11.4.2014

Tarzan.

© Mirka Kleemola / Imagenary Oy
Se on kasvutarinanuoresta pohjasta josta tulee mies ympäristössä, joka on aina häntä arvostelut. Se on uskomattoman kauniin musiikin ilotulitusta. Se on henkeäsalpaava ja opettavainen, se saa niin lapset kuin aikuisetkin nauramaan. Kun kuulin ensimmäisen kerran blogin yhteistyökumppanin Helsingin Kaupunginteatterin tuovan versionsa Tarzan-musikaalista lavalle palasin hetkeksi kuumaan heinäkuiseen New Yorkkiin vuoteen 1999, jolloin näin elokuvan täyttäessäni 18 vuotta. En ole Burroughsin Tarzan kirjoja koskaan lukenut, mutta tuo Disneyn elokuva Phil Collinssin musiikin siivittämänä loi kyllä painetta teatterille. Lienee paikallaan mainita tähän väliin, että Phil Collins lukeutuu niihin muusikoihin, jonka tuotantoa voisin kuunnella aamusta iltaan, ja laulaa mukana "täysin palkein". Siihen päälle lisätäkseni painetta, Maija Poppanen lunasti aikanaan jokaisen lupauksensa ja katsomossa naurettiin vedet silmissä, pidäteltiin liikutuksen kyyneleitä ja vielä tunnettiin ehdottomasti lapsenkaltaista riemua ja Maija lensikin ihan oikeasti sillä sateenvarjolla.

On siinä teatterilla kestämistä kun avoimin silmin, mutta hirveät paineet luoden astuu tämmöinen musikaali-fani katsomoon henkeään pidätellen. HKT lunasti joka ikisen sille asetetun paineen. Se toi lavalle uskomattoman hyvin toteutetun suurmusikaalin. Musikaalin, joka sai mukanaan nauramaan ja itkemään. Se sai tuijottamaan lavalle ihastuksissaan, mieli olisi tehnyt hihkua innostuksesta (vain se, että olin teatterissa eli ihmisten ilmoilla esti niin tekemästä).

En ihan vieläkään ymmärrä, miten ihmeessä teatterin lavalla voi kukaan oikeasti flengata liaanilla? Kun jokainen osanen loksahtaa kerralla kohdalle, niin musikaali kuten tämä on vailla vertaansa. Jokainen näyttelijä loistaa osassaan ja hei, ne lavasteet, minäkin haluan kiipeilemään niihin!

Se on ehdottomasti näkemisen arvoinen musikaali perheen pienimmistä aikuisiin sukupuolesta riippumatta. Tarzan vetoaa tunteisiin ja iskee huumorillaan vauvasta vaariin. Se on uskomaton show, joka on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Itseasiassa, se ei enää ole teatteri, ei musikaali eikä show; se on loppuun saakka hiottu ainutlaatuinen elämys.

Ihanaa perjantaita!

P.S. Postauksen kuvat lainasin HKT:n luvalla heidän kuvapankistaan, kaikki kuvat ovat Mirka Kleemolan ottamia, eivät omiani.

Saska Pulkkinen © Mirka Kleemola / Imagenary Oy
 It's a story of a boy, who mecomes a man on enviroment that has always judged himn. It's an incredible beautiful music. It teaches with out preeching, it makes bot kids and adults laugh. When I first heard that my blogs dearest partner Helsinki City Theatre is bringing their version of Tarzan on stage for a while I was back on hot New York on 1999. I saw Disneys Tarzan when I turned 18 in New York. I have not read Burroughs books, but movie has a special place on my heart,. I must also tell, that I love Phil Collins music and after seeing Mary Poppins on Helsinki City Theatre I knw wht they could do on stage, that is still one of the best I've ever seen.

There is much to bare for one theatre when musical-fan like me goes to see something that she already loves. HKT made it. Again. It brought on starge something increddible well put together and musical to remember. I cried, I laughed and most of all looked down for all two and half hours of this spectacal.

I still don't get iot how it is possible to bring this kind of show on stage. To fly through stage? Everything was on it's own place and those sets, I'd so like to get my hands on those, I want to glime those as well!

It's a musical to be seen this year in Finland. Really. It goes for everyone, no matter you age or gender. Actually, it's not that much of musical anymore, it't not a show; It's experience not to be missed! You can have mashine that has got text in english or russian to follow this great experience so no language barrow there.

Great Fiday all!

Saska Pulkkinen, Elina Aalto
© Mirka Kleemola / Imagenary Oy

6 kommenttia:

 1. Näin mainoksen tästä näytelmästä tai lainatakseni sinun sanojasi elämyksestä ja jo silloin ajattelin, että tuon haluaisin nähdä. Tämä postauksesi vaan vahvisti sitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti suosittelen. Kaksi ja puoli tuntia ainutlaatuista elämystä :)

   Poista
 2. Nämä ovat kivoja nämä sinun teatteripostauksesi - paitsi, että nytkin iski teatterikuume;)
  Kivaa viikonloppua sekä sinulle että Kotinörtille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. :) Teatteri on itselleni niin suuri asia ja tapani rentoutua jos siihen on mahdollisuus, että mielelläni kerron siitä muillekin :)

   Hyvää viikonloppua!

   Poista
 3. Hyvää vkl myös sinulle, toivotaan aurinkoa!

  VastaaPoista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!