4.3.2014

Making my hair feel better.


Olen jo pidemmän aikaa lueskellut erilaisista luonnon mukaisista hiustenhoitometodeista. Millä saisi tukkaan enemmän eloa, millä se pysyisi terveempänä ja vahvempana. Aloitin oliiviöljyllä tukassa, etenkin latvoissa, naamion kaltaisena ennen hiustenpesua. Jatkoin hellempään harjaan eli tangle teeseriin, pidensin pesuväliä ja vaikka eivät täysin luonnon omia aineita täynnä, niin hiuksiin jätettävät hoitoaineet korvaantuivat öljyllä nekin. Kampaamoiden sellaisilla tosin.

Hiuspohjani on pidemmän aikaa oireillut stressiin ja siihen on löytynytkin apu, mutta entäs se eloton tukka. Voisiko kyse olla siitä, että siinä on liikaa aineita ja se ei enää pysty sisäistämään uusia? Olisiko edes mahdollista saada se lapsuuden tukka takaisin? Tiedättekö sen, kun pesit hiukset pelkästään kaivovedellä ja annoit niiden kuivua luonnollisesti. Ostin syväpuhdistavan shamppoon ja unohdin kuumuuden hiusten kanssa. Hyvin harvoin siis kiharoita raudalla ja mielellään ei edes kuivaamista föönillä.

Jaa mihin se luonnon mukaisuus jäi? Myönnän, kiireeseen. Kunnes näin Karissa Pukaksen (yksi suosikki vloggareistani muuten) youtube videoissa perjantaina videon hiusten puhdistuksesta joka tehtiin kampaamossa. Voisiko sen tehdä kotona? Edullisesti? Ei kun googlaamaan. Tavoitteena kiilto ja puhtaampi tukka.

Vähän googlettamista, vähän kemian ajattelua ja lauantaina päätin kokeilla. Pitäen mielessä, että torstaina olisi kampaaja, hädän tullen sinne saakka selviäisi huiveilla...

For longer time now I have tried to find some more natural ways to make my hair feel better. How to make it look better and shiny. Getting stronger hair? Well, I started out with olioil makss and getting a tagle teesr. Then off to some oils that must leave to hair, like Maroccon oil. 

I feel stress on my skalp but fot that I have found solution already, but still my hair looks dull and has lost itäs shine. Too much stuff on my hair? It does not come all off? Too much everything? Well, I got shamppoo that should get everything off and stopped using hot irons on my hair.

But natural way? Where did I leave that? To hurry I must addmit, but I wanted to get back to it. Could I find some solution that would be cheap and natures way? A bit of google and some trying...


Yhdistin ohjeen mukaan yhden osan ruokasoodaa ja kaksi osaa vettä. Ruokasoodaa käytetään puhdistamiseen vaikka missä, jotenkin en ollut yhtään yllättynyt kun lievästi emäksisenä se kelpasi tähänkin. Joten ensin siis tavallisella shamppoolla hiuslakan ja muun pois pesu ja sen jälkeen tätä seosta hiuksiin hieroen. Tosin jälkikäteen luin, että hyppysellinen ruokasoodaa shamppoossa olisi ajanut saman asian. Todennäköisesti, mutta ainakin tuli puhdasta. Huuhtelun tein mahdollisimman viileällä vedellä. Mutta entäs sitten, tukka on puhdas, kaikki mahdolliset jäämät poistettu, mutta kyllä se kaipaa kosteuttakin. Nitisi, natisi ja nirskui. Pelottiko? No pelotti, mutta ei kun kosteuttamaan. Palautetaan kuitenkin hiuksen Ph arvoa takaisin.

Hair detox. Ok, let's try. First I combined baking soda with some water. Washing first my hair with shamppoo and then with this mix up. I can't remember when I las felt so clean on my hair. Dry yes, but absolutely clean. So please, don't make this wash more than once a month, it takes all moisture off fro your hair, but  must addmit, it makes hair also so nice, after putting some moit there offcourse.


