14.9.2014

My autumn wardrobe.


Kuka tahansa voi pukeutua siististi ja tyylikkäästi, mutta miten ihmiset pukeutuvat vapaa-ajallaan on mielenkiintoista.
- Alexander Wang -

Joku päivä takaperin sain Go 4 it vol 2 - blogin Mintulta haasteen liittyen syksyn vaatteisiin. Pohdinnan tarkoitus oli miettiä oman vaatekaapin perusteella syksyä ja sen pukeutumista. Ihana haaste minusta, samalla mahdollisuus myös miettiä, onko millekään uuudelle todella tarvetta. Koska olen kovin huono tekemään kollaaseja, saatte nyt nauttia viime vuoden elokuusta joulukuulle isoina kuvina. Omia suosikkejani, sellaisia jotka inspiroivat minua ainakin miettimään tarkemmin mille oikeasti on tarve ja mille ei.

Anyone can get dressed up and glamorous but it is how dress in their days of that are most intriguing.
- Alexander Wang -  

Some time ago Minttu from Go 4 it vol 2 blog challenged me to tell about my autumn outfits. Just by using existing wardrobes. It meant going through existing outfits from last autumn. It was a good way to remember my self also on what I have and do I really need anything new. 
Viileän kelin suosikkejani ovat useamman vuoden olleet neulotut asiat. Erilaiset palmikkoneuleet ovat suosikkejani ja kuten moni tietääkin, olen tässä kohdassa todella onnekas. Äitini on neulomisen saralla todella lahjakas ja on tehnyt minulle useita upeita neuleita, joita pidän säännöllisesti. Ajattomia ja kauniita. Tarvitsenko uusia? En välttämättä, mutta uuden neuleen saaminen on aina sellainen hymyn paikka, että ei tulisi pieneen mieleenikään kieltäytyä uuden mahdollisuudesta. Kaivoinkin nämä kaikki ja monet muut ihanuudet taas esille viime viikonloppuna, käyttöä on varmasti. Sopivatko nämä toimistoon? Minusta kyllä. Eiväthän ne nyt ole mikään jakkupuku, mutta minusta nämä toimivat silti vallan mainiosti. Kauniita käsityötaidon näytteitä. Mitä mieltä te olette? Palmikkoneuleet, etenkin liivit jakkujen korvikkeina, onnistuisiko sinun työpaikallasi?

My most favorite one to wear is knitted things. Braid knits are my absolute favorite, all the different ones on them. And at this I'm really lucky, I have really talented mother, who makes all these great knitted garments I use. Timeless and lovely ones. Do I need new on? Maybe not, but anything she makes I'm more than happy to use. I do have some request already on her and one new thing you have not yet seen. And I did get all these lovely ones out last week end, so more on these coming on outfit photos. Do they fit to office? Well, they are not blazer, but I still say they do. I mean look at them, how could they not look good at the office as well.Ostin viime syksynä punaiset housut ja pidin niitä todella paljon. Ne piristivät mitä tahansa muuten tylsää kokonaisuutta vaan nepä päättivät ottaa ja hajota. Vetoketju ei toimi enää, olen sanalla sanoen tyytymätön laatuun. Pidin nimittäin noista suuresti, samoin ensimmäisen kuvan valkoisista, joista niistäkin hajosi vetoketju. Vielä on katsastamatta jos saisin itse korjattua niitä, sen verran tykkäsin. Jos ei, niin luulen ainakin punaisien löytyvän ostoslistaltani hyvin nopeasti.

Last autumn I used a lot of red trousers, at least on my days off, but also at the office. They made me smile, but also made any outfit look great. I unfortunately don't have those trousers anymore. Well, I do, but their zipper is broken. So I think I need new ones. New trousers either in red and/of white are both on my shopping list. White ones broke down as well. Quality on red was not so good, white were with me for many years, so I think I get new ones like that anyway.
Punainen on minulle voimaa ja pirteyttä tuova väri johon tukeudun etenkin syksyllä. Pidin viime syksynä paljon punaista ja aion pitää jatkossakin. En tarvitse uusia, paitsi korvaamaan tuon niin ikävästi kutittavan keinokuituisen neuleen ylimmässä kuvassa. Uuden olen jo katsastanut ja posti sen tuonee kyllä. 100% puuvilla oli varma valinta, kutinasta ei pitäisi olla ongelmaa. Sääli, tykkäsin tuon mallista kyllä. Etenkin kun siinäkin oli erilaista palmikkoa.

I do love red on autumn, in everything else as well. Looking at last autumn I wore a lot of red. And I think I will continue doing so. Red gives me a lot of energy and having dress and knitwear and accessories on that color means that I don't need new ones? Right? Well, red knitwear on the photos no longer exist, but I did found out new red knit I ordered. What happened to old one, it was type of material that tickled on me, so I had to sell it. New one is 100% cotton, so it's much better.


Sitten on tekoturkisliivini. Tämänkin etsin kaapistani valmiiksi viikatessani kaikkein kesäisimpiä vaatteita pois. Ihanan lämmin ja moneen taipuva liivi jonka voi asustaa niin arkeen kuin vaativampaankin tilaisuuteen. Niin ihana kuin tämä onkin, niin ehdottomasti yksi tällainen on riittävästi.

