Ireland haul.


Jotkut muistot eivät haalistu.

Luulen, että yksi syy miksi teen niin paljon ostoksia ulkomailla on se, että koen tuovani palan matkaa kotonani. Irlannistakin tuli ostettua yhtä jos toista ja koska ostospostaukset ovat sellaisia, joita itse tykkään lukea ja ihastella niin ajattelin että joku muukin ehkä tahtoo niin tehdä. Joten laukkuja purkaessa kuvasin jokaisen ostoksen. Näin ensimmäisessä ja viimeisessä kuvassa ovat ne ostamani neuleet. Ensimmäisen huivi ja neuletakki ovat Aranin saarelta, käsin tehtyjä. Pipo ja kaulaliina taas koneella tehtyjä, toinen ostettu Galwaysta ja toinen Dublinista. Lanka tosin on samaa laatua kaikissa. Kauniita neuleita joissa on todella kaunis kuvio jokaisessa. Neulojan lapsi arvostaa nämä todella korkealle.

Some memories never fade.

I think one reason I love shopping abroad so much is that I bring parts of that country with me home. Memories that are there when I'm already here. Ireland was no exception on this, Shopping was done quite much and since I like to read posts like this my self, I thought I'd make one as well. On the first are all the woolen things I got from Aran isles. Last ones I got from shops from Galway and Dublin but lovely ones anyway.



Monella tavalla Irlannin reissu oli erilaisten varastojen täydennystä. Ensimmäisenä listalla olivat ihanat pehmoiset oloasut sekä tossukat. Lontoon postauksessa kerroinkin jo, että Primarkin oloasut ovat ehdottomia suosikkejani ja tälläkin kertaa sieltä löytyi ihanan pehmeitä ostoksia. Hinnat eivät päätä huimaa, pyjamat olivat 8€/kpl ja tossut 3€. Ei siis ihme, että kannan näitä sieltä.

For many things in my closet shopping was a way to get some new basic things. Like these lounge things. I love those they have at Primark and price is really good in there. Might not be the best of quality, but they are great anyway.



Bootsille menin ostamaan tuota oikeanpuoleista seerumia... Hups. En koskaan pääse pois siitä kaupasta ilman heräteostoksia. Toinen seerumi, poskipunia, korostuspuuteri ja puikko, kaksi poskipunaa ja ripsari (kaksi oikeastaan, toinen oli nestepussissa). Periaatteessa näistä kaikille paitsi punille oli tarvetta, mutta tietysti olisin voinut hillitä itseni. Logiikka oli: Nämä eivät paina paljon eivätkä vie paljon tilaa, hyvin voi ostaa. Toisaalta vietän paljon enemmän aikaa nykyisin meikin parissa aamuisin kun on kunnon pöytä jonka ääressä tehdä niin rakkaus meikkeihinkin on puhjennut taas kukkaan.

I went to Boots to get a serum... and came out with this. I never get out of there with out getting something extra. Lovely new make-up I've been loving so much lately. My logic on this: They are not heavy, I can take a lot with me. 





Nämäkin ovat täydennystä, vaikka ei ihan heti uskoisi. Kolmisen vuotta kaikki siniset farkkuni ovat tainneet olla Evanssilta ja kulutuksen ollessa kovaa, ostin muutamat uudet. Kolmet lensivät roskiin, niitä oli pariinkin kertaan paikattu. Samalla santsasin huitulapuseroita Primarkista (Irlannissa kaupan nimi on Penneys). Samoin harmaan t-paidan, harmikseni en ostanut muissa väreissä, ihan täydellinen materiaali ja väri. Vielä mukaan lähtivät mokkanahkaiset hanskat, nekin Primarkista. Joskus näistä halpiskaupoistakin tekee todellisia löytöjä ja nämä hanskat ovat sitä olleet. Ostan joka kerta uudet, ja kaikki ovat kestäneet todella hyvin Suomen vaihtelevaa säätä. Hinta alle kympin. Joku voisi kysyä, miksi tuon näitä toisesta maasta saakka? Primark etenkin on halpiskauppa, myönnän, mutta niistäkin tekee ajoittain monia hyviä ostoksia ja löytää laatua.

