2.3.2014

Two days, one night.


Maanantaina illasta pakkasin tavaroita työreissuun, jonne lento lähti aivan liian aikaisin tiistai aamuna (oikeasti, seitsemältä aamulla!). Sinällään olen aina tykännyt pakkaamisesta reissuja varten, joten ei tämä hirveästi eronnut siitä miten muuten pakkaisin reissuun jonne lähdetään kahdeksi kokonaiseksi päiväksi ja yhdeksi yöksi. Muutamilta kohdin tosin kyllä.

On Monday evening I had to pack thinkg for my two days working trip. I had to get up at way too early flight to get me to another Nordic country (who flies at seve in the morning?). All and all, what I packed was quite similar to what I get with me on holiday trip. But I still tought this might make quite nice post.


Olen jo monta vuotta tehnyt listan kun pakkaan, sen kanssa on helpompi pakata. Samoin koetan miettiä valmiiksi ne asukokonaisuudet, jotka pakkaan. Mielellään niin, että ovat mahdollisimman simppelillä tavalla muunnettavia toiseksi kokonaisuudeksi. Minun tapauksessanihan tämä tietenkin tarkoittaa huivin ja puseron vaihtoa, kaikkein helpoin ratkaisu omasta näkökulmastani. Pitää muistaa myös, että reissasin näissä rennoissa pohjoismaissa, joissa siisti neule yhdistettynä kauluspaitaan ei ole mitenkään huono toimistokokonaisuus. On muuten paljon helpompi pakata kuin virallisia kotelomekkoja jne.

I have done the same thing for years now when ever I travel. I make a list and try to thing through some outfit. At least pack things that go with each other. So I can wear them together. For Nordic office outfits it's ok to take knit and wear it at the office, at least on our job. So since they don't wrinkle that easily I chose that one. Plus it's nice to fly with when one comes home in the middle of the night.


Koska meillä on erinäisiä lentosääntöjä, niin meikit ja putsarit oli jaettava vähän eri tavalla kun ne yleensä olisivat (ja pakata minigrip pussiinkin vielä, mutta koska osaa tarvittiin vielä, niin saivat olla sen aikaa tuossa). Nesteisiin ja niihin, joita ei läpivalaisussa nesteisiin lasketa. Kuten näkyy, mukaan lähti muutama näytepakkaus myös, on paljon helpompi reissata pienien kanssa, sen takia koetan säästää erilaiset näytepakkaukset. Samoin en koskaan ota reissuille mukaan shamppoota, maroccon oilin kyllä. Olen säästänyt tuon pienen matkakoon jonka sitten täydennän kotona olevasta pullosta. Öljy korvaa hoitoaineen ja hotellin shamppoot ovat varsin kelvollisia. Siinä minun pieni vinkkini tilan säästämiseen reissuissa.

On sanottava noista minikokoisista, että matkustan niiden kanssa siis myös kotimassa. Pienet purkit vievät vähemmän tilaa ja koetan kovasti opetella pakkaamaan pienempään tilaan. Olen kovin viehättynyt matkamalleihin, siksi harjastakin sellainen löytyy. Kulkee muuten kätevästi työlaukussa aina mukana myös.

Since I used airplane I did have to pack my makeup and other things a bit differently that waht I would normally do. As it sees, I use some sample size things, I take my favourite lotion with me on that small little thing as well. And I always take my Maroccon oil sample size bottle (wich I fill in at home). It goes as conditioner and most hotels have shamppoos. My little tip on saving space when travelling.


Mukaan lähtivät sitten myös ne vähän vähemmän normaalisti reissuun kulkevat tavarat: kalenteri, muutamat työpaperit sekä sisäkengät. Matkustan kovin mielelläni mukavissa kengissä, mutta talvella mukavat kengät tarkoittavat väistämättä myös hikoilua sisällä, josta en niinkään pidä. Siksi mukaan lähtivät myös kevyet baltsut. Yleensä korot konttorissa, mutta nämä painoivat vähemmän ja veivät tilaa vähemmän.

Also some not so usual things with me. I also took my calender, some work papers and shoes to wear inside. Last one is since I love to travell with comfy shoes, on wintertime they are also hot ones to use inside at the office. So I took these light ones with me, will do for one day.


Perinteisemmät, jotka kannan reissuihin muutenkin lähtivät tietenkin myös. Kirja, miniläppäri, kaikki tarpeelliset laturit, villasukat ja lääkkeet. Eikä varmaan sovi unohtaa passia, matka-asiakirjoja ja valuuttojakaan? Eikä ainakaan kohdemaan mielestä tärkeintä: Pientä tuliaista Suomesta.

Also something I always take with me, both travelling and office. A book, minilaptop, all the changers needed, woollen socks and some medicine (painkillers etc). And I think one can not forget tickets and pasport and since going to country with no euros, I did change some of them as well. I do travel in the future for work as well, so I can save them and use them in the future as well.


Tämmöiset minun matkavarusteeni, mahtuvat varsin hyvin tuommoiseen lentolaukkuun sekä käsilaukkuun. Käsilaukku voisi tietysti olla pienempikin, mutta koska pakkasin kameran teitä varten mukaan niin meni paremmin tähän laukkuun mukaan. Odotettavissa siis ne muutamat matkakuvat ensiviikolla jahka tässä saan materiaalia purettua ulos.

