18.8.2014

Turku Castle.


Me matkustamme emme paetaksemme elämää, vaan jotta elämä ei pakenisi meitä. 

Viime viikolla matkustimme kotimassa. Vuorossa oli Turku, jossa tapasimme rakkaita ystäviämme. Samalla halusimme kuitenkin nauttia myös kulttuurista. Aloitimme kulttuurin Turun linnasta. Linnan rakennus aloitettiin 1280 ja minusta hienointa linnassa olikin se, miten rakennuksen eri vaiheet näki kierroksen aikana. Alkaen keski-ajalta loppuen renessanssiin ja sen, mitä kaikkea olikaan siinä välissä. Ei mikään paras paikka valokuville, etenkin vanhimmat osat ovat tietysti todella pimeitä, mutta ne jotka sain otettua ovat mielestäni varsin onnistuneita. Minulle Turun linna oli sitä, mitä todella ajattelen kun joku puhuu linnasta.

Oletteko te olleet Turun linnassa?
Ihanaa alkanutta viikkoa ja hyvää maanantaita!

We travel not to escape life, but for life not to escape us.

Last week it was time to do some travelling in Finland. We visitied Turku our dear frinds, but at the same time we wanted to see some culture. Starting from Turku castle. They started to build castle on 1280 and you can actually see all the ages when it was built in there. Starnting from medieval times, ending to renesaince. Quite impressive one I must say. Not a good place to take photos, especially the medieval part was offcourse dark. But ones I took are, even if I say so my self, quite impressive. For me Turku Castle is what I imagine when some one says castle. 

Have you been in this great castle?
Great begining of new week and good Monday!

Seuraa blogiani // Follow my blog on:

26 kommenttia:

 1. Turun linna on kyllä niin hieno, että sitä kelpaa vaikka ulkolaisille vieraillekin näyttää. Lasten kanssa siellä tuli käytyä kaikenlaisilla lapsille tarkoitetuilla kierroksilla useammankin kerran - olen myös ollut siellä häissä - linnassahan on kirkko - ja olen sen juhlasaleissa ollut useamman kerran muutaman merkkihenkilön syntymäpäiväjuhlissa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linna on kaunis ja katselimme itsekin ihastuneena. Totesin muutamankin kerran, että kelpaisi käydä linnassa yhdessä jos toisessakin tilaisuudessa tai itsekin jotain järjestää :)

   Poista
 2. Tuonne haluaisin itsekkin päästä. Varsinkin tuo toinen ja toiseksi viimeinen kuva ei todellakaan näytä paikalta mikä voisi sijaita Suomessa! :) Kaunis linna kieltämättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnan sisäpiha on kyllä todella kuvauksellinen ja upea! Siellä olisi vaikka mitä kuvattavaa, mutta valoteho ei aina vaan riittänyt omassa kamerassa ja salamalla ei kuvia taas saanut ottaa:)

   Poista
 3. Enoni asuu Turussa joten Linnassakin on tullut käytyä. Samainen eno vihittiiin Linnan kirkossa, Tilaisuus oli hieno ja puitteet loivat oman sykähdyttäävän säväyksen tilaisuuteen. Muistaakseni heidän hääkuvatkin otettiin siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan olisi ihan mahtava paikka pitää häänsä! Saisi niin mahtavat kuvat ja puitteet olisivat muutenkin ihan valtavan huikeat.

   Poista
 4. Entisenä turkulaisena ja ikuisena keskiaikafanina suorastaan rakastan Turun linnaa.
  Kauniita kuvia ja varsinkin tuo viimeinen kuva, joka oikein huokuu linnan ympäristön tunnelmaa. Voi melkein kuvitella, että hetkenä minä hyvänsä lehvistöstä karahtaa hevonen ritari selässään :)
  Mukavaa lomaa ja kaunista loppukesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linna on kaunis ja niin helppo kuvata, Sisältä ja ulkoa, myös linnan ympäristö on todella kaunista katsottavaa. Kiitoksia! Täällä tehdään viimeisiä pakkauksia vielä ennen reissuun lähtöä.

   Poista
 5. Turun linnassa ei olekkaan tullut poikettua mutta ehdottomasti kiinnostaa! Tykkään paljon myös tuosta meidän omasta Hämeen linnasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olekaan aikoihin Hämeessä linnassa käynyt, ehkä syksyllä on aikaa sinne suunnata. Olavinlinnalla saisikin koko suoran täyteen kauniista Suomen kivilinnoista.

   Poista
 6. Oi, Turun linna! Ihan suosikki! Äitini asui ennen Turussa ja linnassa käynti kuului vähintään kerran vuodessa ohjelmaan äidin luona käydessä. Nyt en ole siellä enää vuosiin käynyt. Kuvat näyttää niin hienolta, että viimeistään ensi kesänä voisi tehdä koko perheen reissun Turkuun. Muutenkin kauniita valokuvia täällä blogissasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna. Olen ainakin koettanut panostaa kuviin, tulevaisuudessa vielä mahdollisuuksien mukaan vielä enemmän jos oppisin oikeasti käyttämäänkin kameraani enkä vaan automaattiasetuksia :)

   Poista
 7. Me kävimme tuolla linnassa vuosi sitten ja olihan se todellinen nähtävyys. Lapsetkin olivat kaikesta aivan haltioissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin vaan kuvitella, miten huippu paikka tuo on lapselle kun aikuinenkin viihtyi mahdottoman hyvin :)

   Poista
 8. Turun linna voisikin olla ensi kesän must-see-kohde! Siellä en ole nimittäin koskaan käynyt, mutta kuvista päätellen linna on ehdottomasti näkemisen arvoinen. :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kaikin puolin upea, ehdottomasti hintansa väärti ainakin minusta. 9€ aikuiselta osaavalla kierroksella varustettuna on kelpo hinta :)

   Poista
 9. Olen ollut Turun linnassa viimeksi (?) luokkaretkellä - pitäisiköhän ottaa uusiksi pian ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laskin minäkin, että ala-asteella olen itse ollut viimeksi, niin ei tehnyt ollenkaan pahaa käydä vähän kulttuuria katselemassa :)

   Poista
 10. Hienoja kuvia, en olekaan koskaan paikassa käynyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse suosittelen jos vaan on mahdollisuus Turkuun reissata niin tuolla käydä :)

   Poista
 11. Tämä on toinen viime aikoina lukemani blogikirjoitus Turun linnasta. Kiinnostaisi käydä itsekin. Ehkä seuraavana kesänä lasten kanssa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen. Itse tykästyin suuresti, vaikka Turku on kyllä yksi suosikki kaupunkini muutenkin :)

   Poista
 12. Upeita kuvia :)
  Linna on todella näkemisen arvoinen niin aikuisille kuin lapsillekin :)
  Itselleni tämä on yksi vuodesta toiseen pysyvä suosikkikohde, jonne kelpaa viedä vieraitakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helmihillo. Ihan totta, siellä on paljon katsottavaa monelle ja saman tekisin minäkin, jos vaan olisi mahdollista niin todennäköisesti veisin itsekin sinne vieraita :)

   Poista
 13. Voi miten hienoja kuvia! Turun linna on itselleni ihan must, joka kerta kun Turussa käydään :)
  Meillä oli vuosi sitten keväällä työpaikan 30-vuotisjuhlatkin Turun linnassa, oli kyllä upea juhlamiljöö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen jotenkin missannut sen siitä huolimatta, että Turussa tulee kohtalaisen usein kuitenkin käytyä. Onneksi tuli käytyä nyt, kaunis kuin mikä :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!