15.6.2014

Our Summer Room - Early Summer.


Missä kukat kukkivat, siellä kukkii toivokin.
- Lady Bird Johnson -

Kerroin jokunen tovi sitten, että kävimme Kotinörtin kanssa Kekkilän Pop Up - puutarhassa Helsinki Altaalla. Saimme sieltä uskomattoman paljon hyviä ideoita parvekkeellemme. Meillä on etelään antava parveke ilman laseja, tarkoittaa siis aurinkoa aamusta iltaan. Näin aurinkoa rakastavallehan se on ihan unelma tilanne, mutta kasveille se on haasteellinen. Tuppaavat nuukahtamaan helteessä.

Onneksi oli ammattilaiset auttamassa. Halusin muutaman kukan ja sen lisäksi hyötykasveja. Vaan miten laittaisin ne kaikki ja miten saisin sisustettua parvekkeen edes kohtalaisen nätisti.

Where flowers bloom so does hope.
- Lady Bird Johnson -

Some time ago I told you I was visiting Helsinki Allas Kekkilä Pop Up garden. I got some great ideas to out balcony as well. Since we have one towards south, it means a lot of sun shine all day long. A good thing for me login the sun but plants are suffering if I don't remember to water them. 

I'm glad we had experts to help us, it was far more easy to make our balcony a bit more summerlike than what it was.

Aloitin parvekkeen pesulla siitepölystä, sitä oli viereisestä koivusta kertynyt ihan riittävästi. Käyttöön reissusta mukaan tarttuneet tomaatin taimenet jotka ohjeiden mukaan istutin Kekkilän luonnonmukaiseen kasvatusalustaan. Mukana tuli myös luonnonmukaista lannoitetta, jonka käyttöön sain myös hyvät ohjeet.

I started by wasing our balcony and then getting in to business. I had some tomatoes from the event and planted them according to what I was told. We also had some natural fertilizer that I use according to instructions I had.
Tomaatit ovat kasvaneet siitä saakka iloisesti tikkuihin tuettuina ja ideana sain myös ympäröidä istutusalusta puuaidalla. Kokeilin ensin haloilla, ei onnistunut, joten hankin valmiin aitajutun. Halot pinosin (epäsiististi tosin) taakse odottamaan mahdollista myöhempää koristekäyttöä talvella. Mitä ihmettä talvella muuten kuuluu laittaa parvekkeelle?

Sain myös oivallisen vinkin hyllystä, yritit alemmalle tasolle ja kukat ylemmälle. Eivät saa yrtit niin paljon hohtavaa aurinkoa. Kukat valitsin sen mukaan, joiden sanottiin kestävän aurinkoa. Orvokkeja tiesin koko ajan haluavani, minusta ne ovat kauneimmat parvekekukat jotka tiedän. Hylly toi myös tilaa ja mahdollisuuden laittaa yrittejä pariin tasoon. Chili on sisällä idätyksessä, jos sekin ehtisi ulos.

Tomatoes have been growing quite nicely I think. I was also told to put some woods around plastic, mainly to look nice, not that it's needed, but this to me look better. I also had a great tip on shelf I have there. Getting herbs down means flowers on top. Why? I was told that herbs don't like that much sun shine. 

I love violets, no matter if they last or not, I still want to have them. I also planted some chilipeppers, let's see if something happens with them...


 

Meillä on myös salaattia ja pinaattia sekä Äidin idättämä ihana Japanin ihmekukka jota vaalin parhaani mukaan jos se lähtisi liikkeelle tuosta. Niitä oli kaksi, toiseen tuli joku ötökkä joka tappoi sen, tämä on vielä ollut hengissä. Se muuten ei ole köynös vaikka onkin laitettu ristikkoon, kuvien otan jälkeen sain Äidiltä vinkin lauttaa kepin tuohon ja sitoa siihen kiinni. Näin on toimittu, ei mene ihan putkeen tämä minun kasvattamiseni aina. Hihittelin kyllä aika tavalla itselleni, sen myönnän. Odotan innolla miten isoksi se kasvaa, etenkin nyt kun se on oikein tuettu. Amppelitomaattia seuraan myös mielenkiinnolla, se on niin pieni vielä, mutta kasvaa hurjaa tahtia.

Tämmöinen on meidän parveke tällä hetkellä. Vihreämpi ja aurinkotuolikin on tullut! Kiitos Kekkilän upeiden asiantuntijoiden sai tämäkin kasvitumpelo vihreää parvekkeelle ja ovat selvinneetkin siellä hengissä.

Miten teillä on edennyt projekti?

Aurinkoista sunnuntaita!

Postaus tehty yhteistyössä Kekkilän kanssa. Linkit vievät tuotteiden sivuille eivätkä tuota bloggaajalle rahaa.

We also have some salad and spinach. Mom gave me this green one, I'm waiting to see what happens with it... At least its getting taller. 

This is what our summer room looks at the moment. Much more grean and deck char as well. What do you think?

Lovely Sunday!

