ja olenkin joskus todennut, että extrarahani ovat lentokerosiinina taivaalla ja hotellien aamiaisissa.

8. Pidän ruuanlaitosta, mutta leipominen ei ole mitenkään minua varten. Onneksi teen kohtalaisia kokkauksia niin leipomispuolen tuotteet voikin huoleti ostaa valmiina.


9. Ystävät ovat minulle valtavan tärkeitä, heidän kanssaan viettämäni aika antaa uskomattoman paljon energiaa ja jaksamista.

10. Ulkomailla jännittävimmät kaupat ovat ruokakauppoja. Kannan yleensä mukanani uskomattomat määrät teetä ja muuta "pientä kivaa" reissuilta.

11. Jos minun pitäisi valita itselleni pahin mahdollinen allergia, niin uskoisin sen ns. perusallergioista olevan laktoosi-intoleranssi. Juon noin puolesta litrasta litrana maitoa joka päivä, siihen päälle vielä muut maitotuotteet.


Sitten vastauksia Kaisan kysymyksiin:

1. Mikä oli lapsuuden toiveammattisi?
Opettaja tai näyttelijä, veikkaisin niistä opettajan olleen se ihan ensimmäinen.

2. Mikä on tärkein sisustustavarasi?
En oikein perusta sisustamisen perään, mutta Ristomatti Ratian puinen arkku on esine, jossa silmäni lepää edelleen, liki 18 vuotta sen saamisen jälkeen. Toisaalta, ei kovin sisutuksellinen esine, mutta muuten tärkeä on sarastusvalo johon aamulla herään.

3. Hauskin meikkimokasi?
Jaa, olen niin kauan joutunut ostamaan herkän ihon tuotteita, että lienevät lukioaikojen paksuissa mustissa rajauksissa ja kirkkaan vihreässä luomivärissä ne viimeisimmät mokat. Jaa paitsi ehkä omalla tavallaan surkuhupaisaa on intoni kokeilla erilaisia ripsivärejä, uudelleen... ja uudelleen... ja uudelleen...

4. Mikä on lempijuomasi?
Maito. Guinness ja kokis kamppailevat sitten toisesta sijasta, mutta kylmä maito. Aijai.


5. Mikä on ollut ikimuistoisin matkasi?
Häämatka eittämättä, mutta silti mielessä risteilevät kuvien Dublin ja sinne suuntautuneet reissut. Samalla mieleen nousevat myös erinäiset muut, viime vuosituhannen puolen reissut. Kuten vaikka 17-kesäinen Dahlia Roomassa.

6. Kuka on lempinäyttelijäsi?
Johnny Depp ja Lasse Pöysti.

7. Mikä on ensimmäinen luonteenpiirteesi, jolla määrittelisit itsesi?
Kunnianhimoinen. Jota kyllä ristiriitaisesti seuraa luonnehdinta kiltti, joten vähän ristiriidassa nämä, mutta silti kunnianhimo.


8. Miten määrittelisit omat pukeutumistyylisi?
Värikäs klassikko? Pidän väreistä, yksivärisinä pintoina. Kovin harva kuvio viehättää minua, vaikka raidat toki ovat poikkeus. Tyylini on aika modernin klassinen, mutta maustuu mielestäni kivasti väreillä.

9. Mikä on lempivaatteesi tällä hetkellä?
Minulla ei oikeastaan ole lempivaatetta. Kelpaisikohan vastaukseksi Longchampin laukut? Tosin niihin olen ihastunut aina. Ehkä suosikkini on tällä hetkellä pitkästä aikaa ylle vedetty nahkatakki, kevät tekee tuloaan.

10. Milloin viimeksi kävit a) teatterissa b) elokuvissa c) taidenäyttelyssä - ja mitä katsomassa?
a) Teatteri on näistä suosikkini, Helsingin kaupunginteatterissa kävin katsomassa näytelmän Toveri K reipas kaksi viikkoa sitten
b) Hobittia päivää ensi-iltansa jälkeen joka olisi siis joulukuun puolessa välissä
c) On myönnettävä, että en muista. Taidenäyttelyt eivät ole oikein juttuni, Ateneumissa muistelisin nähneeni jonkun Järnefelt näyttelyn viimeksi? Järnefelttiä ja Edelfelttiä jaksan kyllä katsella, mutta muuten en oikein taidenäyttelyissä vieraile.

