Summer Helsinki.


En ole koskaan kokenut pelastusta luonnossa. Rakastan kaupunkeja yli kaiken.
- Michelangelo -

On sanottava, että olen edellä olevan sitaatin kansa samaa mieltä. Rakastan kaupunkeja, rakastan myös luontoa, se on Suomessa niin kaunis. Vaan on sanottava: Niin on Helsinkikin. Minulle ennen kaikkea siksi, että meri on läsnä kaikkialla. Pidän luonnossa ja maalla olemisesta, mutta tunnen oloni aina helpottuneeksi kun palaan takaisin kaupunkiin. Minulle se tunne kertoo paljon siitä kumpi itselleni on merkityksellisempi. Tänä sunnuntaina kappaleita kauniista Helsingistä kahdelta eri reissulta.

Oletteko te maasaudun vai kaupungin ihmisiä enemmän?
Hyvää Sunnuntaita!

I have never felt salvation in nature. I love cities above all.
- Michelangelo - 

I must say, I agree to a certain point with great mind of Migelangelo. I love cities, I love nature as well and nature in Finland is so pretty. But let me say: So is Helsinki. Mostly for me, it's that sea you see everywhere you go. I like being the country, but I always feel releved comming back to city after being in the country. To me that speaks great deal out of my love affair with cities. For this Sunday, some lovely photos on two different trips to Helsinki. Enjoy!

Do you prefer country or cities?
Great Sunday!









Seuraa blogiani // Follow my blog on:

Kommentit

  1. Minusta on kiva käydä maalla, mutta asua en siellä osaisi. Meillähän on talo Sauvossa, mutta kuitenkin asumme Kaarinassa - en vain pystyisi elämään seudulla, josta ei ole julkisia kulkuyhteyksiä minnekään. Eikä kauppoja tai kulttuuririentoja vartin matkan päässä;)
    Aurinkoisia kesäpäiviä sekä sinulle että Kotinörtille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kulkuyhteydet ja kulttuuri, voi kyllä. Monen muun asian ohessa, kaupoissa käyn netissä paljon, mutta haluan ne myös fyysisesti lähelle.
      Ihanaa sunnuntaita! <3

      Poista
  2. Kun on koko elämänsä asunut maalla, niin kaupungit on alkanut viehättää paljon enemmän. En enää osaa olla täällä, kun joka päivä joutuu kaupungissa koulua käymään:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on varmaan ihan totta, en ole koskaan its asunut maalla, niin en osaa sanoa. Tai no, nuorena mielestän asuin kyllä maalla, koska emme asuneet helsingin keskustassa ;)

      Poista
  3. Ehdottomasti kaupunki-ihminen. En pystyisi asumaan maalla, jossa ei ole edes katuvaloja. Lomallekin suuntaan ennemmin kaupunkiin, kuin jonnekin korpeen mökille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä. Mökillä on kiva käydä hetken verran vaan en minä mökkeillä osaa, ei ole minun juttuni.

      Poista
  4. Mä taas rakastan maalla asumista. On aivan parasta, kun omasta pihasta pääsee suoraa metsään lenkille koiran kanssa tai lasten kanssa vaikka mustikkaan. Aakeita laakeita katsellessa sielu lepää.
    Elämä on rauhallista ja turvallisen oloista, tuntuu hyvältä kasvattaa lapset täälä rauhallisessa ympäristössä.

    Mutta kyllä, rakastan käydä kaupungissa. Minilomalla taikka shoppailemassa, syömässä, leffassa etc. Tänäkin vuonna lähetään kesälomareissulle Helsinkiin, pääsee vähän nauttimaan kaupungin sykkeestä ja ihmisvilinästä.
    Reissujen jälkeen on kyllä aina tosi kiva palata kotiin, rauhaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa kyllä kauniilta kun sen noin laittaa, tykkään päiväretkistä maalle ja luontoon, vaan kaupungissa tykkään herätä :) TMinä kun rauhoitun vilinässä, en hiljaisuudessa niin osaa olla. Vaikka tottumiskysymyshän se tietenkin on sekin :)

      Poista
  5. Kaupungissa parasta on se, että kaikki tarvittavat palvelut on lähellä, eikä unohtunutta leipäpussia tarvitse lähteä hakemaan kymmenen kilometrin päästä "lähikaupasta". Maalla sitten taas on niin ihanan rauhallista, eikä tarvitse kuunnella jatkuvaa hälinää ja mopojen kiihdytyskisoja öisin. Täydellisessä maailmassa eläisin kesät maaseudulla ja talvet kaupungissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kuulostaisi ihan kivalta jaolta. Meillä on onneksi siunaantunut uudessa asunnossa hiljaisuus, tottakai elämän ääniä on, vaan ei mitään riekuntaa yöllä, päivällä äänet eivät niin haittaa.