Miten te pakkaatte pienelle reissuille? Onko mukana niitä ihmeellisiä ihmisiä, jotka mahtuvat pieneen reppuun viikonkin reissulla?

Hyvää sunnuntaita!

Here is what I travel with, they go well on that carry on and hand bag. I could have taken smalleer hand bag with me, but I did take camera with me as well to take even just little bit photos to you so I think thins one was best to get. 

How do you pack when travelling? Do you pack light or heavy?

Have a great Sunday!

26 kommenttia:

 1. Kiva postaus ! Itse mietin mitä otan mukaan ajoissa, mutta en tee mitään listaa. Tavarat pakkaan laukkuun vasta juuri ennen lähtöä. Aika vähillä tavaroilla selviän, en kuitenkaan repulla :)

  Suloista sunnuntaita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara. Minä en ole oikein tuota kevyen pakkauksen autuutta vielä osannut, vaikka paljon vähemmän nykyisin kuin aikaisemmin. Hiljalleen kohti pienempää määrää siis :)

   Poista
 2. Tuo listaaminen on hyvä juttu - ja itsehän en sitä harrasta, vaikka syytä olisi. Mutta jos jotain jää, saa yleensä paikanpäältä hankittua;)
  Itse olen opetellut pärjäämään reissuilla vähemmällä tavaramäärällä - viikon reissu onnistuu helposti käsimatkatavaroilla - ei tosin repulla, mutta pienellä matkalaukulla. Tuliaisten takia on kyllä sitten välillä jouduttu hankkimaan paluumatkalle toinen veska;)
  Kivaa sunnuntaipäivää sinne sekä sinulle että Kotinörtille;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikko käsimatkalla? Hui! Kunnioitettavaa, en minä vaan! Uskomatonta ja ihailtavaa, minä selviän pitkästä viikonlopusta kyllä, mutta silloinkin pakkaamme miehen kanssa reissatessa yleensä yhden lentolaukun ja yhden matkalaukun, että saamme tuotua sen, mitä haluamme :D

   Poista
 3. Olen aiemminkin maininnut, että olen kanssasi samoilla linjoilla listojen kanssa ☺ Muuten ainakin minulla on mukana melkoinen määrä tarpeetonta tavaraa - kun sitä tupppaa tulemaan mukaan muutenkin ;) Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sama homma. Tuossakin oli turhaa tavaraa mukana vaikka kuinka koetin karsia.

   Poista
 4. Keveimmillään yön yli reissu menee laukulla läppärille ja isolla käsilaukulla. Mukaan minikokoiset välttämättömimmät kosmetiikat, vaihto alusvaatekerta ja siisti värikäs t-paita ja huivi. Talviaikaan mukaan tulee vielä ohuen ohut neule. Yleensä lähden aina reissuun siisteillä kävelykengillä, jotka olen kyllästänyt goretexsuihkeella. Usein mukaan sujahtaa takavuosien myyntimenestys, ne taittuvat balleriinat -mahtuvat niin pieneen tilaan. Mukana on aina kirja.

  Mennessä päälläni on yleensä suorat housut, paitapusero ja bleiseri. Bleiseri lennähtää tuolin karmille heti. Seuraavana päivänä paitapusero vaihtuu t-paitaan ja kevyeen silkkihuiviin.

  Jos ei tarvitse silittää mitään, niin mulla menee pakkaamiseen 15 minuuttia. Testatttu on ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Tuohan on tehokasta ja hyvää pakkausta. Pitääkin ensi kerralla muistaa tämä, voisi tuolla lentolaukussa olla tilaakin, vaikka hyvin sinne tuliaiset ja takki mahtuivat koneessa. Tehokasta tuo pakkaamisesi, vähän kade olen, en oikein osaa mennä välttämättömillä :)

   Poista
 5. Täällä toinen listojen tekijä, ei mun pakkaamisesta tulisi mitään ilman listaa!
  En osaa kyllä ollenkaan pakata pienesti ja kevyesti, ahdistaa ajatuskin pelkillä käsimatkatavaroilla matkustamisesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työmatka onnistuu käsimatkatavaroilla, muuten pakkaan miellelläni mukaan matkalaukun, mahtuu paremmin jne. Ei sille kyllä todellista tarvetta olisi :D