Ok, I get most of my jeans from Evans, at least blue ones with boot cut fit. And I love their style on it. I also get thise white ones to office from Primark (Penneys in Ireland) and gloves in there are great as well. Under 10€ each they are something I like to get with me every time. One needs gloves in Finland.



Yleensä tuon myös jotain kotiin eikä tämä kerta ollut poikkeus. Kaksi settiä keittiöpyyhkeitä ja lammas-patakinnas. Tämä voi monesta tuntua hassulta, mutta minusta on kiva muistaa ihan tavallisista jutuista kotona reissujamme. Meillä on aika paljon tällaisia juttuja, yksi suosikkini on tuoda reissusta aina yksi joulukuusen pallo. En tällä kertaa tuonut, kun löytyi muuta kivaa. Sen ei tarvitse olla turistitavaraa, vaan jotain vähän erilaista. Tekeekö kukaan muu näin? Toinen suosikkini on kirjat, tällä kertaa itselleni aika vähän. Ei puhuta Kötinörtin kirjapinosta.

Things I usually get as well are something for house. Simple but not something that sais "Turoist!" when you see it. Well that sheep things does. And books, a bad habbit since I took airplane, they are heavy, but still something I love.



Myös perinteisempiä tuliaisa toin. Kauniin soljen Dublinista ja rannekorun Aranilta. Korut ovat toinen, joka muistuttaa minua reissuista, niitä olen tainnut kerätä lapsesta saakka. Sen verran kaukaa tuntuu korulippaassa koruja olevan. Edelleen muistan Portugalista tuodun kaulakorun ostohetken ja siitä on nyt kuitenkin jo 20 vuotta. Maisemataulut taas muistuttavat matkoista, samoin jääkaappimagneetit. Niitä tykkään tuoda ihan aina vähintään yhden mukanani. Tykkään myös toivoa niitä tuliaisiksi jos joku kysyy mitä toivon. Ne ovat pieniä ja kivoja, eivät vie tilaa eivätkä kiloja matkalaukusta. Ovathan ne myös käytännöllisiä.

Millaisia asioita te yleensä ostatte reissuiltanne?
Upeaa sunnuntaita!

Jewelry is maybe more traditional to bring. Lovely ones I found and I must, I have several of these at home. Jewelry from abroad I mean. Some great pictures as well. What do you usually bring to your self?

Great Sunday!


Seuraa blogiani // Follow my blog on:

Kommentit

  1. Jösses! Mä en varmaan vuodessakaan osta noin paljon mitä sinä yhdeltä reissulta :) Noi lampaat oli kivat.
    Matkalta tuon ehkä suklaalevyn ja jonkun huivin tms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, siksi shoppaankin reissussa kun pyrin muuten rajoittamaan nykyisin ;) Minulle tuomiset ovat aina olleet tärkeitä, tuoda pala mukana kotiin.

      Poista
  2. Tosi kivoja ostoksia olet tehnyt, varsinkin nuo ekan kuvan huivi ja neuletakki joita ihastelin jo aiemmin. Ihan parasta on tuo neuletakin triquetra-symboli, sama kun löytyy myös omaan ranteeseen tatuoituna :)

    Itse ostan reissuilta varsinkin koruja, niitä on ihana käyttää myöhemmin ja muistella reissutunnelmia. Tuo rannekoru ja solki ovat todella kauniit! Myös jääkaappikagneetti on jostain syystä pakko hankkia joka reissulta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aranin neuleet ovat niin mielettömän kauniita, neuletakki oli nyt viikonloppuna ainoana pitkähihaisena mukana ja sillä pärjäsi todella hyviin aamusta iltaan. se on jännä nämä jääkaappimagneetit, tiedän useamman jotka niitä vaan joka reissusta mukana kotiin tuovat :)

      Poista
  3. Ihanat neule- ja korutuliaiset. Oma tuliaislempparini on koru, mieluiten hopeinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hopeakorut ovat kauniita, samoja minäkin tuon. Koruja on mukava kantaa kun muistot kantautuvat samalla mukana.