Lasillinen omenaviinietikkaa yhdistettyä kahteen lasilliseen vettä oli sekoitettu valmiiksi taikinakulhoon. Hitaasti kaataen huuhdoin tukan omenaviinietikalla. Miksi etikkaa? Hiuksen ja ihon Ph on keskimäärin 4,5-5,5 ja omenaviinietikassa Ph on samaa luokkaa. Tämä havainto tosin selittää senkin, miksi jo pelkkä vesi kuivattaa hiusta. Toisaalta etikka on kuitenkin sen verran vahvaa, että laimentaminen oli tarpeeseen, kuivatti se vesi tai ei.Ja ei, en ole alkanut opiskelemaan kemiaa, nämä vaan ovat kiinnostavia aiheita, joten tulee tarkistettua. Vastaus kysymykseen "Miksi?" on joskus kovin kiehtova.

Puhdas, Ph-tasapainoa yritetty huuhtoa takaisin, mutta ei se nyt ihan riitä. Pesin ylijäämien mukana soodalla pois tukasta myös sen luontaiset öljyt.

After baking soda wash I wanted to get my hairs pH-value back to normal. Apple sider vinegar has got close to hairs pH value so I mixed one cup of that and two of water. Rinsing my hair with that after using quite much water to get everything off. Didi you know that even normal water dries up you hair? Sometimes I find chemistry quite interesting.

Well, pH back on place, then some poils and even more oils...


Otin apuun ne, joiden tiesin varmasti auttavan. Hunajasta ja oliiviöljystä sekoitin valmiiksi hiusnaamion, joka sitten pyyhekuivattuihin hiuksiin annostelin. Muistaen myös hieroa sen päänahkaan. Kuivattihan tuo sooda sitäkin. Miksi nämä kaksi? Kummassakin on lukematon määrä kaikkea hyvää hiusten (ja ihonkin) kannalta. Öljy tuo takaisin hiuksiin kosteutta, hunaja on oikea tehopommi. Tämän naamion olen aikaisemminkin tehnyt ja joka kerta se on yhtä toimiva.

Annoin naamion olla tukassa noin tunnin ja takaisin suihkuun. Hiukset tuntuivat edelleen kuivilta, joten otin kuitenkin apuun ne kaupan tuotteet. Shamppoolla naamio pois ja tehohoito hiuksiin. Vaikutusaikansa jälkeen pois. Hiukset pyyhe kuivaksi ja Maroccon oilia hiuksiin ja harjaus. Vielä uudemman kerran samaa öljyä ja mikä oli lopputulos? Auttoiko?

I took together pure honey and oliveoil, mixing them and putting on my hair for one hour. Well, after washing it away I still felt that my hair was too dry (mind you, it has been bleached), so off to help my deep conditioner and some leave to hair oils. Maybe not the most natural way, but more natural thatn most produckts I use.

Well, did all this helped?Ylemmässä kuvassa on lähtötilanne. Juurikasvun voi jättää huomioimatta, tukka on kuiva ja keinovalossa keltainen, mutta aurinkoa ei ollut saatavilla. Huonokuntoinen ja kuiva. Hoidon jälkeen hius on kiiltävämpi ja voi paremmin. Se myös tuntuu pehmeämmältä ja on helpommin harjattavissa. Sooda kuuria ei saisi tehdä kuin kerran kuussa, se kaiken poistaminen kuitenkin rasittaa hiusta, mutta omenaviinietikalla ajattelin huuhtoa jatkossakin useammin, samoin tehdä öljy-hunajanaamiota. Lisäävät kiiltoa ja tukka on terveempi. Vai mitä sanotte alemman kuvan muutoksesta? Kyllä se kampaajan saksia kaipaa, mutta yleiskunto parani huikeasti!

Onko teillä jotain ruokakaappiaineista koostuvaa hiustenhoitotuotetta?

Hyvää tiistaita!