   Poista
 6. Minä myös kerään noita näytepakkauksia ja otan reissuun mukaan. Naamaöljy ja hiuöljy lähtevät sitten omasta takaa. Minulla on kotona jo valmiina sellainen pussukka, jossa on matkaa varten omat hoitoaineet ja johon kippaan aina saamani näytteet. Kohdemaasta usein ostan pienet hiuslakat ja muut, koska ovat usein Suomea halvempia. Teen vaatteista listan, koska jos laukku häviää tms., lista on hyvä vakuutusyhtiöön. Lisäksi jos kolmestaan lähdetään ulkomaille, meillä on kolme laukkua ja sekaisin toistemme vaatteet eri matkalaukuissa, jotta jokeiselle on ainakin jotain vaatetta jos laukku jää eri matkaan. Käsimatkatavaroissa on alkkarit, varapaita, yökkärit ja uikkarit, jos on rantaloma. Sekä se muovipussi, jossa on putsari jne., jos se laukku siis häviää. Hoidan asiat niin, että edellisenä iltana saan laukun kiinni ja eteiseen jonoon, käsimatkatavarat myös saa olla valmiina jo edellisenä iltana. Usein mukana on vihko, johon kirjaan ja piirrrän vaatteita, kauppoja jne. eli minun "muotivihko". Työmatkoja en tee ulkomaille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kuinka ihanan tehokas tapa pakata! Minä teen samaa, pakkaan sekaisin jos kahta matkalaukkua on ja aina on varavaatteet käsimatkassa mukana jne. Listoja en oikein ole oppinut tekemään, mutta oivallinen vihje jos laukku katoaa. Pitääkin tehdä, tai kentiens ottaa kuvat kuten tähän postaukseen ;)

   Poista
 7. Mä olen myös listaihminen, mulla on koneella peruslista, jossa on kaikki mahdollinen ja mahdoton mainittu. Vaatteita en tosin ole eritellyt sen kummemmin kuin "hameasu", "farkut+t-paita"... ja näin myös mietin etukäteen kokonaisuudet kenkineen ja koruineen. Tämä listan sitten printtaan pakatessa ja sovellan aina matkan tarkoituksen, kohteen ja matkustustavan mukaan. Ja tiedän varmasti, että kaikki tarvittava on mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peruslista!! Mikä mahtava idea! Kiitos tästä :) Pakkailen itsekin huomenna ja tiistaina lähtee kone klo 7 kohti Nizzaa :) Huh, mikä aamuherätys!

   Huomenna siis kaikki valmiiksi, tavoitteena on että mahdollisimman vähän mukaan :) Siipan tilaamat hapankorput & kaurapuurot vievät kaiken tilan, hih!

   Poista
  2. Vitsit tuo kuulostaa PauMau fiksulta. Pitääkin harkita tuollaisen tekemistä, koetan kyllä aina varmistaa, että kaikki tarpeellinen on mukana, mutta jos tuolla saisi karsittua vähän sitä tarpeetonta pois :)

   Poista
  3. Tiedän Mia tunteen, se on se ennen aamunkoittoa oleva herätys kyllä hyvin usein kovin raskas. Toisaalta kun lähtee lomalle, niin jaksaa herätäkin, koneessa ehtii hyvin torkkumaan ;)

   Poista
  4. Jos ette jaksa alusta asti itse vääntää, voi mun listaani käyttää pohjana. Löytyy mun google docseista https://docs.google.com/document/d/15yNwip7EDwpfC6QKr98Q76Pv3yJqZMC8znvU3oz_9a4/edit . Jotkut oudolta kuulostavat asiat kuten vaihtolasit ja sadekamat ovat tällaisen moottoripyöräilevän matkaajan vakiovarusteita =D

   Poista
  5. Vitsi, tämäpä kätevää! Kiitos hirmuisesti PauMau! :)

   Poista
  6. Kiitos PauMau!

   Ja Dahlia; lentoaamun herätys on juu aika 'helppo', kun sitä ponkaisee aika robottina ylös sängystä :)

   Poista
  7. En minä minään aamuna ponkaise ylös kuin robotti :D Mutta väsyttää vähemmän kun on kiva meno tiedossa.

   Poista
 8. Minäkin olen listaihminen, mutta jostain syystä pakkaamisen osalta en ole listaamista harrastanut. Täytyy ottaa käyttöön, kuulostaa järkevältä. Muuten kyllä mietin asuyhdistelmät ja korut valmiiksi ajoissa. Liikaa yleensä mulla tavaraa silti on aina mukana. Kaikki kosmetiikka on pienissä matkapakkauksissa tai näytekappaleita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä otin listat käyttöön siksi, että pakkaan muuten aivan liikaa tavaraa mukaani, tämä on saanyt vähän karsimaan sitä "jos kuitenkin tarttisin noita..." pakkaamistapaa kun en kuitenkaan tartte :)

   Poista
 9. It's really not an easy thing to pack for a two days business trip! Even if you don't know, what's expecting you! Just day meetings or some after work drinks or events? Chic or casual? I think you've made an perfect job and I would have packed in a similar way :-) ... Hope you've had a successful trip! - Liebe Grüße aus Wien,

  Katja

  www.collectedbykatja.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. That is so true! You need nothing and still you need all you can have. It was a good and informative trip so I think it was a successful one, thank you dear :)

   Poista
 10. Täältä löytyy toinen joka tekee aina listan siitä mitä mukaan täytyy pakata! Yleensä teen listan jo hyvissä ajoin, että voin sitten lisätä listaan vielä jos tulee mieleen asioita mitä tarvitsee ottaa mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä teen yleensä paria päivää aikaisemmin, edellisenä iltana sitten pakkaan valmiiksi. Tosin taidan päässäni tehdä listan jo paljon aikaisemmin.

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!