Connemara.


Vuoret ovat kaiken luonnon maiseman alku ja loppu.
- John Ruskin - 

Olen kuullut sanottavan jokusenkin kerran, että Irlanti on pelkkää tasaista maaseutua. Kuitenkin minulle Irlanti on niin Cliffsien jylhä kauneus kuin kuin Connemaran niemimaan upeat maisemat. Eikä näissä minusta kyllä ole mitään tasaista ja matalaa. Connemaran kesyttämätön ja karu luonto vetää puoleensä monia patikoijia ja niin mekin yhtenä päivänä lähdimme päiväksi katselemaan tota luoteisrannikon kauneutta. Vuoria ja merenrantaa, kaikkea siis mitä ainakin itse halusin nähdä. Niemimaa itsessään rajoittuu kolmelta suunnalta Atlanttiin, joka tekee sen luonnosta poikkeuksellisen jopa Irlanniksi. Silti se on säilyttänyt sen tärkeimmän, alueen väestöstä suurin osa puhuu äidinkielenään iiriä. Englantia puhuttiin turisteille, etenkin kun se turisti osasi kiittää iiriksi.

Kaunista tiistaita!

Mountais are the begining and the end of all nature scerery.
- John Ruskin - 

Every now and then I have heard that Ireland is a flat coutry with all but green. For me tough Ireland is most of all great beaty of cliffs and great scenery of Connemara. And for me that looks like mountain, not a flat one right? Conneras nature is I think quite one of a kind. It's still wild and many hikers get there every year. So did we, for one day of walkin around on mountains and sea. Well we did have a car at use as well. Not so much of traditional Ireland on it's scenery Connemara has one traditional thing that seem to be lot on many places: they still mostly speak gaelic. English was for tourists.

Great Tuesday!












Kommentit

  1. Vau mitä maisemia! Uskomattoman kaunista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Ehdottomasti heräämisen arvoisia ja ajomatkan arvoisia.

      Poista
  2. Mahtavan upeita kuvia ja kuinka kaunis paikka. Ihana tuo mansikka kuva <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis ja kuten kuulin, onneksi myös pääosin suojeltua aluetta, joten toivottavasti pysyykin tuollaisena :)

      Poista
  3. Upeaa, toi ensimmäinen kuva oli oikein inspiroiva ja energinen.

    VastaaPoista
  4. Upean karua maisemaa. Jossa kuitenkin kasvaa mesimarjaa. Olen mieltänyt aina mesimarjan hyvin suomalaiseksi marjaksi ja olikin yllätys nähdä sitä täällä!
    Ihanaa loman jatkoa teille, kyyhkyläiset♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Connemarassa on paljon Suomalaista lähtien koivuista ja loppuen erilaisiin marjoihin :) Epätyypillistä myös irlantilaisittain.
      Kiitos Lady <3

      Poista
  5. Upeaa, upeaa, upeaa! Ihan mielettömät maisemat jälleen kerran!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, muuttaisin mielelläni tunne. Etenkin jos keli olisi aina tuollainen aurinkoinen ;)

      Poista
  6. Onpa upeat maisemat! Jukra! :)

    VastaaPoista
  7. Upeat maisemat.. :) olisiko mahdollista saada yleistä irlantipostausta, johon listaisit vaikka tiivistettynä kaikki paikat missä olet irlannissa käynyt & parilla sanalla kertoisit paikasta? Olisi kiva kuulla paikkasuosituksia muilta matkaajilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Sen tyyppinen on sunnuntaina tulossa, mutta kun tämä on viides kerta maassa ja olemme kovia näkemään eri paikkoja, niin helpompaa lienee seurata tagia "Neliapilahumala" (joka on sekin jossain postauksessa selitetty" ja seurata mitä täällä on tehty. Pistän harkintaan tosin jos syksyn pimeinä iltoina jaksaisin toisen sellaisen tehdä :)

      Poista
  8. Voi kuinka upean näköistä tuolla on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on todella kaunis paikka, jossa voisi viettää aikaansa pidempäänkin.

      Poista
  9. Upeita kuvia. Connemarasta tulee mulle mieleen heti Connemaran ponit, jotka on tälläisen venähtäneen ponitytön mielestä aivan ihania.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedostin nämä ponit ja niiden olemassaolon, mutta koska en pahemmin heppatyttö ole, niin en sen suuremmin aiheeseen kiinnittänyt huomiota :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!