On top it's the starting point, dry one and always on some kind of bun. Yellow yes, but due to lightning, no Sun awailable on that moment. After treatment my hair felt so much better. It shines and looks much more better. So at least it feels good, I can't wait to hear what my hair dresser says on Thursday.

So you have any of these natural way to take care of your hair?

Have a great Tuesday!

20 kommenttia:

 1. Metodini on ollut kohta 48 vuotta se, että hiuksia ei värjätä eikä kiharreta, mahdollisimman vähän kuivaustakin. Latvat leikkaan itse, silloin kun kasvavat liian pitkiksi. Laiskuuttani en käytä hoitoaineitakaan ja hyvin näyttävät hiukset voivan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisi hyvä vinkki tuo värjäämättömyys, mutta kun en vaan kestä sitä omaakaan väriä :D Ihailtava tekniikka sinulla, varmasti hiukselle paras.

   Poista
  2. Laiskuutta se vain on ja pihiyttä myös :)

   Poista
  3. Hih :) Minun laiskuuttani on olla käyttämättä muotoilurautoja, värjäys ja kampaamokäynti ovat rentouttavia hetkiä joista nautin.

   Poista
 2. Kookosöljy hiuksissa kosteuttaa ja toimii - oikeasti! t. entinen epäilijä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin tekee, olen kokeillut joskus. Kiitos muistutuksesta, pitääkin ostaa uusi, käytin edellisen loppuun ruuanlaitossa :)

   Poista
 3. Olipa kiva ja hyödyllinen postaus! Täytyy ehdottomasti itsekin kokeilla näillä vinkeillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ainakin hyvän hintainen kokeilu pakko sanoa, menee keittiössä loput jos ei tukkaan enää halua laittaa :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Ollos hyvä, joskus innostun kauneusjutuista minäkin :)

   Poista
 5. Oletpa tehnyt melkoisen hoitopläjäyksen ! Ja kyllä ne sitten näyttävätkin kiiltäviltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä niihin hoitoa saikin tunkea, mutta tuntuvat ja näyttävät niin paljon paremmilta tällä hetkellä :)

   Poista
 6. I am trying to get my hair healthier as well! I haven't bleached my hair since last June & I don't use flat iron that much ( maybe once a month).
  This hair strenghtening DIY is in a perfect timinging for, & I will definitely try it ut!

  www.callmemaddie.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Since June? That is amazing! How can you tolarate roots? Since I can not :D

   I hope this helps your hair as well, at least you can use rest of the stuff at kitchen if things don't work for your hair :)

   Poista
 7. Heh, minä tästä inspiroituneena länttäsin kuiviin latvoihin oliiviöljy-hunajasekoitusta, ja kummasti se nyt jämähti tahmeksi kasaksi :) kohta saunaan, katsotaan, miten käy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin se hunaja tekee, toivottavasti toimii silti. Kerro ihmeessä! :) Elän toivossa, että en pilannut tukkaasi :)

   Poista
  2. Ei sentään! En ajatellut, että hunajalla&oliiviöljyllä voisi mitenkään pilata hiuksia ja vielä on tukka päässä :) Kyllä tuo käsittely taisi hiukan pehmentää kuivia latvoja. Vaan kaksihaaraisiin ei kyllä tepsi muu kuin kampaajan sakset :)

   Poista
  3. Hyvä kuulla :D Se on ihan totta, detox kuureissa kaikissa joita googletin sanottiin: Mene kampaajalle ja leikkaa huonot pois. Mutta kun nyt ei ollut kampaajaa tarjolla. Mutta ilmeisimmin kun huonot on saatu pois, niin tämä auttaa :)

   Poista
 8. Minun kampaaja sanoi, että oliiviöljy olisi hyvä tummiin hiuksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin varmasti, harvoin koko päähän laitan, yleensä latvoihin. Suomalaisen vaalea hius käsittääkseni on hento ja oliiviöljy raskasta tavaraa, joten litistää vähänkin kuohkeudenpoikasen, mutta latvoja se korjaa hyvin :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!