      Poista
  4. Kivoja löytöjä! Ihanat huivi ja neuletakki! :)
    xx J

    VastaaPoista
  5. Ihania juttua ja nou kaikki neuleet erityisesti.Ihana tuo pöllö oloasu.Oon pöllönä pöllöihin.
    Mä ostelen yleensä vaatteita ja kosmetiikkaa.Riippuu vähän kohteesta missä käy.Jostain ostelen tekstiilejä varsinkin,jos on jotain paikallista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pöllöt saavat vielä odotella viileämpiä kelejä. Me reissataan sen verran usein kaupunkikohteissa, että ostosten tekeminenkin on helppoa, mutta vaatteet jotka ovat vähän erilaisia kun Suomessa ovat suosikkejani myös.

      Poista
  6. Oh nuo neuleet ja tohvelit ovat aivan ihania !

    Suloista sunnuntai-iltaa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neuleet ovat ihanan pehmeitä kyllä, ja todella käyttökelpoisia :)

      Poista
  7. Aivan ihania ostoksia ❤️ minäkin tuon matkoilta yleensä jonkun korun , melkeinpä traditio on korvikset ;) ne muistuttavat kivasti ihanista reissuista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä toin kanssa jossain vaiheessa korviksia, olen siirtymässä rannekoruihin hiljalleen ;)

      Poista
  8. Nuo neuleet ovat ihania! Pelkästään niidenkin takia tekisi mieli lähteä Irlantiin. Elleivät kuvasi sieltä jo kummittelisi mielessä... vielä sinne on päästävä! Primarkista tekee välillä oivia löytöjä! Ja puoli-ilmaiseksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Primark on minusta hyvin aliarvioitu paikka, siellä on joitain juttuja jotka kannattaa hakea ihan vaan sieltä. Kuten minulle nuo huitulapuserot, joita sieltä saa kympillä ja jotka kestävät hämmentävän hyvin todella hyvän näköisinä.

      Poista
  9. Vau, kaikkea kivaa olet kyllä hommannut reissusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Janet! Tuossa ajassa ehtii ostaa yhtä jos toista ;)

      Poista
  10. Ostan nykyisin suunnilleen kaiken ulkomailta. Hankin ekokosmetiikkaa, jos Suomessa on kallista ja valikoimat rajalliset. Ostan teetä ja luomuyrttejä, yhden kaupunkiin/paikkaan liittyvän jääkaappimagneetin muistoksi, lapsille tuliaisia, miehelle samoin. Korun saatan ostaa, jos kaunis tulee vastaan. Ateenasta ostin hopeiset helmikorvikset. Ostan myös jonkin verran vaatteita. Prahasta en ostanut nyt vaatteita, kun Ateenasta tuli ostettua alennusmyyntiaikaan niin paljon, samoin Tallinnasta ja ne vaatteet pelittää edelleen ihan täysiä.

    Se mitä en osta, on Suomesta saatava tavaratalokosmetiikka, neuleet, kirjat...Yleensä en osta myöskään kenkiä, harvoja poikkeuksia poislukien. En hanki mitään rantakräässä tai pilipalikoruja, en myöskään turisteille suunnattuja tekstiilejä, astioita yms. tyyliin muki jossa lukee kohteen nimi tai pullonavaaja, jossa paikallinen vaakuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostan minäkin aika paljon reissusta tai tilaan ulkomailta. Mieltymykset ovat erilaiset kuin Suomessa saatava tavara. Kirjat kannan reissusta monesti englanniksi, hinta on niin paljon edullisempi ja valikoima paljon laajempi :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!