Then there is my faux fur vest I look forward on using again. it is so warm and I absolutely love it! It always makes me smile and it goes with casual outfits, but also with dresses and more formal ones. I think one fur is enough, no need for new ones.Sitten on myös ruiskukan sininen yhdistettynä mustaan. Kirkkas sininen joko jakussa tai hameessa, muuten mustassa kokonaisuudessa miellyttää silmääni suuresti. Sininen on minulle jostain syystä enemmän kevään väri, vaan tämä sävy on leimautunut talven puolelle. En oikein tiedä miksi mikäkin sävy kuuluu mihinkin vuodenaikaan, mutta koska vahvat ja ns. puhtaat värit mielestäni sopivat minulle muutenkin niin nämäkin on jälleen kaapista kaivettu.

And then there is color blue. Bright blue with black. Either on blazer or with that dress. Both are still with me and still I think I get a lot out from them. Blue is more a spring color to me, I don't know why. But this blue, that fits for everything on my mind, also on autumn and winter.


No sitten vielä suosikkini. Ruskea nahkatakki (yläkuvassa) ja vanha luotettu pitkä neuletakkini (alakuvassa) ovat jälleen esillä ja valmiit palvelemaan. Toivotin ne tervetulleeksi kuin vanhat ystävät, sillä sitähän ne ovat. Yhteenvetona mitä tarvitsen: En mitään. Vaatteita on riittävästi jotta selviän niillä. Ainut jonka oikeasti keksin, että tarvitsen ovat mustat matalat nilkkurit pakkasille. Vanhat Pahlmroottini alkavat viiden vuoden joka talvisen aktiivikäytön jälkeen osoittaa loppumisen merkkejä. Suosituksia mistä saisi hyvät uudet Suomen pakkasia kestävät kengät tilalle?

Mitä haluan kaappiini lisätä: Uudet punaiset housut jos en saa korjattua vanhoja, samoin mahdollisesti uudet valkoiset (vanhat ovat jo roskissa, ei korjausmahdollisuutta). Punainen neule toisen tilalle. Korvaan siis entisiä, eli koetan elää edes jotenkin fiksusti vaatekaappini kanssa. Haaveilen uudesta laukusta, vaan koska en niin tekisi? Ja Äiti, mitä tahansa ikinä neulotkaan niin käytän niitä ilolla kuten aina! Niitä ei koskaan ole liikaa! Yhtä ette ole vielä te lukijat edes nähneet, se tulossa kyllä tällä viikolla.

Uutena tänä syksynä on muutama mekko, jotka tilasin kesällä. Etenkin uusi mustani tulee hyvään käyttöön, samoin eräs toinen mekko, jonka ostin loppualeista. Aika hillitysti siis tuli edes mielihaluja. Vaatekaapista on myös karsittu jälleen pois niitä, joita en pidä eli kirppari on edessä.

Haastaisin vielä vaatekaappinsa läpi käymään seuraavat bloggaajat: Preferita, Heculina, Hanna ja Elisabete. Millainen on teidän olemassa oleva syysvaatekaappinne?

Upeaa sunnuntaita!

Last, but not least my favorites. Brown leather coat (on top) and my old trusted long cardigan (see picture below). Ones I welcome every autumn like old friends. What I need, would be new red pants, just because old ones are broken. Maybe new white ones as well. And that red cotton knit. Nothing else, I dream of new bag, but don't I always? And Mom, I will welcome anything new you make! What are your needs for autumn? Or is there everything enough? I think my new thing is dresses, I have more of them, now all I have to do is to wear them. And that is why I have all those great knitted thing to wear with them.

How about your autumn wardrobe?
Great Sunday all!


Seuraa blogiani // Follow my blog on:

30 kommenttia:

 1. Kivoja ja ajattomia syyvaatteita.Semmoisia mitä löytyy omastakin vaatekaapista, ja mitä ei löydy,niin toivoisin löytäväni.Nuo sinun laukkusi ovat niin ihania.Itselläni on vain niitä halvempia Longchamppeja,vain yksi nahkainen,mutta kyllä ne ovat vain niin klassikkoja.Kivaa syksyä
  -kirsi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi! Minulla on muutama canvas versio itselläni myös. Ne ovat kauniin klassisia laukkuja kyllä jokainen, minusta semmoisia ajattomia jotka sopivat joka tilanteeseen :) Vaan on niitä tässä useampi vuosi jo kerättykin.

   Hyvää syksyä, kiva kun käyt lukemassa! :)

   Poista
 2. Sulle käy todella kauniisti tuo kirkas punainen ja sininen.
  Kesävaatteet joutaisi varmaan laittaa säilöön ja kaivaa syksy- ja talvikamat esille. Kyllä se nyt on uskottava, että on jo syksy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tara :) Minä laitoin vain ohuimmat huitulat pois, tosin vaan ylähyllylle laatikkoon, sieltä ne tarvittaessa saa kyllä ;)

   Poista
 3. Asu jossa sinivihreä hame=upea!