Post made together with Kekkilä, thank you so much for your help!28 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää! Meillä kaikki taimet ja kasvit odottaa muuttoa sinne uuteen pihaan... Partsi näyttää lähinnä sekasotkulta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annu! Ai niin teillä on se, voin kuvitella että on parveke vähän hujan hajan :)

   Poista
 2. Sustahan on tulossa varsinainen hortonomi! Viihtyisän näköistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilen vahvasti, että hortonomi, onneksi on mies joka osaa ja asiantuntijat jotka liki kädestä pitäen näyttävät mitä tehdä :D

   Poista
 3. Such a lovely place, my dear! It looks so cozy, comfy, natural and it really invites to relax <3 ...! - Liebe Grüße aus Wien,

  Katja

  www.collectedbykatja.com

  VastaaPoista
 4. Meidän piha on kauttaaltaan helteinen joten saa tosissaan miettiä mitä istuttaa ettei ne pala jos joskus sattuu aurinko paistamaan. Kasvihuone olisi ihana, mutta katsotaan nyt. Ihana Helsinki,vihdoin paistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö, ihana on kyllä tässä paisteessa! <3

   Poista
 5. Meidän parvekkeella on verhot, aina kun sattuu helteinen päivä. Parvekelasit ämmittävät itsessään jo tosi paljon, se on kuin yksi huone lisää. Kivan erilainen postaus, täälläkin on yksi viherpeukalo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi lasit olisi kyllä ihanat, mutta niin on ensimmäinen oma parvekekin! :)

   Poista
 6. Kauniita värejä, tulee ihan Kreikka mieleen ♥ meillä ei ole edes parveketta, vanha talo ja suojelukohde, ei saa jälkikäteenkään rakentaa. Näin kesällä kyllä kaipais , mutta onneksi puisto on lähellä ja tuo viherpeukalous on kyllä pysytellyt minusta mahdollisimman kaukana ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa, kurjaa tommonen, ettei saa parveketta. Puistot ovat kyllä kauniita ja niissäkin on hyvä viettää aikaa. Samaa teen minäkin edelleen, kun en varsinaisesti osaa tuota kasvihommaa kuitenkaan :D

   Poista
 7. Meillä joku ötökkä pisti havut ruskeiksi ja keväällä perustettiin iso etupihan penkki uusiksi. Kaikennäköisiä vihreitä kasveja laitoin, käly toi hortensian synttärilahjaksi. Takapihalle rakennetaan terassi paljun ja grillikodan väliin. Sen reunoille jotain kasveja haluamme, pitää katsoa mitä ja miten.

  Kivannäköinen parveke ja paljon olet vaivaa nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, ötökät on kyllä inhottavia. Ei minullakaan mitään käsitystä siitä, mikä siihen kukkaan osui, mutta roskiin lensi kasvi ötökän munineen päivineen. Yök!

   Kiitos Pauska, hauskaa tuota on ollut laittaa, vaikka osaaminen ei ehkä ole mitään huippuluokkaa :)

   Poista
 8. nice!

  SORTEO: BOLSO JET SET MICHAEL KORS. PARTICIPA YA!
  http://blondieanchors.com/

  VastaaPoista
 9. Näyttääpä kivalta. Mä en ole saanut meidän takapihalle edes kukkia... auts.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju! Minä kiitän Äitiä ja appiukkoa kyllä noista kasveista, koetan vaan pitää ne hengissä :D

   Poista
 10. Voi että miten kiva partsi, olet laittanut vaikka mitä kasvamaan! Talvella meillä on ollut partsilla juomia jäähtymässä? :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihan hyvältä partin käytöltä talvella :D

   Poista
 11. Ihana!! Mulle tuli tosta sinivalkoisesta matosta ihan Kreikka mieleen ja muutenkin on sellanen välimerellinen tunnelma <3. Kohta kuule poimit sieltä omat oliivit ja sitruunat ja kaikki :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka! Mietin sitruunapuuta, semmoista pientä. Sitten Kotinörtti kertoi, ettei niitä voi syödä :D

   Poista
 12. Aivan ihana! Niin viihtyisännäköinen, että kyllä tuolla kelpaa aikaansa viettää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni, siellä on kyllä kiva istuksia :)

   Poista
 13. Minä myös ihailin parvekekuviasi. Ukkonen kertoi, että olitte eilen nauttineet kahvit siellä ja parveke oli ollut hieno myös livenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ihana! Kahvit siinä mahtuu nauttimaan, ei hirveästi isompaa ruokaa. Tervetuloa, jahka kelit paranevat, vesisateessa tuo ei ole kovin houkutteleva :)

   Poista
 14. Näyttää kyllä niin viihtyisältä! Minä olen edelleen ihan saamaton meidän pihan kanssa :)
  Onneksi yhdestä kukkalaatikosta alkoi kasvamaan viimevuotiset maahumalat, ja pari muuta on ihan täynnä rikkaruohoja (horsmaa näytti ainakin olevan). Onpahan edes jotain vihreää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mutta tuohan on kätevää kun viimevuotiset kasvaa niin ei ole tarve istuttaa uusia. Fiksua suorastaan :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!