11. Mikä on tämän hetken suurin haaveesi?
Tämä on vaikea kysymys, mutta blogin puolelle jaettavista haaveista sanottakoon onnistuneet matkustelemiset ja jos mahdollista, vielä enemmän matkustamista.


Minä olen niin hyvin huono jatkamaan haasteita, mutta tykkäsin Kaisan kysymyksistä, joten jos joku ihana murunen siellä haluaa haastetta jatkaa, niin lukisin mielelläni vastauksia Kaisan kysymyksiin, joko blogistasi tai sitten vaikka kommenttiboksista. Näiden kuvien myötä minä jään haaveilemaan kesän reissusta!

Hyvää ja haaveilun täytteistä sunnuntaita!


Finnish challenge only in finnish this time. But also, dreaming of autumns trip to Ireland <3

Great Sunday!

18 kommenttia:

 1. Paljon tuttuja juttuja, mutta myös uutta, kauniit kuvat :) Mukavaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se taitaa tutuimmilla lukijoilla mennä, että monet asiat olivat jo entuudestaan tuttuja :)
   Hyvää sunnuntaita!

   Poista
 2. Kyllä sieltä vielä uuttakin tietoa tuli;)
  Aurinkoista sunnuntaipäivää ja reissuhaaveilua sekä sinulle että Kotinörtille♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä näin, ettei pelkkää vanhaa :)
   Paljon sunnuntai aurinkoa sinne myös <3

   Poista
 3. Nämä Kerro itsestäsi -jutut on niin kivoja! Huomaa uusia juttuja bloggareista ja myös yhteisiä asioita jonkun kanssa, vaikka nyt sinun kanssa tuo lukeminen. En ole aikoihin ehtinyt lukea kirjaa. Aika ikävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta myös, monta samaa asiaa tulee huomattua. Kirjojen lukeminen on kyllä nautinto, nytkin siirrän kauppaan menoa "vain" kirjan takia :)

   Poista
 4. Näitä on kiva lukea, vaikka aikaahan näiden haasteiden vastaamiseen menee. Suloista sunnuntaita sinulle ja Kotinörtille !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, ehdottomasti viikonloppu postauksia, sen verran menee aikaa näiden mietintään :)

   Poista
 5. Näitä on niin kiva lukea , tuntuu , että "tuntee" kirjoitusten takana olevan ihmisen hiukan paremmin :) kauniita kuvia ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneaulikki! Näin se, on että vähän on kiva tietää enemmänkin kirjoittajasta, vaikka toki hänen päättämiään asioita :)

   Poista
 6. Kiva oli lukaista vastauksiasi, kiitos, samalla en malta mainita mielenkiintoisesta kirjasta, jonka lopettelin tässä aamulla. Se on:" Ihana Irlantini" Marika Burton (Borg), hienoja tarinoita hänen Irlannin vuosista ja huikeitten paikkojen esittelyä, arvaan että niin rakastat tätä kiehtovaa saarta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia vinkistä, laitan ehdottomasti korvan taakse tämän kirjan, kuulostaa hyvältä tuohon lukujonoon lisättäväksi :)

   Poista
 7. Kysymykset olivat kyllä niin hyviä, että voisin ensi viikolla oman blogin puolella vastailla niihin kunhan saan nämä sisustus uutiset alta pois. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Kaisan kysymykset olivat oivallisia kyllä.

   Poista
 8. Tosi kiva postaus lukea! Ilmeisesti itsekin jonkin aikaa olen jo blogiasi seurannut, kun jotkut vastaukset olikin tuttuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän sinä olet ja minä tietenkin olen siitä iloinen, että näin on tapahtunut ja täällä olet viihtynyt :)

   Poista
 9. Komppaan edellistä, kyllä näitä on kiva lukea, vaikka kauan seuranneena osan vastauksista jo tietääkin...:) Täytyisi tehdä tälläinen itsekin kunhan tästä flunssan otteesta pääsen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Kiva näitä on aina lukea, kun joku sen vaivan näkee ja jaksaa keksiä uutta kerrottavaa ja kirjoitettavaa :

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!