23.3.2014

Call the Midwife.


Tämän sunnuntain aiheeksi valitsin vähemmän syväluotaavan aiheen kuin viime sunnuntaina, nimittäin viimeksi lukemani kirjan. Jennifer Worthin kirjoittama "Hakekaa kätilö" osui silmiini palatessani GoExpo messuilta ja odottaessani junaa Pasilassa. Olin kuullut kirjasta paljon hyvää ja vaikka en ollut TV-sarjaa katsonutkaan, niin päätin kirjaa kokeilla. Olen tyyppiä, joka ennemmin lukee kirjan kuin katsoo sarjan tai elokuvan. Aloitin kirjan maanantaina, luin koko tiistai illan töistä tultuani ja lopetin lukemisen keskiviikkona aamulla. Eli sanalla sanoen kirja on todella koukuttava.

Se on samalla hyvin raadollinen, ymmärrykseni mukaan totuudenmukainen ja herättää ajattelemaan. Sen kanssa nousevat liikutuksen kyyneleet silmiin samalla kun puhisee kiukusta. Kirja kertoo nuoresta 22-vuotiaasta naisesta jonka mukana pääsee kurkistamana kätilön elämään 1950-luvun Lontoon East Endissä. Se on kuin seikkailukertomus, jota värittävät Krayn veljekset ja Cable Streetin ilotalot. Se on lukukokemus, jonka saatan hyvinkin lukea uudelleen. Tämä kirja oli kyllä sen arvoinen.

Onko kirja muille tuttu?
Leppoisaa sunnuntaita!


This Sunday I wanted to talk about a book I finnished reading this week. I had heard about Jennifer Worths book "Call the Midwife" but had not seen the tv-show made from it. Since I came accorss to it I tough why not. I read much, so why not reading this one. I started out Monday evening, read whole Tuesday after comming home from work and finnished reading on Wednesday morning. So yes, the book is really good.

It gives out great view over Londons East End at 1950's. I makes you smile and cry, it makes you laugh and almost wanting to through the book to wall. It is everyhing that a good should be, and more, since it's a true story. Makes it even more emational thing to read. So yes, I must say, this is a book worth of reading!Have you read this book?
Great Sunday!18 kommenttia:

 1. En ole tuota lukenut enkä katsonut myöskään sarjaa, mutta vaikuttaa lukemisen arvoiselta kirjalta... Pitäisi aina laittaa nuo arvostelut ylös kun joku suosittelee kirjaa joka vaikuttaa mielenkiintoiselta, muuten tuppaavat unohtumaan. Ja sitten kirjakaupassa tai kirjastossa ei tiedä mihin suuntaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on myös mennyt sarja ihan ohi, kirjaankin tartuin muutaman ystävän suosituksesta. Ihan totta tuo, että kannattaisi kirjoittaa ylös. Olen joskus niin tehnyt, täytynee tehdä uudelleen. Lienisi noihin älyharveleihin olevan joku muistiinpanoaplikaatiokin olemassa, se kun ainakin olisi mukana aina :)

   Poista
 2. Kirjaa en ole lukenut mutta muutaman jakson sarjasta olen katsonut. Koukuttava kyllä.

  Suloista sunnuntaita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun pitäisi keskittyä puolestaan siihen sarjaan edes muutaman jakson verran.

   Hyvää sunnuntaita!

   Poista
 3. Kirjaa en ole minäkään lukenut, sarjaa katsonut muutaman jakson ja tykkäsin kyllä siitä. Mutta kirjahan on yleensä jotain ihan muuta, täytyy ottaa muistiin .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsitin, että kirja olisi vähän erilainen, mahdollisesti kuvailevampi kuin TV-sarja, mutta en tiedä kun se sarja on jäänyt näkemättä :)

   Poista
 4. Olen katsonut koko tv -sarjan! Liimauduimme äidin kanssa joka perjantai television ääreen lumoutuneina. Se oli yksi parhaista sarjaista pitkiin aikoihin! rehellinen, toiveikas, hauska. Se sai hyvälle mielelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän suosituksen jälkeen pitänee kaivaa se sarja jostain itsellekin katseluun, kuulostaa mainiolta.

   Poista
 5. Nykyään katson hirmuisen vähän sarjoja telkkarista enkä kyllä tätä kirjaakaan ole lukenut. Mulla on melkoinen kynnys tarttua käännöskirjallisuuteen. En tiedä johtuuko se kirjojen käännöstyöstä vai siitä, että kirjoitustyyli on jotenkin erilainen kuin kotimaisessa kirjallisuudessa. Kirjaston tädin kanssa juttelin asiasta ja hän sanoi, että hyvin moni muukin on sanonut samaa. Tai ehkä ongelma ei ole kansien vaan korvien välissä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katson itsekin aika vähän sarjoja, kirjoja luen sitäkin enemmän. Jännä ongelma, en ole aikaisemmin törmännyt. Tosin ymmärrettävä kyllä, tässäkin kirjassa kääntäjä oli kyllä parhaansa mukaan koettanut jäljitellä paikoin hankalaakin east endin murretta. Mutta entä englanniksi? Se olisi oikea kieli ehkä tälle :)

   Poista
 6. Todellakin, hyvä kirja. Mulla on niitä kaksi osaa. Samoin myös tv sarja on TOSI HYVÄ.! Kirjat ja sarja mielestäni poikkeavat hiukan toisistaan, mutta niinhän se aina tahtoo olla. t Riitta
  ps. jos sarja palaa ruutuun, suosittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kirjoja on enemmänkin? Pitää ehdottomasti etsiä toinenkin, onko se minkä niminen? Luulen, että sarja olisi mahdollisesti ostettavissa ihan kotiin saakka, sen verran on hehkutusta saanut osakseen ;)

   Poista
 7. Kirja on minulta lukematta, mutta ihastuin suuresti sarjaan! Suosittelen kyllä, vaikka en osaa kyllä yhtään sanoa, miten hyvin menee yksiin kirjan kanssa. Mielestäni kuitenkin sarjassa oli tosi ihanat näyttelijät ja mukava tunnelma. Juuri loppui toinen kausi, jonka alkamista en ollut huomannut, joten ehdin nähdä vain 3 tai 4 viimeisintä jaksoa :( Ehkä pitää tuo kirjakin lukea suosittelusi perusteella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lienee kyllä aika saada aikaan sarjan kanssa. Kirja on ehdottomasti lukemisen arvoinen, eikä hinnallakaan pahasti pilattu ainakaan noin pokkariversiona. Kannattaa kokeilla, löytynee kirjastosta myös :)

   Poista
 8. Tämä ei ollut ennestään tuttu, mutta täytyy ehdottomasti laittaa lukulistalle! Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään, kirjasuosituksia tykkään lukea muidenkin blogeista, joten miksi ei jaksaisi omiakin suosikkejani muiden tietoon :)

   Poista
 9. Jos joku täällä lukee e-kirjoja, niin Amazonissa 2. ja 3. osa ovat alessa:
  http://www.amazon.com/Call-Midwife-Workhouse-Jennifer-Worth-ebook/dp/B009UWRTH6/ref=sr_1_3?s=digital-text&ie=UTF8&qid=1395670167&sr=1-3&keywords=call+the+midwife

  http://www.amazon.com/Call-Midwife-Farewell-East-End-ebook/dp/B00A6DHFDQ/ref=sr_1_2?s=digital-text&ie=UTF8&qid=1395670167&sr=1-2&keywords=call+the+midwife

  VastaaPoista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!