      Poista
  6. OMG... Love your pictures and the city :-) Best Regards from Austria :-* Denise
    http://dk-worldoffashion.blogspot.co.at

    VastaaPoista
  7. Ihania kuvia olet kuvannut.
    Kaupunki-ihmisia täällä ollaan ja jos joku antaisi vanhan 120 neliöisen asunnon helsingin keskustasta niin muuttokuorma olisi pakattu päivässä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marja! Voi sama täällä, Kruunuhaan kattohuoneistot saavat olla haaveissa varmasti lopun ikäni, mutta pakkaisin kyllä muuttokuorman hyvin nopeasti minäkin jos semmoisen saisi :)

      Poista
  8. Kummallista kyllä, minä valitsen maaseudun. En voisi elää ilman maaseudun ilmaa, hiljaisuutta ja omaa pihaa ja rauhaa. Nurmikkoa varpaiden alla. Vaan Helsingissä kasvaneena Helsinki on minussa vaikka minä en enää ole Helsingissä. Valitettavasti Helsinki ja ihmiset siellä eivät ole enää samoja kun 20 vuotta sitten. 20 vuotta sitten Helsinki oli ystävällinen, ystävällisten kaupunkilaisten kaupunki, tänä päivänä jalkansa murtanut selvin päin oleva ihminen keskustassa jätetään makaamaan eikä kukaan välitä.
    Siltikin kesäsateen jälkeinen asfaltin tuoksu ja kaikki kaupungin lempipaikat kulkevat mukana aina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moni kaupunki muuttuu ajan myötä, harva pysyy samana. Toisaalta ei aina ole tarvekaan, ystävällisyyttä kaipaisin minäkin joskus enemmän, etenkin kun on suurempiakin kaupunkeja joissa ystävällisyys on tullut niin selvästi esille. Vaan on se Helsinki silti ykköseni kesäkaupungeissa :)

      Poista
  9. Rakastan kaupunkeja. Rakastan myös saaristoa. Kaupungissa haluan asua, se tekee elämän helpommaksi. Mutta kesä saaristossa meren äärellä on ihanaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merelle ja sen äärelle kaipaan minäkin. Onneksi sitä on tarjolla lähellä kotoa eli kaupungista käsin ;)

      Poista
  10. Kivoja kuvia. Minussa on ihan samaa, viihdyn kaupungissa ja sinne on aina kiva palata, jos piipahtaa maaseudulla. Lämmintä sunnuntaita sulle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin, piipahduksia on kiva ehdä vaan kaupungissa parempi :)

      Poista
  11. Kaunis Helsinki <3 Olen kyllä niin city ihminen kuin vain olla ja voi. Nolona tunnustan etten muista koska olen viimeksi ollut Kehä 1 tuolla puolen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! Eihän sitä tarvitse lähteä jos ei halua, sisäpuolellakin on niin paljon... paitsi lentokenttä ;)

      Poista
  12. Olen täydellisesti maaseutu ihminen. Kaupungissa on kiva käydä, mutta ihana on palata luontoon ja rauhaan. Naapurit ei ole lähellä, kunnolla tonttia, jossa mellastaa, tuoksut, luonnonantimet lähellä... Ah. Kaupunki-ihmistä minusta ei saa, sillä luonto on ensirakkauteni, joka on ja pysyy. mutta parasta on, että meitä on niin monenlaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta,onneksi meitä on moneksi. On luonnossa minustakin puolensa, rauhallisuus ennen kaikkea

      Poista
  13. Mä rakastan kaupunkeja. Ehdottomasti. Ja Suomessa on ihanaa, ettei kaupunki tarkoita saasteita ja hervotonta ruuhkaa, vaan myös puistoja, rauhallisia maisemia jne. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta tuokin ja hyvä niin, saa rauhassa olla kaupungissakin.

      Poista
  14. Rakastan kotikaupunkiani Helsinkiä yli kaiken. Olen siellä melkein aina asunut. Tykkään kuitenkin myös maaseudusta.

    VastaaPoista
  15. Rakastan kyllä kaupunkeja, niiden historiaa, arkkitehtuuria ja erilaisia ihmisiä. Mutta kuitenkin taidan sydämestäni olla maalaistyttö, joka kuuluu luontoon ja metsän keskelle :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!