  Haha! ei taitas meillä käydä neule työpailla,saattas tulla hygieniahoitajalta noottia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku. Se on omaan makuunikin kaunis kokonaisuus.
   Voi tosiaan olla, että teillä tulisi hygieniasta sanomista villaneuleiden kanssa :D

   Poista
 4. Toi muistaakseni sun Tallinnan tuliainen eli punainen lyhythihainen pusero on niin ihana. Sitten tykkään tuosta sähkön sininen pleiseri asusta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä kaunis (ja muistit oikein, Tallinnasta se) vaan kutitti niin julmetusti! Sininen jakku on kanssa syys suosikkini ja kaivoin sen jakkurivistöstä esille taas :)

   Poista
 5. Ajattomia ja iättömiä neuleita, erilaiset pinnat ja palmikot tekevät niistä mielenkiintoisia. Neule varsin hyvin korvaa jakun, ainakin meillä konttorissa. Ja olen anskun kanssa samaa mieltä tuosta sinivihreästä hamekuvasta, se on ihan mieletön<3 Tykkään muutenkin yhdistelmästä tumma yläosa vaalea ja/tai printtihame ja tumma alaosat saappaiden tai nilkkureiden kanssa. Ne on usein blogeissa mun lemppareita. Tyylikästä ja kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari. Näin minäkin olen ajatellut, että korvaavat jakut varsin mainioti. Tykkään itsekin tuosta koknaisuudesta, pitänee toistaa se jku päivä, kaikki osat ovat olemassa :)

   Poista
 6. Kiva postaus. Tälläiset tyylin ja oman vaatekaapin pohdinta jutut on erinomaisia, monta turhaa vaatetta jää ostamatta. Sinulla onkin todella kauniita neuleita ja aika kiva mekkokokoelma myös.

  Suloista sunnuntaita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! Ihan totta, ei tule "tarve" tilata tai muuten hankkia suuremmin mitään uutta. Paitsi ne kunnon talvikengät uupuvat vielä.

   Poista
 7. Niin kauniita nuo neuleet, olet onnekas, kun äitisi sinua niillä muistaa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olen, ne ovat toinen toistaan kauniimpia <3

   Poista
 8. Voi miten ihania kuvia - ja vaatteita. Neuleet - erityisesti tuo äitisi kutoma mekko - kaikki punaiset, ihan kaikki yhdistelmät näyttävät hyviltä. Et sinä mitään uutta tarvitse - noilla pärjää vallan hyvin - voit siis ihan rauhassa keskittyä sen laukun metsästykseen;)
  Ihanaa sunnuntaipäivää sekä sinulle että Kotinörtille ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady! Äidin tekemiä neuleita on kyllä ilo käyttää kerta toisensa jälkeen. Uuden punaisen puseron kyllä hankin, vaan jos totta puhutaan niin laukkukin saa odottaa. Jotain vielä tärkeämpää on edessä - nimittäin lentolippujen osto ;)

   Poista
 9. Mekot pukevat sinua muuten aivan erityisen hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Pidän itsekin suunnattomasti :)

   Poista
 10. Autumn is my favourite time of the year too, I love the knitwear you have!

  Raindrops of Sapphire

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! They are my favourites as well.

   Poista
 11. Kauniita asukokonaisuuksia! Hatunnosto Hänelle joka jaksaa kutoa villapaidan valmiiksi...useasti olen aloittanut...aina jää kesken! Sukat saan kuitenkin valmiiksi!
  Käyhän kurkkaamassa blogiani ja osallistu samalla arvontaan!
  http://villejalupiineja.blogspot.fi/?zx=a2c9cc5aeb6598a4

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marita! Minä en meinaa saada edes kaulaliinaa valmiiksi, saati villapaitaa :) Joten suuri kunniitus siitä, että sukat saa valmiiksi :)

   Poista
 12. Voi, todella ihania asukokonaisuuksia! Sun syksypukeutuminen on todella ihanaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Janet! Syksy on suosikkini pukeutua, alkusyksy kun voi pitää jo farkkuja ettei paahdu mutta kesästä ei ole vielä kovin kauaa :)

   Poista
 13. Ihania asuja, jotka mun mielestä sopivat erinomaisesti töihin tai toimistoasuiksi. Äitisi on todella taitava neuloja. Onko tuo kolmannen kuvan liila neule hänen tekemä? Se on tosi kaunis ja sopii sulle hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Belladonna. On sekin ihana neule hänen tekemänsä, yksi suosikeistani etenkin hameen kanssa vaikka kuvassa housujen kanssa :)

   Poista
 14. Tuossa on kyllä niin kattavasti kaikkea, ettei tuohon paljoa tarvitse lisätäkään :)
  Neuleasuista varsinkin tykkään hurjasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin, ei tosin ole tulossakaan. Paitsi mekko ja neule. Köh. Tosin mainitsin ne tekstissä :D

   Poista
 15. Vastaukset
  1. Ollos hyvä, tämä oli minustakin kiva haaste tehdä. Toteutinkin yllättävän nopeasti :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!